Metsäsukset

Aika hyvin tullut tässäkin esille se, että hiihto metsässäkin on välinelaji ;)
Vaimolle ostin syntymäpäivälahjaksi Peltosen metsäsukset, tähän asti oli hiihtänyt länsinaapurin ylijäämäsuksilla tai ihan normisuksilla yhteisillä metsäreissuilla. Kyllä nyt on suu ollut messingillä, siteinä on Haghusin räikkäsiteet jotka vaikuttaa yllättävän hyviltä.
Normisuksilla kelkkauralla tai kestohangella hiihto on vähän sellaista riskipeliä, vaimolla meni viime talvena Fischeri poikki kestohangella, oli sen verran monttua että ei enää normi suksi kestänyt vaan napsahti nätisti poikki. nyt ei enää suostu normisuksilla lähtemään kun sen verran kalliit kapistukset,
Poimin olennaisen opetuksen:
Se on välinelaji, että saa vaimon suun messingille.

Näin se ikä saavuttaa meidät kaikki... :(
 
Poimin olennaisen opetuksen:
Se on välinelaji, että saa vaimon suun messingille.

Näin se ikä saavuttaa meidät kaikki... :(
Sellasta se on. Mitä kaikkea sitä tekisi että saa pidettyä emännyksen tyytyväisenä/tyydytettynä ;)
 
  • Tykkää
Reactions: EK
Kuusamon Uistin vastaa siteistä, Peltonen sauvoista ja Kiteen suksitehdas suksista.
Satoja tuhansia tuotekehitykseen

Uistinvalmistuksen rinnalla on ollut vuodesta 1989 metsäsuksiin tarkoitetut Finngrip-siteet. Side on ollut myös Puolustusvoimien käytössä.
”Siteissä ja uistimissa taivutetaan metallia, joten se sopii tasaamaan tuotannon vaihteluja.”
Nyt sidettä on kehitetty edelleen. Siteestä kehitettiin vaativaan sotilaskäyttöön soveltuva malli.
Puolustusvoimillekin toimitettava Nordigrip-side on kantalappua lukuun ottamatta terästä ja alumiinia.

”Kehitimme maailman parhaan sotilassiteen", Korpua kertoo.

Siteen tulee kestää kovakouraista kuljetusta ja sen on sovittava kolmelle kengälle, mukaan lukien maihinnousukenkä.
Kun vanhassa siteessä oli kantaremmi nahkaa, uudessa se on kierrettyä jousiterästä. Kierreosuus toimii myös pituussäätönä.
”Kaksi vuotta meni muotojen hakemiseen. Meiltä on mennyt tähän satoja tuhansia euroja.”
Yhtenä vaatimuksena oli, että siteen pystyy kasaamaan talttapäisellä tähtäimensäätöavaimella. Rikki menneen suksen pystyy korvaamaan vaikka ladon seinälaudalla. Kokoonpanoa varten ruuveihin haluttiin suoran uran lisäksi ristipääkanta.
Myös joustavat kantalaput, joihin ei lumi tartu, valmistetaan omilla ruiskupuristuskoneilla. Side nimettiin uudelleen Nordigripiksi.

Side on mukana KSF Sport ja Peltonen Skin toimittamassa umpihankisuksipaketissa, johon Kiteen suksitehdas valmistaa sukset ja Peltonen sauvat.

Suomalaiset sukset, siteet ja sauvat sisältävä paketti on voittanut Naton hankinta- ja logistiikkavirasto NSPA:n 11 miljoonan euron arvoisen hiihtovälineiden kilpailutuksen. Ensimmäinen sopimuskausi on kolmen vuoden pituinen.

Siteiden osat valmistetaan samoilla koneilla kuin uistinaihiot.

Kilpailutuksen ensimmäiset toimitukset ovat Suomen Puolustusvoimille jo kuluvana vuonna, 8 000 paria. Tilausmäärät todennäköisesti kasvavat, sillä myös muut maat voivat osallistua hankintaan vuoteen 2025 saakka ja kilpailutus on aloitettu ennen Ukrainan sotaa.
Siteen kuluttajahinta on noin 150 euroa, kun vanhan metsäsiteen saa noin 80 eurolla.
”Suksiside tuo merkittävän lisän liikevaihtoon. Kuluvana vuonna se tulee olemaan kaikkien aikojen parhain, yli kolme miljoonaa euroa.”
 
Mulla oli tilaisuus Utissa nähdä PV:n uudempia perussuksia, vaikuttivat kovasti samanlaisilta kuin Peltonen Metsä step. Molemmat kotimaiset tehtaat siis kuvioissa mukana.
 
Back
Top