Minkälaisia elokuvia te katotte?

Mun veli kieltäytyy katsomasta elokuvia joissa on Nicolas Cage. Täydellisessä boikotissa.
Noh, sillä on muutenkin aika selkeitä mielipiteitä asioista :)
Sulla on siellä sukulaissielu. :) Itse en voi sietää elokuvia, joissa näyttelee vaikkapa Ashton Kutcher. Sisältö on aina yhtä paskaa siirappia takuutyönä. En katso myöskään Salattuja Elämiä, en ole katsonut varmaan 15 vuoteen.
 
Viimeksi muokattu:
En katso myöskään Salattuja Elämiä, en ole katsonut varmaan 15 vuoteen.
Hienoa, epäilemättä et jää paljosta paitsi. Itsellä mahtanee myös olla 15v täynnä ilman salkkareita.

Mutta viimeisin leffa oli Sicario, ihan ok trilleri/toiminta pätkä. Joku voisi sanoa että hyvä.
 
Tuli verestettyä vanhoja muistoja ja katsottua James Cameronin Abyss.

Olikohan tämä kolmas kerta kun näin kyseisen elokuva, edellisestä kerrasta on kuitenkin vierähtänyt aikaa parisenkymmentä vuotta, joten muistikuvat olivat jotakuinkin hataria. Ajan kulumisesta huolimatta elokuvan tarinan perusluonne on sellainen, että se piti edelleen otteessaan - tekniikan kehittymisestäkin huolimatta pienet detaljit ja elokuvan tekninen puoli efekteineen on kestänyt aikaa yllättävänkin hyvin.

Toisaalta jännitteen luominen ihmisten välille on perinteisellä tapaa suoritettu sekä monella tapaa ennalta arvattavaa, mikä nyt on tavanomaista tämän genren elokuvissa joitain poikkeuksia lukuunottamatta. Jollei Ed Harrisia huomioida, en nyt voi sanoa, että kukaan olisi ollut erityisen karismaattinen ja "valloittanut" ruudun itselleen. Kokonaisuudessa siis miellyttävä hetkittäin hyvinkin tiivistunnelmainen toiminta- ja scifi-elokuvan risteytys. (Itse en erityisemmin pitänyt tästä "minisukellusveneiden" takaa-ajosta, jos jätetään huomiotta millä se suoritettiin, niin ajatukseltaan kovin perinteinen ja ennalta arvattavissa ollut ratkaisu).

* * *

Ranskalainen 2014 valmistunut rikosdraama Tapaus SK1 (L'affaire SK1) - ohjaaja Frédéric Tellier oli yllättävänkin hyvä ja tasapainoinen kokonaisuus, jossa keskityttiin aikanaan Ranskassa kauhua nostattaneen "Bastillen hirviön" vuosia kestäneeseen jahtiin sekä sitten leikkausten kautta oikeudenkäynnin viimehetkiin, joissa murhista syytetty Guy Georges (minulle tuntematon Adama Niane) lopulta tuomittiin murhista.

Murhat tapahtuivat useiden vuosien kuluessa ja elokuvassa keskityttiin tutkintaan sekä sitten oikeudenkäyntiin. Tästä seurasi hetkittäin se, että jännite pääsi hiukan laskemaan mutta en nähnyt tätä suuren suurena ongelmana - tätä korjasi paljoltikin se, että elokuvan viimeinen reilu kolmannes oli selkeästi tasapainoisempi kokonaisuus ja olennaisesti tiiviimpi paketti pureutuen tiiviiseen takaa-ajoon - ihmisjahtiin - oivallisesti. Samoin oikeudenkäyntikohtauksiin oli saatu koottua riittävästi jännitettä, niistä välittyi myös oivallisesti syytetyn ja oikeudenkäyntien kohdalla puolustusasianajajien välinen asetelma ja hidas jännitteen kasvu ja lopulta eräänlainen "havahtuminen".

Pidän varsin paljon uudemmista ranskalaisista rikoselokuvista sekä trillereistä, kuin myös ranskalaisesta brutaalista kauhusta - ála Martyrs. Niissä on kuitenkin olennaisesti toinen tunnelma - atmosfääri - mitä amerikkalaisista leffoissa, joten ne tuovat miellyttävää vaihtelua leffojen katseluun. Tässä joukossa Tapaus SK1 on kokonaisuus huomioiden keskiarvoa parempi - ei parhaimpia, kuten Jacques Audiardin Un prophète (Profeetta), loistava rikosdraama - rikollisen elämän kuvaus.

vlad
 
"In the Heart of the Sea" - elokuva alkaa Herman Melvillen tavatessa M.S. Exeterilta eloonjaaneen merimiehen, jota han haluaa haastatella tulevan valaanmetsastyskirjansa perustaksi.
Loppuelokuva kertookin sitten Exeterin tarinan merella, jossa chilelaisessa merimieskapakassa ensimmaisen kerran mainittu "el Blanco' nayttelee keskeista osaa kostonhimoisena kaskelottina... useita hyvia henkilohahmoja, mielestani elokuva oli huomattavasti saamiaan arvosteluja parempi.
Ohjaajana rautainen Ron 'Ritchie' Howard, tuttu jo Happy Days tv-sarjasta :).

 
Mitä helvettiä. Kätilö elokuvassa näkyy vene jonka katolla pyörii tutka!
Saman moinen moka viimeksi 70 luvun Speden länkkärissä jossa lentokone lentää taivaalla.
 
Elokuva Yanks sijoittuu IIMS aikaan Englantiin, kuvattu 1979, Richard Gere pääosassa. Sotilaat harjoittelevat jossain nummella ja taustalla näkyy kaksi ydinvoimalaitoksen tornia. Daa-aa!
 
Miten olikin päässyt tapahtumaan niin, että Kadonneen aarteen metsästäjistä en ollut katsonut kuin sen ensimmäisen? oho!
Nyt on asia kuitenkin paikattu ja neljäs eli viimeidnen tuli katsottua eilen. Tänäänhän se tulee telkkaristakin. 1 ja 3 oli mielestäni hyviä seikkailuja, muut ei niinkään.

Joulupaketissa tuli sitä *uutta* Galacticaa ensimmäinen kausi ja tänään ajattelin aloittaa......


.
 
Mutta allah onkin huononäköinen kun ei näe pimeässä. Lestadiolaiset kuitenkin uskoo samaan kaikkinäkevään (jopa pimeässä näkevään) jumalaan kun muutkin kristityt. Ehkä kristittyjen jumala pitäisi lahjoittaa alahille valonvahvistimen...
 
Miksei Suomessa osata tehdä hyviä poliisijännäreitä ? Mainion Raid-sarjan jälkeen ei tule mieleen yhtäkään mainitseminen arvoista kotimaista elokuvaa tai sarjaa.

Sen sijaan länsinaapurissa osataan. On Beckit, Wallanderit sun muut. Ja tähän liittyen, katselin tässä äskettäin varmaan noin parinkymmenen vuoden jälkeen Beck-sarjan ensimmäisen(?) elokuvan "Komisario Beck tähtäimessä" (Mannen på taket). Vaikka elokuva on tehty 70-luvun puolivälissä, ei sen teho näytä kadonneen mihinkään vuosien saatossa.

Tämä on mainio esimerkki taidokkaasti tehdystä jännäristä. Verkkaisella kerronnalla pohjustetaan lopun räväkkää tulitaistelua. Elokuvan poliisit ovat henkilöhahmoina uskottavan tuntuisia, väsyneitä, kyynisiä. Lisäksi rivien välistä voi löytää syvällistäkin yhteiskuntakritiikkiä ruotsalaista kansankotia kohtaan.

Mannen på taket aloitti mainion Beck-sarjan, joka on jatkunut näihin päiviin saakka. Tunnustaudun varauksetta sarjan faniksi.

0074857.jpg


 
Itse tykkään eniten niistä Beckeistä jossa pääosan esittää Gösta Ekman. Ja tietenkin tuo Mannen på taket ja Carl Gustav Lindstedt.
Peter Haberin esittämänä en diggaa, en osaa selittää miksi. En vain tykkää.
 
Tuli katsottua Viaplaylta pätkä nimeltä "Good Kill". Siinä musulmaaneja kurmootetaan lennokeista käsin. "Epäreilu tuli" on saanut uuden merkityksen.

 
Tuli katsottua Viaplaylta pätkä nimeltä "Good Kill". Siinä musulmaaneja kurmootetaan lennokeista käsin. "Epäreilu tuli" on saanut uuden merkityksen.


Ihan katsottava elokuva. Aika erikoista sotaa käyvät nuo amerikkalaisten lennokkioperaattorit. Lennetään Las Vegasista käsin ilmastoidusta kontista maailman toisella puolella pörräävää lennokkia. Tuntikausia tarkkaillaan taloja ja ihmisiä ja sitten nämä räjäytetään tuhannen päreiksi. Työpäivän päätteeksi palataan kotiin romantiikkaa kaipaavan vaimon ja kasvuiässä olevien muksujen luokse. Pari kaljaa ja grilli tulille.
 
Elokuva Yanks sijoittuu IIMS aikaan Englantiin, kuvattu 1979, Richard Gere pääosassa. Sotilaat harjoittelevat jossain nummella ja taustalla näkyy kaksi ydinvoimalaitoksen tornia. Daa-aa!
Onhan noita juttuja, Gladiaattorissa oli viljapellossa ruiskutusurat. Mutta jos aiheeseen niin uusimman Bondin tuli tuossa katsottua. Ihan ok.
 
Onko tämä jonkinlainen elokuva-arvostelu tai elokuva-aiheinen nettivideobloggaus ?


Jostain kumman syystä en hirveästi keskittynyt kuuntelemaan mitä sanottavaa mimmillä oli.

maxresdefault.jpg



Ai joo, no tulipahan sitten kuitenkin tsekattua tuo misun mainitsema "Apollo 18."


Okei, jenkit lähettävät vielä kaikessa hiljaisuudessa salaa kuuhun yhden ylimääräisen Apollo-lennon. Feikkidokumentin omaisesti tämäkin matsku perustuu "löydettyyn ja salassa pidettyyn aineistoon" (vrt. Blair Witch Project). Mitäpä siinä sitten enempiä ihmettelemään. Kaksi kuuhun laskeutunutta astronauttia löytää kauhukseen mystisiä vihamielisiä ötököitä. Loput voittekin jo arvata mitä tässä tulee tapahtumaan.
 
Back
Top