KorpiSISSI
Kenraali
Eroja on PV:n mahdollisuuksista tukea alueiden maakuntakomppanioita. Ainakin niillä alueilla, joissa ei ole varuskuntien tukea tajolla eikä sopivia harjoitusalueita, on vaikea tuottaa riittävää koulutusta.Asioista mitään tietämätöntä kummastuttaa, että näinkin paljon eroja maakuntakomppanioiden välillä on. Jossakin asiat on hyvin ja toisaalla sitten vähemmän hyvin. Yksikin tuntemani kapiainen manaili sitä, että innokkaat reserviläiset eivät saa riittävän hyvää koulutusta.
Miten paljon vaikutusta koulutuksen sisältöön ja tasoon on alueen MPK:lla/varuskunnilla/aluetoimistolla/maakuntakomppanialla itsellään? Onko MAAKK täysin aluetoimiston näpin alla?
Toki on eroja eri alueiden komppanioille suunnitelluissa tehtävissäkin ja siitä johtuen tarvitaan erilaisia koulutuskokonaisuuksia. Rannikolla rannikon touhuja, sisämaassa sisämaan. Rajan pinnassa reenataan ja koulutetaan omanlaisiaan taitoja. Suurempien kaupunkien alueilla omat kuvionsa ja maaseutuvaltaisessa omansa. KAIKKIA TARVITAAN... Jollain alueillaon Valimiusprikaati tukemassa, jossain Panssariprikaati. Ilmavoimilla on omat tarpeensa ja tukiresurssinsa kuten vesiväelläkin. Lääni/Aluetoimistot hoitaa tarpeiden mukaisen suunnittelun ja käskyttää tarvittavat toimenpiteet. Jossain MPK kykenee tarjoamaan koulutusta, jossain varuskunnan henkilöstö ja jossain komppania kouluttaa itse itsensä. Muotoja on monia, kuten tarpeitakin. Käsittääkseni päälliköllä ja muilla johtohenkilöillä on suuri valta ja vastuu oman komppaniansa koulutuksesta, etenkin sen suunnittelusta. Aluetoimisto luo raameja, asettaa suorituskykyvaatimuksia ja MAHDOLLISTAA, resurssiensa mukaan.
PS. Nämät omia arvelujani ja päätelmiä. Tietoa saanee kysymällä asioista asianomaisilta henk.koht.
Viimeksi muokattu: