Laatujuomatopiikki

Leaderdog

Ylipäällikkö
No, tuo oli lahja. En hirveesti ole lahjahevosten suuhun katsellut, oma raha ottaa Gordon Bleu XO:ta jo konua tulee otettua.
 
Viimeksi muokattu:

Teräsvilla

Kapteeni
Tänään tätä:




View attachment 36952
Extra-konjakit
Claude Chatelier XO Extra Old
ARVIO
Kastanjanruskea, keskitäyteläinen, melko iäkäs, lämmin, kypsän aprikoosinen, pomeranssinen, hennon toffeinen, mausteinen, kevyen tamminen

Ranska

AC Cognac
  • Tuotetiedot
    • TUOTENUMERO
      117507
    • ALKOHOLI
      40.0%
    • SOKERI
      11.0 g/l
    • ENERGIA
      230.0 kcal/100 ml
    • LITRAHINTA
      75.7 EUR
    • LISÄTIEDOT
      Myydään lahjapakkauksessa
    • PAKKAUS
      pullo
    • SULJENTA
      luonnonkorkki
    • VALMISTAJA/VALMISTUTTAJA
      Cognac Ferrand
    • TAVARANTOIMITTAJA
      Vinum Import
  • MAKU
    XO-konjakit ovat tynnyrikypsytettyjä, viinistä tehtyjä väkeviä juomia, jotka sekoitetaan useasta eri tisleestä. Ne valmistetaan Länsi-Ranskassa Cognacin alkuperäalueella. Nuorinkin XO-konjakkiin käytetty tisle on vähintään 10-vuotias.
    Voit löytää XO-konjakin aromeista kuivatun hedelmäisiä, tummasuklaisia, mausteisia, tammisia, vaniljaisia, pähkinäisiä, setrisiä, toffeisia, hunajaisia ja kaakaoisia aromeja.
    KÄYTTÖVINKIT
    XO-konjakit tarjoillaan yleensä avec-juomina, digestiiveinä tai nautiskelujuomina.
    XO-konjakit sopivat aterian päätteeksi digestiiveiksi täyttä vatsaa sulattamaan. Niiden runsaasta aromimaailmasta voi nauttia myös sellaisenaan.
    TIESITKÖ?
    XO-konjakit tarjoillaan huoneenlämpöisinä.
    Kypsytyksen aikana konjakkitynnyrin sisällöstä haihtuu vuosittain noin 2–3 prosenttia. Tätä menetystä kutsutaan enkelten osuudeksi.
Toivottavasti maistui. Harmi kun noiden konjakkien hinnat karkaa niin korkeiksi! Kiitos kun jaoit kunnon paukun!
 

Loyd

Majuri
Katselin lähimarketissa vahvempien oluiden tuoteselosteita. Monessa oli ainesosina tärkkelystä tai sokeria. Tämä on huijausta, ei oluen vahvuutta saa nostaa epärehellisin keinoin.


Valitsin Becks-oluen jossa luki 'Brewing after the German purity law'. Tämä on 500 vuotta vanha säädös, joka kertoo mitä ainesosia saa käyttää oluen valmistuksessa.
 

Loyd

Majuri
Kolme viikkoa olen ollut kotona karanteenimaisissa olosuhteissa. Kaupasta ei ole voinut hakea edes olutta.

Nyt avasin huoltovarmuusvarastoni.
Sieltä löytyi Olvi, Itsenäinen suomalainen ja Becks oluita "riittävästi".
 

Kongo-Müller

Kersantti
Tuli päivitettyä oluen teko laitteistot kunnollisiksi,tänään oli ensimmäinen koeajo,aamulla pitäisi käymisessä olla täystohina.Ale tyyppinen tulee tästä, 3-4 viikon päästä pullostus ja sitten kuukauden varastointi,ei ole malttamattoman hommaa.HPIM4210.JPGHPIM4211.JPG
 

Kongo-Müller

Kersantti
MIelenkiintoinen laite. Paljonko maksoi?
Tuo mäskäyskattila Italiasta löytyi 500€ toimituskuluineen.Paineistettava käymisastia,hiilidioksidi laitteet,mallasmylly ja muut pienemmät vermeet mukaanluettuna rahaa on mennyt n.1100€.
 

Protheon_93

Ylipäällikkö
Ulkomaalainen tuttava sanoi, että kun korona on historiaa, haluaisi tulla Suomeen visiitille ja tutustua paikalliseen olutkulttuuriin.

Mietinkin, että jos veisi mökille ja ostaisi kopan Karhua ja sitten mökkireissun jälkeen vierailisi paikallisissa pienpanimoissa.

Miltä kuulostaisi?
 

Flameuz

Kersantti
Ulkomaalainen tuttava sanoi, että kun korona on historiaa, haluaisi tulla Suomeen visiitille ja tutustua paikalliseen olutkulttuuriin.

Mietinkin, että jos veisi mökille ja ostaisi kopan Karhua ja sitten mökkireissun jälkeen vierailisi paikallisissa pienpanimoissa.

Miltä kuulostaisi?
Muuten ihan hyvä suunnitelma, mut olutmaku on niin henkilökohtainen juttu, etten kyllä luottais siihen pelkkään karhukoppaan siä mökillä, sillä se kun ei maistu kaikille suurkuluttajillekkaan.
Keräät sen korillisen ainakin muutamista eri kauppakaljoista, kun eipä niillä suuria hintaerojakaan ole siihen karhuun verrattuna. Saa paljon paremman käsityksen siitä mitä täällä bulkkibisseinä juodaan, kun yksi merkki ei tosiaan ole kaikkien mieleen.
Sitten viet toki vielä sinne pienpanimoon maisteleen niitä vähän erikoisempiakin makuja.
Kiva, että kiinnostaa ja suunnitelmassa ei sinänsä kyllä mitään vikaa.
 

kimmo.j

Respected Leader
Tuo mäskäyskattila Italiasta löytyi 500€ toimituskuluineen.Paineistettava käymisastia,hiilidioksidi laitteet,mallasmylly ja muut pienemmät vermeet mukaanluettuna rahaa on mennyt n.1100€.
Pakko sanoa, että kunnioitettavan näköinen laitteisto.
Minkä kokoinen satsi tuolla tulee kerralla?
 
Top