Lännen taloussota Venäjälle ja sen seuraukset

...
Yhdessä uutisessa noista oli maininta myös pitkähköstä huoltokatkosta Yamalin LNG terminaalissa Pohjois-Venäjällä, voi jännittää miten se ryssillä omin voimin ja osin sujuu kun aiemmin noita on huollettu länsiyritysten aivotyöllä sekä osilla. Nyt siellä on Igor, Pjotr ja Ivan keskenään ja kotimaiset osat mikäli ei ole säästynyt varastoissa osia, tuskin jokaiseen kohteeseen enään on.
Todennäköisesti saavat jotain osaamista hankittua länsimaistakin esimerkiksi yksityishenkilöiden kautta. Pätäkkää pitää laittaa vaan melkoisen paljon pöytään.

Näistä Tyynenmeren putkista ennustettiinkin, että sekä ölkkä- että kaasutuubien kanssa tulee isoja ongelmia. Näiden rakentaminen ja ylläpito kun on ollut lähes täysin läntisten yritysten vastuulla. Siellä on pitänyt tehdä melkoisen vauhdikas yliheitto uudelle organisaatiolle. Kun kaikki tietää, mikä on venäläisten kyvykkyys, niin en löisi vetoa siitä että projektissa kaikki tavoitteet saavutettiin määräajassa ja budjetoiduin kustannuksin.
 
Vähän myöhässä tämäkin reitti suljetaan, mutta parempi näin, että tuokin kanava ryssälään on jo ehtynyt.



Ruplan kurssiin liittyen:
Siellä on kaikki keinot pelissä, että rupla ei siirtyisi psykologisen 1:100 rajan alapuolelle, koska sen jälkeen taas kyyti on todella kylmää. Kaikki keinot millä tuota nykyistä tasoa tekohengitetään maksetaan niistä hupenevista varannoista mitä ryssillä vielä on. Hyötyjinä on ne kolmannen maailman maat jotka tekevät kauppaa Venäjän kanssa omalla valuutallaan.

 
Viimeksi muokattu:
Saas nähdä miten esim Tallinnan tunnelille käy
Kovin vieras aihe mutta sinänsä merkittävää kaukonäköistä politiikkaa Kiinan suunnalta. Serbiahan on jo saanut kauppasuhteensä "ikuisiksi ajoiksi " esim Linglong tehtaansa myötä.
 

SRV sai myytyä Venäjä-omistuksiaan​

Kiinteistö- ja rakennusalan konserni SRV kertoi keskiviikkona myyvänsä pääosan jäljellä olevista Venäjän omistuksistaan. SRV:n tiedotteen mukaan yhtiö myi tiistaina tytäryhtiönsä SRV Russia Oy:n osakekannan kyproslaiselle Geomare Investments Limited -kiinteistösijoitusyhtiölle.

Myyntihinta on noin neljä miljoonaa euroa.

Tehdyn kaupan jälkeen SRV:n ainoa jäljellä oleva omaisuuserä Venäjällä on 50 prosentin omistus Pearl Plaza -kauppakeskuksesta Pietarissa. SRV yrittää päästä myös tästä omistuksestaan eroon.

Tiistaina tehtyyn kauppaan kuuluivat lisäksi SRV:n venäläiset tytär- ja osakkuusyhtiöt sekä niiden tonttiomistukset Venäjällä. Kauppaan kuului myös vähemmistöomistus Moskovan lähellä olevasta 4Daily -kauppakeskuksesta.

Myös SRV:n Venäjän-liiketoiminnasta vastannut henkilöstö siirtyy kaupan mukana.

STT
 
Kiinteistö- ja rakennusalan konserni SRV kertoi keskiviikkona myyvänsä pääosan jäljellä olevista Venäjän omistuksistaan. SRV:n tiedotteen mukaan yhtiö myi tiistaina tytäryhtiönsä SRV Russia Oy:n osakekannan kyproslaiselle Geomare Investments Limited -kiinteistösijoitusyhtiölle
Eli arvatenkin todellisuudessa venäläisyritykselle. Tai ainakin -omisteiselle.
 
Saudeilla painetta kasvattaa tuotantoa öljyssä...

Kuka uskoo, että ryssät tekevät alle 70 ja pääosin alle 60 dollarin tynnyrihinnalla reippaasti rahaa Siperian ikiroudassa ja kymmenien asteiden pakkasissa tiettömien taipaleiden takana ja kuljettelemalla öljynsä junilla sekä vanhoilla sekä pienillä öljytankkereilla kun Saudi-Arabia ei tee sitä 90 dollarin hinnalla vaikka kaikki olosuhteet on kertaluokkaa paremmin.
Kaasussa hinnan lasku on ollut vielä karumpi ja öljyjalosteissa ongelmana on jo aiemmin ollut täydellinen kannattamattomuus jota on subventoitu valtion rahoilla eli se on pysynyt pystyssä vain pumppaamalla rahaa jalostamoille ja takaamalla minimihintaisen raaka-aineen.
 
Kuka uskoo, että ryssät tekevät alle 70 ja pääosin alle 60 dollarin tynnyrihinnalla reippaasti rahaa Siperian ikiroudassa ja kymmenien asteiden pakkasissa tiettömien taipaleiden takana ja kuljettelemalla öljynsä junilla sekä vanhoilla sekä pienillä öljytankkereilla kun Saudi-Arabia ei tee sitä 90 dollarin hinnalla vaikka kaikki olosuhteet on kertaluokkaa paremmin.
Kaasussa hinnan lasku on ollut vielä karumpi ja öljyjalosteissa ongelmana on jo aiemmin ollut täydellinen kannattamattomuus jota on subventoitu valtion rahoilla eli se on pysynyt pystyssä vain pumppaamalla rahaa jalostamoille ja takaamalla minimihintaisen raaka-aineen.

Oletettavasti venäjä pääosin nyt pyörii niillä rahavaroilla, joita aikaisemmin säästetty sinne "hyvinvointirahastoon". Oli tietysti valtava virhe Putinilta aloittaa sota, ennen kuin rahastot kotiutettiin omaan hallintaan länsimaista. Mutta jäi niille itsellekin vielä ja niitä rahoja ne nyt polttaa.

Minun on aika vaikea uskoa, että venäjä nyt saa oikein mitään voittoa myymällä fossiilisia Kiinalle ja Intialle. Uskon että venäjä on paljon huonommassa taloudellisessa tilanteessa kuin mitä jotkut Ylen toimittajat raportoi. venäjän ongelma on että se ei saa lainaa mistään. Kukaan ei investoi sinne mitään. Kukaan ei osta siltä mitään muita kuin raaka-aineita, fossiilisia, lannoitteita, viljaa.

Muut maat käyttää häikäilemättömästi venäjän alennustilaa hyväksi ja länsimaiden talouselämää kyseinen maa ei enää kiinnosta.

Maan syöksykierre pohjalle on alkanut ja sen pysäyttäminen on käytännössä mahdotonta, vaikka Ukrainan sota jonkun ihmeen kautta loppuisikin. Kiinakin on kauhistunut tästä, mutta ei ole löytänyt keinoa millä tuon estäisi.

Länteen siirretyt rahavarannot toivottavasti saadaan takavarikoitua ja siirrettyä Ukrainaan.
 
Iltapulun uutinen. Taitaa olla sellaisessa hyvässä liu'ussa kohti tuonelaa koko ryssälän talous. Hilpeitä antiikkisia kuvia Ladoista kyllä, kuin aikamatkustaisi vuosikymmeniä.

Nyt tuli Venäjältä todella karu talousanalyysi – pakotteet romahduttaneet useita teollisuudenaloja

https://www.is.fi/autot/art-2000009758929.html
Jotain hämärää, kun samaan aikaan Suomen pankki kertoo Venäjän talouden elpymisestä viime vuoteen verrattuna:


Ihmetyttää, että kun Venäjän vienti on ottanut kunnolla kärsään ja investointien, talletusten ja sijoitusten määrä Venäjälle on vähentynyt kunnolla, niin siitä huolimatta jostain tulee kansantalouteen lisää jaettavaa:

Julkisen talouden tulot ovat nousseet viime kuukausina. Konsolidoituun budjettiin (federaation, alueiden ja kuntien sekä valtion sosiaalirahastojen budjetteihin) kertyi nimellistuloja maalis-toukokuussa tuloja yli 15 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Budjettituloja on tullut huomattavasti lisää tuotannon ja palkkojen kohoamisesta, nopeasti elpyneestä tuotannosta sekä yritysten voitoista.

Tämän mukaan sotaa käyvällä ja pakotteiden kurittamalla Venäjän taloudella menisi huomattavan hyvin?
 
Back
Top