Kysymys- ja vastaustopiikki

Tarkoitin mikä ulkomailla sijaitseva vuori on nimetty SUOMALAISEN sotilaan mukaan. Sori epäselvä kysymys.

Alaskassa taitaa olla suomalaissyntyisen amiraalin mukaan nimetty Mount Furuhjelm, ajalta jolloin Alaska vielä kuului Venäjän keisarikuntaan.
 
Hyvin tiedetty. Amiraali Furujhelm toimi mm. Alaskan kuvernöörinä ym. ym. Venäjän laivastossa toimi yllättävän monta suomalaista amiraalia korkeissa tehtävissä. Ole hyvä ja jatka.
 
Hyvin tiedetty. Amiraali Furujhelm toimi mm. Alaskan kuvernöörinä ym. ym. Venäjän laivastossa toimi yllättävän monta suomalaista amiraalia korkeissa tehtävissä. Ole hyvä ja jatka.

Menee huomiseen, täytyy kaivaa jotain lähdettä esiin ensin. Jos jollain on ideaa, niin voinee kysyä?
 
Kerta kysymys ei ole päällä. Tämä ei ole varsinainen ketjun kysymys, seuraava kysymys tulee ylittämään tämän. Tämä on offtopik sotahistoriasta.

Mutta, MP.net on jo pitkään tarjonnut ylälaidan mainoksessaan minkkiä. Haluan nyt tietää kuka hän on, tässä alla olevassa kuvassa. Uskomuksen mukaan hän on kohtuu tunnettu, sillä seuduilla näillä olen tunnettu run..eikun kalamies, ja tunnistan muutaman muun mainoksessa vaihtuvan kasvon hydrauliikkaopetusfilmeistä.Screenshot_20190127-182821__01.jpg

Jos kellään on tietoa kuka, luultavasti audiovisuaalisen taiteen erikoisosaaja, alalajia hydrauliikka ja kirveellä tapettu rämemajava (arvo 5€), hän on, niin olisin kiitollinen nimestä. Tarvitsen sitä...tieteelliseen tutkimukseen.
 
Hitto, lähde oikein hyvään kysymykseen oli kadonnut, täytyy kaivaa jotain muuta kautta. Korvikkeena tämä.

Muuan britti kouluttautui toisen maailmansodan aikaiseen työhönsä jo rauhan aikana niin hyvin, että hän sai ainakin tarinan mukaan rautaristin ainoana brittinä toisen maailmansodan aikana. Muutenkin saksalaiset palkitsivat hänet varsin avokätisesti.
 
Lord Haw-Haw?
 
Olisiko ollut brittiläinen kriminaali Edward Arnold Chapman, joka oli vankilassa kanaalin saarilla saksalaisten miehittäessä ne. Sai sittemmin luutnantin ( tai yliluutnantin ) arvon Saksassa, n 110000 silloista markkaa ja rautaristin ( joidenkin lähteiden mukaan ei ollut rautaristi vaan "Kriegsverdienstkreuz ). Oli kaksoisagentti, joka toimiyhteistyössä MI5 kanssa.
 
Olipa helppo, itse en saanut kuukkelilla Chapmania esiin ilman nimen tietämistä. Taitaa olla hiukan asetuksissa eroja. Chapman on yksi esimerkki ihmisistä, joista on lähinnä haittaa yhteisölleen normaalioloissa. Poikkeusaikoina saattaa olla käyttöä.
 
Minä taas löysin Chapmanin Juan Pujol Garcian kautta ( espanjalainen brittien hyväksi toiminut kaksoisagentti ).
 
Herätelläänpä tätä ketjua henkiin helpolla pikakysymyksellä. Missä IIMS:n sotilaskoneessa ( ei siis siviilikoneessa ) oli keittiö?
 
Hyvä vastaus, mutta Catalina ei haettu. Vastaavaa konetta kylläkin...

Tämä on väitetysti Short Sunderlandista:

EZorEID.jpg
 
Back
Top