Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Laskuvarjojääkäri

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja 97, 10.07.2015.

 1. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  799
  Tykkäykset:
  1,195
  Pisteet:
  76
  Mitä sotilaan kuntoon tulee, niin oma mielipiteeni ja kokemukseni on se, että harjoituksissa oli monen kokoista ja muotoista miestä mitä voimatasoihin tulee ja kaikki pärjäsivät vaihtelevin tuloksin erilaisista haasteista. Ne taas joilla ei peruskunto ollut kohdallaan eivät pärjänneet.

  Johtopäätös -> hyvä peruskunto ja palautumiskyky edellytys sotilaan päivästä selviämiseen. Hyvät voimatasot ainoastaan auttavat tietyissä askareissa. Harvoin tulee mitään sellaista vastaan missä voimatasoiltaan heikompi ei selviäisi.

  Hyvä ystävä lähti juuri parisen viikkoa sitten kyseiseen kuntokouluun. Innolla odotan kuulumisia seuraavilta lomilta ;).
   
  Samses ja second3 tykkäsivät tästä.
 2. second3

  second3 Kersantti

  Liittynyt:
  08.07.2015
  Viestejä:
  189
  Tykkäykset:
  142
  Pisteet:
  16
  Toisaalta voiman puute tulee näkyviin pidemmällä aikavälillä. Kuukausia tai jopa vuosien päästä. Terveet polvet vaatii vahvat reisilihakset. Alaselkä vaatii hyvää keskivartalon voimaa tai välilevyt kuluu pois/turskatelee seinille. Sama homma olkapäiden suhteen.

  Toisaalta Utista kotiutuu tervettä porukka joita vuoden palvelus ei ole runnellut, joten oletettavasti sisäänpääsyvaatimukset riittää. Toki sotavehkeet yleensä on sen verran ergonimisesti suunniteltu että hankalapa niiden kanssa on paikkoja paskoakaan jos on nuori torsti kaveri. Käsillä ei nosteta paljoa ja ylipäätään nostetut kuormat on keveistä ja ennenkaikkea rinkka on lantioon tuettu.

  Muistelen kuitenkin että ameriikkalaisilla etenkin alaselkä ongelmia on alkanut pitkillä ulkomaan reissuilla (=Irak&Afganistan) ilmetä. Kannetut kuormat jopa ajoneuvoperusteisissa joukoissa voivat olla 50 kiloa, ja jalkapelillä liikkeessä olevilla 60 kiloa. Ja kantovälineet ei ihan rinkkatasoa ole, Uttilaiset kun kuulemani perusteella voivat kantaa about 50 kiloa rauhan aikana kun kaikki leirikalusto on kannossa... Eli jos johonkin partioreppuun joutuu kiinnittelemään tavaraa irtoremmeillä niin siellä voi aika välilevyt turkauttavia kokemuksia olla luvassa. Yhden kuvan olen nähnyt jossa jantteri oli kiinnittänyt Javelin ohjuksen jollakin irtoremmillä repun etupuolelle, vapaasti heiluvana ja mahdollisimman kauaksi painopisteestä... Millainen lie ollut kaverin kävelyasento? Ilman apua ei päässyt ylös kuitenkaan.
   
 3. Mainos 4. Karakorpi

  Karakorpi Alokas

  Liittynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Tähän viellä kysymys, että vaikuttaako yksi hammaspaikka ljk:si pääsemiseen?
   
 5. samip

  samip Kapteeni

  Liittynyt:
  10.12.2012
  Viestejä:
  620
  Tykkäykset:
  419
  Pisteet:
  76
  Ei vaikuta
   
 6. ak.tied

  ak.tied Eversti

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  1,792
  Tykkäykset:
  3,171
  Pisteet:
  316
  En tiedä ljk:sta, mutta pitkillä reissuilla tiedustelussa rinkat paino varmaan sen 50-60kg. Vettä ja muonaa oli pelkästään 5kg helposti, miinat/viuhkapanokset, vv:t, radiot ja viestivälineet, sissiteltta, kamiina, vaihtoakut ja patterit kaikkeen, märillä keleillä pakkashousuja oli joka miehellä kahdet jne. Sitä ryhmäkamaa on melkoisesti. Koulutuksellisista syistä (lue kyykytys) kannettiin alkuun auk:ssa myös pirusti turhaa henk koht kamaa mukana. Sitä oppii aika nopeasti huomaamaan mitä tarvitset, mitä et ja vapausasteet kasvaa koulutuksen edetessä.

  Rajuimmalla reissulla ryhmässä yksi (silloin tuleva sm-liiga kiekkoilija) sai hermopinteen olkapäähän kantamisesta ja jouduttiin viimeiset 12h+ kantamaan myös sen varusteet paareilla (pl. rynkky ja tetsari). Lepovuoro oli sissiteltan kanto ja vettä tuli koko ajan taivaan täydeltä. Oli varmasti porukan vahvin heppu, mutta ei se aina auta. Enemmän kestävyys kuin voimalaji ja ennen kuin paikat oikeasti hajoaa asenne ja sitkeys vie pirun pitkälle. Hyvä perus ja lihaskunto pitää olla, ei ljk:ssa tai vähän kevyemmissäkään paikoissa sohvaperunat pärjää ja sitten asenne, asenne, asenne. Siellä tarvitaan myös kovaa päätä, koska äitiä saattaa tulla ikävä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2016
  Rajajääkäri, Sarek1, Old Boy ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. EK

  EK Eversti

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  1,579
  Tykkäykset:
  1,887
  Pisteet:
  316
  Meillä kivääri-AUK:ssa urheilijat tunnisti yleensä siitä, että joko ne vemppasi tai sitten luovutti ensimmäisinä. Ei voinu kato vetää itteensä jumiin, kun oli harkat tai peli tulossa.

  Varmasti olivat kunnoltaan kovempia ja kivempia ja kovempia panemaan, mutta valitettavasti itsellä oli pää kiveä, joten sitten kannettiin muidenkin ryhmäkamppeita. Silloin kun kvkk-miehellä oli kannossa täyspakkauksen lisäksi teltta kolmatta päivää (koska kk-mies pääsee vähemmällä) ja kaksi Apilasta (koska joillakin tuli väsy), oli päästä itku, kun JJ nosti oikean käden ylös ja pumppasi kahdesti.
   
 8. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,597
  Tykkäykset:
  15,518
  Pisteet:
  1,286
  Tunsin yhden vääpelin, joka otti osaa voimamieskisoihin...mutta varustelaatikon nosto kuorma-autoon ei onnistunut kun "voi mennä paikat rikki"....

  VMP...mutta nostin sitten ihan itte kun en halunnu lisää vihamiehiä. :p
   
  baikal, Rannari, Stagideus ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 9. Lone Soldier

  Lone Soldier Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  664
  Tykkäykset:
  1,804
  Pisteet:
  76
  Tuttua, tullut muutaman kerran sanottua, että mene sinä vitun ämmä helvettiin leikki lihastesi kanssa ja anna sitten sotilaiden toimia. Ei sitä junnuna vielä tajunnut miten voi saada helpollakin noita vihamiehiä.
   
 10. ak.tied

  ak.tied Eversti

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  1,792
  Tykkäykset:
  3,171
  Pisteet:
  316
  Korjaan vielä, että en tarkoittanut tästä ryhmäkaverista mitään pahaa, sillä hajosi oikeasti paikat. Ilmaisuni oli vissiin hieman tulkinnanvarainen.

  Kaveri oli ja on edelleen aivan jäätävässä kunnossa ja helkkarin kovapäinen ja hoisi vähintään osuutensa aina. Pointti oli siinä, että siitä huolimatta voi sattua ja tapahtua, mikä oli esimerkkinä tarkoitettu alleviivaamaan sitä että mitään puistokävelyä steroideilla ei ole odotettavissa vaan se on oikeasti rankkaa. Niin henkisesti kuin fyysisesti. Itselle noi reissut on jäänyt mieleen, mitään niin extreme-haastetta en ole sen jälkeen kohdannut.
   
  Rajajääkäri tykkäsi tästä.
 11. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,774
  Tykkäykset:
  27,924
  Pisteet:
  1,286
  Urheilijoilla se on aina niin herkkää, ettei vain mene rikki.
   
 12. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,062
  Tykkäykset:
  5,427
  Pisteet:
  1,286
  Tai tule hiki ettei massa häviä...
   
 13. peelo

  peelo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  18.04.2010
  Viestejä:
  3,725
  Tykkäykset:
  1,874
  Pisteet:
  1,286
  vessaharjamies tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Eikö tuosta T-10:stä saa irrotettua kupolia maahan saavuttua juuri tuollaisten tilanteiden välttämiseksi, joissa varjo vetää miestä pitkin jänkää mitä tuossa videon alkupäässä näkyy? Olen joskus hypännyt tuolla varjomallilla pari kertaa, mutta ei jaksa enää muistaa. On muuten osassa hyppyjä sen verran tuulta, että enpä haluaisi osua maahan tuolla sivuttaisvauhdilla ainakaan kuivaan, kovaan ja lumettomaan maahan :D.
   
 16. peelo

  peelo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  18.04.2010
  Viestejä:
  3,725
  Tykkäykset:
  1,874
  Pisteet:
  1,286
  No muisteleppas nyt. Eikö noilla hypätä veteenkin, missä se varjo kyllä pitää saada heti irti. Kuitenkin videolla mainittiin ettei minkäänlaista vihollisuhkaa ollut joten helpompaa varmaan on yrittää vaan saada varjo heti haltuun ja muutenkin RA-tilanteissa toimitaan hiukan eri tavalla kuin tositilanteessa, eikö vain? Sillä yhellä tais olla kanssa ongelmia jo ilmassa kun oli varjon nyörit vähän menny kierrokselle.

  T-11 ollut varusmieskoulutuskessa jo viime vuodesta ja just taisivat Lappiin niillä hypätä. Taitaa olla paljon mukavampi nykyisillä taistelijoiden ja varusteiden painoilla.
   
 17. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Oma hyppykokemus on pääasiassa sellaisilla varjoilla, joissa veteen hypätessä noustaan valjaissa ilmassa ollessa istualleen, avataan kiinnitys ja sitten vähän ennen veteen osumista pudottaudutaan valjaiden läpi eli vapaudutaan valjaista kokonaan ennen kosketusta veden kanssa. En tiedä hypätäänkö millään varjolla oikeasti valjaiden kanssa veteen asti...kuulostaa äärimmäisen huonolta idealta.

  Mitä tulee tuohon varjon vapauttamiseen niin taitaa tuossa T-10:ssäkin olla olkapäissä nuo pikalukot, joilla varjosta pääsee hätätilanteessa eroon nopeasti. Tokihan se varjo saattaa silloin jatkaa matkaansa jonkun verran ennen asettumistaan maahan.

  Yhdellä kaverilla oli tosiaan ilmassa vähän kierteitä. Noita tulee joskus halusi tai. Suurin syyllinen on kuitenkin huono poistuminen koneesta, joka sitten aiheuttaa tuon väkkäränä pyörimisen ennen varjon aukeamista. Yleensä kierteet saa ilmassa tyhjää polkemalla aukeamaan itsestään. Ja jos ei saa niin varsinaista vaaraahan noista ei ole niin pitkään kuin eivät ylety niin ylös että haittaavat varjon aukeamista täyteen kokoonsa ja kunhan eivät ole sillä tavalla niskan takana ettei saa katsottua ylös varjon kunnon tarkastamiseksi. Silloin kun varjon kuntoa ei voi tarkastaa on viisainta käyttää varavarjo.
   
  Fremen ja baikal tykkäsivät tästä.
 18. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,743
  Tykkäykset:
  20,192
  Pisteet:
  1,286
  Eikä pelkästään kuulosta.
   
 19. peelo

  peelo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  18.04.2010
  Viestejä:
  3,725
  Tykkäykset:
  1,874
  Pisteet:
  1,286
 20. VLF

  VLF Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  230
  Tykkäykset:
  345
  Pisteet:
  16
  Varusveijarit ei ole enää vuosiin hypännyt tarkoituksellisesti veteen.
   
 21. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Tuossa ei kuitenkaan ole kyseessä pallovarjo eli laskeutuminen on aika paljon hallitumpi kuin näillä rivimiesten pudotuslaitteilla. Kiitos videosta.
   
 22. peelo

  peelo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  18.04.2010
  Viestejä:
  3,725
  Tykkäykset:
  1,874
  Pisteet:
  1,286
  Eikai niille muutenkaan enää tule hyppyjä niin paljoa kuin joskus aikaisemmin
   

Jaa tämä sivu