Lennokkien torjunta

Tämän mukaan jenkeillä on jo käytössä mikroaaltoasejärjestelmä, joka elektromagneettipulssillaan käristää koko drone-parven kerralla.

Ketjun sivulla 31 ainakin samasta laitteesta parin vuoden takaa.

Mikroaallot taitaa olla se juttu millä vaikuttaa. Ne ei sitten taas pelitä sumussa ,sateessa ,lumisateessa yms.
Luultavasti tämän jälkeen rakennettaisiin myös drooneja jotka sietää mikroaaltoja sen verran paremmin että niillä pystyisi tuhoamaan tuon. (Lentävä mikro?)
Tähän mennessä vielä laitteet suuria. Virran kulutus suurta ja laite maksaa paljon. Kantama suht lyhyt ,tarvitsee suora suuntauksen maaliin ja laite iso.
Eli vaikka teoriassa droonit torjuisikin niin rintaman muut vaarat voisivat tuhota järjestelmän.
 
"Venäjä tavoittelee yhtäaikaista hyökkäystä 2000 droonilla, varoittaa Saksan puolustusministeriön Ukraina-osaston johtaja, kenraalimajuri Christian Freuding"
"

Viime vuonna suuria droonihyökkäyksiä nähtiin noin 10–12 päivän välein, ja yhdessä hyökkäyksessä käytettiin keskimäärin 100 droonia. Nyt iskuja on 3–5 päivän välein, ja yhdessä iskussa voidaan käyttää jopa 700–800 droonia. Iskut myös kohdennetaan vain yhteen kohteeseen hajauttamisen sijaan.

Tuhovoimaa lisää myös se, että uusien, kehittyneempien droonien räjähdepanos voi olla nykymalleissa jopa puolet aiempaa suurempi, ja niihin on yhä vaikeampaa kohdistaa elektronista sodankäyntiä."

 

Ukraina käyttää kaikkia käytettävissä olevia keinoja massiivisten ilmahyökkäysten torjumiseen...

Homma muistuttaa pitkälti V1:sten jahtaamista Britannian yllä toisessa maailmansodassa.

Torjuttavien kohteiden määrä Shahedien kohdalla vain on suurempi ja ne ovat pienempiä ja hitaampia.

Se, että samat torjuntakeinot on kaivettu esiin ei sinänsä ole ihme. Riittävän lentonopeuden omaava, aseistettavissa oleva pienkone voi olla hyvinkin kustannustehokas torjuntakeino saturaatiohyökkäyksissä miljoonan ohjuksiin verrattuna. Pimeätoimintakyky tulisi löytyä vaikka lentäjän kypärästä, tutkan puute korjataan sillä, että lennonjohto ohjaa lentäjän maalin luokse.

Suihkumoottoridroneja vastaan tarvittaisiin lisää nopeutta. Käytännössä puhutaan kai jostain 2. MS aikakauden hävittäjän suorituskyvystä.
 
Millä se paineilma tai painevaikutus saadaan aikaan riittävän tehokkaana (riittävä painepulssi (paine ja pulssinaika) ja riittävän nopeasti (droonin havainnosta taistelatauksen toimittamiseen riittävän lähelle droonia, jotta tappava toimi droonin suhteen saadaan aikaan), jos sitä ei tehdä räjäyttämällä/laukaisussa ruudin polttamisella. Ammusaseen sisäballistinen vaihe pitäisi korvata jollakin muulla ajoaineperiaatteella kuin esim. Ruudin polttamisella? Miksi ja mitä hyötyä siitä olisi ja mikä olisi varmasti toimiva, korvaava tekniikka esim. tilavaatimuksen ja painon suhteen? Ruuti hylsyssä on verrattoman suuri energiatiheyksinen ja ripeästi energian vapauttava periaate kappaleiden nopeaan lennättämiseen.

Itse taistelulatauksen kokoon saa arvion esim 105 mm kranaatista (täyttö 1,8 kg tnt). Sen painevaikutus vaimenee jo (4...5 ) m:n etäisyydellä räjäytyspisteestä sellaiseksi, että sillä ei ole pysyviä kudosvaikutuksia ihmiselle. Tarvitaan sirpalevaikutus, jonka tehollinen etäisyys (esim. suojaamattomalle ihmiselle sirpaleen 80 J iskuenegia) on karkeasti 30 m (1 g sirpale),..., 70 m (4 g sirpale). Isoja sirpaleita on aika harvassa osuman saamiseksi maksimietäisyydellä räjäytyspisteestä.

Ennustettavan lentoradan saanee aikaan varmasti ja hallitusti kranaattien kaltaisella puikulageometrialla, jos pitää saada taistelukärki lentämään laukaisulaitteen ja maalipisteen välimatka kohtuullisen tarkasti ilman lennonaikaista ohjausta. Muita "lentäviä läpyköitä " pitää ohjata lennon aikana, eikä se ole helppoa eikä halpaa tai on käytettävä vastadroonia. Bumerangi lienee liian hidas.

Tämän viestin lähteenä on käytetty jälleen: Yleinen ase- ja asejärjestelmä opas, 2001. Se kannattaa ladata netistä ja siihen tutustua ideoidensa arvioimiseksi.
Tuo onnistuisi käyttämällä metaanin ja hapen/ilman seosta ajoaineena.
Tosin olisi helpompaa jos olisi vain yksi putki.
Eräänlainen peruna- ja hanhitykin risteytys.
Ei ehkä järkevä sellaisenaan mutta yhdistettynä johonkin ballistisen tietokoneeseen joka kontrolloi useampaa tykkiä ja saa maalitiedot jostain tutkasta niin voisi toimiakin.
Noille pitäisi tietysti myös määrittää ampumasektorit jotka pitäisi jotenkin merkitä omille ja siviileille.
Edit: Ellei sitten olla rintamalla ja nuo ampuvat joko ilmaan tai ei kenenkään maalle.
 
Back
Top