Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
vehamala kirjoitti:Näiden mieltäkääntävien pontikka-olut-tyrmäystippa aiheiden jälkeen tuntuu aika laimealta mainita, että juuri nyt lasissani on Jamesonia. Onkos kellään mielipiteitä irkku-skottiviski akselilla ?
adam7 kirjoitti:Irkkuviskithän kelpaavat lähinnä blandikseksi kahvin ja kermavaahdon kanssa. Toinen käyttötarkoitus voisi, saitin aiheiston huomioon ottaen olla ruumiin pesu. Ruumiinpesuvedestä ei kannata tänne kirjoitella.
Skottiviskejä onkin sitten erilaisia, mutta yhteysnimittäjänä on että ne kaikki pesevät vihreän saaren ruuminpesuveden mennen tullen, mukaanlukien se halvin alkosta saatava puteli. Niistä voisi kirjoittaa pidempiä sepustuksia, mutta kannattaa tutustua aiheeseen käytännössä. Annostelussa on tietenkin huomioitava yliannoksen aiheuttama järkyttävä jysis.
Jussi Jalankulkijat ovat blended tavaraa. Kun blandaa kakkoslaatuja, ei siitä blandiksesta tule ykköslaatua, vaikka sitä panttaisi kuinka kauaa tahansa. Vähän kuin ranskassa vin de tablea joisi.vehamala kirjoitti:Hienoa.. on ainakin kunnon mielipide !
Itsellä alkoi hiukan näkemys horjua kun maistoin Johnie "Double Black" Walkeria...
Irkkuja tähän asti suosineena...
noska kirjoitti:Onhan noista 70-luvun uusiseelantilaisen mailerin mukaan nimetyistä sentään green label single malt vaikka tunnetummat black, red, gold ja blue blandattuja onkin niin. Tosin tuo vihreä sinkkuversio ei ole niitä parhaita kastissaan, mutta ihan kuriositeettina mainittakoon.
http://en.wikipedia.org/wiki/Johnnie_WalkerGreen Label: a blended malt using only four malts "drawn from the four corners of Scotland"—the intent of the blend is to deliver depth, substance, intensity. Each of the malts is selected by the blender for balance and each malt whisky is matured for a minimum of 15 years.
Mielenkiintoista, sillä omasta hyllystä löytyi aikoinaan tuo koko värisarja ja green labelissa luki muistin mukaan aivan selkeästi etiketissä että single malt.adam7 kirjoitti:noska kirjoitti:Onhan noista 70-luvun uusiseelantilaisen mailerin mukaan nimetyistä sentään green label single malt vaikka tunnetummat black, red, gold ja blue blandattuja onkin niin. Tosin tuo vihreä sinkkuversio ei ole niitä parhaita kastissaan, mutta ihan kuriositeettina mainittakoon.
Olin jo sanomsassa, "Oho, tuota en tiennytkään", kunnes jouduin väyrysmäisesti toteamaan, että "kerran luulin olevani väärässä, mutten ollutkaan...."
http://en.wikipedia.org/wiki/Johnnie_WalkerGreen Label: a blended malt using only four malts "drawn from the four corners of Scotland"—the intent of the blend is to deliver depth, substance, intensity. Each of the malts is selected by the blender for balance and each malt whisky is matured for a minimum of 15 years.
adam7 kirjoitti:Hyviä väkeviähän (single malt, tai hyvälaatuiset lajikkeet väkevistä konjakki, armanjakki, calvados tai grappa) kannattaa juoda max kaksi tarjoilua, jonka jälkeen voi siirtyä kakkoslaatuun, koska maku on jo degeroitunut näiden jälkeen.
pstsika kirjoitti:adam7 kirjoitti:Hyviä väkeviähän (single malt, tai hyvälaatuiset lajikkeet väkevistä konjakki, armanjakki, calvados tai grappa) kannattaa juoda max kaksi tarjoilua, jonka jälkeen voi siirtyä kakkoslaatuun, koska maku on jo degeroitunut näiden jälkeen.
Grappa on kyllä omien kokemusteni mukaan aivan hirvittävää paskaa ja sillä saa aikaiseksi ainoastaan kaamean krapulan. Sama "thaiviskien" osalta. Jonkun varoituskellon olisi kyllä pitänyt soida, kun viina haisee ihan asetonille...
Kelpaavat kuitenkin sytytysnesteeksi ihan hyvin.
Mosuri kirjoitti:pstsika kirjoitti:Grappa on kyllä omien kokemusteni mukaan aivan hirvittävää paskaa ja sillä saa aikaiseksi ainoastaan kaamean krapulan.
Grappaa olen kertaalleen maistanut ja siihen saa jäädäkkin.
pstsika kirjoitti:Naga Morich vodka oli aika jännä kokemus taannoisella retkelläni.
Koska olen herrasmies, niin en koskaan kieltäydy (pantavan näköisen) naisen tarjoamasta juomasta, mutta tuolloin olisi pitänyt sanoa ”ei kiitos”. Korostan heti alkuun, että luulin lasissa olevan tavallista vodkaa ja toimin sen mukaan. Ei tullut mieleenkään, että joku olisi niin kiero, että tekisi varoittamatta tämänkaltaisen tempun.
Luottavaisin mielin nostin siis lasin huulilleni ja nakkasin ryypyn kerralla nieluun Pohjanmaan kautta. Samaan aikaan kun viimeiset pisarat valuivat suuhun, näin sivusilmällä, että baarimikko asettaa tiskille tuopillisen piimää. Tässä vaiheessa tajusin tehneeni virheen ja ymmärsin, että kyseessä ei ole tavallinen ryyppy.
Laitoin tyhjän lasin tiskille ja tuo paukun tarjonnut nainen katsoi suoraan vilpittömiin ja hyväntahtoisiin silmiini ja viattomasti hymyillen kysyi ”oliko hyvää” ja että haluaisinko toisen. Jos olisin erilainen ihminen ja tempun tekijä edustaisi vahvempaa sukupuolta, niin on mahdollista, että olisin lyönyt ja käskenyt kyseistä kusipäätä painumaan helvettiin.
Hiki nousi otsalle, suu ja huulet kihelmöivät erikoisella tavalla ja vatsaa poltti niin paljon, että olisi tehnyt mieli käpertyä sikiöasentoon. Jostain alitajunnasta kuului ääni ”kokoa ittes mies”.
Tottelin tuota sisäistä käskyä ja rauhallisen uloshengityksen jälkeen sanoin, että olen juonut tulisempaakin viinaa (valehtelin) ja ottavani seuraavaksi mieluummin oluen, vaikka mieluiten olisin halunnut gallonan piimää.
Oluthanasta alkoi virrata tyhjään tuoppiin kylmää lageria ja odottaessani armahtavan oluen saapumista eteeni, vosu selitti jotain, että kyseessä on maailman vahvimmalla chilillä maustettu viina. Kommentti meni vähän ohi, koska olin kääntänyt katseeni tanssilattian suuntaan ja sulkenut silmäni keskittyen siihen, että en valita ääneen vaan puren hampaat tiukasti yhteen.
Ohimennen kysyin neitokaiselta, että eikö hänkin haluaisi juoda tuota vodkaa. Ei halunnut, joten korostetun rauhallisesti otin piimätuopista kiinni ja nappasin siitä kevyen huikan. Pyrkimykseni oli esittää, että tuliviinan juominen ei tuntunut missään, vaan juon tämän piimän tästä pois, ettei sitä tarvitse kaataa viemäriin. Poltto nousi jatkuvasti ja tunsin, miten hartioissa alkoi tuntua hikoilua ja todennäköisesti pärstäni punoitti melkoisesti, mutta toivoin että yökerhon hämärässä se ei kiinnittäisi kauheasti huomiota. Tiskillä oli onneksi hiljaista ja kukaan ei päässyt kysymään tyhmiä tyyliin ”miksi sulla on naama noin punainen ja pää ihan hiessä”.
Vastaushan olisi ollut ”Ei mitään erikoisempaa. Ihan perusvitutusta.”
Varovasti koitin purskutella suuta piimällä, jotta nainen ei huomaisi miten pahalta minusta tuntuu, koska kovan jätkän leima olisi voinut karistua jos olisin päästänyt todelliset tunteeni esiin ja kyynelsilmin vaikertanut viinan olleen aivan hirveää ja minulla olevan kammottava olo. Imuroin piimä- ja oluttuopin rauhallisesti (ja salaa purskutellen) naamariin ja koitin vaivihkaa pyyhkiä hikeä kasvoilta. Pilkkanaurua en kuullut, joten esitys saattoi mennä läpi.
Suu kihelmöi vielä seuraavana päivänä. En voi suositella kyseistä myrkkyä kenellekään.
TomTom kirjoitti:Hirveetä hifistelyä, miten olis ihan kunnon KALJA (merkillä ei väliä)!!!