Mekanisoitu pataljoona 2020

Morgenstern

Luutnantti
Tuo Mosuri näyttää tietävän yllättävän, huhhuh, tarkkaan sen inhorealistisen tilanteen joka kalustollamme on. Ja kehtaa sen sanoa, mitä arvostan, koska meillä kalustopulaisilla jopa harjoitellaan niin ettei vaunuja "rikkoudu" (jottei olematonta reserviä tarvita), ja ilmarynnäköt, ja toisinaan se mahtava epäsuorakin jätetään simuloimatta. Itsepetosta.Kukaan ei tosiaan ole muuten todellisilla faktoilla perustellut miksei BUK ole suojaamassa panssarivoimia vuoteen 2023, jolloin se ajoaine vanhenisi.

Mitä tulee mek tstosien liikkumiseen kohti kontaktia, niin onhan siinä CV:ssä se tähtäin, eli hyvä lähi-ilmatorjuntakyky, ja eikös Iglan korvaaja saada ennen 2016:tta.
CV pitää marssin ajan hekot niin ettei ihan silmille tulla, ja UusIgla niistänee muiltakin rynnäköinti-innon. Taistelukosketuksessa CVllä on maamaaleista ja kohti kääntyvistä panssarikanuunoista runsaudenpulaa ja ilmatähystys kyllä jää.

Valebemari on valemaaleista helpoin, joten niitä pitäisi rauhan aikana kyhätä. Lasikuituista kuorta liikuttaisi (hädässä vaikka neljä äijää) sinne tänne pellonlaitaan pilkottamaan. Lasikuitu on halpaa mutta Patria kieltäytyy: ei seksikästä.
IMO tuhannet valemaalit yms harhautus,
ELSO,
ja "riistakamera"- tiedustelu
ovat köyhän ja pienen puolustajan tapa käyttää hyväkseen kahden sotavoiman määrällistä epäsuhtaa.
Toista on jo lähtökohtaisesti vaikea löytää kun niitä on vähän,
ja toisen liikkeitä vaikea salata kun raskasta kalustoa on niin paljon ja sen päämäärä tiedossa.

Jospa tekisimme pienestä kalustomäärästä vielä vaikeamman paikantaa, ja isosta vielä näkyvämmän, ja sen isosta tiedustelumateriaalista toivottoman ison harhasuman.
"Mekanisoitu pataljoona 2020" saisi huomioida mitä seuraa vihollisen ylenpalttisesta a-tarvikekulutuksesta joka lähtee heti kun se pirun ulottuva tiedustelu edes haistaa jotain.
Pitäisi saada hyökkääjä ampumaan kaikkea turhaa joka suuntaan koko ajan, se syö taisteluhenkeä ja sotkee niin tiedustelun kuin logistiikan. Tiedustelun siten, että aina pitää vetäytyä kun murkulaa sataa yhtenään. Jaa, itseasiassa puolustajan tykistö voisi silloin häirintätulittaa tiedustelijoiden aluetta, sittenpä syyttäisivät omia. :)
 

Hande

Kenraali
Morgenstern kirjoitti:
Kukaan ei tosiaan ole muuten todellisilla faktoilla perustellut miksei BUK ole suojaamassa panssarivoimia vuoteen 2023, jolloin se ajoaine vanhenisi.

ja eikös Iglan korvaaja saada ennen 2016:tta.

Jostain syystä tällä vuosituhannella on yleensäkin ollut hyvin vähän faktaa tarjolla ja jostain syystä synkronissa tämän salauslinjauksen kanssa on käytössä olevien tietojen valossa toteutettu massiivinen puolustuskyvyn leikkausohjelma. Ehkä sattumaa, ehkä ei?

Iglan korvaajan hankinnasta ei käsittääkseni ole vielä mitään varmuutta, se on yksi vahva ehdokas leikkauskohteeksi nyt kun hankintoja rajusti supistetaan. It panostanee ensisijaisesti NASAMS-ohjuksiin, jotka nekin ovat vielä kokonaan tilaamatta.
 

Morgenstern

Luutnantti
Luen sitten PV -tutkielmia,
upseerien lehteä,
aselajilehtiä,
Suomen sotilasta tai
lehtiartikkeleja tai
Hejsania, niin
aina esiin putkahtaa vuosi 2016, jolloin kaikki muka hups massavanhenee paitsi ehkä CV:t.
2016 on sitten suuri korvaustarve, kaikki pitäisi vaihtaa
ja (lentovehkeitä lukuunottamatta paikkansapitämätön) tieto on, että kama kallistuu 6% joka vuosi.
Maagisena vuonna 2016 sanotaan ettei
"rahaa ole, hyvä kansa, kysymme nyt saammeko laittaa Natoanomuksen sisään,
sillä silloin emme tarvitse juuri mitään rahaa puolustukseen, Kalifornian pojathan kuolevat tarpeen tullen mieluusti Kymijoella".
Aina tuo 2016, joka on kokoomuspresidentin virkakauden lopulla.
Nyt on 2016 vielä uutta leikkauskierrettä, potkuja upseereille, uusi tulenjohtokieli englanti aakkosselvennyksineen,
uutta taistelutapaa jossa joka kahdeksas on tarkkari vaikkei ole aseita eikä koulutusta,
on uutta "panssariyhtymätyyppiä" 2020 vaikka kalusto massavanhenee just muka, KaiPr huhutaan lakkautettavaksi, ei ole JääkPr...
2016 tulee Meteoriitti.
 

JOKO

Ylipäällikkö
BAN
Hande kirjoitti:
"Mitään laajamittaista valemaalien tekoa ei ole maassamme harjoiteltu, ja aikaa on muutama päivä.
Armeijallamme ei ole juuri mitään valelaitteita.
"

Esimerkiksi rannikkotykistöllä, sekä meri- ja ilmavoimilla on ollut jo pitkään käytössä valelaitteita, joista ainakin osa on ollut kehittyneitäkin malleja. Olisiko tosiaan niin, että tämä ulottuvuus olisi sittemmin kokonaan unohdettu, sivuutettu ja kuopattu? Vaikuttaa erittäin epätodennäköiselle

Tällaiset asiat ryssitään valitettavan usein.
 

Morgenstern

Luutnantti
Venäläiseen mekanisoituun kuuluu olennaisena osana maskirovka- eli harhautuslaitteet, vaunujoukkueessa jo melko määrä.
2020 ei saa edes esim ilmaista BUKia harhautukseen, ja käsi ylös se , joka on nähnyt puhallettavan panssarin Suomessa.
 

Einomies1

Respected Leader
Mosuri kirjoitti:
Einomies1 kirjoitti:
Mosuri kirjoitti:
JOKO kirjoitti:
Hajautus, porrastus ja harhautteet mahdollistanevat yhtymän siirtymän.
Mitäs tuollaiset harhautteet on?
Olisiko harhaviestit viestiverkossa, muiden joukkojen siirtyminen samalla suunnalla samaan aikaan, ELSO ja valemaalit samassa suunnassa?

Neukut eivät siihen jostain syystä ryhtyneet kesällä 44 Suomen suunnalla. Suomalaiset saivatkin siirrettyä yksiköitä rautateiden avulla ilman vihollisen sekaantumista. Neuvostoliiton resurssit olisivat riittäneet kyllä noiden kuljetusten vakavaan häiritsemiseen, johon suomalaisella rautatie-it:llä olisi ollut hyvin vähän sanomista.
Ei pidä paikkaansa. N-liitto teki kaikkensa rautatiekuljetusten häiritsemiseksi sodan aikana. Iso-isäni palveli veturimiehenä sotien aikana ja sanoi että vihollisen ilmavoimat yrittivät jatkuvasti hyökätä junia vastaan. Samaten ratapihoja ja siltoja pommitettiin kiivaasti kaakossa mm. kouvolassa. Ratapihat saatiin kuitenkin nopeasti kunnostettua ja naapurin silloinen pommitustarkkuus jätti melkoisesti toivomisen varaa. Sama koski Korian siltaa joka menee kymijoen ylitse n. 5 km Kouvolan keskustasta. Ryssät yrittivät tämän tästä tuhota siltaa mutta pudottivat pomminsa aina jokeen tai ohitse. Syynä tähän oli jyrkkä mutka jonka rata tekee pitkän suoran jälkeen joen kohdalla. Lentäjät seurasivat aina koneillaan rataa idästä ja pommittivat ohitse. Myös selänpäästä toiminut Lentolaivue 24 ja ilmatorjunta lienevät vaikeuttaneet asiaa jatkosodassa.

Kaikki kunnia iso-isällesi, mutta yksittäisten ihmisten havainnot asioista eivät ole koko totuus. Rautateitä ja kuljetuksia vastaan kyllä hyökättiin mutta mikään painopiste ne eivät olleet. Asiaa on kyllä tutkittu ja todettu, että neukut eivät jostain syystä valinneet selkeitä painopisteitä pommituksilleen.

"Suomalaiset yrittivät pysäyttää venäläiset Kuuterselässä Panssaridivisioonan osien vastahyökkäyksellä. On hämmästyttävää, että divisioonan panssariprikaati onnistuttiin siirtämään junakuljetuksin niinkin eteen kuin Perkjärvelle vihollisen ilmatoiminnasta huolimatta - se oli uhkarohkea temppu. Tämä osoittaa venäläisten ilmavoimien epäonnistuneen taistelualueen eristämisessä. Viipurin ratapihaa pommitettiin ensimmäisen kerran suurin voimin vasta 14.6. "
Lappi Ahti: Ilmatorjunta ilmasodassa 1794-1945. s. 462-463


" 15.6. ylipäällikkö antoi käskyn valmistautua siirtymään viivyttäen VKT-asemaan. Siihen liittyi kahden uuuden yhtymän siirtäminen aikaisemman neljän lisäksi Aunuksesta kanta-Suomeen, mikä merkitsi luopumista Itä-Karjalasta. Ylipäällikön reserviksi käskettiin varata kaksi divisioonaa ja yksi prikaati. Kannakselle keskitettiin myös tykistöä ja panssarintorjuntaa. Itä-Karjalasta käskettiin siirtää kuusi ja kotialueelta vielä kaksi patteria Kannakselle, mikä oli aivan liian vähän suhteessa muihin joukkoihin. Neuvostoliiton ilmavoimien johto teki tässä pahan strategisen luokan virheen laiminlyödessään Kannaksen suuntaan johtavien rautatie- ja muiden liikenneyhteyksien katkaisemisen. Venäläisten virheen ansiosta suomalaisten sotilasjohdon paha erehdys ei muodostunut ratkaisevaksi."
Lappi Ahti: Ilmatorjunta ilmasodassa 1794-1945. s. 463

Ok, liekö käynyt sitten niin ettei naapuri hoitanut tuota taistelualueen eristystä mutta pommitti kuitenkin kohtuullisen kovasti selustan huoltoa ja risteysalueita.

Ehkä totuus löytyy puolivälistä.....virheitä tekivät varmasti molemmat niinhän se aina on.
 

baikal

Supreme Leader
Morgenstern kirjoitti:
Venäläiseen mekanisoituun kuuluu olennaisena osana maskirovka- eli harhautuslaitteet, vaunujoukkueessa jo melko määrä.
2020 ei saa edes esim ilmaista BUKia harhautukseen, ja käsi ylös se , joka on nähnyt puhallettavan panssarin Suomessa.

Hyshys. Koodisanalla "Barbara on laskeutunut" käynnistyy Parolassa valtava kompressorien pärinä ja letkujen pihinä...ja mielettömät määrät erilaisia puhallettavia korvikejuttuja alkaa täyttyä...:a-rolleyes:
 

Hande

Kenraali
baikal kirjoitti:
Hyshys. Koodisanalla "Barbara on laskeutunut" käynnistyy Parolassa valtava kompressorien pärinä ja letkujen pihinä...ja mielettömät määrät erilaisia puhallettavia korvikejuttuja alkaa täyttyä...:a-rolleyes:

Onkohan Hanko-Nuorgam-luolaston tornittomille "varaosavaunuille" oma valelaitteensa?
 

Tvälups

Ylipäällikkö
ja kun ne täytetään heliumilla on ilmatilakin suljettu samalla. Toverin lentäjät joutuvat pakkohoitoon raportoidessaan ilmatilassa leijuvista T-sarjan vaunuista, Leopardeista ja muista ps-vermottimista...
 

Morgenstern

Luutnantti
.
.
c.cslacker.com/3166l.jpg
.
Puhallettavilla valelaitteilla voidaan todella aiheuttaa hyökkääjälle valehallusinaatio, mikä johtaa lentokieltoon, jos ELSOmme on ensin disinformoinut hyökkääjää, että olemme suihkuttaneet psykofarmaka-kemiallista sodankäyntijauhetta ilmaan.
 

jokiranta

Alokas
BAN
EK kirjoitti:
baikal kirjoitti:
EK kirjoitti:
Voi sitä tutkimusta näinkin siteerata:

Tulevaisuuden mekanisoitujen pataljoonien kehittäminen tulee olla tasapainossa uhkamallin kehityksen sekä käytössä olevien resurssien kanssa. Kriisinhallintatehtävät ja mahdollisten kehittyvien uhkien torjunta maamme rajojen ulkopuolella tulee lisääntymään. Tästä johtuen tulevaisuudessa yhtä mekanisoitua komppaniaa tulee valmistautua käyttämään kriisinhallintatehtävissä. Tätä näkemystä tukee tutkimuksessa esitetyt todennäköiset tulevaisuuden kehityssuunnat sekä mahdollisen liittoutumisen mukanaan tuomat vaatimukset sotilaallisen suorituskyvyn kehittämiseksi. Todennäköisesti mekanisoituja pataljoonia valmistaudutaan käyttämään kuitenkin ensisijaisesti kotimaan puolustamiseen. Kriisinhallintatehtävissä tullaan todennäköisesti käyttämään pyörillä liikkuvia ja kustannustehokkaampia joukkoja. Kriisinhallintatehtävissä
käytettävät joukot tulee liittää kiinteäksi osaksi kotimaan puolustusta. Tämä
tukee ajattelua joukkojen modulaarirakenteesta sekä joustavasta käytettävyydestä toimintaympäristön ja uhkamallin mukaan.

Näin siis sivulla 38 (pdf:ssä 43/65) otsakkeen '5.2. Pohdinta' alla.

Tuo 6 kk yhtäjaksoinen operointi kuulostaa aika rankalta. Eikä siis koske sitä kriisinhallintaan käytettävää komppaniaa, vaan koko pataljoonaa.

No, jospa pataljoona onkin kriha-pataljoona? Meinaatko, että Idän vekkulia vastaan operoidaan pataljoonalla 6 kk? Pieniä ovat silakat joulukaloiksi. Kyllä tästä ja muutamasta muutamasta uutisesta voi paketoida kokonaisuuden, jota kohti lähdetään mennä paarustamaan.

Ei ole kriha-pataljoona, vaan tuo mekanisoitu pataljoona. Mekanisoitua pataljoonaa tutkittiin ja siitä kirjoitettiin kriha-pataljoonasta ei mainittu halaistua sanaa.

Ja kyseessä ei siis ole mikään PV:n kriha-intoilijoiden tilaama mielenmuokkauskampanjan kulmakivi, vaan esiupseerikurssin 43-sivuinen tutkielma. Niinpä se tutkimuksen mekanisoitu pataljoona tosiaankin tarkoittaa mekanisoitua pataljoonaa eikä muuta. Enkä sinänsä meinaa mitään, referoin vain tutkimusta, jonka jopa vaivaiduin lukemaan. Ihan mielenkiintoista tekstiä.

Mutta tuo 6 kk:n vaatimus kuulostaa kyllä omituisen pitkältä ja viittaa tietysti vahvasti ulkomaankomennuksiin. Mutta edelleenkin tutkimus puhui vain yhden komppanian lähettämisestä (mieluummin pyörillä kuin teloilla) ulkomaantehtäviin, joten se koko pataljoonaa koskeva 6 kk:n vaatimus ei liity tähän.

Pidätkö esiupseerikurssien tutkielmia jotenkin jämäkkänä tieteenharjoittamisena ylemmällä yliopistollisella tasolla? Lue muutama ja vertaa keskitaso tai paremman tason maisteritutkielmiin! Minusta monet esiupseerikurssin tutkielmat voi liitää joukkoon "työpapereita".

Voihan tuolle luetteloida alle 50 sivuun, mitä tahansa, mutta jos nyt oikein syvyyttä haluaa asiaan, tarvittaneen enemmän aikaa ja tupakkaa kuin mitä esiupseerikurssin suorittamiseen vaaditaan.
 

jokiranta

Alokas
BAN
Hejsan kirjoitti:
Kansallisesti yksi mekanisoidun pataljoonan 2020 komppania tulee varustaa kansainvälisiin kriisinhallintatehtäviin soveltuvaksi.

Miten toimintakykyinen sotatoimiyhtymästä tulee, jos jokainen pienvaltio, myös Suur-Suomi, lahjoittaa yhden komppanian? Miten taistelua tukevat, huoltava ja johtavat osat kootaan?

Julkisuus keskittyy Virossa lipunnäyttöön joukkueella ja Suomessa komppanialla ISAF:ssa.

Jos sotaa ruvetaan suunnittelemaan, tarvitaan perustaksi vähintään sotatoimiyhtymä ja mieluiten sotatalous.

Sitten on niin, ettei jonkin maan miehittämiseen valloittamisen jälkeen riitäkään se sotatoimiyhtymä, vaan tarvitaan lisää poliittista apua, mm. vasallihallitus, tiedonvälityksen hallinta ja poliittinen kumppanuuden rakentaminen.

Valloittaminen ilman miehittämistä on turhaa!
 

jokiranta

Alokas
BAN
Tvälups kirjoitti:
Iv-lotatko niitä iv-ilmoituksia antaa noin tulevaisuudessa? Huomioiden SA-joukkojen hurja karsinta ja seikka, että ns. B-miesten hommista (kuten ilmavalvonta) ollaan luopumassa eli koulutus tarjotaan aina vain harvemmille niin riittääkö noiden tutkien antama tilannekuva ja koulutetaanko myöskään viestimiehiäkään enää tarpeeksi

Sotilaspoliiseja pamppuvartioon on alettu sotilasopettaa viestijoukkojen verran. On tärkeää se, että myös soilla ja metsissä vartiopalvelus pampulla osataan mallikkaasti sekä kaupunkijääkäritoiminta kauppaloissa ja sivukylillä.

Nämä ovat sellaisia Hägglundin ajan oivalluksia, joita kukaan matalaotsainen syrjääni ei saa epäillä.

Puolustusvoimat on kuin rautatie. Kun sen kerran laskee kiskoilleen muutama komentaja sitten, se menee päämääräänsä siksi, että komentotaloutta voi alemmilla tasoilla yrittää oikaista.

Se, mitä nyt ihmettelen, puuhaaminen verkostosodalla jne. vaikkei kenttäoloissa mitään verkostoa ole olemassakaan, kun väestö on evakuoitu ja sähköt katkaistu. On tietenkin mukavampi pelata tietokoneella siisteissä sisätiloissa kuin sotilasopettaa joukkuetta raikkaassa pakkasilmassa ulkona.

Asevoimista tai puolustusvoimista on vaikea poistaa niiden armeijaluonnetta, mikä tekee parlamentaarisen valvonnan ja keskustelun mahdottomaksi.
 

EK

Ylipäällikkö
jokiranta kirjoitti:
EK kirjoitti:
baikal kirjoitti:
EK kirjoitti:
Voi sitä tutkimusta näinkin siteerata:

Tulevaisuuden mekanisoitujen pataljoonien kehittäminen tulee olla tasapainossa uhkamallin kehityksen sekä käytössä olevien resurssien kanssa. Kriisinhallintatehtävät ja mahdollisten kehittyvien uhkien torjunta maamme rajojen ulkopuolella tulee lisääntymään. Tästä johtuen tulevaisuudessa yhtä mekanisoitua komppaniaa tulee valmistautua käyttämään kriisinhallintatehtävissä. Tätä näkemystä tukee tutkimuksessa esitetyt todennäköiset tulevaisuuden kehityssuunnat sekä mahdollisen liittoutumisen mukanaan tuomat vaatimukset sotilaallisen suorituskyvyn kehittämiseksi. Todennäköisesti mekanisoituja pataljoonia valmistaudutaan käyttämään kuitenkin ensisijaisesti kotimaan puolustamiseen. Kriisinhallintatehtävissä tullaan todennäköisesti käyttämään pyörillä liikkuvia ja kustannustehokkaampia joukkoja. Kriisinhallintatehtävissä
käytettävät joukot tulee liittää kiinteäksi osaksi kotimaan puolustusta. Tämä
tukee ajattelua joukkojen modulaarirakenteesta sekä joustavasta käytettävyydestä toimintaympäristön ja uhkamallin mukaan.

Näin siis sivulla 38 (pdf:ssä 43/65) otsakkeen '5.2. Pohdinta' alla.

Tuo 6 kk yhtäjaksoinen operointi kuulostaa aika rankalta. Eikä siis koske sitä kriisinhallintaan käytettävää komppaniaa, vaan koko pataljoonaa.

No, jospa pataljoona onkin kriha-pataljoona? Meinaatko, että Idän vekkulia vastaan operoidaan pataljoonalla 6 kk? Pieniä ovat silakat joulukaloiksi. Kyllä tästä ja muutamasta muutamasta uutisesta voi paketoida kokonaisuuden, jota kohti lähdetään mennä paarustamaan.

Ei ole kriha-pataljoona, vaan tuo mekanisoitu pataljoona. Mekanisoitua pataljoonaa tutkittiin ja siitä kirjoitettiin kriha-pataljoonasta ei mainittu halaistua sanaa.

Ja kyseessä ei siis ole mikään PV:n kriha-intoilijoiden tilaama mielenmuokkauskampanjan kulmakivi, vaan esiupseerikurssin 43-sivuinen tutkielma. Niinpä se tutkimuksen mekanisoitu pataljoona tosiaankin tarkoittaa mekanisoitua pataljoonaa eikä muuta. Enkä sinänsä meinaa mitään, referoin vain tutkimusta, jonka jopa vaivaiduin lukemaan. Ihan mielenkiintoista tekstiä.

Mutta tuo 6 kk:n vaatimus kuulostaa kyllä omituisen pitkältä ja viittaa tietysti vahvasti ulkomaankomennuksiin. Mutta edelleenkin tutkimus puhui vain yhden komppanian lähettämisestä (mieluummin pyörillä kuin teloilla) ulkomaantehtäviin, joten se koko pataljoonaa koskeva 6 kk:n vaatimus ei liity tähän.

Pidätkö esiupseerikurssien tutkielmia jotenkin jämäkkänä tieteenharjoittamisena ylemmällä yliopistollisella tasolla? Lue muutama ja vertaa keskitaso tai paremman tason maisteritutkielmiin! Minusta monet esiupseerikurssin tutkielmat voi liitää joukkoon "työpapereita".

Voihan tuolle luetteloida alle 50 sivuun, mitä tahansa, mutta jos nyt oikein syvyyttä haluaa asiaan, tarvittaneen enemmän aikaa ja tupakkaa kuin mitä esiupseerikurssin suorittamiseen vaaditaan.

Olen lukenut muutaman esiupseerikurssin tutkielman. Olen lukenut muutaman keskitason ja paremman maisterintutkielman. Olenpa lukenut jokusen seminaarityönkin yliopistotasolta. Vertaisin esiupseerikurssin tutkielmaa yliopiston seminaarityöhön.

Käsittääkseni alkuperäinen viesti koski juuri tätä työtä. Siispä kommentoin tätä työtä. Kovin moni kirjoittaja ei ole lukenut tätä työtä eivätkä säikeen viestit yleensä koske tätä työtä. Ei sinunkaan.

Pointtini oli, että kyse oli nimenomaan esiupseerikurssin tutkielmasta ja siksipä on oletettavaa, että kun tutkielman kirjoittaja kirjoittaa komppanian käyttämisestä ulkomailla, hän tarkoittaa komppaniaa. Myöskin on oletettavaa, että kun hän kirjoittaa mekanisoidusta pataljoonasta, hän myös tarkoittaa sitä, eikä esim. Kriha-pataljoonaa tai Kuopion potkukelkka pataljoonaa.

Työ itsessään on tiivistelmä ja yleisesitys aiheesta, ei enempää eikä vähempää. Ihan sujuvasti kirjoitettukin vielä, joten kannattaa lukea, jos aihe kiinnostaa.
 

baikal

Supreme Leader
EK kirjoitti:
jokiranta kirjoitti:
EK kirjoitti:
baikal kirjoitti:
EK kirjoitti:
Voi sitä tutkimusta näinkin siteerata:


Näin siis sivulla 38 (pdf:ssä 43/65) otsakkeen '5.2. Pohdinta' alla.

Tuo 6 kk yhtäjaksoinen operointi kuulostaa aika rankalta. Eikä siis koske sitä kriisinhallintaan käytettävää komppaniaa, vaan koko pataljoonaa.

No, jospa pataljoona onkin kriha-pataljoona? Meinaatko, että Idän vekkulia vastaan operoidaan pataljoonalla 6 kk? Pieniä ovat silakat joulukaloiksi. Kyllä tästä ja muutamasta muutamasta uutisesta voi paketoida kokonaisuuden, jota kohti lähdetään mennä paarustamaan.

Ei ole kriha-pataljoona, vaan tuo mekanisoitu pataljoona. Mekanisoitua pataljoonaa tutkittiin ja siitä kirjoitettiin kriha-pataljoonasta ei mainittu halaistua sanaa.

Ja kyseessä ei siis ole mikään PV:n kriha-intoilijoiden tilaama mielenmuokkauskampanjan kulmakivi, vaan esiupseerikurssin 43-sivuinen tutkielma. Niinpä se tutkimuksen mekanisoitu pataljoona tosiaankin tarkoittaa mekanisoitua pataljoonaa eikä muuta. Enkä sinänsä meinaa mitään, referoin vain tutkimusta, jonka jopa vaivaiduin lukemaan. Ihan mielenkiintoista tekstiä.

Mutta tuo 6 kk:n vaatimus kuulostaa kyllä omituisen pitkältä ja viittaa tietysti vahvasti ulkomaankomennuksiin. Mutta edelleenkin tutkimus puhui vain yhden komppanian lähettämisestä (mieluummin pyörillä kuin teloilla) ulkomaantehtäviin, joten se koko pataljoonaa koskeva 6 kk:n vaatimus ei liity tähän.

Pidätkö esiupseerikurssien tutkielmia jotenkin jämäkkänä tieteenharjoittamisena ylemmällä yliopistollisella tasolla? Lue muutama ja vertaa keskitaso tai paremman tason maisteritutkielmiin! Minusta monet esiupseerikurssin tutkielmat voi liitää joukkoon "työpapereita".

Voihan tuolle luetteloida alle 50 sivuun, mitä tahansa, mutta jos nyt oikein syvyyttä haluaa asiaan, tarvittaneen enemmän aikaa ja tupakkaa kuin mitä esiupseerikurssin suorittamiseen vaaditaan.

Olen lukenut muutaman esiupseerikurssin tutkielman. Olen lukenut muutaman keskitason ja paremman maisterintutkielman. Olenpa lukenut jokusen seminaarityönkin yliopistotasolta. Vertaisin esiupseerikurssin tutkielmaa yliopiston seminaarityöhön.

Käsittääkseni alkuperäinen viesti koski juuri tätä työtä. Siispä kommentoin tätä työtä. Kovin moni kirjoittaja ei ole lukenut tätä työtä eivätkä säikeen viestit yleensä koske tätä työtä. Ei sinunkaan.

Pointtini oli, että kyse oli nimenomaan esiupseerikurssin tutkielmasta ja siksipä on oletettavaa, että kun tutkielman kirjoittaja kirjoittaa komppanian käyttämisestä ulkomailla, hän tarkoittaa komppaniaa. Myöskin on oletettavaa, että kun hän kirjoittaa mekanisoidusta pataljoonasta, hän myös tarkoittaa sitä, eikä esim. Kriha-pataljoonaa tai Kuopion potkukelkka pataljoonaa.

Työ itsessään on tiivistelmä ja yleisesitys aiheesta, ei enempää eikä vähempää. Ihan sujuvasti kirjoitettukin vielä, joten kannattaa lukea, jos aihe kiinnostaa.


Vahvensin pienesti.

Sinäpä sen sanoit, ei enempää eikä vähempää. Oikeaoppinen esitys, joka ei loukkaa vallalla olevaa uskontoa, jossa Kriha tulee VIELÄ nyt esittää vain osasena toimintaa.
 

jokiranta

Alokas
BAN
Teologien ja upseerien akateemista vapautta ei voi olla olemassa kirkon ja armeijan puitteissa. Kun ei ole akateemista vapautta, ei ole aivan varmaa akateemisuuttakaan, koska vapaa ja riippumaton opponointi puuttuvat.

Kenttäpiispa ei ole piispa, koska hänellä ei ole seurakuntia eikä maanpuolustuskorkeakoulu ole yliopisto, koska siltä puuttuvat vastavoimat.
 

PJ85

Eversti
2016 lähtienhän Suomella on Mekanisoitu Jääkäripataljoona(MEKJP) jota voidaan käyttää ulkomaan tehtävissä...
 

aj77

Respected Leader
Yhden pataljoonan pitäisi kyetä hyökkäyksessä lyömään kaksi vastustajan pataljoonaa? Ovatko suunnittelijat syöneet sieniä? Lähtökohtaisesti hyökkäyksessä on oltava 3:1 ylivoima, tai vähintään 2:1. Jos voimasuhteet ovat 1:2, ei hyökkäykseen kannata edes lähteä.

Pisti silmään sama, mutta ajattelin että selittyy lauseella Suunnitellussa hyökkäyksessä täytyy lyödä kaksi,eli suunnittelussa on voimaa. Jotain sillä on haettu mutta mitä.
Montakos mekanisoitua taisteluosastoa 2020 tulee sitten olemaan? Tuossa yhdessä lainauksessa puhuttiin monikossa Tulevaisuuden mekanisoitujen pataljoonien kehittäminen tulee olla tasapainossa....
 

aj77

Respected Leader
Jos serbit huijasi maailman mahtavinta sotajoukkoa Vanerista tehdyillä malleilla, niin viimeistään silloin herättiin suomessakin tähän. Muistan lukeneeni jonkun everstin pohdintoja asiasta. Ei niitä missään armeijan varastoissa säilytetä vaan ne tilataan paikalliselta sahalta. Eikä meillä suomessa ole vihollista joka pystyisi laittamaan ilma armadan toisensa perään taivaalle. Ei ainakaan venäjä siihen pysty. Porrastus ja ensimmäistä porrasta häiritsevä vihollinen vielä menee ja ehkä toistakin saatetaan pystyä häiritsemään ,mutta sitten alkaa Iivanalla käyttökunnossa olevat koneet loppua elleivät siirrä niitä jostain muualta. En jaksa uskao iivanan lentolaivuieisiin jotka pörräävät päällä 24/7

Irakissa panssaridivisoonan olinpaikka tiedettiin,mutta ei hyökätty. Vasta kun se lähti keskellä päivää liikkeelle yhtenä letkana se tuhottiin maantielle. Tästä vastuu menee suoraan komentajalle joka sellaisen hölmön liikkeelle lähtö käskyn antoi. Se oli kuin ampumaradalla. Porrastus muutaman tunninkin välein pienissä erissä ja valemaalien sekä it:n kera luulisi onnistuvan vähän paremmin. Varsinkin kun vastassa on Iivana. Paperilla toki Iivanalla leluja riittää,mutta ne ovat pitkin puolta maapalloa muilla rajoill ja osa on aina huollossa. Loppupeleissä määrä ei ole niin valtava mikä tuolla pörrää.

Lainaus ammattisotilaan blogista : Hornetin päävastustajaa, Su-27 – kalustoa ja sen eri versioita on Venäjällä käytössä lähteestä riippuen 260 – 300 konetta. Venäjä ei missään tilanteessa kykene ryhmittämään kaikkea lentokalustoaan vain yhdelle operaatiosuunnalle, koska maan alueellista koskemattomuutta on turvattava myös muilla rajoilla. Olettakaamme tässä ajatusleikissä, että Su-27 – kalustosta (laskettuna 280 koneella) on sodan sattuessa Suomen rintamalla 60%. Näistä lentokelpoiseksi laskemme 80%. Horneteja on siis vastassa 134 nykyaikaista hävittäjää. Koska lentomatka punaisilla ilmavoimilla on pidempi ja hävittäjien täytyy saattaa pommi- ja rynnäkkökoneita joiden uudelleenaseistaminen maassa on hidasta, lasketaan koneille 3 lentosuoritusta / vrk. Punainen hävittäjäkalusto kykenee siis 400 sotalentoon vuorokaudessa.
 
Top