Mönkijät sotilaskäytössä

Pullosorsa

Luutnantti
Minkä verran olette huomanneet MSKOssa sen vaikuttavan ja auttavan? Olen huomannut, että joissain oloissa antavat paljonkin hyötyä. Nyt on muuten täällä paskat MSKO-kelit, on sitä pöppyrälunta, karkeaa, joka jauhautuu alla, ei siirry edes mihinkään vaan mylttäytyy pyörien alla ja välissä.....tulee ainakin nelipyöräisellä sellainen humputusefekti ja ei pääse oikein mihinkään. Yksi juttu mitä olen epätieteellisesti epäillyt, on että ketjujen käyttäminen saattaa syödä voimansiirtoa aika rankalla kädellä, en tiedä, mutta epäilen. Se on melkoista reutomista, kun milloin mikäkin vetävä pyörä ottaa kiinni ketjun ansiosta ja toiset ei....jne. Akselisysteemeissä on varmasti eri vehkeiden välillä eroa.

Kiinalaiset halppismönkkärit ovat vaan suoraan sanoen pas..ja. Niitä ei kenenkään kannata ostaa, eikä sotavaltion niitä kannata missään oloissa riesakseen ottaa.

Ketjut on käytössä kesät-talvet. Ei ole ollut ongelmia voimansiirron yms kanssa. Ja paljon on tullut ajeltua raskasta työajoa
 

Sarek1

Ylipäällikkö
Telat on umpihangessa jees, auttaa paljon. Ainoat miinukset on hinta, kasvanut kääntösäde ja hajonneet murrokset. Telojen hinnalla saa jo melkein halvan mönkijän!

Niin, siksi aloitin sillä k-sanalla. Tulee mieleen tässäkin Eppujen riimittely: "miks kaikki kaunis on niin naivia - ja markkinoiden voimissa vain draivia"... Tosipaikassa ne olemassa olevat telakoneistot otetaan tietysti käyttöön silloin kun kelit ovat passelit (kuten kaikki muukin) mutta ei niitä kovin suureen määrään mönkkäreitä riitä.

Kinuskimönkkäritkin voisivat kelvata hyvinkin joihinkin siltavahtien huolto- ja tukitehtäviin tai muihin ei niin rymyhommiin.
 

koponen

Kenraali
Siltavahti voi ajaa autolla käytännössä aina kun ylipäätään jollain panssaroimattomalla voi ajaa, ja jos ei voi niin... No joo, voihan sillä jälkirinkiä ajaa tai suppeaa apaa. Mönkkäri on kuitenkin kokonaisuudessaan erinomainen otus kun irrotaan tosissaan pääväyliltä.
 

hessukessu

Kenraali
Luulisi että nuo Rokonit olisivat erinomaisia tiedustelijoille ja läheteille tms.!?! Paljon parempia kuin kevarit.
 

hessukessu

Kenraali

Raveni

Respected Leader
Tollasen vois hankkia itselle mutta ei tuollaista taida saada mihinkään rekisteriin :D Mahtavan näköinen peli...
 

FinnNSF

Eversti
Tollasen vois hankkia itselle mutta ei tuollaista taida saada mihinkään rekisteriin :D Mahtavan näköinen peli...

Miten hankala moottoripyörä on saada rekisteriin? Mopona tai kevarina ei mee koska kuutioita on 160-200 mallista riippuen. Todella matala viritysaste kun tehot luokkaa 5-7hp. Vaaditaanko mp-valoissa CE-merkintä, eikös ne niistä kitise jenkkiomatuontiautoissa. Rakenteen puolesta kyllä helppo vaihtaa joku tarvikelyhty motonetistä. Ohjeiden mukana tulee täydelliset rakennekuvat, valmistaja kannustaa huoltamaan/virittelemään itse.
 

Talvela

Greatest Leader
Mitä jos mönkijän kärryyn iskisi G-veneestä tutun penkin, siihen menisi noin 5 miestä tavaroineen?

Niillä saisi miehet tasalle yllättävistäkin suunnista ilman rasitusta.
 
Top