Miten ruokin viisi henkeä kolme viikkoa?

Creidiki

Kenraali
Viisi elintarviketta:
Perunaa
Hapankaalia
Lihaa, kuivattuna tai säilykkeenä
Vehnäjauhoja
Hunajaa

Jauhoista saa aikaiseksi pastaa, hapattamalla saa aikaiseksi leipää, niillä voi suurustaa keitoksia.

JOs tuohon saisi lisätä jotakin niin mausteita ja öljyä
 
Viimeksi muokattu:

Sardaukar

Greatest Leader
BAN

Vaako

Luutnantti
Mielenkiintoinen tehtävä! Kolme viikkoa on sen verran lyhyt aika, että pointiksi tulee kaloreiden tarpeellinen määrä ja suolen toimiminen "greippaasti". Keripukit sun muut odottaa yleensä kauemmin kuin kolme viikkoa.

Annetuilla rajoituksilla:

1. Sianliha
2. Peruna
3. Makaroni
4. Kaurahiutale
5. Appelsiini tai pari per päivä

Kohta 5. oikeasti huutaa tuotetta nimeltä vihannessekoitus, mutta sitä ei kai oikein voi laskea yhdeksi elintarvikkeeksi.

Realismin nimissä täytyy sanoa, että missä tahansa hetero-porukassa noi appelsiinit lentää jonkhaan heti lähdöstä ja tilalle ilmestyy 10 kg K-kaupan tarjouskahvia. :solthum:
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
1. 105 koppaa kaljaa
2. 105 pulloa Leijona-viinaa
3. 210 pakettia lenkkimakkaraa
4. 210 tölkkiä hernekeittoa
5. 21 putkiloa poretabletti-multivitamiineja

"Tuu sie joskus meidän kanssa Käksalmeen...siel sul ei tuu kotoa ikävä" :D
 

Huhta

Greatest Leader
Koetetaanpa...

1. Kuivattua naudanlihaa
2. Riisipastaa
3. Kaurahiutaleita
4. Oliiviöljyä
5. Kaalia

Tuosta tekee periaatteessa teeleipiä (riisipastan voi jauhaa ja sekoittaa kaurahiutaleiden ja veden kanssa) ja kaurapuuroa aamiaiseksi/iltapalaksi. Naudanlihasta ja kaalista voi tehdä laatikkoa tai keittoa. Tai naudanlihaa voi syödä riisipastan kanssa. Naudanliha on syötävää myös sellaisenaan ja leivän päällä. Oliiviöljy sopii paistamiseen, voisilmän korvikkeeksi ja siihen voi dipata leipää. Kaalia voi järsiä välipalana ja lisukkeena vaikka joka aterialla.

Mausteet ja käsikäyttöisen lihamyllyn jos vielä saisi, niin se olisi kiva. Jauhelihakastike, makaronilaatikko - jopa hampurilaiset onnistuisivat soveltaen. Päälle luonnon antimia kauden mukaisesti (marjoja, sieniä, jäkälää, kalaa, riistaa...) ja syöjän henk. koht. mieltymysten mukaan, niin hyvä on.
 

Herman30

Supreme Leader
Minusta monet ottavat tämän aiheen liian vitsikkäästi. Tämä on aihe josta todella voi vielä joskus olla hyötyäkin jos/kun isompi kriisi iskee yhteiskuntaan.
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Minusta monet ottavat tämän aiheen liian vitsikkäästi. Tämä on aihe josta todella voi vielä joskus olla hyötyäkin jos/kun isompi kriisi iskee yhteiskuntaan.

Viimeisin postaukseni oli vitsi (tosin toimiva resepti 5 jätkäporukalle). Ensimmäinen oli vakavampi. :)
 

Vaako

Luutnantti
Laitetaanpas tänne perjantai-illan kunniaksi yli 30 vuotta vanhaa elämän viisautta...

Armeija-aikana eräs täysjuoppo sotilasmestari (tai ylivääpeli, eli siis tuleva sotilasmestari) tunnusti aamulla klo 5:30 kovassa pakkasessa "pikku" darrassa kahvimuki kourassa, että sodassa pärjää tarvittaessa ilman viinaa, mutta kahvi ei saa loppua!

En osaa sanoa onko tämä hupipostaus vai tiukkaa asiaa sodan varalle...
 

Museo

Eversti
Voisi viidellä ruoka-aineella tulla äitiä ikävä jos purkkiruokia ei lasketa. Kun muistelen tässä millä jotkut alkuasukkaat pärjäsivät kun olin joskus kehitysyhteistyöhommissa vierailulla aavikolla niin siellä oli kait vähintään seuraavat:
  • Vettä
  • Sokeria tai hunajaa, suolaa ja teetä
  • Kuivattuja tomaatteja, taateleita
  • Mannasuurimoita
  • Muutama vuohi (voi korvata lihasäilykkeillä ja maitojauheella)
 

Pihatonttu

Respected Leader
Sinun vastuullasi on luoda viidelle hlölle ikä 8-50 v. kolmen viikon ruokaohjelma, joka sisältää viisi elintarviketta. Jääkaappia, pakastinta ei käytössä. Ainoa keittotapa on ulkonuotio.

Mitkä viisi elintarviketta varaat kolmeksi viikoksi? Määriä ei tarvi laskea, jos ei haluu.

Pitäisi tietää, että lasketaanko valmiste yhdeksi elintarvikkeeksi. Oletan, että kyllä.

Vapaat kädet ja oletuksena, että hyvää vettä riittää.

- Kaali. Perunaa ja pastaa monipuolisempi. Vitamiineja. Säilyy korkkaamattomana aika hyvin. Voi keittää, paistaa, hauduttaa, raastaa, syödä raakana, käyttää hapankaaliksi...
- Matalasuolaisinta rasvaista kuivalihaa joka säilyy tuplaten vaaditun ajan. Voi syödä sellaisenaan, pistää keittoon, tehdä kylmällä kelillä lämmittävää lihalientä, käyttää leikkeenä...
- Omena. Juoma, ruoka, sose, lisäke, voi kuivata...
- Varrasleipä. Vaihtoehtona näkkäri.

Noi neljä päättäisin diktatorisesti. Vielä tarvitaan d-vitamiinin lähde jos ei ole kesä ja mollukka. Sen porukka saa päättää kahdesta myös proteiinia ja hivenaineita sisältävästä vaihtoehdosta minua kuulematta.

- Joko kuivattuja kalalastuja tai kuivattua sienijauhetta.

Noilla pysyy elossa, kunnossa, saa monenlaisia lämpösiä aterioita ja aamu- väli- ja iltapaloja.
 

morice

Korpraali
Viittä erilaista MRE-pussia riittävä määrä. Vaihtoehtoisesti n. 60 sissimuonapussia.

Tällä suunnitelmalla kanssa liikenteessä. Itse tykkään harrastella eri maiden MRE maistelua, joten samalla on kotivara hoidettu (ilman vettä). Jossain annoksissa on kyllä veden puhdistus tabletit mukana.

Tällä hetkellä löytyy:
76x US MRE
12x Ranska RCIR (24h)
10x UK ORP (24h)
8x Liettua MRE
6x Ruotsi MRE (24h)
4x Espanja MRE
3x Canada IMP

Ja näitä syödään aina vanhimmasta lähtien ja tilalle hankitaan uutta ja tuoretta. Kait tuolla nyt 5 ihmistä pärjää kolme viikkoa. Kun annoksien kalorin tarve on suunniteltu kuitenkin sotilas käyttöön. Esim yhdessä 24h setissä on noin 3400-4000kcal.
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
No ei ole kyllä ihminen siunattu minkäänlaisella makuaistilla jos voi kuvitella syövänsä MRE-muonaa melkein kuukausi putkeen.

On niissä ihan hyvääkin sapuskaa....kokemusta on. :D Ja miltei mikä tahansa on hyvää kun lisää tarpeeksi tabascoa jne.
 

morice

Korpraali
No ei ole kyllä ihminen siunattu minkäänlaisella makuaistilla jos voi kuvitella syövänsä MRE-muonaa melkein kuukausi putkeen.

Niin MRE:llä taitaa olla tarkoitus tosi tilanteessa selvitä päivä tai pari, ennen kuin huolto ja kenttäkeittiö saadaan kuntoon.
Ehkä tässä aloitus postauksen skenaariossa on tarkoitus vain selviytyä. On kyllä totta, että moni noista MRE muonista ehkä ei ole suurimpia kulinaristisia nautintoja. Onneksi siellä joukossa on mukavia poikkeuksia, mitä jopa voi syödä ilman tabascoa. ;)

Itse asiassa jos tuon vielä rajoittaisi päivä ja yksi ruoka, niin tuo ryhmä voisi syödä vaikka kaksi kuukautta. :)
 
Viimeksi muokattu:

Fremen

Respected Leader
Noh nämä serbialaiset metsä-spade -videot on hyvä inspiraatiolähde näihin hommiin ainakin meikäläiselle, kaikki tehdään puron rannassa notskilla, mausteet on kohdillaan.

Tässä vuorossa possunkylkeä ja kaalia:

 
Top