Laajasalon kaksoissurmatutkinta krp:lle – "Mahdollisesti kytkös vakavaan järjestäytyneeseen rikollis

Mikään ei koske Suomea...ikinä :D

images


Kyllä tämän keskustelun voisi laittaa ihan helposti Suomen sisäinen turvallisuus otsikon alle, mutta ehkä vielä järkevämpää olisi keskustella EU:n sisäisestä turvallisuudesta. Kun kuva on iso, niin Suomi on pieni kuin kärpäsen paska.

EU-parlamentin erityisen rikostoimikunnan puheenjohtajan mukaan mafialla on kontaktit kaikkiin EU:n instituutioihin.

Mafia ei ole olemassa vain eteläisessä Italiassa vaan se on levittäytynyt laajalti Eurooppaan. Tähän päätyy raportissaan EU-parlamentin erityistoimikunta, joka on muiden muassa tutkinut mafian järjestäytyneisyyttä unionissa.

- Ikävä kyllä mafia on jo valvomossa, mitä Eurooppaan tulee. Sillä on yhteydet kaikkiin EU:n sisäisiin instituutioihin, sanoi italialainen EU-parlamentaarikko Sonia Alfano, joka on järjestäytyneen rikollisuuden, korruption ja rahanpesun vastaisen erityisen toimikunnan puheenjohtaja raportista kirjoittaneelle Euronewsille.

Raportissa, jolle EU:n parlamentin jäsenten suuri enemmistö antoi tukensa, varoitetaan ”aliarvioimasta mafiaa, sen kompleksisuutta, suuria organisatorisia resursseja ja organisaatioiden kykyä sopeutua erilaisiin maantieteellisiin ja sosiaalisiin ympäristöihin.”

Jäsenten mukaan mafia ei käytä niinkään paljon ”sotilaallista kontrollia”, vaan valitsee sen sijaan ”soluttautumisstrategian”, jonka tarkoitus on itse näkymättömänä pysytellen tuottaa valtavia voittoja.

- Kun puhun mafiasta, en tarkoita sen sotilaallista haaraa, salamurhaajia, varkaita, kiristäjiä. Tarkoitan instituutioissa työskentelevää virkamiesmafiaa julkishallinnossa ja institutionaalisissa järjestelmissä, jotka ovat jatkuvasti tekemisissä EU:n kanssa ja jotka tietävät, mitä nappeja pitää painaa, sanoo Sonia Alfano, joka saa tukea italialaiselta, mafiaa jo pitkään tutkineelta toimittajalta Roberto Savionalto.

- Nykyisin rikolliset järjestöt vaikuttavat ensi sijassa Eurooppaan. Mafia on syvälle soluttautunut esimerkiksi Saksan, Iso-Britannian ja Espanjan talouksiin näiden maiden hallitusten antamatta kansalaisten tietää asiasta. Mafia on läsnä ja kiinnittää maanosamme tulevaisuuden, sanoi Roberto Saviano Euronewsille.

Raportin mukaan järjestäytynyt rikollisuus, jonka osa mafia on, maksaa EU:ssa toimiville yrityksille vuosittain noin 670 miljardia.

Lähde: Europaportalen.se 31.10.2013


Tähän loppuun talousuutisia ja tuulivoimaa...

http://www.talouselama.fi/uutiset/m...+tuulivoimaan++selitys+liittyy+euhun/a2193798


header.png 
Viimeksi muokattu:
Kyllä tämän keskustelun voisi laittaa ihan helposti Suomen sisäinen turvallisuus otsikon alle, mutta ehkä vielä järkevämpää olisi keskustella EU:n sisäisestä turvallisuudesta. Kun kuva on iso, niin Suomi on pieni kuin kärpäsen paska.

joo niin on... mutta jos/kun joku laittaa tämän uuteen säikeeseen myös suomen "poliittishistoriallinen" aspekti "miten/miksi tähän oikeen ollaan tultu" voisi tuoda myös esiin...onko tyhmä ajatus?
 
mitä veikkaatte koska/kuinka pian nimet tulevat esiin/julkaistaan?http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015070820001974_uu.shtml

Molemmat Laajasalon verityön uhrit kuuluivat liivijengiin


Tiedot jengitaustasta selviävät toisen rikosjutun esitutkintamateriaalista.

Toisella kuolleista oli raskas rikostausta. Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä kahtena murhana, mutta ei halua toistaiseksi kertoa enempää tapahtumien kulusta.
 
Jos haluatte paremmat yöunet, älkää lukeko. Eikä ole pakko uskoa sanaakaan. En puno lankoja yhteen vaan laitan erillisiä asioita ylös, outouksia, sattumia.

Helsingin alamaailma on aikamoista. Näiden jengien kanssa on kieltämättä käynyt usein huono tutkintatuuri. 2012 Cannonballin silloista johtajaa piti kuulla hovioikeudessa, mutta hänpä sai sairaskohtauksen ja kuoli. Sattumaa. Kuka kuolee auto-onnettomuudessa juuri kun KRP on iskemässä kiinni, kuka taas tekee itsemurhan. Vainajat eivät puhu. Mutta täytyyhän näiden olla vain meheviä yhteensattumia.

En tiedä, onko viisasta edes kertoa, mutta kyllä poliisi silti aikamoista paskasäkkiä avaa. Laitetaanpa muutama suorastaan tähtitieteellinen outous tähän - vaikka Laajasalon juttu ei poliisin mukaan Aarnioon liitykään. Ihmettelisin, jos ei mitenkään liity. Kaikki liittyi häneen niin kauan. Jos Leppiniemi saa hänet vapaaksi, kuten Bodom-Gustafssonin sai, niin nainen on legenda.

Liittyivätkö 1991 murhatut Gröhn ja Tahvanainen Aarnioon? Sepä onkin kysymys. Tavallaan. Huumepiirit ovat pienet. Murhatun Tahvanaisen tyttöystävän mukaan surmien taustalla oli laaja talousrikosorganisaatio ja suuret rahat. Tahvanainen oli pelännyt, mutta myöskin kertonut, että kohta he tekevät paljon rahaa.

Tahvanaisen tyttöystävä oli Iina A.

Tunnetuin rikollispomo huumepuolella oli jo silloin ja on nyt Raimo Tienhaara, joka kykeni johtamaan kaikkea myös vankilassa ollessaan. Erittäin vaarallinen. Tienhaaran rahat pestiin eräiden pääkaupunkiseudun autoliikkeiden kautta. Gröhn ja Tahvanainen tekivät myös autokauppaa. Ampujaksi epäilty liikemies, joka kuoli Espanjassa, oli autokauppias.

Iina oli myöhemmin Raimo Tienhaaran tyttöystävä ja kävi vankilassa katsomassa häntä. Naisen asuntoonkin ammuttiin joku, mutta en muista kuka.

Vuonna 2008 poliisijohtaja Jouni Välkki vastasi koko Suomen poliisin laillisuuden valvonnasta. Hänen oma viestinsä oli: "Näin suurta korruptiota ei voi selvittää julkisesti, etenkin kun asiaan on sotkeutunut korkea-arvoisia poliisiviranomaisia." "Asia on pyrittävä selvittämään poliisin sisäisen laillisuusvalvonnan kautta, vaikka tilanne olisi kuinka vakava." "Salaiseksi luokiteltavat asiakirjat, jotka koski jättimäistä rahanpesua ajanjaksolla 1999-2007 olisi nyt toimitettava sisäministeriöön.". Sisäministeriö päättäisi asiasta koskevasta lehdistötilaisuudesta.

Välkki tutki rahanpesua vuosien 1999-2007 välisenä aikana. Siinä oli mukana viisi virkaa tekevää poliisijohtajaa. Homma oli kansainvälistä. Mutta en tiedä, hautasiko ministeri Anne Holmlund ja uusi poliisiyliojohtaja Paatero kaiken, koska siitä ei Välkin itsemurhan - aivan, hän tappoi itsensä vuonna 2008 - jälkeen ole kuulunut mitään. Kyse oli oikeasta kansainvälisestä mafiasta ja kymmenistä miljoonista eikä mistään pikku tillosesta.

Välkki oli varsin paljon esillä vuonna 2008 eri uutislähetyksissä, joissa pohdiskeltiin Helsingin huumerikostutkijoiden osallisuuttaa huumerikollisuuteen/virkarikoksiin. Espoon kihlakunnan syyttäjä Marianna Semi turvautui julkisuuteen, koska se oli hänen ainut tapa pysyä turvassa, jos asiakokonaisuus olisi voitu viedä loppuun saakka. Välkillä oli myös Mikkelin "tapaus Jukarainen" selvitettävänään.

Samana vuonna, 2008, poliisiylijohtajana jäi eläkkeelle Markku Salminen. Hiukan ennen sisäministeriön virkamies soitti ministeriön hallintojohtajalle ja kysyi, onko Salmiselle myönnetty autoetua. Sama virkamies soitti myös Kari Rantamaalle (komisario) ja Jukka Riikoselle (Helsingin poliisijohtaja). Kansliapäällikkö Ritva Viljanen alkoi tutkia Salmisen autonkäyttöä. VM ei ollut tehnyt päätöstä virka-auton käytöstä. Siis veropetos. Salminen jäi eläkkeelle, kärysi ratista ja 2009 alussa teki itsemurhan.
Ilmiantaja oli poliisiylijohtajan oma adjutantti.

http://blogit.mtv.fi/elinkautinen/2009/04/09/ex-poliisiylijohtajan-karayttaja-oli-lahipiirista/

Mikko Paatero tuli poliisiylijohtajaksi. Hän ei puuttunut mihinkään.

2007 Supon päällikkö Seppo Nevala jätti virkansa. Hän kuoli joulukuussa 2008 oman käden kautta. Kaikkialla kirjoitettiin "sairaskohtaus". Onhan se tietysti sellainenkin. Sattumaa kai sekin.

Samoihin aikoihin Esko Koivisto Helsingin poliisilaitoksella alkoi tutkia valtavaa korruptiota/veronkiertoa poliisien laittomissa asekaupoissa. Hän joutui pitkälle sairauslomalle kiusaamisen takia ja ura oli ohi noin välillä Hanko - Utsjoki. Sairaseläkkeelle, Tästä oli joskus seitsemisen vuotta sitten Ajankohtaisessa kakkosessa jakso "Poliisien hämärät asekaupat".

Paatero oli aivan hiljaa.

Kun Välkki tappoi itsensä tapaus Jukaraisen vuoksi, Paatero tosin kävi Mikkelissä kriisikokouksessa. Erikoista on se, että Jukaraisen ongelmat alkoivat samaan aikaan Helsingin huumepoliisien ongelmien kanssa.

Aarnio-case alkoi kai 2011. Vuonna 2011 helsinkiläinen prostituoitu yritti kertoa tarinansa poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle. Se ei onnistunut. Prostituoitu ei päässyt Paateron pakeille. Naisella oli tietoa Aarniosta. Nainen onnistui kertomaan ne ministeriössä. Ja kerrottavaa riitti useiksi päiviksi Kun Aarniota alettiin tutkia, poliisylijohtaja Paatero pahastui, kun Valtakunnansyyttäjänvirasto oli sivuuttanut Poliisihallituksen tutkintaryhmän kasaamisessa. Syytä sivuuttamiseen ei kerrottu julkisuuteen.

Duoda duoda... 1991 murhatun Tahvanaisen tyttöystävä Iina A, myöhemmin Raimo Tienhaaran tyttöystävä, myös jengijohtaja Keijo Vilhusen tuttu, on tämä kyseinen prostituoitu, joka aina "Saaraksi" ristitään lehdissä. Nainen, joka kutsuttiin (yhden kaikkien aikojen parhaimmista ministereistä - Päivi Maria Räsäsen) ministeriöön kertomaan tarinansa. Hänen ja Aarnion yhteydenpito oli alkanut vuonna 1997.

Ministeriö antoi tutkinnan valtakunnansyyttäjälle.

Aarnio on epäiltynä ns. Pihlajamäen huumeliigan tynnyrijutussa. Pitkiin vankeusrangaistuksiin tuomittujen joukossa oli Raine Sievälä, jolle hasistynnyreitä junailtiin. Hän on Raimo Tienhaaran veli, entinen Raine Tienhaara. Huumepoliisi oli siis jotenkin mukana hommassa mutta KRP ei ollut. Se iski.

Tuossa on "Saaran" tarinaa:

http://www.hs.fi/kotimaa/a1378530904628

Aarnio-jutun esitutkintapöytäkirjoja on 19 000 sivua. Mutta miten korkealla korruptio on? Onnistuuko KRP palauttamaan Suomen sisäisen turvallisuuden?

Ja Suomihan on maailman vähiten korruptoitunein maa, vai miten se nyt menikään? :mad:
 
Taustaksi: 2010 Liittoutuneet jengit olivat M.O.R.E, NBK (johtaja oli lauri "Late" Johansson, joka on nykyisin kaidalla polulla) ja Rogues Gallery (johtaja aikanaan Erkka Lehtosaari, joka istuu elinakutista kolmesta murhasta). M.O.R.E oli eräänlainen neuvoa antava elin tai verkostotyyppinen ryhmittymä, joka tekee yhteistyötä eri rikollisryhmittymien kanssa.

Tapasivat vankilassa toisensa, RG oli käytännössä poissa kun jäsenistä +70% istui eriasteisia tuomioita, NBK:lla alkoi olla samanlainen tilanne ja M.O.R.E porukka samanhenkistä kuin muissa. Jotain piti tehdä että "pientä" huumekauppaa/velanperintää ja niihin liittyvää rahanpesua pystyttäisiin jatkamaan organisoidummin, eikä ylpeys, hulluus tai vanhat (tai vankilassa saadut) meriitit tuoneet yhteistyötä lähemmäs näitä perinteisimpiä moottoripyöräharrastajia, varsinkaan kun harva edes omisti pyörää taikka edes ajokorttia...
 
Tapasivat vankilassa toisensa, RG oli käytännössä poissa kun jäsenistä +70% istui eriasteisia tuomioita, NBK:lla alkoi olla samanlainen tilanne ja M.O.R.E porukka samanhenkistä kuin muissa. Jotain piti tehdä että "pientä" huumekauppaa/velanperintää ja niihin liittyvää rahanpesua pystyttäisiin jatkamaan organisoidummin, eikä ylpeys, hulluus tai vanhat (tai vankilassa saadut) meriitit tuoneet yhteistyötä lähemmäs näitä perinteisimpiä moottoripyöräharrastajia, varsinkaan kun harva edes omisti pyörää taikka edes ajokorttia...

Rogues Gallerylla ei ainakan ollut pyöriä. Silloin laskettiinkin leikkiä harrikkapiireissä, että nämä liivijengit ne ajavat halvoilla Nissaneilla katkaistujen haulikoitten kanssa.
 
Aarnio-case alkoi kai 2011. Vuonna 2011 helsinkiläinen prostituoitu yritti kertoa tarinansa poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle. Se ei onnistunut. Prostituoitu ei päässyt Paateron pakeille. Naisella oli tietoa Aarniosta. Nainen onnistui kertomaan ne ministeriössä. Ja kerrottavaa riitti useiksi päiviksi Kun Aarniota alettiin tutkia, poliisylijohtaja Paatero pahastui, kun Valtakunnansyyttäjänvirasto oli sivuuttanut Poliisihallituksen tutkintaryhmän kasaamisessa. Syytä sivuuttamiseen ei kerrottu julkisuuteen.
Jotenkin minulla on sellainen fiilis, että ihan hyvä ettei päässyt Paateron puheille vaan meni sitten sisäministeriöön?
 
Rogues Gallerylla ei ainakan ollut pyöriä. Silloin laskettiinkin leikkiä harrikkapiireissä, että nämä liivijengit ne ajavat halvoilla Nissaneilla katkaistujen haulikoitten kanssa.

Cherry oli halpa... muutoin yleisenä vitsin aiheena oli "...ne köyhät työttömät...", kun osa ajeli avojenkillä.
 
Cherry oli halpa... muutoin yleisenä vitsin aiheena oli "...ne köyhät työttömät...", kun osa ajeli avojenkillä.

Käytetty jenkki Suomessa on yleensä sellainen, jonka amerikkalainen myy loppumetreillä arabille, hän taas aikansa käytettyään puertoricolaiselle ja vielä se valuu sitten Suomeen. (alkuperäinen väite moottoripyörävirtuoosi Arto Nyqvistin)
 
Aarnio ei ole ainoa mätä omena. MInä tunnen konnan vaikka voissa paistaisi, ja Aarinio on siitä poikkeuksellinen että hänestä ei olemusta löydy.
Sen sijaan, kun katsoo esim tietyt poliisin omat todistajat jotka vaikkapa marssitettiin Anneli Aueria vastaan todistamaan. Vaikka eivät juttuun mitenkään kuuluneet, niin siinä oli kyllä puhtaasti sielunsa pahalle myyneitä konnia. Poliisin omissa riveissä ja sen muuten näkee päältä.

Jos laajasalo jää pimeäksi menetän lopullisesti uskoni.
 
No jopa oli "yllätys"??? Ihan "puuntakaa" tuli tämäkin yllätys..kukaan ei olisi voinut tätä ennakoida... ;)http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1436403770176.html

Laajasalon surmamysteerin yllätyskäänne: Jengiläinen ampui yrittäjän ja itsensä

Raskaan rikostaustan omaava 46-vuotias United Brotherhoodin täysjäsen ampui 37-vuotiaan yrittäjän ja surmasi sen jälkeen itsensä Laajasalossa.
Keskusrikospoliisi tiedotti asiasta torstaina.http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015070920006325_uu.shtml
Yllätys tutkinnassa: Laajasalon murhassa ei ulkopuolista tekijää


Jengiläinen ampui yrittäjän ja itsensä.

Tutkinnan perusteella on selvitetty, että United Brotherhood -rikollisjärjestöön kuulunut 46-vuotias mies on mennyt lauantaina 37-vuotiaan miehen asuntoon ja surmannut tämän ampumalla, kertoo poliisi.

Miehet tunsivat toisensa entuudestaan.

Tekovälineenä käytetty käsiase on ollut luvaton ja se on löytynyt tapahtumapaikalta.

46-vuotiasta miestä epäillään murhasta, eikä hänen kuolemaansa epäillä liittyvän rikosta.

Tapahtumalle ei ole toistaiseksi ilmennyt mitään selkeää motiivia.

Miehet löydettiin asunnosta kuolleina sunnuntaina. Ulkopuolinen henkilö soitti hätäkeskukseen kello 14.32.

46-vuotiaalla miehellä oli aiempaa rikostaustaa. Hän kuului United Brotherhood -rikollisjärjestön johtoryhmään. Hän on istunut vankilassa väkivalta- ja huumerikoksista.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top