Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
baikal kirjoitti:En kyllä ryhdy ennustamaan näin vakavaa juttua.
Kategorisesti sanoisin, että meidän pitää kyetä luomaan sellainen pelote, että mahdolliset hyökkäykset kanavoituvat muille suunnille, silloin olemme onnistuneet, itsekästä, mutta realitya. Rahasta voidaan itkeä itsemme näännyksiin, vuodattaa kokonaisia kyynelten vuoksia sen takia, että fyffeä ei ole eikä tule, mutta se ei auta. Toivottavasti pv kykenee luomaan muuttuvassa ympäristössä systeemin, joka vastaa siihen hyvin. Luotan siihen oikeasti.
JOKO kirjoitti:Tällaista on suorastaan mahdoton sanoa. Riippuu liian monesta asiasta.
Sen sijaan olisi mahdollista pohtia milloin sotilaallinen painostus alkaa seuraavan kerran vaikuttamaan Suomen sisä- ja ulkopoliittisiin ratkaisuihin.
aj77 kirjoitti:JOKO kirjoitti:Tällaista on suorastaan mahdoton sanoa. Riippuu liian monesta asiasta.
Sen sijaan olisi mahdollista pohtia milloin sotilaallinen painostus alkaa seuraavan kerran vaikuttamaan Suomen sisä- ja ulkopoliittisiin ratkaisuihin.
No joo. Onhan se noin. Moni vaan hyppää mielikuvissaan suoraan sen kohdan ylitse.
Kun katsoo mitä kaikilla Putinin kausilla on tapahtunut ja tapahtuu,niin ei se sitten mennytkään läntiseksi demokratiaksi.
Tänäkin aamuna kovaääniset herättivät tuhansia Nasinuoria pitkin venjää olevilla leireillä ohjattuun aamuliikuntaan. Joku tälläinen nuori on tuleva venäjän presidentti,ja sitä ei sitten kiinnosta pashan vertaa pikkumaiden itsemääräämisoikeus,koska nyt on jo tehty selväksi että venäjä voi puolustaa sotilaallisesti kansalaisiaan myös omien rajojen ulkopuolella,ilman mitään julistuksia.
Itse pidän erittäin huolestuttavana tuollaisten puolisotilaallisten valtion tukemien nuorisojärjestöjen ylläpitämistä. Vaikka ne ei aseita kanna,on niiden toiminta sotilaallista ja siinäkin on vain se mitä länsimedialle kerrotaan,eli jäävuoren huippu.
Venäjällä voimakas kansallistunne ja omanarvon tunto tarkoittaa kasvavaa vaaraa naapurmaissa. Euroviisuvoitto,ja jääkiekon mm kisojen voitto ja mitä muuta siinä olikaan kaikki samana tai perättäisinä vuosina tarkoitti kovia aikoja Georgialle ja muille vastaan pyristeleville pikkumaille.
Itseasiassa ennustin Georgialle jonkinlaista sotilaallista konfliktia Venäjän kanssa, tietämättä oikeastaan mitään Saakashvilin eteläossetian touhuista,pelkästään MM-kullan ja euroviisujen perusteella.
Joku väittää että sattumaa,voi olla,mutta kansallistunteen vahvistuminen venäjällä on oma lajinsa verrattuna muihin maihin.
skärdis kirjoitti:En tiedä, mihin näin äänestäneet kantansa perustavat, kun elämme kuitenkin syvintä rauhanaikaa koko Euroopassa. Jopa Venäjä on ymmärtänyt markkinatalouden pelisäännöt, eikä bisneksille tekisi hyvää hyökätä EU-maahan. Enkä muutoinkaan ymmärrä, mitä vanja täältä olisi hakemassa? Olemmehan me nytkin Venäjän paras naapurimaa, emmekä taatusti uskaa Venäjää sotilaallisesti ja tuskin poliittisestikaan.
Mosuri kirjoitti:skärdis kirjoitti:En tiedä, mihin näin äänestäneet kantansa perustavat, kun elämme kuitenkin syvintä rauhanaikaa koko Euroopassa. Jopa Venäjä on ymmärtänyt markkinatalouden pelisäännöt, eikä bisneksille tekisi hyvää hyökätä EU-maahan. Enkä muutoinkaan ymmärrä, mitä vanja täältä olisi hakemassa? Olemmehan me nytkin Venäjän paras naapurimaa, emmekä taatusti uskaa Venäjää sotilaallisesti ja tuskin poliittisestikaan.
Kirjoituksesi on hieno esimerkki ns. peilikuva-ajattelusta. Esimerkiksi poliiseja varoitetaan siitä, että ei saa koskaan ryhtyä ajattelemaan "minä en tee väkivaltaa miksi minua kohtaan käytettäisiin väkivaltaa". Eikä se markkinatalous estänyt esimerkiksi ensimmäistä maailman sotaa. Sen jälkeen on myös käyty aika helvetin monta sotaa joissa kapitalistit on toisiaan mätkinyt ja kyllä niitäkin kahinoita löytyy jossa sosialistit on selvitelleet välejään divisioonien ja lennostojen voimin.
Mosuri kirjoitti:Mitä helvettiä Venäjä on voittanut Tsetseniassa? Mitä he sieltä hakivat?
skärdis kirjoitti:Mosuri kirjoitti:skärdis kirjoitti:En tiedä, mihin näin äänestäneet kantansa perustavat, kun elämme kuitenkin syvintä rauhanaikaa koko Euroopassa. Jopa Venäjä on ymmärtänyt markkinatalouden pelisäännöt, eikä bisneksille tekisi hyvää hyökätä EU-maahan. Enkä muutoinkaan ymmärrä, mitä vanja täältä olisi hakemassa? Olemmehan me nytkin Venäjän paras naapurimaa, emmekä taatusti uskaa Venäjää sotilaallisesti ja tuskin poliittisestikaan.
Kirjoituksesi on hieno esimerkki ns. peilikuva-ajattelusta. Esimerkiksi poliiseja varoitetaan siitä, että ei saa koskaan ryhtyä ajattelemaan "minä en tee väkivaltaa miksi minua kohtaan käytettäisiin väkivaltaa". Eikä se markkinatalous estänyt esimerkiksi ensimmäistä maailman sotaa. Sen jälkeen on myös käyty aika helvetin monta sotaa joissa kapitalistit on toisiaan mätkinyt ja kyllä niitäkin kahinoita löytyy jossa sosialistit on selvitelleet välejään divisioonien ja lennostojen voimin.
Tokihan kapitalistitkin ovat sotia käyneet, mutta kaikki viime vuosadan kahinat vanjan kanssa johtuivat viime kädessä bolshevismistä. Ei tartte tulla tänne tuputtamaan..
skärdis kirjoitti:Mosuri kirjoitti:Mitä helvettiä Venäjä on voittanut Tsetseniassa? Mitä he sieltä hakivat?
Mitä suomalaiset ovat hakemassa Afganistanista? Voitetaanko siellä ylipäätään ketään tai mitään?
Suurvaltapolitiikkaan nyt vaan kuuluu sotiminen siellä jossakin alhaalla. En yhtään epäile, etteikö Venäjäkin ajaisi etujaan asevoimin tulevinakin vuosina. Katsotaan vaan, niin kiinalaisetkin ryhtyvät liikehtimään. Onneksemme me täällä ylhäällä etupihalla olemme sivistyneessä kanssakäynnissä Venäjän kanssa.
Mosuri kirjoitti:Kanssakäynti Venäjän kanssa on kohteliasta vain yhteen suuntaan. Venäjän lehdistössä Suomea kuvaillaan tavalla josta se paljon puhuttu ns. kansojen välinen ystävyys on kaukana.
Mosuri kirjoitti:Luuletko nyt ihan vakavissasi, että kauppareissu Suomeen tekee Pietarin alueella elävistä ihmisistä jotain suuria Suomen ystäviä? Ja milloin sitä venäjän kansan mielipidettä on kysytty kun maan johto päättää sodasta ja rauhasta?
adam7 kirjoitti:koska sveitsiin viimeksi hyökättiin?
miksi?
koska ei maksanut vaivaa, ts. edut pienemmät kuin hyöty. miksei meilläkin?
EK kirjoitti:adam7 kirjoitti:koska sveitsiin viimeksi hyökättiin?
miksi?
koska ei maksanut vaivaa, ts. edut pienemmät kuin hyöty. miksei meilläkin?
1798 muodostettiin Helvetian tasavalta. 1813 Napoleonin kukistuessa se lakkautettiin ja Sveitsin olemassaolo vahvistettiin Wienin kongressissa 1815. 1847 on näköjään ollut kuukauden mittainen sisällissota, mutta ei köytännössä mainittava.
Sveitsiä ei sen jälkeen ole vaivattu, koska maasto ja maanpuolustus ovat olleet haittaavina tekijöinä. Lisäksi puolueeton valtio keskellä sotivaa Eurooppaa on rahatalouden, kaupan ja politiikan kannalta edullista.
Meillä ei ole vuoristoa, meillä on Venäjä naapurina, meillä ei ole pankkisalaisuutta, eikä meillä ole merkittävää suurvaltaa naapurina Venäjän vastapainoksi.
Mutta periaatteessa kannatan Sveitsin kaltaista vahvaa reserviinpohjautuvaa armeijaa, vaikkei se esim. osaa käyttää muuta kuin rynnäkkökivääri 62 7,62 rautatähtäimillä eikä ainakaan Sergei Bubkan seivästä.
skärdis kirjoitti:Melko huolestettuvalta kuulostaa nimimerkki Kapiaisen skenaariot. Mahdollisia ne toki ovat, vaikkakin toivottovan epätodennäköisiä.
Mites on, Kapiainen, uskotko Putinin ryhtyvän harjoittamaan voimapolitiikkaa vai tapahtuuko tilanteen kiristyminen vasta Putinin kolmannen ja mahdollisesti neljännen kauden jälkeen? Kieltäytyykö machomies silloin luovuttamasta kruunuaan?
Itse en usko sotaan, en ainakaan niin pitkään kun Eurooppa on Venäjän tärkein kaasun ja öljyn ostaja. Ilman niistä tulevia rahoja Venäjä on enemmän kuin pulassa. Nyt kun Itämeren kaasuputki saadaan auki, voi entisissä neuvostotasavalloissa koittaa talvisin holotna, kun Venäjä voi ruuvata kaasuputket kokonaan kiinni. Tähän astihan se ei ole käynyt päinsä, koska samalla olisi katkennut venäläiskaasun toimituksen EU:iin ja se olisi ollut Putinille aivan liian kova hinta.