Milloin mitta on täysi?

baikal

Supreme Leader
Kieltämättä tuossa sääntelyn ja holhoamisen hölläämisessä oltiin oikealla tiellä, kunnes taas ruvettiin kiristämään otetta.
Tässäpä oikeen hyvä esimerkki nappiin menneestä lainsäädännöstä
http://m.iltasanomat.fi/ruokala/art-1288750712716.html

Ihmisten ja kansojen hallitsemisen ikiaikainen menettelytapa: anna vähän löysää ja kiristä taas. Muista syyllistää ja luo kansanpoliisi. Opeta ihmiset kyttäämään toisiaan. Sillä mennään vuosituhannesta toiseen.
 

Torrakko

Kapteeni
Piip nuo piip piip virastot kun pitää piip hyysätä meikäläistä.

Sitten tulee vielä tämmösiä typeryksiä:
http://www.demari.fi/politiikka/kolumnit/13292-onko-juominen-suomalaisen-perusoikeus
Jos lempipuistooni sattuisi tämän myötä tulemaan pullonkieltomerkki, en ottaisi sitä henkilökohtaisena loukkauksena. Oikeus juoda alkoholia ei sittenkään ole ihmisen perusoikeus.
Ehkä on parempi vaan jättää tämä enneku kirjotan pelkkiä kirosanoja ja haukkumista.

Äly hoi, ei saa jättää. Vitun valvirat. Ja EHYT. Ja kaikki loputkin. Menkää Venäjälle toteuttaa itseenne perkele.
 

koponen

Kenraali
Sitä ei kuitenkaan käy kiistäminen, että aika monen suomalaisen(kin) päässä lainehtii viinalla väkevöity virtsa. Toiset taas mädättävät itsensä pystyyn päihteillä, vaikka eivät nakkikioskeja kaatelekaan kännissä. Me yhdessä maksamme viulut. Näiden ihmisten osalta pitäisi kai keksiä jotain tehokkaampaa kuin kaikkien suomalaisten tasainen kiusaaminen. Mutta mitä?

Minua itseäni ei oikein huvita maksaa kovin monen viinapullon etikettisensorin tai terassikalustearvioijan palkkaa. Siksi fiksumpaa pitää löytyä. Mutta mitä?
 

Tetra

Respected Leader
BAN
Olen liian laiska muuttakseni täältä pois. Holhoushan Suomessa on aivan ylimitoitettua, ja pidän hyvänä periaatteena sitä, että hyysäykselle on paikka vain jos joku asia suoraan ja välttämättä aiheuttaa haittaa muille. Viskin juonti ei niin tee, vaikka pahaa onkin.
 

setämies

Kenraali
Piip nuo piip piip virastot kun pitää piip hyysätä meikäläistä.

Sitten tulee vielä tämmösiä typeryksiä:
http://www.demari.fi/politiikka/kolumnit/13292-onko-juominen-suomalaisen-perusoikeus

Ehkä on parempi vaan jättää tämä enneku kirjotan pelkkiä kirosanoja ja haukkumista.

Äly hoi, ei saa jättää. Vitun valvirat. Ja EHYT. Ja kaikki loputkin. Menkää Venäjälle toteuttaa itseenne perkele.
Kolumnit nyt on aina aika lailla kieliposkessa väsättyjä tai ainakin sellainen extratuuhea ketunhäntä kainalossa tehtyjä. Ei niistä kannata polttoainetta etsiä isommalle räyhälle.
 

Vonka

Supreme Leader
Minä en edes juo viinaa, mutta en ymmärrä, miksi ei saisi sanoa "viski".

Näin yksinkertaista.

Suomi sinänsä on hyvä maa ja vapautunut tähtitieteellisesti vuodesta 1995. Silti virkamiesporukka, jota Karpo yritti jahdata aikanaan telkkarissa, voi edelleen pulskasti ja tötöilee välillä. Asetusta asetuksen päälle jarruksi elämään.

Olen patriootti ja arvostelen siksi lujasti, mutta olen sanonut, etten lähde pakolaiseksi telaketjujenkaan edessä, niin ei minua täältä aja joku virkamieskään. Jään irvistelemään kiusaksi.
 

crane

Kenraali
Ottakaapa huomiota Saksasta, siellä voi ottaa kaljan keskellä päivää eikä kukaan kato juopoksi. Viinaa myydään huoltsikoilla yötä-päivää, eikä rattijuoppoja ole sen enempää. Demonisoimalla ja kieltämällä ei saada ku kiinnostusta ja halukkuutta juoda enemmän.
Kieltolait ei vittu nyt vaan toimi, ei toiminu aikoinaan, ei toimi nyt. Vaan eihän päättäjät sitä älyä.
 

Laamanator

Eversti
Kansan mitta on epäilemättä hiljalleen täyttymässä, mutta sen vavahduttavan hetken ajankohta kun kärsimysten kyynelmalja läikähtää lopullisesti yli on hämärän peitossa.

En tiedä, milloin suomalaisen keskiluokan mitta täyttyy lopullisesti, mutta toivon hartaasti sen tapahtuvan mahdollisimman pian, jolloin nykyisen fantastisen politiikan vahingot jäisivät mahdollisimman vähäisiksi. Se on osa normaalia historian kiertokulkua.
 

baikal

Supreme Leader
Kansan mitta on epäilemättä hiljalleen täyttymässä, mutta sen vavahduttavan hetken ajankohta kun kärsimysten kyynelmalja läikähtää lopullisesti yli on hämärän peitossa.

En tiedä, milloin suomalaisen keskiluokan mitta täyttyy lopullisesti, mutta toivon hartaasti sen tapahtuvan mahdollisimman pian, jolloin nykyisen fantastisen politiikan vahingot jäisivät mahdollisimman vähäisiksi. Se on osa normaalia historian kiertokulkua.

Jep, ja kun kaikkea ei vaan pidä mitata euroissa. Elämänlaatuun ja -tapaan voi sisältyä paljon muutakin kuin määritelty eurotukko tai sen puuttuminen. Suomessa ei tarvittaisi mitään hirmu isoja juttuja, lähinnä pitää parantaa vähän monia asioita.

Henkisen ilmapiirin paraneminen voisi alkaa siitä, että tietty valvonta ja holhoaminen ajettaisiin vähemmälle. Koponen tuo esiin alkoholi- ja päihteet - sarjan tuomat kustannukset yhteiskunnalle. Sen verran on tullut tunnettua juoppoja yms. että sanoisin ylivoimaisen enemmistön alan miehistä hyötyvän hyvin vähän siitä, että heidän paapomisellaan kuormitetaan jo muutenkin sinkeää terveydenhoitojärjestelmää. Yleensä taitaa olla niin, että korkean paikan leirityksessä rasittunut tekijämies tai - nainen pannaan osastolla sen verran kuntoon, että hän jaksaa suunnilleen omin jaloin kynttästä pitäjän taksiin ja jatkaa siitä, mihin sattui jäämään. Eli en osaa sanoa, mikä osa suomalaisista tapaisi Orwellin, jos viina tehtäisiin vapaaksi ja Viena suureksi, mutta ei tämä kummainen vaihtoehto ole nykyinenkään.
 

pstsika

Haukka
Kerran vielä pojat...

1. Pieni Suomen kansa
katkoo kahleitansa
kärsimysten malja se jo kukkuroillaan on.
Raakaa sortovaltaa vastaan
nostaa maasta armeijastaan
jalon kansan parhaat pojat taistelohon.

2. Hallitus on vankka
kätyrlauma sankka
kauhuntuskaa levittää yli onnettoman maan.
Urhojansa kansanvalta
työntää esiin kaikkialta
elämästä, kuolemasta kamppaillaan.

3. Virkavallan huolena
vankilat ja tuonela
tutkimatta hirttäminen, mestaus.
Kumouksen sankari
sydänveren antavi
kallis on se vapauden lunastus.

4. Kiihtyy yhä taisto
vapauden vaisto
köyhälistön keskuudessa kasvaa yhä vaan.
Ei nyt auta hallitusta
piinat kidutus ja tuska
urhot kaatuu vapauden laulu huulillaan.


5. Kumouksen myrskyt
kapinat ja tyrskyt
riehuu valtakunnan äärest äärehen.
Siellä hirmuhenget saavat
sydänverta janoavat
särpiellä hurmejuomat kanssa korppien.

6. Kylvömme kun tehdään
kasvaa kerran tähkään
sadoin kerroin kirkkahampi onnen aika uus.
Silloin pieni Suomen kansa
kiittää sankarpoikiansa
ilonkyyneleitä palkaks' saapi sankaruus.


Ajankohtaiset sanat yhä edelleen. Tätä kelpaa laulella.
 

Vonka

Supreme Leader
Laulakaa te punakaartin marsseja vain. Minä jatkan byrokratian vastaista taisteluani. :)

Työtön päätti vahvistaa osaamistaan ja ilmoittautua ammattikorkeakouluun graafisen viestinnän kurssille, missä opeteltaisiin nimenomaan taitto-ohjelma InDesignin ja kuvankäsittelyohjelma Photoshopin käyttöä.

Kyseessä oli kerran viikossa järjestettävä iltakurssi, joka on laajuudeltaan viisi opintopistettä.

Helppoa, eikö totta? Ei.


http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288751313045.html?pos=ok-nln
 

Laamanator

Eversti
Jos vanhoja kantaaottavia poliittisa lauluja halutaan nostaa framille ja etsiä niiden sanoituksista yhtäläisyyksiä nykyajan yhteiskunnallisiin ilmiöihin, yllättävän ajankohtainen sanoitus on myös seuraavassa vanhassa KOM-teatterin esittämässä kappaleessa "Riistäjän lait".

Se on tyyliltään perinteinen 70-luvun työväen laulu, mutta sanoitukseltaan ajaton ja sopii hämmästyttävän hyvin nykyiseen yhteiskunnalliseen kehitykseen. Korvaamalla muutaman vasemmistolaisen sosialismia ja luokkataistelua korostavan avainsanan jollain toisella tai modernimmalla käsitteellä, sopii sanoitus hyvin monelle nykypäivän suomalaiselle kuin tiiliskivi käteen.

Nykyaikana ei taida poliittisia kannanottoja kuulla enää muissa kuin suomiräppäreiden öhinöissä, jotka nekin kompuroivat omaan kömpelyyteensä ja tietämättömyydestä johtuvaan uskottavuuden puutteeseen. Se on sääli.


"Kun luokkasi lähtee liikkeelle, niin riistäjä lentää perseelleen. Tai vieläkin kauemmaksi, Kanariansaarille asti".
 

JOKO

Ylipäällikkö
BAN
Laitetaas uutinen vaihteeksi:"Luvattomia rakennuksia ihmetellään Vehmaalla


Vajaan 2 400 asukkaan Vehmaan kunnassa on paljastunut noin 700 luvattomasti rakennettua rakennusta tai rakennelmaa, joista ei ole minkäänlaisia tietoja kunnan rekistereissä.
Laiminlyöntien laajuus on tullut ilmi kartoituksen yhteydessä. Lisäksi on vielä reilusti yli 200 sellaista rakennusta, joiden loppukatselmukset ovat jääneet tekemättä.
– Kuulostaa pöyristyttävältä. Miten tämä ei ole tullut ilmi aiemmin, ihmettelee rakennusneuvos Aila Korpivaara ympäristöministeriöstä.
Korpivaara ei ole törmännyt yhtä pahaan tapaukseen.
– Tällainen tietenkin syö koko rakennusvalvonnan uskottavuutta. Näin räikeä toiminta tuo epäilyksen siitä, onko muuallakin vastaavanlaista.
Rakennusvalvontaan liittyvät laiminlyönnit ovat herättäneet runsaasti kuohuntaa Vehmaalla. Virkamiehet, luottamusmiehet ja kuntalaiset ovat muun muassa paikallislehden palstoilla heilutelleet syyttäviä sormiaan.
Yhden mielestä rakentajat ovat väistelleet vastuutaan, toisen mielestä viranhaltijat ovat hutiloineet työssään.
TS"


http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/689577/Luvattomia rakennuksia ihmetellaan Vehmaalla


Näkyy mitta tulleen täyteen melko monelle. Ihan aiheesta mielestäni. Aikanaan hengenvaarallisten hökkelikylien torjuntaan lanseerattu lainsäädäntö ja kaavoitus ovat aikaa sitten muuttuneet korruptionkeitaaksi. Pieni piirii käärii helvetisti rahaa ja heidän siivellä virkamiesten armeija viettää leveätä elämää. Kaiken maksavat kansalaiset. Eikä pelkkä maksaminen riitä, vaan pykälät ovat suurelta osin puhdasta neuvostoliittoa. Vitutus tulee kustannusten päälle.

Oma ennusteeni on saman toimintamallin leviäminen kaikille yhteiskunnan sektoreille, jos yhteiskunta jatkaa jakautumista nykyiseen tahtiin. Kylkiäisiksi tulee vielä lahjukset ja murhat viranomaisten silmien sulkemiseksi. Suuren maailman meininki. Nykyisellään puuvaraston tai autotallin paperisodan kustannukset saattavat ylittää rakennuskustannukset. Kestämätön tilanne kansalaisten lainkuuliaisuutta ajatellen.
 

Tetra

Respected Leader
BAN
Luulisi mitan täyttymisen näkyvän äänestysvalinnoissa. Epäilen. Eiköhän samat hyysärit äänestetä uudelleen.
 

crane

Kenraali
Tosiaan tuo puukatoksen/grillikodan/pienen varaston rakentaminen omalle tontille sais olla kyllä rakennusluvista vapaata.
 

Juke

Ylipäällikkö
BAN
Tässä kollegan kanssa ihmeteltiin kun Suomessa kielletty uusi kirjojen vuokrauskonsepti teki yhdysvalloissa miljonäärejä toimijoista, mutta Suomessa keksintö uhattiin lopettaa lain voimalla jos siihen ryhtyy.

Itse koin tämän TUKESin taholta jossa huipputurvallinen hidas lekokonseptini uhattiin lopettaa valtion toimin jos sellainen tehdään ( tosin TraFi tukee toimintaa joka noudattaa EASA Annex II sääntöjä ).

Eli onko Suomalainen virkamies jotenkin edelleen virkavalansa takia uskossa, että hän on jumalan sanansaattaja ?

http://www.cedunet.fi/koulut/lyseo/egypti/papit.html
 

Museo

Eversti
Olen tässä viimeaikoina parin lasillisen jälkeen tiedustellut tuttavapiiriltäni milloin mitta täyttyy. Yleisesti ottaen itsenäiseen ajatteluun kykenevät ja kansainvälistä kokemusta omaavat tuttavani arvokonservatiiveista vasureihin ovat ilmeisesti pikku hiljaa kyrpiintymässä nykyiseen vaihtoehdottomaan fantsuun uusliberaaliin menoon. Vain naiivit blondit ja ison asuntolainan vastikään ottaneet tuntuvat pitävän nykykehitystä suotavana. Tuttavieni viha kohdistuu ehkä hieman yllättäen suuriin ikäluokkiin. Passivoituihin nykynuoriin he eivät ainakaan tunnu luottavan, poikien syrjäytymisestä ollaan jopa yleisesti huolissaan.

Ongelmaksi muodostuu vakavasti otettavan vaihtoehdon löytäminen: miten uudistaa suomalaista yhteiskuntaa ja kapitalistista järjestelmää pienin askelin? Monella tutuistani ja minulla itselläni on kyllä kokemusta myös elämästä Suomen ulkopuolella, silti olemme palanneet tänne pimeyteen loskan keskelle veroja maksamaan ja kuuntelemaan kotipaikkakunnallaan ikänsä asuneiden möhlöjen vittuilua. Tahtoisimme silti yhdessä rakentaa mielekästä elämää täällä pohjan tähden alla ennen kuin mitta täytyy lopullisesti uudestaan.
 

Tetra

Respected Leader
BAN
Hallitus korottaa veroja jälleen, joten tuttavillasi on syytä iloon kun ovat saaneet erävoiton uusliberalismia vastaan.

Alan epäillä ettei Suomen kansa oikeasti ole mitenkään tyytymätön nykyiseen menoon. Jos olisi se varmasti näkyisi vaalituloksissa. Toki taustalla voi olla se, että äänestetään sitä poliitikkoa joka ajaa oman eturyhmän asioita, välittämättä sitten siitä mitä muita mielipiteitä hänellä on, mutta silloinkin saa syyttää itseään. Toisaalta monia varmaan vituttaa vain se holhous joka kohdistuu konkreettisesti heihin, mutta muita häiritsevä holhous ei aiheuta mitään negatiivisia tuntemuksia.
 

Museo

Eversti
Hallitus korottaa veroja jälleen, joten tuttavillasi on syytä iloon kun ovat saaneet erävoiton uusliberalismia vastaan.

Alan epäillä ettei Suomen kansa oikeasti ole mitenkään tyytymätön nykyiseen menoon. Jos olisi se varmasti näkyisi vaalituloksissa. Toki taustalla voi olla se, että äänestetään sitä poliitikkoa joka ajaa oman eturyhmän asioita, välittämättä sitten siitä mitä muita mielipiteitä hänellä on, mutta silloinkin saa syyttää itseään. Toisaalta monia varmaan vituttaa vain se holhous joka kohdistuu konkreettisesti heihin, mutta muita häiritsevä holhous ei aiheuta mitään negatiivisia tuntemuksia.

En ihan ymmärtänyt logiikkaasi. Eivät ihmiset välttämättä ole tyytyväisiä nykymenoon, heiltä vain puuttuvat mielekkään vastarinnan mahdollistavat sosiaaliset rakenteet. Kun ei ole vaihtoehtoja niin mitan täyttyessä lähinnä kyynistytään ja käperrytään omaan kuplaan.
 

Tetra

Respected Leader
BAN
En ihan ymmärtänyt logiikkaasi. Eivät ihmiset välttämättä ole tyytyväisiä nykymenoon, heiltä vain puuttuvat mielekkään vastarinnan mahdollistavat sosiaaliset rakenteet. Kun ei ole vaihtoehtoja niin mitan täyttyessä lähinnä kyynistytään ja käperrytään omaan kuplaan.
Millainen vaihtoehto puuttuu?
 
Top