reservin esikuntaupseeri
Kapteeni
Esikuntaan tiedoksi että prikaatin vahvuus on tuollaiset 4500 ukkoa.
Sanoinko jossain muka "prikaati"? Enpä tainnut sanoa. Mutta jotain tiedän SA-kokoonpanoista ja niiden ylösajosta. Ei sen enempää siitä asiasta tänne tartte kertoakkaan.
Koulutusajasta samaa mieltä, mutta käytännössä koulutus nimenomaan tehdään pieninä yksiköinä, jopa vain muutama ukko kerrallaan. Ihan turhaa pitää tuhansia äijiä metsässä puun juurella odottelemassa ja kynsimässä muniaan ilman kunnon tekemistä. Sitten kun on perusteet hallussa voidaan alkaa järjestellä isompia koottuja harjoituksia.
Jälleen unohtuu se fyysisen kunnon nostatus - joka on oleellinen osa nurmiporan suorituskykyä. Sinäkö treenauttaisit niitä "pienissä porukoissa" ja pistäisit välillä kotiin chipsejä syömään ja kaljaa vetämään? Ei, eijei-ei. Tuskin wörkkii kovin kaksisesti. Kuntoa ei voi treenauttaa "varastoon". Taitoja jonkin verran voi. Nekin tosin tuppaa unohtumaan, mutta vähän hitaammalla käyrällä yleensä mitä fyysinen kunto rapistuu.
Vai puhutaanko me nyt kokonaan erityyppisestä koulutuksesta? Sinä jostain varusmieskoulutuksesta ja minä peruskoulutetun joukon nostosta sotavalmiiksi?
Et myöskään voi lähteä siitä ajatuksesta, että blandaat rapakuntoisia ja hyväkuntoisia sekaisin, koska sotajoukko menee aina sen heikoimman lenkin mukaan eli heikkokuntoisimman mukaan. Jotain järkeä niihin visioihin nyt. Kyllä teidän pitäis nää tietää ilman minun muistuttamisiakin, jos olette jonkin sortin maavoimien palveluksen suorittaneet. SA-joukon koulutus ei voi tapahtu missään "pienerissä". Jos te olette sitä nyt viimevuosina siihen tyyliin puuhastellet, niin se on vain ollut tätä syvän rauhan ajan harrastetoimintaa, joilla teitä on pidetty johtajina "virkeinä" ja katsottu samalla, että osaatte ylipäänsä tehdä homman pienemmällä porukalla (=halvempaa). Kun harmaa vaihe ja tosipaikka tulee, teille skalataan sitä jengiä N-kertaa enemmän.
Viimeksi muokattu: