Lamput ja muut valaisimet

samovaari

Kapteeni
Moro. En löytänyt tällaisestakaan aiheesta aiempaa ketjua.
Eli minkäslaisia lamppuja veljet käyttää. Tiedän jo melko varmasti, että noista otsalampuista syntynee yhtä kiihkeä keskustelu, kun oli tuossa villa/sarka-säikeessä.
Tässä omia valintoja. Saa kommentoida, en provosoidu.

Vaellus:
Otsalamppuna ollut Fenix HL23. Kevyt, valovoimaa riittää. Kolme eri valotehoa, pienin riittää hyvin leiriaskareisiin, suurimmalla voi kulkea syksyisessä metsässä. Vain yksi AA-kokoinen paristo tai vast. ladattava akku. Yksi paristo riittää viikon reissulle. Tuon suurimman tehon valokeila on aika pistemäinen, onneksi voi hajoittajalinssillä laajentaa, tosin sitten kantomatkakin jonkinverran lyhenee.

Teltta.
Teltan kattoon ripustan Coleman-merkkisen ledvalaisimen, mallia en muista. Riittää hyvin teltta-askareisiin.

Suunnistus.
Jukolassa käytän Lumonite Navigator 3000 lamppua. On tosi tehokas ja kevytkin, ei kuitenkaan niin kevyt, että vaelluksille. Akku riittää täysteholla max pari tuntia, valaistus on kuin auton valot.

Mökki.
Mökillä useitakin halpoja ledtaskulamppuja. Motonetista tai vastaavista paikoista ostettuja. Näitä löytyy sitten joka kaapista ja hyllystä.

Tuulastus.
Petromaxia olen käytellyt jo parikymmentä vuotta, on hyvä.

Auto.
Auton hanskalokerosta löytyy myös halpa ledtaskulamppu.
 
EDC-valot eli aina mukana:
Zebralight H501-otsalamppu.
Fenix TK22.
Nitecore Thumb (taskuklipsillä, kääntyvällä päällä).

Noiden lisäksi matkoilla mukana:
Fenix CL25R.
Lumacraft D-mini.

Pyörävalaisin:
Olight M22 Warrior.

Noiden lisäksi kasa (5-10) erikokoista mitä juuri ei tule käytettyä.
 
Viimeksi muokattu:
Avaimenperässä Nitecore Tube

Liki aina matkassa Fenix MH20 tai Olight S30r

Muita käsivalaisimia:
Olight M22 Warrior
Olight SR52UT
Olight S10-15:sta eri versioita

Otsalamput:
Olight H35s wave
Olight H15s wave eri ikäisiä
Armytek joku 18650-akkuinen

Black Diamondin telttavalo
 
Mulla on EDC-lamppuna Fenix PD35, minkä lisäksi tietenkin kännykässä on lamppu. Kassissa jota kannan työmatkoilla, on joku halpis, samoin autossa on joku vastaava.

Töissä kulkee mm Fenix PD35 Tac edition ja Klarus XT11S. Haalarin rintapielessä on Fenix MC11 kulmalamppu; erittäin kätevä koska ei vaadi käsien käyttöä ja on koko ajan esillä. Valaisun saaminen päälle vaatiikin sellaisen puoli sekuntia, minkä johdosta tämä on varmaan eniten käyttämäni valaisin töissä, vaikka ei ole ominaisuuksiltaan kovin kummoinen.

Sitten kypärässä on joku Inovan fikkari joka on saatu talolta, ja itse hankittuna joku Fenixin pikkuinen tehopakkaus. Sitten mulla kulkee mukana Streamlight Sidewinder II, joka on aika vaatimaton valoteholtaan, mutta sen saa klipsillä vaikka kilven reunaan kiinni, jolloin on parempi kuin ei mitään. Toimii esim sisätiloissa ihan OK.

Kotona on kaikenlaisia fikkareita, en ole varma montako mutta puhutaan kuitenkin kymmenistä. Suurin osa on ollut pitkään käyttämättömänä, ja voi olla että eivät enää edes toimi.
 
Kaikki mekaaniset laitteet hajoavat jossain vaiheessa, mutta omakohtainen kokemukseni ei tue kokemusta että Fenixit olisivat jotenkin hajoamisherkkiä. Olen käyttänyt Fenixejä varmaan kymmenkunta vuotta, ja omistan useita eri malleja. Ainoa kokemus Fenixin "hajoamisesta" oli kun työkaverin Fenix lakkasi toimimasta koska paristo vuosi lampun sisälle. Kun fikkarista putsaili pahimmat mönjät pois, se toimi jälleen kuten ennenkin.

Toki Fenixit hajoavat jossain vaiheessa - kuten kaikki fikkarit. Itselle ei tosiaan ole kuitenkaan tällaista vielä sattunut kohdalle, vaikka eri merkkisiä lamppuja on hajonnut kyllä useita. Osa on vain "lakannut toimimasta", osa on hajonnut ihan mekaanisesti.
 
No tähän mennessä neljä Feniksiä on hajonnut juuri tuolla tavalla. Enkä osta enää lisää. Ei ole mitään dissaus- tai myynninhankaloittamiskampanjaa tuota merkkiä kohtaan, vaan vain omakohtaisia havaintoja.
 
Eikö mennyt takuuseen?
 
Tällä hetkellä kannettava valoteho on säälittävä. Taitaa olla yksi elossa oleva ledlamppu, tosin melko hyvä sellainen. Otsalamppu on elinkaarensa loppuvaiheessa ja melko vanhanaikainen sekin, syö patteria kuin härkä ja valo on kuin keltaista sumua.

Mielenkiinnolla luen kommentteja ja kokemuksia ihan tavis taskulampuista, joissa patteri piisaa ja antaa kohtuullista valoa.
 
Kuinka moni muistaa.....oi niitä aikoja. Noita saa retrona taas ja pitääpä muistaa investoida yksi uunin kulmalle. :rolleyes:

611368.jpg
 
No tähän mennessä neljä Feniksiä on hajonnut juuri tuolla tavalla.
Oletko miettinyt miten käytät niitä, kenties oma käyttötapa on se mikä rikkoo niitä? Muuten sinulla mksimaalinen epäonni. Minulla kouralinen Fenixejä eikä mikään niistä ole mennyt rikki.
 
Toi voisi olla aika kova hankinta. Oliko niin, että tuossa on vain vanhat kuoret, mutta tekniikka on nykyaikaa?
 
Tuossa ei taida mitään muuta positiivista kuin retro-look..

http://www.motonet.fi/fi/tuote/9000353/Airam-Suomi-100-metallinen-LED-retro-fikkari-3W-120-lm

Airamin Suomen 100. juhlavuoteen valmistama retro-henkinen metallikuorinen taskulamppu, nyt LED-valonlähteellä ja kätevillä AA-paristoilla toimivana
• Värit: Vihreä, punainen ja sininen
• Valonlähde: 3W XPE LED, ei vaihdettava
• Led: Valo 100%/off
• Runko alumiiniseosta
• Paristot 3 x AA ei sis. pakkaukseen
 
Ihan oikeasti? Onko sinulle löytynyt vielä yhtään lamppua missä kytkin kestää?

No ainakin Surefire G2X ja joku Led Lenser ovat vielä ehjiä. Onko täällä liikkeellä Feniksen jälleenmyyjiä kun noin kipakasti lähdetään reagoimaan yksittäisiin havaintoihin?
 
No ainakin Surefire G2X ja joku Led Lenser ovat vielä ehjiä. Onko täällä liikkeellä Feniksen jälleenmyyjiä kun noin kipakasti lähdetään reagoimaan yksittäisiin havaintoihin?

En tiedä, olettaisi tosin uskovan vähemmälläkin ettei olisi neljää lamppua tarvinnut saman vian(tyyppi)takia särkeä ;)

Takuukin on ainakin ollut lampuissa...Led Lenserissä on toistaiseksi ollut ainoa viallinen kytkin mikä itselle on osunut ja uusi pääty tuli puhelin soitolla..

Itsellä tuo ainoa Fenix ollut kovimmalla käytöllä ja moitteetta toiminut.
Noissa Olightin h15s alkusarjan lampuissa on tyyppivika patterikotelossa, josta lukituskynnet katkeavat helposti. Uusimmissa tämä on korjattu.
 
Onko täällä liikkeellä Feniksen jälleenmyyjiä kun noin kipakasti lähdetään reagoimaan yksittäisiin havaintoihin?

En usko että on siitä kiinni, vaan varmaan enemmän herättää ihmetystä että samalla henkilöllä on mennyt useampia Fenixejä poistoon, vaikka yleisen kokemuksen mukaan ovat hyviä ja kestäviä lamppuja.
 
Back
Top