Geronimo
Ylipäällikkö
Mihin kokemuksiin itse perustat arviosi?minkälaista fyysistä kestävyyttä tarvitaan oikeassa sodassa. Johtunee ehkä siitä, ettei suomalaisilla upseereilla ole juuri lainkaan tästä ensikäden kokemusta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mihin kokemuksiin itse perustat arviosi?minkälaista fyysistä kestävyyttä tarvitaan oikeassa sodassa. Johtunee ehkä siitä, ettei suomalaisilla upseereilla ole juuri lainkaan tästä ensikäden kokemusta.
Mihin kokemuksiin itse perustat arviosi?
Hauskinta on, että olen tavannut "Andy McNabin", hepun oikea nimi on Steven Billy Mitchell. Sekään ei ole mikään sotasalaisuus.
Muistanko väärin (nimimerkki) lukihäriöisenä, mutta olit aikoinaan paljastamassa yhtä tosi elämän huijaria?
Kahteen asiaan, loogiseen päättelyyn ja omaan inttikokemukseeni. Koska sotiminen on koneistunut ja liikkuminen motoroitunut, sitä fyysistä sitkeyttä, että jaksaa marssia eteenpäin, vaikka on rättiväsynyt, ei tarvita lähellekään samalla tavoin kuin ennen. Se tarve on korvautunut voiman ja voimakestävyyden tarpeella, eli sotilailla on nykyisin kannossa enemmän rompetta kuin ennen (johtuen tietenkin pitkälti siitä, ettei heidän tarvitse juuri koskaan raahata niitä pitkiä matkoja, koska pidemmät siirtymiset tehdään kulkuneuvoilla). Tämän lisäksi tarvitaan tietenkin psyykkistä sitkeyttä, eli valvomisen kestämistä ja todennäköisesti itse taistelutkin ovat intensiivisempiä kuin ennen.Mihin kokemuksiin itse perustat arviosi?
Niin, olen siis itsekin upseeri. Ja kyllä se sanomani pätee minuunkin, eli en ole minäkään oikeaa sotaa nähnyt.Upseerikaunaan?
Ja sen kyllä huomaaeli en ole minäkään oikeaa sotaa nähnyt.
Mistä?Ja sen kyllä huomaa
Ei voi tietää jos tietääJa kuinka moni täällä kirjoittavista sitten on nähnyt? Enkä puhu nyt jostain rauhanturvaoperaatiosta, vaan ihan oikeasta sodasta, jossa tarkoituksena on tappaa vastapuolen sotilaita.
Juuri näin! Tavaraa on oikeasti kannossa, ilma voi olla +30/40c niin eipä siellä juosta ellei ole pakko. Sotiminen noissa oloissa on todella raskasta fyysisesti, ja kun mukana on 8x lippaita valmiina + irtoammukset ja muu mukava, niin sitä painoa on. Sota ei ole juoksemista, se on kestävyyttä. Pieniä sprinttejä voi ottaa kyllä mutta ei mitään munat vaahdossa ravia mennä, ellei aivan pakko ole.
Normi suomen mosurin kuntokoulutus on huomattavasti heikompaa mitä maailmalla, toki, meillä on asevelvollisuus, jenkeillä ei.
Ensimmäinen ja toinen dokumentti ei liity tähän mitenkään. Kolmannessa on vähän pinnallisesti juttua siitä, minkälaista fyysistä kestävyyttä tarvitaan oikeassa sodassa. Johtunee ehkä siitä, ettei suomalaisilla upseereilla ole juuri lainkaan tästä ensikäden kokemusta.
Tälläistä täällä. Itse en kyllä käsitä tuota turhanpäivästä huutamista mitä suurinosa harrastaa.
Kahteen asiaan, loogiseen päättelyyn ja omaan inttikokemukseeni. Koska sotiminen on koneistunut ja liikkuminen motoroitunut, sitä fyysistä sitkeyttä, että jaksaa marssia eteenpäin, vaikka on rättiväsynyt, ei tarvita lähellekään samalla tavoin kuin ennen. Se tarve on korvautunut voiman ja voimakestävyyden tarpeella, eli sotilailla on nykyisin kannossa enemmän rompetta kuin ennen (johtuen tietenkin pitkälti siitä, ettei heidän tarvitse juuri koskaan raahata niitä pitkiä matkoja, koska pidemmät siirtymiset tehdään kulkuneuvoilla). Tämän lisäksi tarvitaan tietenkin psyykkistä sitkeyttä, eli valvomisen kestämistä ja todennäköisesti itse taistelutkin ovat intensiivisempiä kuin ennen.
Pidän omaa englannintaitoa melko hyvänä mutta minä en saanut sanaakaaan selvää mitä tuo sergeant major (vai mikä lie) karjuu.
Kehoittaisin kyseista herraa parantamaan omaa ulosantiaan hieman.
Tähän kun lisää Alueellisten joukkojen uudistetun taistelutavan, jossa, yllätys yllätys, marssitaan pitkiäkin matkoja metsän läpi ja sen jälkeen irtaannutaan pitkiä matkoja saman skugen läpi on fyysinen kestävyys aika helvetin tärkeää.Uskaltaisin olla eri mieltä. Toki raskas varustus ja sen kanssa lyhyiden spurttien tekeminen vaatii voimaa ja räjähtävää voimaa. Mutta perusta tulee kyllä fyysisestä kestävyydestä. Vaikka taistelu voi olla lyhyt ja intensiivinen, on sotilas rasituksessa tuntikausia ennen ja jälkeen taistelun. Pelkästään taisteluvarustuksessa valmiudessa olo tai siirtyminen ajoneuvollakin rasittaa. Ilman hyvää peruskestävyyttä taistelija väsyy ensin fyysisesti ja heti perään henkisesti.