Laajasalon kaksoissurmatutkinta krp:lle – "Mahdollisesti kytkös vakavaan järjestäytyneeseen rikollis

Bushmaster

Greatest Leader
Mahtaako kuolemat liittyä kuitenkin Aarnio juttuun vaikka tässä linkissä yhteys kiistetään?http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1436228539277.html

Edellisen kerran niin tapahtui 1992, kun autosta löytyi kahden miehen Veli Gröhninja Kari Tahvanaisen ruumiit Helsingin Punavuoressa. Miehet oli ammuttu. Juttu on yhä pimeä.

Miksi tutkinta siirrettiin keskusrikospoliisille, poliisitarkastaja Tarmo Lamminahopoliisihallituksesta?

– Se perustuu poliisihallituksen Aarnio-jutun yhteydessä tehtyyn ratkaisuun.

Kun Lamminaholta kysyy, miten Jari Aarnio liittyy Laajasalon henkirikokseen, vastaus on: ei mitenkään.

Onko Laajasalossa kyse järjestäytyneestä rikollisuudesta?

– Meillä ei ole mitään sellaista tämänhetkistä viitettä sen suuntaan. On sellainen tilanne, että linjaratkaisu on olemassa ja se on voimassa. Onhan tämä semmoinen merkittävä juttu, että kaksi ihmistä on hengettömänä, Lamminaho perusteli eilen illalla.

– Tämän enempää en pysty, en osaa enkä voikaan sanoa. Kun tapaus tuli Helsingin poliisilaitoksen tietoon, se suoritti alkutoimet. Tämä on linjaratkaisu, joka on toistaiseksi voimassa ja näillä mennään ja pulinat pois. Pyritään asiat hoitamaan mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti ja niin tässäkin tapauksessa, Lamminaho sanoi.


Laajasalon kaksoissurmatutkinta krp:lle – "Mahdollisesti kytkös vakavaan järjestäytyneeseen rikollisuuteen"

http://www.hs.fi/kaupunki/a1305968384234?jako=fc529443971d321b3a84fd26b1c85b32

Helsingin Laajasalossa paljastuneen kaksoissurman tutkinta on siirtynyt Helsingin poliisin vakavia väkivaltarikoksia tutkivalta yksiköltä eli Murharyhmältä keskusrikospoliisille (krp). Käänne on yllättävä.

Tutkinnan siirtymisestä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomien haastattelema poliisitarkastaja Tarmo Lamminaho kommentoi, että siirto perustuu poliisihallituksen "Aarnio-jutun yhteydessä tehtyyn ratkaisuun". Lamminaho ei avannut linjanvetoa tarkemmin maanantai-iltana IS:lle eikä Helsingin Sanomille tiistaiaamuna.

Artikkeliin liittyvät
Ensi kuussa eläkkeelle jäävän poliisiylijohtaja Mikko Paateronsijainen, poliisijohtaja Tomi Vuorikaan ei selvennä, mitä linjaratkaisu käytännössä tarkoittaa. Poliisitarkastaja Tarmo Lamminaho kommentoi aiemmin IS:lle, ettei useista rikoksista syytetty Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio liity kuitenkaan ainakaan Laajasalon tapaukseen millään tavalla.

"En ota kantaa tällaisiin linkityksiin", poliisijohtaja Tomi Vuori sanoo.

Vuoren mukaan rikostutkinnan johtamisen siirtäminen ei edes ole mitään eriskummallista toimintaa.

"Tässä on mahdollisesti kytkös vakavaan järjestäytyneeseen rikollisuuteen, joka kuuluu normaaliin krp:n tehtäväalaan", Vuori sanoo.

"Vaikka kuinka vastuu siirtyisi krp:lle, niin yhteistyötä tehdään vahvasti Helsingin poliisin kanssa."

Kaksi miestä löytyi kuolleena yksityisasunnosta Laajasalossa sunnuntaina iltapäivällä. Poliisi löysi ruumiit sen jälkeen, kun sivullinen oli soittanut hätänumeroon.

Poliisi ei ollut maanantaina saanut ketään kiinni tapaukseen liittyen. Tutkinta siirtyi Helsingin poliisin Murharyhmältä krp:lle maanantaina iltapäivällä.

HS ei ole vielä tavoittanut krp:n valitsemaa uutta tutkinnanjohtajaa.
 
Viimeksi muokattu:
Eikös tähän "jengiin" kuuluva henkilö joka on Aarnio jutussa mukana vapautettu ennen juhannusta?http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1436233363110.html

Laajasalon kaksoissurmassa käytettiin ampuma-asetta

Epäilty yhteys United Brotherhood -jengiin johti jutun siirtoon keskusrikospoliisille. Epäillystä jengikytköksestä kertoi ensimmäisenä MTV3.
Laajasalon surmassa käytettiin IS:n saaman tiedon mukaan ampuma-asetta.

Tutkinnan alussa esille tullut epäilty yhteys rikollisjärjestö United Brotherhoodiin johti siihen, että kaksoissurman tutkinta siirtyi Helsingin Murharyhmältä keskusrikospoliisille poliisihallituksen Aarnio-juttuun liittyvän ”linjaratkaisun” vuoksi. Jari Aarnio ei liity poliisitarkastaja Tarmo Lamminahon mukaan Laajasalon henkirikokseen millään tavalla.

Epäillystä UB-kytköksestä kertoi ensimmäisenä MTV3. Ilta-Sanomien haastattelemana viranomaislähde vahvisti asian myös IS:lle.

Helsingin Murharyhmä on perinteisesti tutkinut itse pitkällä kokemuksellaan oman alueensa vakavat väkivaltarikokset. Tapauksen tutkinnan siirtoa keskusrikospoliisille pidetään äärimmäisen poikkeuksellisena.

Linjaratkaisun vuoksi epäillyt UB-jutut tutkii keskusrikospoliisi.

IS tavoitti uuden tutkinnanjohtajan, kokeneen keskusrikospoliisin rikoskomisarionMika Ihaksisen. Hän ei kommentoi mitään toistaiseksi, ei edes vainajien ikää tai rikosnimikettä tutkinnallisista syistä.

– Menemme matalalla profiililla. Se on tutkinnan kannalta tällä hetkellä kaikkein paras vaihtoehto, Ihaksinen perusteli.

Ihaksisen mukaan he ajavat nyt ensin keskusrikospoliisissa jutun sisään.

– Alkutoimia ei tehdä kahteen kertaan. Helsingin tekninen tutkinta jatkaa nyt meidän kanssamme, vain taktinen puoli vaihtui, Ihaksinen sanoi.

Sari Autio
 
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1436228539277.html

Helsingin murharyhmä on perinteisesti hoitanut vakavat väkivaltarikokset itse pitkällä kokemuksella. Siirtoa keskusrikospoliisille luonnehditaan äärimmäisen poikkeukselliseksi.

Edellisen kerran niin tapahtui 1992, kun autosta löytyi kahden miehen Veli Gröhninja Kari Tahvanaisen ruumiit Helsingin Punavuoressa. Miehet oli ammuttu. Juttu on yhä pimeä.

Jahas. Loose ends. KRP "siivoaa" jälleen ja tämä uusi Laajasalon case lienee kans "pimeä" vielä vuosikymmentenkin päästä.
 
Olisi ihan mielenkiintoista tietää, että onko esim. tuon Punavuoren casen yhteydessä koe-ammuttu poliisien virka-as... eiku höpsis .... mitäs mä nyt oikein ... eihän sellaista Soumessa voisi tapahtua, että poliisi ... eihän?
 
Olisi ihan mielenkiintoista tietää, että onko esim. tuon Punavuoren casen yhteydessä koe-ammuttu poliisien virka-as... eiku höpsis .... mitäs mä nyt oikein ... eihän sellaista Soumessa voisi tapahtua, että poliisi ... eihän?

Tuo tapaus? Poliisi pidätti tutkimusten aikana silloin 34-vuotiaan miehen, joka myös vangittiin ja joka joutui oikeuteen. Hänet kuitenkin vapautettiin. Helsingin raastuvanoikeus hylkäsi yrittäjälle kesäkuun lopussa 1993 luetut syytteet Göhnin ja Tahvanaisen murhista. Poliisin tutkimusten mukaan toisen surmatun matkapuhelimesta oli soitettu surmapäivänä yrittäjälle. Hän omisti myös samanlaisen aseen, jolla Gröhn ja Tahvanainen ammuttiin.

Poliisi ei kuitenkaan luopunut vuosien kuluessa vanhan kakoissurman tutkinnasta. Samaa miestä vastaan kerättiin uutta näyttöä. Keskusrikospoliisi oli valmis ottamaan miehen kiinni uudestaan ja viemään oikeuteen. Samaan aikaan tuli kuitenkin espanjalaisilta kollegoilta tieto, että etsitty mies oli kuollut.

Poliisi oli juuri tavoittamassa syylliseksi epäillyn miehen Espanjassa, kun tämä joutui auto-onnettomuuteen ja menehtyi. Huono tuuri.
 
Jos haluatte paremmat yöunet, älkää lukeko. Eikä ole pakko uskoa sanaakaan. En puno lankoja yhteen vaan laitan erillisiä asioita ylös, outouksia, sattumia.

Helsingin alamaailma on aikamoista. Näiden jengien kanssa on kieltämättä käynyt usein huono tutkintatuuri. 2012 Cannonballin silloista johtajaa piti kuulla hovioikeudessa, mutta hänpä sai sairaskohtauksen ja kuoli. Sattumaa. Kuka kuolee auto-onnettomuudessa juuri kun KRP on iskemässä kiinni, kuka taas tekee itsemurhan. Vainajat eivät puhu. Mutta täytyyhän näiden olla vain meheviä yhteensattumia.

En tiedä, onko viisasta edes kertoa, mutta kyllä poliisi silti aikamoista paskasäkkiä avaa. Laitetaanpa muutama suorastaan tähtitieteellinen outous tähän - vaikka Laajasalon juttu ei poliisin mukaan Aarnioon liitykään. Ihmettelisin, jos ei mitenkään liity. Kaikki liittyi häneen niin kauan. Jos Leppiniemi saa hänet vapaaksi, kuten Bodom-Gustafssonin sai, niin nainen on legenda.

Liittyivätkö 1991 murhatut Gröhn ja Tahvanainen Aarnioon? Sepä onkin kysymys. Tavallaan. Huumepiirit ovat pienet. Murhatun Tahvanaisen tyttöystävän mukaan surmien taustalla oli laaja talousrikosorganisaatio ja suuret rahat. Tahvanainen oli pelännyt, mutta myöskin kertonut, että kohta he tekevät paljon rahaa.

Tahvanaisen tyttöystävä oli Iina A.

Tunnetuin rikollispomo huumepuolella oli jo silloin ja on nyt Raimo Tienhaara, joka kykeni johtamaan kaikkea myös vankilassa ollessaan. Erittäin vaarallinen. Tienhaaran rahat pestiin eräiden pääkaupunkiseudun autoliikkeiden kautta. Gröhn ja Tahvanainen tekivät myös autokauppaa. Ampujaksi epäilty liikemies, joka kuoli Espanjassa, oli autokauppias.

Iina oli myöhemmin Raimo Tienhaaran tyttöystävä ja kävi vankilassa katsomassa häntä. Naisen asuntoonkin ammuttiin joku, mutta en muista kuka.

Vuonna 2008 poliisijohtaja Jouni Välkki vastasi koko Suomen poliisin laillisuuden valvonnasta. Hänen oma viestinsä oli: "Näin suurta korruptiota ei voi selvittää julkisesti, etenkin kun asiaan on sotkeutunut korkea-arvoisia poliisiviranomaisia." "Asia on pyrittävä selvittämään poliisin sisäisen laillisuusvalvonnan kautta, vaikka tilanne olisi kuinka vakava." "Salaiseksi luokiteltavat asiakirjat, jotka koski jättimäistä rahanpesua ajanjaksolla 1999-2007 olisi nyt toimitettava sisäministeriöön.". Sisäministeriö päättäisi asiasta koskevasta lehdistötilaisuudesta.

Välkki tutki rahanpesua vuosien 1999-2007 välisenä aikana. Siinä oli mukana viisi virkaa tekevää poliisijohtajaa. Homma oli kansainvälistä. Mutta en tiedä, hautasiko ministeri Anne Holmlund ja uusi poliisiyliojohtaja Paatero kaiken, koska siitä ei Välkin itsemurhan - aivan, hän tappoi itsensä vuonna 2008 - jälkeen ole kuulunut mitään. Kyse oli oikeasta kansainvälisestä mafiasta ja kymmenistä miljoonista eikä mistään pikku tillosesta.

Välkki oli varsin paljon esillä vuonna 2008 eri uutislähetyksissä, joissa pohdiskeltiin Helsingin huumerikostutkijoiden osallisuuttaa huumerikollisuuteen/virkarikoksiin. Espoon kihlakunnan syyttäjä Marianna Semi turvautui julkisuuteen, koska se oli hänen ainut tapa pysyä turvassa, jos asiakokonaisuus olisi voitu viedä loppuun saakka. Välkillä oli myös Mikkelin "tapaus Jukarainen" selvitettävänään.

Samana vuonna, 2008, poliisiylijohtajana jäi eläkkeelle Markku Salminen. Hiukan ennen sisäministeriön virkamies soitti ministeriön hallintojohtajalle ja kysyi, onko Salmiselle myönnetty autoetua. Sama virkamies soitti myös Kari Rantamaalle (komisario) ja Jukka Riikoselle (Helsingin poliisijohtaja). Kansliapäällikkö Ritva Viljanen alkoi tutkia Salmisen autonkäyttöä. VM ei ollut tehnyt päätöstä virka-auton käytöstä. Siis veropetos. Salminen jäi eläkkeelle, kärysi ratista ja 2009 alussa teki itsemurhan.
Ilmiantaja oli poliisiylijohtajan oma adjutantti.

http://blogit.mtv.fi/elinkautinen/2009/04/09/ex-poliisiylijohtajan-karayttaja-oli-lahipiirista/

Mikko Paatero tuli poliisiylijohtajaksi. Hän ei puuttunut mihinkään.

2007 Supon päällikkö Seppo Nevala jätti virkansa. Hän kuoli joulukuussa 2008 oman käden kautta. Kaikkialla kirjoitettiin "sairaskohtaus". Onhan se tietysti sellainenkin. Sattumaa kai sekin.

Samoihin aikoihin Esko Koivisto Helsingin poliisilaitoksella alkoi tutkia valtavaa korruptiota/veronkiertoa poliisien laittomissa asekaupoissa. Hän joutui pitkälle sairauslomalle kiusaamisen takia ja ura oli ohi noin välillä Hanko - Utsjoki. Sairaseläkkeelle, Tästä oli joskus seitsemisen vuotta sitten Ajankohtaisessa kakkosessa jakso "Poliisien hämärät asekaupat".

Paatero oli aivan hiljaa.

Kun Välkki tappoi itsensä tapaus Jukaraisen vuoksi, Paatero tosin kävi Mikkelissä kriisikokouksessa. Erikoista on se, että Jukaraisen ongelmat alkoivat samaan aikaan Helsingin huumepoliisien ongelmien kanssa.

Aarnio-case alkoi kai 2011. Vuonna 2011 helsinkiläinen prostituoitu yritti kertoa tarinansa poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle. Se ei onnistunut. Prostituoitu ei päässyt Paateron pakeille. Naisella oli tietoa Aarniosta. Nainen onnistui kertomaan ne ministeriössä. Ja kerrottavaa riitti useiksi päiviksi Kun Aarniota alettiin tutkia, poliisylijohtaja Paatero pahastui, kun Valtakunnansyyttäjänvirasto oli sivuuttanut Poliisihallituksen tutkintaryhmän kasaamisessa. Syytä sivuuttamiseen ei kerrottu julkisuuteen.

Duoda duoda... 1991 murhatun Tahvanaisen tyttöystävä Iina A, myöhemmin Raimo Tienhaaran tyttöystävä, myös jengijohtaja Keijo Vilhusen tuttu, on tämä kyseinen prostituoitu, joka aina "Saaraksi" ristitään lehdissä. Nainen, joka kutsuttiin (yhden kaikkien aikojen parhaimmista ministereistä - Päivi Maria Räsäsen) ministeriöön kertomaan tarinansa. Hänen ja Aarnion yhteydenpito oli alkanut vuonna 1997.

Ministeriö antoi tutkinnan valtakunnansyyttäjälle.

Aarnio on epäiltynä ns. Pihlajamäen huumeliigan tynnyrijutussa. Pitkiin vankeusrangaistuksiin tuomittujen joukossa oli Raine Sievälä, jolle hasistynnyreitä junailtiin. Hän on Raimo Tienhaaran veli, entinen Raine Tienhaara. Huumepoliisi oli siis jotenkin mukana hommassa mutta KRP ei ollut. Se iski.

Tuossa on "Saaran" tarinaa:

http://www.hs.fi/kotimaa/a1378530904628

Aarnio-jutun esitutkintapöytäkirjoja on 19 000 sivua. Mutta miten korkealla korruptio on? Onnistuuko KRP palauttamaan Suomen sisäisen turvallisuuden?
 
Välkki oli varsin paljon esillä vuonna 2008 eri uutislähetyksissä, joissa pohdiskeltiin Helsingin huumerikostutkijoiden osallisuuttaa huumerikollisuuteen/virkarikoksiin. Espoon kihlakunnan syyttäjä Marianna Semi turvautui julkisuuteen, koska se oli hänen ainut tapa pysyä turvassa, jos asiakokonaisuus olisi voitu viedä loppuun saakka. Välkillä oli myös Mikkelin "tapaus Jukarainen" selvitettävänään.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Semin_tapaus

Epäilevälle kansalaiselle juolahtaa mieleen, että Aarnio tuskin on ainut mätä omena.

Mielestäni tämän aiheen voisi liittää Suomen sisäinen turvallisuus ketjuun?
 
https://fi.wikipedia.org/wiki/Semin_tapaus

Epäilevälle kansalaiselle juolahtaa mieleen, että Aarnio tuskin on ainut mätä omena.

Mielestäni tämän aiheen voisi liittää Suomen sisäinen turvallisuus ketjuun?

Joo, sinne se sopisi tietysti. Tulee niin paljon uusia lankoja, ettei niitä jaksa seurata. Mutta ei tämän aihen yleiskeskustelua paljon voi jatkaa. Tiedonpätkiä ja langanpätkiä on aina, mutta alamaailmasta on vaikea tehdä synteesiä ja analyysia, todisteista puhumattakaan.

Laajasalon murha selvinnee kyllä. Krp on sitkeä. Ja jos ei selviä, kuten Tahvanaisen ja Gröhnin tapauksessa, tekijä tiedetään. Mutta kuka käskee, sitä ei aina tiedetä.
 
Viimeksi muokattu:
Laajasalosta tiedän vain, että murhat tapahtuivat rakennusalan yrittäjän asunnossa ja asunnon omistajalla on se yhteys United Brotherhoodiin, joka on kolmen entisen jengin liitto. Puhutaan, että toinen surmatuista on jengiläinen ja toinen 37-vuotias rakennusyrittäjä. Surmat tehtiin ampuma-aseella.

Poliisi ei vahvista mitään vielä. Tekevät matalalla profiililla. Surmatun yhteydestäkin kertoi ensin Aamulehti eli tieto kiersi Tampereen kautta. Vaikea vahvistaa itsekään mitään.

Todella vaitonainen poliisi on. Mikko Paateron sijaisena oleva Toni Vuori siirsi taktisen tutkinnan pois Helsingin murharyhmältä. Keskusrikospoliisin tehtävänalaan kuuluvat muun muassa sellaiset asiat, jotka näyttävät voivan liittyä vakavaan ja pysyvään järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Siinä näyttäisi olevan sellaisia elementtejä, jotka vievät sen keskusrikospoliisiin, mutta ehkä sattumalta asian vaikuttaa myös se, että ennen tutkinnan siirtämistä KRP:lle Laajasalon tapauksen tutkinnanjohtajana toimi Aarnion tilalle nostettu sijaistaja. Sijaistajana toiminut rikostarkastaja taas on aiemmin arvostellut Aarnio-tutkinnan haittaavan huumepoliisin toimintaa. Lisäksi oikeudessa on väännetty siitä, oliko rikostarkastajan työhuoneeseen tehty kotietsintä Aarnio-tutkinnan aikana perusteeton. Hovioikeus arvioi silloin kotietsinnän perustelluksi.

Vuoren mukaan poliisilla on myös muista syistä mahdollisuus järjestellä tutkintavastuita uusiksi, jos se olisi tarpeellista.

Eli kyllä tässä tietysti jonkinlainen luottamuspula suhteessa järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja kansainvälisiin aspekteihin on. Ja ilmeisesti keskusrikospoliisi on se, joka on säilynyt puhtaimpana.

Taustaksi: 2010 Liittoutuneet jengit olivat M.O.R.E, NBK (johtaja oli lauri "Late" Johansson, joka on nykyisin kaidalla polulla) ja Rogues Gallery (johtaja aikanaan Erkka Lehtosaari, joka istuu elinakutista kolmesta murhasta). M.O.R.E oli eräänlainen neuvoa antava elin tai verkostotyyppinen ryhmittymä, joka tekee yhteistyötä eri rikollisryhmittymien kanssa.
 
WoW :)

Kiitos Vonka

Vonka kirjoitti erinomaisen koosteen "oudoista yhteensattumien summista" (ei jää epäselvää missä suunnissa sylttytehdas sijaitsee) joita on tapahtunut ja joita varmastu tapahtuu edelleen mutta kuka osaa/älyää ne yhdistää johonkin entiseen juttuun se vaatiikin aika paljon aikaa ja tupakkia (jos polttaa)

Oliko niin että Aarnio juttua alettiin selvittämään myös ulkomaan poliisilta tuleen epäilyn vuoksi? Eli vasta sitten aloitettiin suomessa tutkinnat kun kansainvälinen paine kasavoi liian suureksi kun vaatimukset uhkasivat suomen poliisin uskottavuutta kansainvälisestikin ?
 
Oliko niin että Aarnio juttua alettiin selvittämään myös ulkomaan poliisilta tuleen epäilyn vuoksi? Eli vasta sitten aloitettiin suomessa tutkinnat kun kansainvälinen paine kasavoi liian suureksi kun vaatimukset uhkasivat suomen poliisin uskottavuutta kansainvälisestikin ?

Ei.

Murhaosoitteesta läytyy tällainen yritys. Huom! En laita nimiä, sillä emmehän tiedä vielä, kuka (keitä) on surmattu.


http://www.arvotekniikka.com/fi/palvelut

Piintyneenä OSINT-miehenä ja juridiikkaa tuntevan voin toki olettaa, että surmatut ovat K. K ja M. W.

M. W. pääsi syksyllä vankilasta, jossa hän oli istunut yhdeksän vuoden tuomion vuosina 2003 - 2004 tehdyistä rikoksista. Vihje: hasislasti rekan lelukuormassa ja sekin Hollannista.
 
Viimeksi muokattu:
Tällainen juttu oli aiheesta ilmestynyt...joo ja "lelut" liittyvät jutuun kuin myös tuo "ulkomaan linkki"

Ei taida kauheen kauan mennä kun kuolleitten nimet julkaistaan mediassa.
Laajasalon surman toisella uhrilla rankka rikostausta: Kostoretki ja kokaiinia Kinder-munassa

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1436247293365.html

Laajasalon kaksoissurman toinen uhri osallistui muutama vuosi sitten kostoretkelle skinheadien kerhotiloihin. Hänet oli tuomittu myös 110 kilon hasislastin järjestelemisestä Suomeen sekä Kinder-munakoteloon piilotetusta kokaiinista. Mies oli United Brotherhoodin jäsen.

Toinen Laajasalon surman uhreista oli rikollisjärjestö United Brorherhoodin 46-vuotias jäsen. Hänellä oli rankka rikostausta. Mies oli tuomittu aiemmin mm. avunannosta kahteen törkeään pahoinpitelyyn, jotka tapahtuivat skinheadien kerhotiloissa Roihupellossa.

Toisen uhrin kuulumisesta UB-jengiin kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

46-vuotias tuomittiin Helsingin hovioikeudessa 2013 yli kolmen vuoden vankeuteen skinheadien kerhotiloilla huhtikuussa 2012 tapahtuneen ammuskelun vuoksi. Kaksi miestä loukkaantui jalkaan. 46-vuotias ei ollut ampuja, mutta oli oikeuden mukaan mukana kostamassa yhteen ryhmän jäseneen kohdistunutta loukkausta, joka tapahtui aiemmin illalla skinheadien kerhotiloissa.

46-vuotias käski oikeuden mukaan mm. puhelimessa yhden kostoretkelle osallistuneen pukemaan ”firman vehkeet” päälle.

46-vuotiaan asunnosta löydettiin toiset ”firman vehkeet” eli UB-liivit. Oikeudessa kuullun krp:n asiantuntijan mukaan 46-vuotiaan kotoa takavarikoitu liivi oli täysjäsenen liivi. Edessä oleva consiglio-merkki osoitti krp:n asiantuntijan mukaan, että liivin omistaja kuului niin sanottuun neuvostoon eli UB:n johtoryhmään.

Tapahtumasarjasta tuomittiin 46-vuotiaan lisäksi kolme muuta miestä, joista yksi oli varsinainen ampuja.

Hovioikeus kovensi kaikkien neljän tuomiota, koska hovioikeuden mukaan rikokset oli tehty rikollisryhmän jäseninä. Hovioikeuden mukaan ryhmän toimintatapoihin kuuluu kostaa ryhmän jäseniin kuuluvat loukkaukset astetta kovemmilla teoilla.

46-vuotias oli tuomittu aiemmin myös muun muassa 110 kilon hasislastin maahantuonnin järjestelemisestä Hollannista Suomeen. Miehen rikoshistoriaan kuuluu myös 9,2 grammaa kokaiinia, jotka oli piilotettu Kinder-munakoteloon.

Toinen Laajasalosta sunnuntaina kuolleena löydetyistä oli 37-vuotias liikemies, jolla oli muun muassa oma rakennusfirma. Teko tapahtui 37-vuotiaan kotona. Tekoväline on ampuma-ase.

Sari Autio
 
Viimeksi muokattu:
anteeksi OT mutta kun tämäkin taitaa olla "onneton sattuma" joka ei tietenkään liity mihinkään mitä ylempänä kirjoitettuissakaan ei ole tapahtunut....?
http://www.hs.fi/kotimaa/a1436240504061?jako=f5c8b96bdff38ab62dbc784517256a3f


Viron poliisin salaisia tietoja päätynyt väärään paikkaan Suomessa

Helsingin kaupungin tietojärjestelmästä löytyi salaisia tietoja, jotka oli lähetetty Suomen poliisille

Helsingin kaupungin valvontakamerajärjestelmästä on löytynyt Viron poliisin salassa pidettäviä tietoja. Tiedot oli alun perin lähetetty Suomen poliisille. Asiasta on käynnissä esitutkinta.

Tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto kertoo, että tietojen epäillään päätyneen väärälle tietokoneelle poliisin toimesta.

"Tietojenvaihto Suomen ja Viron poliisien välillä on ollut ihan asianmukaista, mutta nyt selvitetään sitä, miten tieto päätyi Suomessa väärään paikkaan. Kyse voi olla myös vahingosta."

"Tutkimme sitä, onko joku poliisimies syyllistynyt virkasalaisuuden rikkomiseen. Tässä vaiheessa tutkintaa tiedetään, että Helsingin poliisilla on ollut yhteistyötä valvontakamerajärjestelmän kanssa", Haavisto kertoo.

Eesti Express -lehden tietojen mukaan kyseessä olivat Viron keskusrikospoliisin salaiset asiakirjat, jotka oli lähetetty virallisesti Suomen viranomaisille.

Lehden mukaan salaiset paperit olivat vuosilta 2007–2010, ja ne lähetettiin Virosta Suomeen vuonna 2010.

Dokumentteja oli vähemmän kuin 90 sivua.

Tapausta on tutkittu myös Virossa, mutta tutkinta lopetettiin tuloksettomana tänä keväänä.
 
anteeksi OT mutta kun tämäkin taitaa olla "onneton sattuma" joka ei tietenkään liity mihinkään mitä ylempänä kirjoitettuissakaan ei ole tapahtunut....?


http://www.hs.fi/kotimaa/a1436240504061?jako=f5c8b96bdff38ab62dbc784517256a3f

Viron poliisin salaisia tietoja päätynyt väärään paikkaan Suomessa

Helsingin kaupungin tietojärjestelmästä löytyi salaisia tietoja, jotka oli lähetetty Suomen poliisille

Helsingin kaupungin valvontakamerajärjestelmästä on löytynyt Viron poliisin salassa pidettäviä tietoja. Tiedot oli alun perin lähetetty Suomen poliisille. Asiasta on käynnissä esitutkinta.

Tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto kertoo, että tietojen epäillään päätyneen väärälle tietokoneelle poliisin toimesta.

"Tietojenvaihto Suomen ja Viron poliisien välillä on ollut ihan asianmukaista, mutta nyt selvitetään sitä, miten tieto päätyi Suomessa väärään paikkaan. Kyse voi olla myös vahingosta."

"Tutkimme sitä, onko joku poliisimies syyllistynyt virkasalaisuuden rikkomiseen. Tässä vaiheessa tutkintaa tiedetään, että Helsingin poliisilla on ollut yhteistyötä valvontakamerajärjestelmän kanssa", Haavisto kertoo.

Eesti Express -lehden tietojen mukaan kyseessä olivat Viron keskusrikospoliisin salaiset asiakirjat, jotka oli lähetetty virallisesti Suomen viranomaisille.

Lehden mukaan salaiset paperit olivat vuosilta 2007–2010, ja ne lähetettiin Virosta Suomeen vuonna 2010.

Dokumentteja oli vähemmän kuin 90 sivua.

Tapausta on tutkittu myös Virossa, mutta tutkinta lopetettiin tuloksettomana tänä keväänä.

Aivan. Viroakin voisi hiukan taustoittaa.

Palataan vuoteen 2008 eli "itsemurhien vuoteen". Viron huumerikostutkintayksikön johtaja Vallo Jäärats tuomittiin liki viiden vuoden vankeusrangaistukseen kansainvälisen tason huumekaupoista ja yhteistyöstä huumekartellin jäsenten kanssa. Suomen krp oli ja on edelleen ollut vuosien ajan yhteistyössä Viron korruptoituneen poliisijohdon kanssa.

Savon sanomat 29.11.2008:

Viron KRP:n huumepoliisin johtajan tuomio koveni neljän vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tallinnan hovioikeus tuomitsi Valio Jäärtsin useista lahjusten otoista sekä virka-aseman väärinkäytöstä. 35 vuotia Jäärts sai peräti neljän vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden päätöstä tuntuvasti. Jo aikaisemmin käräjäoikeus tuomitsi hänet myös tiedustelumateriaalin laittomasta keräämisestä ja kovan luokan huumekaupasta.

Viranomaisten mukaan Jäärts pilasi kuusi vuotta sitten Viron ja Suomen keskusrikospoliisin yhteisoperaation kertomalla siitä huumekartellin jäsenille.
 
BTW: Vonka löysin yhdestä linkistä nimen ainakin toiselle "alkukirjaimista" M.W....en tiedä pitäsikö se linkki liittää tänne? Mitä mieltä olet?


Tässä poiminta liittyen aiheeseen joka ei tietenkään millään lailla koske Suomea eikä tällaista ole suomessa vaikka läheisissä kanssakäymisissä Itäisen naapurimaamme kanssa Suomi on ollutkin tekemisissä pitkään....

Lainaus:

Venäjän Mafia VS. Italian Mafia

-Italian Mafia eroaa Venäjän Mafiasta siinä että Italian Mafia on perustamisestaan lähtien pyrkinyt olemaan yhteiskunnan ulkopuolella mutta samaan aikaan on soluttautunut yhteiskunnan rakenteisiin sen sijaan Venäjän Mafia on aina ollut syvällä yhteiskunnan rakenteissa ja saanut sitä kautta otteen liike-elämästä.

Venäjän Mafia

-Venäjän Mafia on ollut olemassa eri nimillä ja eri muodoissa jo Tsaarien aikana ja sillä on satojen vuosien historia.

-Venäjän Mafia toimi koko Venäjän alueella ja jatkoi toimintaansa Tsaarin vallan hajoamisen jalkeen myös niissä maissa jotka itsenäistyivät, Suomessa sen sijaan itsenäistymisen jälkeen Mafia hävisi ainakin kielenkäytöstä tosiasiallisesti sen häviämisestä ei ole todisteita.

- Venäjän Mafiaa ei ole pystytty tuhoamaan edes kommunistien hallinnon aikana vaan järjestö osoitti sopeutumiskykynsä ja jatkoi toimitaansa hallituksen ja yhteiskuntajärjestelmän muutoksesta huolimatta. (Todisteena voidaan käyttää lukuisia Neuvostoliitossa luettuja tuomioita joissa Mafia on mainittu)
 
Viimeksi muokattu:
Mahtaako kuolemat liittyä kuitenkin Aarnio juttuun vaikka tässä linkissä yhteys kiistetään?

Tuo on kyllä hyvä kysymys...

46-vuotias oli tuomittu aiemmin myös muun muassa 110 kilon hasislastin maahantuonnin järjestelemisestä Hollannista Suomeen.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1436247293365.html

17-21930550794a2eb49f.jpg


Ja tähän loppuun sitä sellaista huumoria :D

2.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Ei kai ennen kuin poliisi antaa nimiä. Kyllä minäkin tiedän kummankin uhrin kaikki nimet jo.

Niin, kannattaa odottaa, että nimet on ensin julkistettu jossain, niin ei tule juridisessa mielessä syyllistyttyä kunnianloukkaukseen, jos jostain syystä olisikin väärät nimet esillä.
 
Venäjän Mafia VS. Italian Mafia

-Italian Mafia eroaa Venäjän Mafiasta siinä että Italian Mafia on perustamisestaan lähtien pyrkinyt olemaan yhteiskunnan ulkopuolella mutta samaan aikaan on soluttautunut yhteiskunnan rakenteisiin sen sijaan Venäjän Mafia on aina ollut syvällä yhteiskunnan rakenteissa ja saanut sitä kautta otteen liike-elämästä.

Venäjän Mafia

-Venäjän Mafia on ollut olemassa eri nimillä ja eri muodoissa jo Tsaarien aikana ja sillä on satojen vuosien historia.

-Venäjän Mafia toimi koko Venäjän alueella ja jatkoi toimintaansa Tsaarin vallan hajoamisen jalkeen myös niissä maissa jotka itsenäistyivät, Suomessa sen sijaan itsenäistymisen jälkeen Mafia hävisi ainakin kielenkäytöstä tosiasiallisesti sen häviämisestä ei ole todisteita.

- Venäjän Mafiaa ei ole pystytty tuhoamaan edes kommunistien hallinnon aikana vaan järjestö osoitti sopeutumiskykynsä ja jatkoi toimitaansa hallituksen ja yhteiskuntajärjestelmän muutoksesta huolimatta. (Todisteena voidaan käyttää lukuisia Neuvostoliitossa luettuja tuomioita joissa Mafia on mainittu)

Molemmat ovat saaneet otetta joihinkin poliiseihin Suomessa. Esimerkiksi se rahanpesujuttu oli Calabrian mafian käsissä. Italian poliisi pyysi vuonna 2007 Suomeen rekisteröidyn brittiläisomisteisen pöytälaatikkoyrityksen tietoja. Yritysten epäiltiin sekaantuneen Ndranghetan (Calabrian mafia) rahanpesuun. Siitä se kaikki sisäinen julkisuudelta täysin piilossa tehty tutkinta luultavimmin alkoi.

Tutkija vain oli jo 2008 keväällä hengetön mies.
 
Back
Top