Miten ruokin viisi henkeä kolme viikkoa?

baikal

Supreme Leader
Sinun vastuullasi on luoda viidelle hlölle ikä 8-50 v. kolmen viikon ruokaohjelma, joka sisältää viisi elintarviketta. Jääkaappia, pakastinta ei käytössä. Ainoa keittotapa on ulkonuotio.

Mitkä viisi elintarviketta varaat kolmeksi viikoksi? Määriä ei tarvi laskea, jos ei haluu.

Pahimmat allergeenit veks, ei pähkinöitä, kalaa, kananmunia ei mitään, mikä saattaa aiheuttaa vakavia ongelmia.
 
Perunaa, kaalia, sipulia, lihaa (pitää siis olla suolattua tai kuivattuna), ohraryynejä.

En nyt keksi menyytä mutta aika yksitoikkoistahan tuosta tulee vaikka noita erilailla yrittää yhdistää.
 
Perunaa, säilykelihaa, kaalia, makaroonia, nuudeleita, hernekeittoa...löytyyhän näitä.
 
Tonnikala,nöttkött,valmislihapullat säilyke,makrut,peruna,heraproteiinijauhe,jenkkiarmeijan pussikeitot,beef jerkyt
 
Tonnikalasäilykkeet, hernekeittosäilykkeet, peruna, makaroni, kaali.

Tonnikala ja makaroni tekee hyvän yhdistelmän...opiskelija-ajoilta tuttu :)
 
Miksi annetaan niin paljon säilykevaihtoehtoja? Tuoreaineista saa enemmän vitamiineja ja kuituja.
 
Juurekset säilyy esim hiekassa, sipuli kuivassa ilmavasti säilytettynä. Kaali myös hyvin säilyvä. Liha säilyy suolattuna tai kuivattuna.
 
Nötköttiä, makaroonia, hernekeittosäilykettä, riisiä ja tonnikalaa.

Kaikki säilyvät hyvin (lue: vuosia) ja noista saa erilaisia aterioita eri päiville.
 
Tämä ei täytä ruokaympyrää, peruna, kananmuna, neljän viljan hiutaleet, kalasäilyke öljyssä ja vesi.
 
Oletetaan, että leiri on pysyvä ja siihen on värkätty sateenkestävä ruoan säilyttämispaikka.
1. Vettä. Välttämätön ruoanlaittoon sekä hengissäpysymiseen.
2. Suola. Ilman suolaa ihminen ei oikein pärjää.
3. Viljaa hiutaleina. Makuasia, onko kauraa, ruista vai neljääviljaa. Puuro on ruokaisa ja riittoisa eväs. Jos pitää miettiä gluteiinia, niin sitten kauraa. Leipäkin onnistuu hiutaleista.
4. Perunaa. Keitetty peruna toimii monen ruoan pohjana ja perustana.
5. Lihaa säilyvässä muodossa. Jos saa, niin purkissa, jos ei, niin sitten kuivalihana ja/tai savulihana.

Jos 1. on itsestäänselvyys ja vieressä on lähde, niin sitten täydennykseksi
6. Puolukka tiinussa. Säilyy oman happonsa ansiosta. Kun ei ole käsitelty, vitamiinit ja muut hyvyysaineet säilyvät aika hyvin.

Mikäli suolaakaan ei lasketa, niin sitten vielä
7. Sokeria. Kasveista yms. voi keitellä teetä mielenvirkistykseksi, mutta ilman sokeria jää helposti juomatta. Myös puolukan ja viljan käyttömahdollisuudet monipuolistuvat ja voi tehdä jälkiruokia. Etenkin, jos noita alaikäisiä on, niin piristää niiden mielialaa kummasti. Lisäksi energiaa on aika mellevästi.
 
Juurekset säilyy esim hiekassa, sipuli kuivassa ilmavasti säilytettynä. Kaali myös hyvin säilyvä. Liha säilyy suolattuna tai kuivattuna.

Sipuli on mauste, jotain muuta tilalle :)
 
Tämä on yksitoikkoista, mutta kaikki tarvittava:
  1. Puurohiutaleita (kaurassa esim. hyvin proteiinia ja hyviä rasvoja)
  2. Rypsiöljyä (hyviä, välttämättömiä rasvahappoja)
  3. Maitoa / maitojauhetta (rasvaista)
  4. Kuivattuja marjoja / marjajauhetta
Neljä riitti. Laitetaan nautiskeluun lisäksi vaikka tummaa suklaata. Se on todella monipuolinen ravintoaines.
 
Back
Top