Miten Ukraina-Venäjä-kriisin pitää kärjistyä että Suomessa uskalletaan kohottaa valmiutta?

Esikuntaan tiedoksi että prikaatin vahvuus on tuollaiset 4500 ukkoa.

Sanoinko jossain muka "prikaati"? Enpä tainnut sanoa. Mutta jotain tiedän SA-kokoonpanoista ja niiden ylösajosta. Ei sen enempää siitä asiasta tänne tartte kertoakkaan.

Koulutusajasta samaa mieltä, mutta käytännössä koulutus nimenomaan tehdään pieninä yksiköinä, jopa vain muutama ukko kerrallaan. Ihan turhaa pitää tuhansia äijiä metsässä puun juurella odottelemassa ja kynsimässä muniaan ilman kunnon tekemistä. Sitten kun on perusteet hallussa voidaan alkaa järjestellä isompia koottuja harjoituksia.

Jälleen unohtuu se fyysisen kunnon nostatus - joka on oleellinen osa nurmiporan suorituskykyä. Sinäkö treenauttaisit niitä "pienissä porukoissa" ja pistäisit välillä kotiin chipsejä syömään ja kaljaa vetämään? Ei, eijei-ei. Tuskin wörkkii kovin kaksisesti. Kuntoa ei voi treenauttaa "varastoon". Taitoja jonkin verran voi. Nekin tosin tuppaa unohtumaan, mutta vähän hitaammalla käyrällä yleensä mitä fyysinen kunto rapistuu.

Vai puhutaanko me nyt kokonaan erityyppisestä koulutuksesta? Sinä jostain varusmieskoulutuksesta ja minä peruskoulutetun joukon nostosta sotavalmiiksi?

Et myöskään voi lähteä siitä ajatuksesta, että blandaat rapakuntoisia ja hyväkuntoisia sekaisin, koska sotajoukko menee aina sen heikoimman lenkin mukaan eli heikkokuntoisimman mukaan. Jotain järkeä niihin visioihin nyt. Kyllä teidän pitäis nää tietää ilman minun muistuttamisiakin, jos olette jonkin sortin maavoimien palveluksen suorittaneet. SA-joukon koulutus ei voi tapahtu missään "pienerissä". Jos te olette sitä nyt viimevuosina siihen tyyliin puuhastellet, niin se on vain ollut tätä syvän rauhan ajan harrastetoimintaa, joilla teitä on pidetty johtajina "virkeinä" ja katsottu samalla, että osaatte ylipäänsä tehdä homman pienemmällä porukalla (=halvempaa). Kun harmaa vaihe ja tosipaikka tulee, teille skalataan sitä jengiä N-kertaa enemmän.
 
Viimeksi muokattu:

PSJ-Ukko

Kersantti
Sanoinko jossain muka "prikaati"? Enpä tainnut sanoa. Mutta jotain tiedän SA-kokoonpanoista ja niiden ylösajosta. Ei sen enempää siitä asiasta tänne tartte kertoakkaan.

"Homman loppulasku ei kyllä mitenkään muutu siitä, että kertautat 10000 ihmisen prikaatin 1000 äijän erissä. En näe mitään ihmeempää säästöä syntyväksi kuin jos se tehtäisiin kutsumalla 10000 miestä kerralla 2 viikoksi." http://maanpuolustus.net/threads/mi...an-kohottaa-valmiutta.3242/page-7#post-146682

Asiaan itse puuttumatta, lakkaa olemasta niin butthurt ja hyökkäämästä jokaisen ihmisen kimppuun, jos he osoittavat johonkin, mitä olet sanonut. Käyttäydyt kuin 5-vuotias joka on verekseltään jäänyt käsi kiinni keksipurkissa. Esität kaikkitietävää ja joka toiseen väliin tunget sinulle ah niin tutun fraasisi "mutta en kerrokaan enempää koska X ja Y ja koska PV (mukamas) maksaa palkkani", ihan kuin vain korostaaksesi oikeellisuuttasi.
Muistutat yhä vain enemmän Aamukampaa aikoinaan ajatuksillaan syövyttänyttä "Erikoisjääkäri" nimimerkkiä, jonka uskottavuus oli aivan yhtä vitun nollissa.

Antakaa varoitus jos siltä tuntuu, en ota sitä henkilökohtaisesti; viime päivinä keskustelut ovat menneet yhä vain enemmän ja enemmän tappeluihin, ja kuten Ukraina-threadissakin sanottiin, on se 10 sivun läpi käyminen tarpeeksi työlästä ilman niitäkin. Foorumille tulee pelottavaa tahtia uutta väkeä, joiden jokaisen tekstejä pitää seuloa miinanraivaajaksi muokatulla Leopardilla koska se saasta mikä sieltä tulee on niin suodattamonta paskaa ettei sitä muuten kehtaa lukea.
 
1000 miestä on toki hyvä määrä, jos tiedetään mihinkä vihollinen aikoo iskeä. Mikään valtavan iso määrä se ei kuitenkaan ole, koska naapurilla kyllä riittää ukkoa ihan vakinaisessakin palveluksessa noissa maahanlaskudivisioonissa. Taitaa tuon Pihkovan yksikönkin taisteluvahvuus olla joku 10000 äijää yksinään? Siis se mikä on nyt Ukrainassa Luhanskia pitämässä.

Tuhannella pks puolustajalla ei vastata mihinkään suoraan 10 000 ukon maahanlaskun uhkaan vaan sillä nostetaan valmiutta suojata pks tärkeimmät kohteet "vihreiltä miehiltä". 10 000 ukon maahanlasku jää helposti tekemättä jos puolustajan pasmoja ei saada sitä ennen sekoitettua riittävästi.

Homman loppulasku ei kyllä mitenkään muutu siitä, että kertautat 10000 ihmisen prikaatin 1000 äijän erissä. En näe mitään ihmeempää säästöä syntyväksi kuin jos se tehtäisiin kutsumalla 10000 miestä kerralla 2 viikoksi.

2 viikkoa ei kyllä oikein riitä mihinkään kun porukkaa ruvetaan oikeasti hieromaan sotavalmiuskuntoon. Riippuu toki porukan iästä ja monesta seikasta, mutta pitäisin miniminä hyvälläkin porukalla 6 viikkoa. Jottei jää vääriä käsityksiä, niin varautukaa mieluummin 3-6 kuukauteen. Siinä ajassa ehditään kohottaa sitä porukan fyysistä kuntoakin. Ainakin te, joilla on jotain johtajatehtäviä SA-porukoissa, niin kannattaa mieluummin olla henkisesti varautunut johonkin 3-6 kuukauden "ylöskoulutusaikaan" kuin täysin epärealistiseen "2 viikkoon".

Jos esim. jokainen "valmiusyhtymä" ottaa kerralla vastaan 10 000 reserviläistä, niin sieltä loppuu resurssit kesken, aina sopankauhojasta ylimpiin kouluttajiin. Luokkaa 1000 ukon erissä kaikki toimenpiteet hoituu huomattavasti tehokkaammin aina kaluston käyttöönotosta joukkuetason taktiikoiden harjoitteluun. Siviiliyhteiskuntakaan ei häiriinny esim. 4000 reserviläisen rotaatiosta mitenkään, 40 000 tietyssä ikäluokassa synnyttää jo varmaan vähän aukkoja sinne sun tänne + näkyy ja kuuluu julkisuudessa ihan erilailla... Mikäänhän ei muuten estä rotaatio kierron jatkumista ensimmäisen 2vko jälkeen, muutama vko taukoa ja uudestaan veivaamaan asioita taas pidemmälle.
Ja huom! puhun nyt vielä siis toiminnasta jota voidaan harjoittaa ennen mitään valmiuslakien voimaantuloa -> sittenhän koneeseen laitetaan jo ihan erilailla kierroksia!
Mieluummin pienemmissä erissä ilman hoppua hyvän sään aikana kuin helvetillisellä kiireellä kaikki yhdellä kertaa kun paskat on jo puoliksi housussa!
 
"Homman loppulasku ei kyllä mitenkään muutu siitä, että kertautat 10000 ihmisen prikaatin 1000 äijän erissä. En näe mitään ihmeempää säästöä syntyväksi kuin jos se tehtäisiin kutsumalla 10000 miestä kerralla 2 viikoksi." http://maanpuolustus.net/threads/miten-ukraina-venäjä-kriisin-pitää-kärjistyä-että-suomessa-uskalletaan-kohottaa-valmiutta.3242/page-7#post-146682

Asiaan itse puuttumatta, lakkaa olemasta niin butthurt ja hyökkäämästä jokaisen ihmisen kimppuun, jos he osoittavat johonkin, mitä olet sanonut. Käyttäydyt kuin 5-vuotias joka on verekseltään jäänyt käsi kiinni keksipurkissa. Esität kaikkitietävää ja joka toiseen väliin tunget sinulle ah niin tutun fraasisi "mutta en kerrokaan enempää koska X ja Y ja koska PV (mukamas) maksaa palkkani", ihan kuin vain korostaaksesi oikeellisuuttasi.


Siis mitä helvettiä...? Asiassa sanoin vastaan, en ihmisestä sanonut mitään. Sinä jopa lainasit minun viestiäni tuossa yllä. Osoitatko ystävällisesti kohdan tuosta viittamastasi viestistä, jossa olen hyökännyt IHMISEN KIMPPUUN??

Pyrin olemaan tarkka siitä, että pidän asian ja ihmisen erillään. En nälvi ensimmäisenä (saatan kostaa nälvijälle potut pottuina, mutta silloinkaan se en ole minä, joka aloitti). Esim. nimimerkki Sarkaudar on NATO-säikeessä harrastanut sitä täysin epäasiallista nälvimistä jauhamalla paskaa jostain "Pietarin esikuntaupseerista" eli vihjailemalla vailla mitään perusteita, että olisin jostain Venäjältä. Löydäppä minun viesteistäni vastaavaa nälvimistä, PSJ-Ukko. Se on sitä henkilökohtaista hyökkäilyä, ei asiasta eri mieltä oleminen.

Mielestäni asiasta saa olla jyrkästikin eri mieltä eikä siitä voi eikä pidä kenenkään loukkaantua. Eikös se ole vähän niinkin keskustelupalstojen ideakin? Jos ei pälli kestä asiakysymyksissä eri mieltä olemista, niin kannattaako sinun tänne loggaantua ollenkaan, PSJ-Ukko? Tai jos täällä ei saa olla kuin yhtä mieltä asiasta, niin lienee parempi sitten että joku mode ilmoittaa ketjun alussa, mikä on ns. hyväksytty mielipide - ja siihen perään kaikki sitten vaan postailevat hymistelyjä, että "Samaa mieltä, kekkonen, kekkonen, kekkonen, kekkonen, kekkonen...jne" Kunnon kekkosslovakia meinikiä palstalle?

PS: PV ei kyllä maksa palkkaani. Ei edes kertauspäivinä. Mistähän moisen idean olet edes saanut päähäsi? Vai oliko se Olkiukon rakentelua?
 
Viimeksi muokattu:

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Nyt menee kyllä henkilökohtaisuuksiin, mutta en malta. :D Tuli bannia tai ei. :D Se on sen arvoista.

PV ei kyllä maksa palkkaani. Ei edes kertauspäivinä. Mistähän moisen idean olet edes saanut päähäsi? Vai oliko se Olkiukon rakentelua?

Tuota tuskin kukaan on ole epäillyt. Veronmaksajat todennäköisesti kuitenkin maksavat, miltä momentilta se sitten tulee, ei ole minun asiani. :D

Nimimerkillä PV:n ja veronmaksajien palkkaa nauttinut NATO-intoilija. :)
 

Samses

Ylipäällikkö
Sanoinko jossain muka "prikaati"? Enpä tainnut sanoa. Mutta jotain tiedän SA-kokoonpanoista ja niiden ylösajosta. Ei sen enempää siitä asiasta tänne tartte kertoakkaan.Jälleen unohtuu se fyysisen kunnon nostatus - joka on oleellinen osa nurmiporan suorituskykyä. Sinäkö treenauttaisit niitä "pienissä porukoissa" ja pistäisit välillä kotiin chipsejä syömään ja kaljaa vetämään? Ei, eijei-ei. Tuskin wörkkii kovin kaksisesti. Kuntoa ei voi treenauttaa "varastoon". Taitoja jonkin verran voi. Nekin tosin tuppaa unohtumaan, mutta vähän hitaammalla käyrällä yleensä mitä fyysinen kunto rapistuu.

Vai puhutaanko me nyt kokonaan erityyppisestä koulutuksesta? Sinä jostain varusmieskoulutuksesta ja minä peruskoulutetun joukon nostosta sotavalmiiksi?

Et myöskään voi lähteä siitä ajatuksesta, että blandaat rapakuntoisia ja hyväkuntoisia sekaisin, koska sotajoukko menee aina sen heikoimman lenkin mukaan eli heikkokuntoisimman mukaan. Jotain järkeä niihin visioihin nyt. Kyllä teidän pitäis nää tietää ilman minun muistuttamisiakin, jos olette jonkin sortin maavoimien palveluksen suorittaneet. SA-joukon koulutus ei voi tapahtu missään "pienerissä". Jos te olette sitä nyt viimevuosina siihen tyyliin puuhastellet, niin se on vain ollut tätä syvän rauhan ajan harrastetoimintaa, joilla teitä on pidetty johtajina "virkeinä" ja katsottu samalla, että osaatte ylipäänsä tehdä homman pienemmällä porukalla (=halvempaa). Kun harmaa vaihe ja tosipaikka tulee, teille skalataan sitä jengiä N-kertaa enemmän.

Kyllä sanoit prikaati.

Mutta asiaan - tuossa oli nyt niin jänniä väitteitä etten tiedä mistä aloittaa.

Fyysisen kunnon nostatus - hienoa jos on aikaa siihen. Harmaan vaiheen aikana vedettävään koulutukseen on kuitenkin niin paljon asiaa, varsinkin kun samalla vedetään perustamiset, valmistautumistehtäviä, vartiopalvelusta, linnoittamista sun muuta, että kunto nousee siinä sivussa jos on noustakseen, punttisalilla käyminen ei ole päätehtävä. Koska joukkoa on kansantaloudellisesti mahdotonta pitää kasassa loputtomiin, kyllä porukkaa vain täytyy pistää välillä kotiin kaljaa juomaan jos harmaa vaihe pitkittyy.

SA-joukon koulutus ei voi tapahtua pienerissä. Peruskoulutus tapahtuu. Meidän reservimme on keskimäärin tällä hetkellä niin ruosteessa taidoiltaan, että kertauskurssi tarvitaan aika perusasioissakin, valitettavasti. (Esimerkki: kvkk pura ja kokoa. Ei onnistu suurelta valtaosalta.) "Jotain järkeä" omiin visioihisi, et ole tainnut paljon harjoituksissa käydä viime aikoina jos kuvitelmasi keskimääräisen joukon suorituskyvystä ovat noin ruusuiset. Aktiiviressut ovat erikseen mutta meitä on vähän - emmekä me muuten suinkaan kaikki ole johtajia.
 

baikal

Supreme Leader
Tiettyyn tasaan asti PV voi varmaan nostaa valmiutta varsin joustavasti. Eikä siihen tarvita mitään Linnasta julistettua Goetthen Jumalhämärääkään.

Joukot eivät tule sotavalmiiksi sillä, että niille syötetään aamupuuroa ja päivällä lihakeittoa. Kyllä siinä käsittääkseni täytyy muutakin tapahtua ja se muutakin tarkoittaa helposti rahantarvetta. Tämä siis, kun aletaan suuria joukkoja kelata kehiin.

Tässä valmiuden nostamisessa on helppo nähdä kaikenlaisia peikkoja ja perkeleellisiä vastuksia. Olettaa sopii, että menneinä vuosina tätä on kuitenkin varsin pontevasti suunniteltu ja pähkäilty. Kortteja ei ole julkisesti esitelty, ja se on hyvä.
 

JHartikka

Luutnantti
Tämä lehtiartikkeli sattuu säikeen otsikkoon. Hauska lukea muualta maailmasta käsityksiä maamme suhtautumisesta Moskovan valtapiirin laajennustoimiin, vaikka tuo 'hälytystila' olisikin täällä enemmän henkistä, kuin sotilaallista lajia.

Brittilehti suomalaisten Venäjä-huolesta:

"Suomi on hälytystilassa"Venäläinen AN72-kuljetuskone loukkasi Suomen ilmatilaa elokuussa.

Julkaistu: 19.11.2014 11:23

"Brittilehti The Guardianin mukaan Venäjän viimeaikainen toiminta on saanut Suomen hälytystilaan. Vaikka Suomen itsenäistymisestä Venäjän vallan alta on kulunut jo vuosisata, Helsingissä seurataan yhä herkeämättä, mitä Moskovassa tapahtuu."

"The Guardianin mukaan Venäjää ja sen liikkeitä seuraavat Suomessa tarkasti niin puolustusvoimat, politiikka kuin mediakin."

"Lehti kirjoittaa, että Venäjän vahtiminen on ollut Suomelle pakkomielle vuoden 1917 itsenäistymisestä lähtien. Tuoreessa muistissa ovat yhä toisen maailmansodan aikana käydyt taistelut Neuvostoliiton kanssa sekä kylmän sodan jännitteet."

"Juuri nyt Itä-Eurooppa ja Baltian maat ovat huolissaan Venäjän aseellisen väliintulon seurauksista Itä-Ukrainassa. Yhtenä suurimmista peloista on se, ulottuvatko sotilaalliset kohtaamiset Venäjän ja lännen välillä kylmän sodan tasolle. The Guardianin mukaan nämä kysymykset ovat saaneet Suomen jälleen hälytystilaan (engl. red alert)."

Lisää lehtiartikkelissa: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288774512091.html
 
Viimeksi muokattu:

-JP-

Alikersantti
Amerikkalaisprofessori lehdessä: Putinin todellinen kohde ovat Suomi ja Ruotsi
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288775406783.html

Venäjä irrottautuu tavanomaisten aseiden rajoitussopimuksesta
http://yle.fi/uutiset/venaja_irrottautuu_tavanomaisten_aseiden_rajoitussopimuksesta/7639719

Tälläisiä uutisia tänään ja tuntuu että samaa saa lukea joka päivä.
Vielä lisättävä että kaveri oli käymässä Sallassa ja sanoi että paikalliset on toisaalta tyytyväisiä kun asiakkaita on enemmän, mutta myös huolissaan kun rajan yli kulkee niin paljon venäläisiä rakennusmiehiä kun uudelleen rakentavat Alakurttia..

Että en oikein tiedä mitä pitää tapahtua että täällä oikeasti reagoitaisiin jotenkin kuten:
1. Irtauduttaisiin Ottawan sopimuksesta (Josta Kokoomus/Stubb lupasivat jo irtautua, mutta mitään ei vaan tapahdu)
2. Nostettaisiin PV:n rahoitus järkevälle tasolle
3. Liityttäisiin Natoon
4. Lopetettaisiin tämä suorastaan ajojahtimainen reserviläisten omaehtoisen ampumaharjoittelun tahallinen vaikeuttaminen niin ylikireän aselain kuin ampumaratalakien muodossa. Myös ELY -keskuksien rajattomalle ylivallalle tulisi tehdä jotain.

Uskomatonta että täällä ei vaan hyssytellään ja leikitään kuollutta
 

Maidan

Respected Leader
 

Vonka

Supreme Leader
Poliitikoilla on sellainen sisäänrakennettu piirre, että he eivät halua ajatella ikäviä asioita. Suurin osa on tunkenut parlamenttipaikoille ilman halua oikeasta vastuusta. Poliitikon vastuu on kuin surkean konsultin. Mitä vaikeampi asia ja mitä enemmän poliitikko itse on asiassa kiinni, sen vahvempi psyykkinen kieltomekanismi.

Mutta minä en enää piittaa noista iltapuluista. Kohkaavat niin paljon, että kyllästyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Poliitikoilla on sellainen sisäänrakennettu piirre, että he eivät halua ajatella ikäviä asioita. Suurin osa on tunkenut parlamenttipaikoille ilman halua oikeasta vastusta. Poliitikon vastuu on kuin surkean konsultin. Mitä vaikeampi asia ja mitä enemmän poliitikko itse on asiassa kiinni, sen vahvempi psyykkinen kieltomekanismi.

Mutta minä en enää piittaa noista iltapuluista. Kohkaavat niin paljon, että kyllästyttää.

Tuossa mitä sanoit kiteytyy aika lujasti ero poliitikon ja valtiomiehen/naisen vàlillà.
 
Top