Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Maanpuolustus C-miehille

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja Suutari, 21.02.2015.

 1. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,810
  Tykkäykset:
  7,651
  Pisteet:
  1,286
  Korkeaotsaista päättelyä kerrassaan, voi VITTU!
   
  skärdis ja Laamanator tykkäsivät tästä.
 2. Umkhonto

  Umkhonto Majuri

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,490
  Tykkäykset:
  2,036
  Pisteet:
  156
  Osaittain samaa mieltä, mutta on sieltä suosta mahdollista nousta ylöskin. Eikä ainakaan pidä fatalistisesti tuudittautua siihen uskoon että "Ei minusta koskaan mitään tule. Ei kannata edes yrittää."

  ”Olen yhteiskunnan roskaa”, jo 17-vuotiaana velkaantunut ja lamaantunut Max Hyppönen, 24, ajatteli – sitten tapahtui käänne
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2016
 3. Mainos 4. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  3,833
  Tykkäykset:
  3,870
  Pisteet:
  1,286
  No, ei @Laamanator välttämättä ihan väärillä jäljillä ole. Alla lainaus vuosien takaisesta uutisesta (ko. aiheeseen/uutiseen pääsee pientä vihreää nuolta klikkaamalla, jos asia nyt on jollekin uusi):

  Niin valitettavaa kuin se onkin veronmaksajan näkökulmasta ja inhimillisestikin, mt-ongelmat nuorella iällä eivät ennusta hyvää yksilön tuottavuudelle. Enemmistö heistä päätynee joko itsemurhaan tai yhteiskunnan tulonsiirtojen varaan.

  Myös fyysisistä syistä vapautetuissa on varmasti paljon sellaisia, joiden pääasiallinen ongelma on mt-puolella. Esimerkiksi lihavuus tulee harvoin yksin, vaan nuorella iällä siihen liittynee usein mt-ongelmia, joko aiheuttavana tekijänä tai sitten seurauksena lihavuuden aiheuttamasta sosiaalisesta halvennuksesta. Samaten osa ruumiillisista syistä vapautetuista varmasti liioittelee fyysistä "vammaisuuttaan", jotta välttyisi palvelukselta. Tällaiset vain omaa etuaan ajattelevat tuskin ovat jatkossakaan yhteiskunnan tuottavimpien jäsenten joukossa, vaan monella heistä lienee piileviä mt-ongelmia.

  Lisäksi jonkinmoinen osa perustellusta fyysisestä syystä vapautetuista on fyysisesti niin sairaita, ettei heistä ole palkkatyöhön. Mainittakoon esimerkkeinä kehitysvammaiset ja sokeat.

  Jokin osa vapautetuista on toki sairaita vain sen verran, että he kykenevät palkkatyöhön, vaikka eivät kykenisikään varusmiespalveluksen suorittamiseen. Omakohtaista kokemusta tähän ryhmään kuuluvista on lähinnä diabeetikoista ja TULE-ongelmista kärsivistä.
   
  Laamanator tykkäsi tästä.
 5. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Kuten totesin, niin poikkeuksia mahtuu joukkoon ja asepalvelus voi fyysisen vamman takia jäädä vastentahtoisesti väliin, vaikka henkilö muuten olisi täysin skarppi. Muussa tapauksessa myös pohjalta voi nousta kunnon ryhtiliikkeellä, vaikka se temppu jääkin valitettavan useilta tekemättä. Lähinnä viittasin siihen, että keskimäärin C-väeltä tai asepalveluksessa kyvyttömyyttään tai henkilökohtaisten ominaisuuksiensa vuoksi pärjäämättömien tulevaisuuden ennuste yhteiskunnassa ja tuottavuuden odotusarvot eivät ole kovin korkeat.

  Toisessa ääripäässä ovat sitten yhteiskunnan menestyjät, jos mittareina käytetään asemaa yhteiskunnassa ja veronalaisia vuosituloja. Usein heitä yhdistävänä tekijänä asepalveluksen osalta on RUK, joskaan se ei tietenkään missään tapauksessa ole ainoa eikä menestystä selittävä tekijä, vaan ainoastaan yksi indikaattori muiden positiiviseksi luettavien tekijöiden joukossa. Yleensä yhteiskunnassa menestyvät yksilöt menestyvät yhtälailla myös asepalveluksessa. Onhan Puolustusvoimat yksi yhteiskunnan instituutio.
   
 6. Rintamakarkuri

  Rintamakarkuri Kersantti

  Liittynyt:
  12.07.2016
  Viestejä:
  107
  Tykkäykset:
  82
  Pisteet:
  16
  C-miehistä puhuttaessa mieleeni nousee aina ensimmäisenä Hanno Möttölä. Miehellä on niin surkean huonossa kunnossa oleva polvi, että ei sillä voi armeijaa käydä, vaan hänelle myönnetään vapautus armeijasta. NBA:ssa pelaamista tämä polvivamma ei kuitenkaan estänyt. Vaikka en lääkäri olekaan, niin tuntuu, että tässä yhtälössä ei kaikki mene ihan yksi yhteen.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2016
  baikal, Stagideus, kimmo.j ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 7. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,774
  Tykkäykset:
  27,932
  Pisteet:
  1,286
  Lama-ajan lapset ovat yksi oma ilmiönsä. Tutkimuksessa havaittiin, että joka viides vuonna 1987 syntyneistä on käynyt psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa tai syönyt psyykenlääkkeitä. Rekistereihin perustuvasta tutkimuksesta käy ilmi, että joka neljännellä vuonna 1987 syntyneellä on tilillään rikoksia tai rikkomuksia, joka viidennellä on ollut mielenterveysongelmia ja että joka kuudes on vailla peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Neljäsosalla on jonkinlainen merkintä rikos-, sakko tai tuomioistuinrekistereissä. Pojista sellainen on peräti joka kolmannella, tytöillä puolestaan harvemmalla.

  Koko 60 000 yksilön ikäluokasta 10 000:lla ei ollut peruskoulun jälkeistä tutkintoa 21-vuotiaina.

  Tässä tutkittiin vain yksi ikäluokka.
   
  Stagideus tykkäsi tästä.
 8. Sensei142

  Sensei142 Korpraali

  Liittynyt:
  04.11.2016
  Viestejä:
  19
  Tykkäykset:
  41
  Pisteet:
  1
  Terve! Näin uutena mutta kauan sivusta stalkanneena jäsenenä en viittis alkaa ketään sormella osottaan mutta se että väitetään kuten tässä aikasemmin että c-mies on jotenkin muita huonompi ihmisenä ei kyllä minusta pidä ihan kutiansa.Itse sain c-laput ehkä turhankin helposti aikanaan ja näin "vanhemmiten" asia on suoraan sanoen v*tuttanu ku maanpuolustus on alkanu kiinnostaan ihan eri volyymilla ku sillon aikanaan.
  Pienen mietiskelyn jälkee ajattelin muuttaa palveluskelpoisuusluokkani ja käydä sen pienen pätkän mikä aikanaan jäi niin pois jaloista näin 26 vuotiaana jos ja kun nää työt tästä taas loppuu muutaman kuukauden päästä...
   
  Stagideus ja Laamanator tykkäsivät tästä.
 9. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,605
  Tykkäykset:
  15,546
  Pisteet:
  1,286
  Ei kai täällä C-miehiä väitetä huonommiksi ihmisiksi.
   
  kimmo.j tykkäsi tästä.
 10. Sensei142

  Sensei142 Korpraali

  Liittynyt:
  04.11.2016
  Viestejä:
  19
  Tykkäykset:
  41
  Pisteet:
  1
  No ehkä vähän itellä toi Laamanatorin tuloverokommentti aikasemmin särähti omaan korvaan ikävästi..
   
 11. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,605
  Tykkäykset:
  15,546
  Pisteet:
  1,286
  No, se on Laamanator... Sillä on muutenkin erikoisempia mielipiteitä. ;)
   
  kimmo.j, Laamanator, jak ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 12. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,605
  Tykkäykset:
  15,546
  Pisteet:
  1,286
  Oli muuten aikoinaan varusmieskaverina samassa tuvassa heppu, jota suuresti vitutti siirto C-mieheksi. Fiksu kuin mikä ja tiukassa kunnossa...mutta oli saanut aikoinaan vanhempiensa kanssa Indonesiassa asuessa (isä oli jonkun metsäfirman insinööri) jonkin pöpön silmiinsä joka aiheutti sellaista hajataittoisuuutta jota ei silmälaseilla korjattu. Näitä kaikenlaisia juttuja vaan saattaa sattua kenelle tahansa.
   
 13. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Jos luette kirjoittamani kommentin tarkemmin, niin puhun vain keskiarvosta. C-luokituksen saaneet ovat niin heterogeeninen ryhmä, ettei sitä pysty täysin yleistämään ja erilaisia poikkeuksia mahtuu joukkoon runsaasti.

  Myöhempikin siirtyminen A-luokasta B- tai C-luokkaan käy sekin näppärästi. Riittää, että liukastuu ulkona sopivasti. Loukkaantumisia voi sattua kenelle tahansa sekä missä ja milloin tahansa. Eikä auta, vaikka olisi kuinka varovainen eikä koskaan poistuisi kotoa.
   
  Stagideus ja kimmo.j tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,605
  Tykkäykset:
  15,546
  Pisteet:
  1,286
  Tähän voi kommentoida, että jos ei koskaan poistu kotoa, niin C-luokka odottaa jo törkeän liikalihavuuden myötä... ;)
   
  Sensei142 ja Rannari tykkäsivät tästä.
 16. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Nojoo. Sopivalla ruokavaliolla käy lopulta niin, ettei edes pysty poistumaan kotoa, koska ei mahdu ovesta ulos ja kaiken liikkumisen on tapahduttava erillisen nosturin välityksellä.:D
   
  Sardaukar tykkäsi tästä.
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,747
  Tykkäykset:
  20,206
  Pisteet:
  1,286
  En ole enää vuosiin viitsinyt pohtia mikä mahtaa olla kenenkin veronmaksukyky. Kun öykeimmät maksajakandit harjoittamalla ns. "agressiivista verosuunnittelua" välttävät pääosin veronsa tai kun tutustuu yritysverojärjestelmään, joka on ammuttu 10/89-patruunalla savikiekkohauleilla reikiä täyteen....tai kun on varaa lähes lahjoittaa valtionyhtiöitä, jotta kirjoitukset kävisivät toteen, tai kun tai kun tai kun.....

  Verojen maksaminen ei lopu taikka juurikaan hilliinny, vaikka Suomessa maksajia olisi maagisesti 3 prosenttia nykyistä enemmän. Se tarkoittaisi vain sitä, että joitain valittuja verovelvollisia paremmin kohdeltaisiin ampumalla kokonainen sarja ym. patruunoita niitä koskevaan verojärjestelmään.

  Erilaisten pudokkaiden kohdalla minun tulee suru siitä yksilöstä. Lähtökohtana tulisi olla aina se yksilö....jos saadaan mahdollisimman moni pitämään huolta itsestään, niin siitä se vähitellen veronmaksukykykin voi kehittyä. Jotta voidaan sitten maksaa paremmin niiden osuutta, jotka eivät halua näihin talkoisiin tosiasiassa osallistua. Koska globaali kilpailu tai monet muut yhtä mainiot selitykset. Tai kun ihminen ei viitsi tai downsihtaa kympillä tms.

  Jos teitä epäilyttää, että kirjoitan silkkaa paskaa, niin kannattaa toden totta tutustua suomalaiseen verojärjestelmään. Se vapauttaa Teidät pohtimasta yksilön loputonta vastuuta.....huomaa, että riittää, kun elättää itsensä ja perheensä. Siinäkin on tarpeeksi.
   
  Stagideus, Umkhonto, Laamanator ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 18. Sensei142

  Sensei142 Korpraali

  Liittynyt:
  04.11.2016
  Viestejä:
  19
  Tykkäykset:
  41
  Pisteet:
  1
  Joo ja onhan totta että mukana on melkosesti myös sitä sakkia jonka ainoa tavote elämässä on päästä tilaan jossa muut maksaa asumisen, kaljat,eväät sun muut mitä nyt hengissä selviämiseen vaatii joutumatta tekeen mitään sen eteen..
   
 19. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  3,833
  Tykkäykset:
  3,870
  Pisteet:
  1,286
  Tähän minulle tulee mieleen majuri Timo Koljosen kommentit C-papereista:

  Edelleenkin lähteenä tuo jo aiemmin lainaamani aihe: http://maanpuolustus.net/threads/ar...autuksen-saa-vain-pienellä-huijauksella.2610/
   
  Stagideus tykkäsi tästä.
 20. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,747
  Tykkäykset:
  20,206
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä minä aina teen kunniaa, kun huomaan, miten humaaneja ja inhimillisiä ammattisotilaita intti kasvattaa, viittaan tällä nyt myös ym. lainattuun majuri Koljosen tekstiin.

  Ammatti vaatii tiettyä karskiutta ja kuljetappa siinä mukana inhimillisyyden perusvaatimukset....kunnioitan.
   
  Stagideus tykkäsi tästä.
 21. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,448
  Tykkäykset:
  4,037
  Pisteet:
  1,286
  Kuten veli skädis@ jo aikaisemmin totesi, ei sotilaallinen maanpuolustus ole se ainoa tapa palvella isänmaata ja yhteiskuntaa. Varusmiespalvelus on toki institutionaalinen juttu, mutta jos syystä tai toisesta on se jäänyt väliin, on muitakin mahdollisuuksia. Hyvänä esimerkkinä VPK. Itse aktiivisena vebarina tiedän, että melkein jokainen vpk kärsii miespulasta, joten ovelle koputtavaa rekryyttiä kyllä odotetaan. Palokunnasta löydät kaveriporukan joka yleensä pitää yhtä myös palokunnan ulkopuolella ja luo sosiaalista elämää.

  Jos pelastustoimi ei kiinnosta, on muitakin vaihtoehtoja kuten on esitetty.
   
  Umkhonto, Stagideus, Sensei142 ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 22. Speirs

  Speirs Alokas

  Liittynyt:
  17.01.2017
  Viestejä:
  4
  Tykkäykset:
  13
  Pisteet:
  0
  Itsellä on vaivannut mieltä jo pidemmän aikaa sama asia. Palvelukseen astumisesta kuusi vuotta ja lääkäri lähetti ensimmäisen viikon aikana terveysvaivojen vuoksi takaisin kotiin. Alkuun papereiksi tuli E, jotka myöhemmin muuttuivat C. Ammattikorkeakouluopinnot olivat juuri alkaneet puoli vuotta ennen armeijaa, joten aikaisemmin en juurikaan asiaa ehtinyt edes miettiä tai harmitella kun pääsin jatkamaan suoraan opiskelua. Nyt kun ammattikorkeakoulu on takana ja työelämässäkin on vietetty useampi vuosi on ajatus aikaisemmasta vapautuksesta alkanut vaivaamaan.

  En firmasta ehtinyt saada juuri minkäänlaista käsitystä edellisellä visiitillä, mutta sen muistan että vitutti ankarasti kun käskettiin kotiin. Muistaakseni ihan positiivisin mielin astuin tuolloin palvelukseen eikä naurettavan lyhyen palveluksen aikana ainakaan vielä vituttanut yksikään asia. On varmaan tullut katsottua koko elämän aikana liikaa aihetta etäisesti liippaavia elokuvia ja tullut pelattua pelejä, mutta jotenkin olen aina pienestä pitäen arvostanut ja ollut kiinnostunut sotilastouhuista :D

  Nyt terveydentila on muuttunut ainakin tällä kirjoitushetkellä paremmaksi ja olenkin jo puolisen vuotta ajatellut, että ottaisin yhteyttä lääkäriin ja aluetoimistoon uusintayrityksen tiimoilta. Kalliiksi tulisi olla vuosi poissa työelämästä, mutta toisaalta ei olisi hirveämmin myöskään palveluksen aikana rahallisia kuluja. Lisäksi vakituinen työkin odottaisi, koska käsittääkseni melkoisen laitonta tuon vuoksi irtisanoa. Mitenhän tästäkin asiasta uskaltaisi duunissa alkaa puhumaan? Leimaavat varmaan hulluksi suoraan, kun olisin "vapaaehtoisesti" lähdössä palvelukseen. Kavereilta on tullut myös vähän saman suuntaista kommenttia, ainakin muutamilta joiden kanssa asiasta olen kehdannut keskustella :D Hallitukselta, eli avovaimoltakin on tullut jo hankkeelle vihreää valoa.

  Kaikista ristiriitaisinta tässä onkin, kun en tiedä uskoako kavereita vai luottaako sokeasti omaan motivaatioon ja ennakkokäsitykseen firmasta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2017
  Sensei142 ja Umkhonto tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu