Lätkä-foorumi

Selänteellä on keskitason puolustajan tehot olleet tällä kaudella. Pelattuja pelejä sentään yli kolmekymmentä.

Välillä huilannut joka toisen pelin valmentajan luvalla, että kroppa palautuisi.

En ymmärrä, mitä hän tuolla tekee. Kalen kaveri, Kalen valinta.
 
Eteläkorealaiset näyttivät voimansa – Kiekko-Vantaasta urheilu kaukana!

Shing Sang-hoon
Kimmo Räisänen
Julkaistu: 5.1.2014 6:00
Ilta-Sanomien tietojen mukaan valmennusjohdon lauantaiset potkut ovat seurausta siitä, että Kiekko-Vantaa on sen eteläkorealaisomistajalle pelkkä laboratorio.

Kiekko-Vantaa irtisanoi eilen päävalmentajansa Pekka Kangasalustan sekä kakkosvalmentajansa Tero Määtän. Ratkaisu on urheilullisesti outo, sillä sekavasta tilanteesta ja melko vaatimattomalla pelaajamateriaalilla kauteen lähtenyt joukkue on tällä hetkellä Mestiksen runkosarjassa pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla kahdeksannella sijalla.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan irtisanomisten syy onkin kaikkea muuta kuin urheilullinen. Kiekko-Vantaa on eteläkorealainen seura, sillä eteläkorealaisen Halla Group -konsernin omistama, Saksaan rekisteröity Mando Oy hankki viime maaliskuussa vantaalaisten edustusjoukkuetoimintaa hallinnoivan Kiekko-Vantaa Hockey Oy:n osake-enemmistön.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan pääomistaja haluaa joukkueensa pelaavaan kokoonpanoon viisi eteläkorealaista. Kangasalusta vieraili sen vuoksi kesällä Aasiassa valitsemassa pelaajia miehistöönsä. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Halla Group käveli jo tuolloin hänen ylitseen ja lennätti Vantaalle päävalmentajan kehotusten vastaisia eteläkorealaispelaajia.

Viidestä pelaajasta puolustaja Won-Jun Kim sekä hyökkääjä Sang-Hoon Shin ovat ainoat selvästi mestistasoiset yksilöt. Hyökkääjillä Jung Ahnilla ja Ji Min Kimillä on ollut vaikeuksia mahtua edes Kiekko-Vantaan Suomi-Sarjaa tahkoavan yhteistyöseuran Bewe TuusKin pelaavaan miehistöön. Viisikon täydentää hyökkääjä Jin Hui Ahn, joka on nähty vähäisellä peliajalla 29 mestisottelussa. Halla Group reagoi Ilta-Sanomien tietojen mukaan valmennuksen peluutuspäätöksiin sulkemalla liiketoimintansa kannalta mitättömän yksikön rahahanat. Ja se taas pakotti seurajohdon, puheenjohtaja Kalevi Helppolaisen ja toimitusjohtaja Kai Soinnun toimenpiteisiin.

Kiekko-Vantaa Hockey Oy ilmoitti eilen solmineensa Jami Kaupin kanssa tämän ja ensi kauden kattavan päävalmentajasopimuksen. Viime syyskuusta saakka edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana työskennellyt Kauppi ei Ilta-Sanomien tietojen mukaan nauti pelaajistonsa luottamusta.

Halla Groupin omistaa Chung Mong-Won, joka on myös Etelä-Korean jääkiekkoliiton puheenjohtaja. Sikäläisellä kattojärjestöllä on tarve kehittää miesten A-maajoukkuettaan, sillä maa järjestää vuoden 2018 talviolympialaiset, ja edustuskiekkoilijoiden on ehdittävä siihen mennessä Kansainvälisen Jääkiekkoliiton maailmanrankingissa 20 parhaan maajoukkueen joukkoon. Muuten se ei pääse suurkisoissa järjestäjän mandaatillakaan kotiyleisönsä eteen. Tämänhetkinen rankingsijoitus on 25. Etelä-Korean lajiliitto on pyytänyt Suomen vastaavalta apua kehittämisprojektiinsa. Halla Groupin ja Kiekko-Vantaa Hockey Oy:n yhteys on syntyisin niistä lähtökohdista. Kai Sointu puolestaan on Tampereen Ilveksen SM-liigajoukkueen entinen manageri ja tehnyt sittemmin pitkän työuran Etelä-Koreassa.

Suomalaisen jääkiekkoilun kannalta Kiekko-Vantaan toiminta on sikäli harmillista, että maan suurimmalla seuralla Helsingin Jokereilla on eksklusiivinen yhteistyösopimus vantaalaisten kanssa. Käytännössä se on tarkoittanut liigajoukkueen kynnyksellä tasapainoileville nuorille peliaikaa Mestiksessä. Koska lohipaitoja peluutetaan Ilta-Sanomien tietojen mukaan jatkossa Halla Groupin ohjeiden mukaisesti, vähintään muutama suomalaisnuori jää väistämättä ilman arvokasta kokemusta.
 
Selänteellä on keskitason puolustajan tehot olleet tällä kaudella. Pelattuja pelejä sentään yli kolmekymmentä.

Välillä huilannut joka toisen pelin valmentajan luvalla, että kroppa palautuisi.

En ymmärrä, mitä hän tuolla tekee. Kalen kaveri, Kalen valinta.

Elämme huomiotaloudessa. Selänne on joukkueessa ihan niin kauan kuin hän itse haluaa.
 
Saattaa olla myös, että Teemulla on annettavaa joukkueelle niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella, noin henkisesti ja moraalin kannalta. Onhan hän (ollut) aika monen nuoremman pelaajan idoli.
 
Toivottavasti nuorempi Koivu ehtii pelikuntoon ennen skaboja. Vanhemman Koivun poisjäänti on menetys, on kuitenkin tänä kautena (iästään huolimatta) Anaheimissa pelannut vakuuttavasti. Bergenheimin pois jättäminen kyllä ihmetyttää...
 
9.1.2014 klo 16:40
Nämä seurat hakivat liigapaikkaa määräaikaan mennessä
Jääkiekon SM-liigan ensi kauden liigalisenssien hakuaika päättyi tiistaina. Mestisseurat KooKoo, TUTO, Jukurit ja Sport vahvistavat jättäneensä hakemuksen.

Kuva: Yle
Mestisseurat KooKoo Kouvolasta, TUTO Turusta, Mikkelin Jukurit ja Vaasan Sport vahvistavat hakeneensa määräaikaan mennessä liigalisenssiä jääkiekon SM-liigaan ensi kaudeksi. Määräaika päättyi tiistaina.

SM-liigapaikka vapautuu, kun Jokerit siirtyy KHL:ään.

- Pyrimme tammi-helmikuun aikana tekemään päätöksen, jotta joukkueella on riittävästi aikaa valmistautua liigakauteen, jos se saa lisenssin lunastettua. Todennäköisempää on se, että päätös tehdään helmikuussa, koska haluamme käydä mittavan määrän informaatiota perinpohjaisesti läpi, kertoo Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen.

Hänen mukaansa tärkeimmät liigakriteerit ovat talous, jäähallin olosuhteet, organisaatio ja muut resurssit, jotta joukkue pystyy pelaamaan pitkäjänteisesti SM-liigassa.

Pyrimme tammi-helmikuun aikana tekemään päätöksen, jotta joukkueella on riittävästi aikaa valmistautua liigakauteen, jos se saa lisenssin lunastettua.

- Matti Nurminen

- Toivomme myös, että seuralla on hyvä juniorituotanto, jotta se pystyy tuottamaan pelaajia liigaan.

Nurmisen mukaan on mahdollista, ettei mikään näistä neljästä seurasta nouse SM-liigaan ensi kaudeksi, jos ne eivät täytä liigalisenssin ehtoja.

- Normaalissa lisenssiprosessissa katsotaan, löytyykö lisenssin täyttävää seuraa. Kun emme ole vielä käyneet papereita läpi, en lähde spekuloimaan, käykö niin, ettei ketään nosteta. Ensin tutustumme aiheeseen perinpohjaisesti, ja sitten teemme päätökset.

Asiasta päättää liigan ja liiton nimeämä viisihenkinen lisenssitoimikunta.
 
Kalervo Kummola HS:lle: ”Vakava paikka”

Kalervo Kummola
Roni Rekomaa is: 28.1.2014 0:18

MM-jääkiekko Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola aikoo vielä tutkia Valko-Venäjän medialle asettamia vaatimuksia.

Hän kommentoi asiaa kuitenkin maanantaina päivällä Helsingin Sanomissa.

- Ei kuulosta hyvältä, Kummola sanoi HS:lle.

Hänen mukaansa IIHF käsittelee asiaa Sotshin olympialaisten aikana järjestettävässä kokouksessaan.

- Kyllä tämä on vakava paikka, Kummola sanoi.

IIHF myönsi MM-kisat Valko-Venäjälle vuonna 2009. Kummola ei ottanut eilen kantaa, oliko kisojen antaminen maalle virhe.
 
Filppulan nilkka murtui eikä Koivu tule pelikuntoon. Westerlundille vietiin tieto asiasta avajaisiiin. Joukkueen pitää nielaista kapteenin ja tilastoissa tehokkaimman suomalaisen pistenikkarin poisjäänti. Näistä vaikeuksista kun se eheytyy, tulosta tulee. Sitä on joukkuepeli.

Joukkue on aina enemmän kuin yksilöt.
 
Spekuloin korvaajilla. Mahtuisikohan Salmisen Sakari mukaan? Siinä on nousukuntoinen leijona. MM-kisoissa jo näytti ensikertalaisena osaamista, ostettiin Venäjälle, ja miehen tehot ovat KHL:ssä tällä hetkellä 8 pistettä paremmat kuin esim. muuan Ilja Kovalchukin...

Salminen on laituri, kuten Filppulakin. Tosin Filppula pystyy pelaamaan kaikkia hyökkääjän paikkoja eli oli siten laaja-alaisempi. Mutta nyt pitää löytää, joku, jolla on "taitavat kädet" ja Sakarilla kyllä on.
 
08.02.2014 17:31
Salminen ja Immonen Leijonien olympiajoukkueeseen
STT
Sakari Salmista pidetään liukasliikkeisenä laitahyökkääjänä. Kuva: Lehtikuva / Kimmo Mäntylä
Suomen jääkiekkomaajoukkueen johto on nimennyt olympiaryhmään uusina pelaajina Sakari Salmisen ja Jarkko Immosen. He korvaavat Mikko Koivun ja Valtteri Filppulan, jotka joutuivat loukkaantumisten vuoksi jättämään kisat väliin.
Salminen ja Immonen pelaavat kumpikin KHL-seura Torpedo Nizhni Novgorodissa. Ilta-Sanomien mukaan Florida Panthersin Sean Bergenheim kieltäytyi kisakutsusta vedoten puolikuntoisuuteen.

Salminen on taitava ja liukasliikkeinen laitahyökkääjä, joka on kuluvalla kaudella onnistunut KHL-peleissä. Hän on kauden mittaan tehnyt 18 maalia ja koonnut 28 syöttöpistettä.

Immonen on kokenut maajoukkuepelaaja, joka on kuluvalla kaudella iskenyt KHL-liigassa tehot 13+23.
 
Tyttöjen peli oli vähän niinkuin vajaalla pelaamista koko ajan. Maalivahti oli huippu.
 
Tyttöjen peli oli vähän niinkuin vajaalla pelaamista koko ajan. Maalivahti oli huippu.

Marraskuussa Noora Räty pysäytti 58 laukausta, kun Suomi voitti samaisen USA:n Lake Placidissa. Aivan mieletön määrä torjuntoja. Yleensä pelissä torjuntoja tulee 25-30, tappiollisessakin ottelussa.

Oman pelin on oltava röyhkeämpää. Sinänsä tytöt liikkuivat ihan kohtuullisella jalalla, paitsi pelin alkupuolella. Pitää oppia se, että lätkässä Pohjois-Amerikan joukkueita vastaan alusta asti pitää painaa täysillä eikä vastustajalle saa antaa yhtään tilaa.

Mutta tasoeroa kenttäpelissä on vielä. Kanada ja USA ovat karvan verran edellä.

Naiskiekkoilijat eivät saa vielä arvostusta. Esimerkiksi JYPin naiset (sieltä tulee aina maajoukkuepelaajia) eivät tahtoneet saada 10 000 euroa jäämaksuihin. He tekivät sitten ns. rohkean kalenterin ja myivät sitä voidakseen pelata jääkiekkoa.

Miesten liiga-JYPin vuosibudjetti on kaiketi jossain kahden ja kolmen miljoonan välillä.
 
Melkoisen odotettu ryhmä. Pakkiparit lienevät: Salo-Timonen, Määttä-Vatanen, Lepistö-Väänänen ja Hietanen-Kukkonen. Hyökkääjissä seitsemän sentteriä, joista Filppula pelaa ykkösketjun laidassa Koivun ja Ruudun kanssa ja Granlund todnäk Jokisten kanssa kakkosessa. Sitten on mielenkiintoista, kuka on nelosketjun sentteri. Jäljelle jäävistä ( Barkov, Kontiola, Lehterä ) ei oikein kukaan liene jarrusentteri. Minä laittaisin kolmoseen Korpikoski-Kontiola-Selänne ja neloseksi jäisi sitten Pihlström-Barkov-Komarov. Ylimääräiset hyökkäjät: Aaltonen, Lehterä. Ykkösveskari on ilman muuta Rask, mutta kumpi on kakkonen. lehtonen lienee vahvempi ehdokas siihen.

Näillä ketjuilla Suomi lähtee kisojen avauspeliin Itävaltaa vastaan torstaina:
Hyökkäysketjut
1. ketju: Teemu Selänne - Aleksander Barkov - Mikael Granlund
2. ketju: Lauri Korpikoski - Olli Jokinen - Tuomo Ruutu
3. ketju: Jussi Jokinen - Petri Kontiola - Juhamatti Aaltonen
4. ketju: Leo Komarov- Jarkko Immonen - Jori Lehterä

Puolustusparit
1. pari: Kimmo Timonen - Sami Vatanen
2. pari: Sami Salo - Olli Määttä
3. pari: Sami Lepistö - Juuso Hietanen
4. pari: Ossi Väänänen - Lasse Kukkonen

Kokoonpanoon kuuluvat myös hyökkääjät Sakari Salminen ja Antti Pihlström.
http://www.iltasanomat.fi/jaakiekko/art-1288652154073.html?pos=ok-nln
 
Näillä ketjuilla Suomi lähtee kisojen avauspeliin Itävaltaa vastaan torstaina:
Hyökkäysketjut
1. ketju: Teemu Selänne - Aleksander Barkov - Mikael Granlund
2. ketju: Lauri Korpikoski - Olli Jokinen - Tuomo Ruutu
3. ketju: Jussi Jokinen - Petri Kontiola - Juhamatti Aaltonen
4. ketju: Leo Komarov- Jarkko Immonen - Jori Lehterä

Puolustusparit
1. pari: Kimmo Timonen - Sami Vatanen
2. pari: Sami Salo - Olli Määttä
3. pari: Sami Lepistö - Juuso Hietanen
4. pari: Ossi Väänänen - Lasse Kukkonen

Kokoonpanoon kuuluvat myös hyökkääjät Sakari Salminen ja Antti Pihlström.
http://www.iltasanomat.fi/jaakiekko/art-1288652154073.html?pos=ok-nln

Ja Selänteestä kapteeni, Timoselle ja Komaroville A rintaan. Vaan kyllähän M. Koivun ja Filppulan loukkaantumiset söivät aivan helvetisti johtajuutta, kokemusta ja taitoa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Ykkösketjussa on taitoa onvaltavasti, mutta varsinkin Timonen-Vatanen-pakkiparin kanssa voi omassa päässä olla vaikeaa. Jaksaako Teemu kovassa ottelutahdissa? Hyökkäyspään ja ylivoiman erikoisketju. Kakkonen on ihan ok, tulee varmasti pelaamaan paljon kovimpia vastustajia vastaan. Jos Ruutu jatkaa tämän kauden (lue: heikkoja) esityksiä voi J. Jokinen tai Komarov nousta nopeastikin kakkoseen. Salo-Määttä-pari on hyvä molempiin suuntiin, Määtän odotan näyttävän kiekkoa ja NHL:ää vähemmän seuraaville kuinka kova kaveri on jo 19-vuotiaana. Kolmosketju on köyhän miehen hyökkäävä ketju, kolmosparin toivon pelaavan mahdollisimman vähän jos vain NHL-miehet jaksavat. Ison kaukalon kokemus tietysti pieni plussa. Nelosketju on aikalailla kasattu jäljelle jääneistä ukoista, itse heittäisin Pihlstörmin Lehterän tilalle kovempia maita vastaan. Ossi ja Lasse voivat olla parhaimmillaan hyvä peruspakkipari jos vaan malttavat tyytyä helpoimpaan ratkaisuun. Veskariosasto on Suomella kunnossa.
 
Ja Selänteestä kapteeni, Timoselle ja Komaroville A rintaan. Vaan kyllähän M. Koivun ja Filppulan loukkaantumiset söivät aivan helvetisti johtajuutta, kokemusta ja taitoa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Ykkösketjussa on taitoa onvaltavasti, mutta varsinkin Timonen-Vatanen-pakkiparin kanssa voi omassa päässä olla vaikeaa. Jaksaako Teemu kovassa ottelutahdissa? Hyökkäyspään ja ylivoiman erikoisketju. Kakkonen on ihan ok, tulee varmasti pelaamaan paljon kovimpia vastustajia vastaan. Jos Ruutu jatkaa tämän kauden (lue: heikkoja) esityksiä voi J. Jokinen tai Komarov nousta nopeastikin kakkoseen. Salo-Määttä-pari on hyvä molempiin suuntiin, Määtän odotan näyttävän kiekkoa ja NHL:ää vähemmän seuraaville kuinka kova kaveri on jo 19-vuotiaana. Kolmosketju on köyhän miehen hyökkäävä ketju, kolmosparin toivon pelaavan mahdollisimman vähän jos vain NHL-miehet jaksavat. Ison kaukalon kokemus tietysti pieni plussa. Nelosketju on aikalailla kasattu jäljelle jääneistä ukoista, itse heittäisin Pihlstörmin Lehterän tilalle kovempia maita vastaan. Ossi ja Lasse voivat olla parhaimmillaan hyvä peruspakkipari jos vaan malttavat tyytyä helpoimpaan ratkaisuun. Veskariosasto on Suomella kunnossa.

Kontiolan kolmosketju on minusta parasta "kolmosluokkaa" mitä Suomella on ollut tarjota. Konna löi Saku Koivun vanhan MM-ennätyksen viime keväänä ja on "Traktorissa" ollut hyvässä vireessä: 14 maalia ja 21 syöttöpistettä.

Konnan pelisilmä on aika veikeä ja hän syttyy leijonapaidassa, kun ei tarvitse pelata "virkamieskiekkoa". Tapparan "nöösinä" hän tuli tunnetuksi liigassa juuri syöttökoneena ja sai nimiinsä liigan syöttöennätyksen. Käydessään AHL:stä Chicagon puolella (loukkaantumisten takia) hän pääsi heti ykköskenttään ja teki lyhyen yhdeksän pelin visiitin aikana viisi syöttöpistettä. Teemulla taitaa olla koko tältä kaudelta vain 20 pointsia, mutta Barkovin ja MG:n kanssa ketjulla onkin sitten aikamoiset yhteistehot.

Juhamatti Aaltonen on rymyäjä, jonka tuloksesta ei aina niin tiedä. Yleensä vetää päin maalivahdin suojuksia - jos ehtii vetää. Mutta hänen tehtävänsä on potkia Kontiolan rinnalla ja syöttää hyvään paikkaan hakeutuvalle maalihaukalle - joita on kaksi.

Jussi Jokinen on suomalaisista tehokkain NHL-pelaaja tällä kaudella. 16 maalia, 26 syöttöä = 42 pistettä.

Aikamoinen kolmonen. Westerlund on ollut hyvin ennakkoluuloton. Kyllä siitä jotain tulosta tulee.
 
Tässä voisi muuten tehdä tietokilpailukysymyksen. Suomella on kerran ollut ykköskenttä, joka ei koko MM-turnauksen aikana päästänyt yhtään kiekkoa omiin, ei edes pelatessaan Ruotsia vastaan tappiollisesti ja hävitessään puolivälierän - Ruotsiakin vastaan ketju teki kolme maalia ja tietenkin sen olisi pitänyt riittää. Mutta muu joukkue kusi täydellisesti.

Ketju teki saavutuksen, jollaiseen ei pystynyt edes punakoneen ykkönen parhaimmillaan, ja silti homma päättyi kyyneliin. Ketkä pelasivat ketjukavereina ja milloin tämä tapahtui?
 
Tässä voisi muuten tehdä tietokilpailukysymyksen. Suomella on kerran ollut ykköskenttä, joka ei koko MM-turnauksen aikana päästänyt yhtään kiekkoa omiin, ei edes pelatessaan Ruotsia vastaan tappiollisesti ja hävitessään puolivälierän - Ruotsiakin vastaan ketju teki kolme maalia ja tietenkin sen olisi pitänyt riittää. Mutta muu joukkue kusi täydellisesti.

Ketju teki saavutuksen, jollaiseen ei pystynyt edes punakoneen ykkönen parhaimmillaan, ja silti homma päättyi kyyneliin. Ketkä pelasivat ketjukavereina ja milloin tämä tapahtui?

Arvausta peliin: Vuoden 2003 katastrofialliseen puolivälierätappioon Ruotsia vastaan päättyneissä kotikisoissa loistanut kenttä V. Peltonen - S. Koivu - T. Selänne... Teme ainakin teki tuossa surullisen kuuluisessa Suomen 5-6 tappioon Ruotsille päättyneessä puolivälieräottelussa kolme häkkiä Tre Kronorin verkkoon. Suomihan johti peliä muistaakseni 5-1 jossain vaiheessa, ei niitä "traumoja" ihan heti unohda...

Lisäyksenä vielä sen verran, että tuon jälkeen olen aina inhonnut Aravirtaa valmentajana, hänen joukkueilleen on vuosien saatossa sattunut niin maa- kuin seurajoukkueessakin käsittämättömiä henkisiä sulamisia johtoasemassa. Tuolloinkaan Aravirta ei reagoinut pelin täydellisen hallinnan siirtymiseen Ruotsille ja Suomen maalivahdin itseluottamuksen romahtamiseen juuri mitenkään. Heti seuraavana vuonna kun puikkoihin saatiin Raimo Summanen, niin jälki oli World Cupissa aivan toisenlaista. Kärpissäkin peli alkoi heti kulkea Aravirran astuttua syrjään, eikä Pelicansillakaan tällä hetkellä kehuttavammin mene...

Aravirta on sinänsä ihan pätevä ja mukava mies, mutta häneltä vain puuttuu se viimeinen "raivo", henkinen lujuus ja reagointikyky mitä voittavan joukkueen valmentamiseen vaaditaan. Viimeisin Aravirran valmentama joukkue, joka on voittanut jonkin sarjan tai turnauksen on JYP 1990-luvun alussa, sen jälkeen Aravirralla on ollut käsissään materiaaliltaan paljon parempiakin joukkueita, mutta aivan sinne päätyyn asti ei ole vain riittänyt...
 
Viimeksi muokattu:
Arvausta peliin: Vuoden 2003 katastrofialliseen puolivälierätappioon Ruotsia vastaan päättyneissä kotikisoissa loistanut kenttä V. Peltonen - S. Koivu - T. Selänne... Teme ainakin teki tuossa surullisen kuuluisessa Suomen 5-6 tappioon Ruotsille päättyneessä puolivälieräottelussa kolme häkkiä Tre Kronorin verkkoon. Suomihan johti peliä muistaakseni 5-1 jossain vaiheessa, ei niitä "traumoja" ihan heti unohda...

Lisäyksenä vielä sen verran, että tuon jälkeen olen aina inhonnut Aravirtaa valmentajana, hänen joukkueilleen on vuosien saatossa sattunut niin maa- kuin seurajoukkueessakin käsittämättömiä henkisiä sulamisia johtoasemassa. Tuolloinkaan Aravirta ei reagoinut pelin täydellisen hallinnan siirtymiseen Ruotsille ja Suomen maalivahdin itseluottamuksen romahtamiseen juuri mitenkään. Heti seuraavana vuonna kun puikkoihin saatiin Raimo Summanen, niin jälki oli World Cupissa aivan toisenlaista. Kärpissäkin peli alkoi heti kulkea Aravirran astuttua syrjään, eikä Pelicansillakaan tällä hetkellä kehuttavammin mene...

Aravirta on sinänsä ihan pätevä ja mukava mies, mutta häneltä vain puuttuu se viimeinen "raivo", henkinen lujuus ja reagointikyky mitä voittavan joukkueen valmentamiseen vaaditaan. Viimeisin Aravirran valmentama joukkue, joka on voittanut jonkin sarjan tai turnauksen on JYP 1990-luvun alussa, sen jälkeen Aravirralla on ollut käsissään materiaaliltaan paljon parempiakin joukkueita, mutta aivan sinne päätyyn asti ei ole vain riittänyt...

Kuuluisa ja katkera tappio, todella.

Näin se on, kuten sanoit. Kun nämä mikkoelorannat ja "anne" niinimaat sulivat kuin lumipallo auringossa, Aravirta olisi voinut katkaista paniikin pitämällä a) aikalisän ja b) kaventamalla pelaavaa rosteria niihin, joilla ei maila tärissyt. Olisi pitänyt penkittää paskahousut. Kyse oli muutamista vaihdoista.

Mutta johtaja jäätyi itse eikä osannut tehdä mitään.
 
Back
Top