Toisaalta takavuosina oli koomista, että suomalaisista kartoista puuttui mm. maanteiden varalaskupaikat, jotka kuitenkin ovat täysin avoimesti ja kyltein merkittynä julkisella tieverkolla ja mm. painettuina huoltoasemilta saataviin GT-karttoihin.
Toinen juttu mikä tekee touhusta vähän pöhköä on, että noin kaksi kolmasosaa miesväestöstä on Suomessa palvellut armeijassa. Miehiä, jotka tietävät vaikka KaiPr:n takapihalla könöttävän hehtaarihallin keskusvarastoksi lienee sata tuhatta, eikä tällaisen päättely satelliittikuvasta vaadi keneltäkään kummempia hoksottimia. Toivon mukaan tämä on johtanut päättelyyn, ettei näitä rättivarastoja edes ole järkeä pyrkiä salaamaan ja toisaalta kriittiset toiminnot pidetään paikoissa, joihin vain asianosasislla on pääsy. Satelliittikuvaus on kuitenkin ollut arkipäivää jo 50 vuotta ja nettikin on pullollaan kaupallisia satelliittikuvia.
Neuvostoliitossa sitten oli kokonaisia suljettuja kaupunkeja, joita ei merkitty karttoihin lainkaan. Tunnetuin esimerkki lienee Majak, maailman radioaktiivisesti saastunein paikka.