Aika vähänlaisesti asiallista keskustelua, vaikka tämän luulisi olevan hyvinkin monia lähellä ja kiinnostava aihe. Asiantuntemustakin olisi enemmän, kun pohtia sivukaupalla millaista ajoneuvoteollisuutta maamme kaipaa huoltovarmuuden kannalta tai mitä suorituskykyä löytyy merivoimien suto-torpedoista. Enkä nyt osoita sormella yllä olevaa muutamaa kevennysheittoa.
Esitetyn mallin tuomat lisävirat toki kelpaavat PV:lle kuten mille tahansa virastolle. Paikallispuolustus saattaa olla uusi tulevaisuuden etulinja, johon on jo nyt kohdennettu paljon harjoituspäiviä. Samalla tuolilla ehtii vuoden mittaan paneutua muihinkin kuin vapaaehtoisiin harjoituksiin. Ite pidän aika lailla varmana, ettei mitään lisätoiminnan rahoitusta MPK:lle enää seuraavalta hallitukselta löydy. MPK:n puheenjohtaja Peltomäki on ainakin samaa mielta:
Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen puheenjohtaja Tapio Peltomäki suhtautuu puolustusministeriön vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta käsitelleen selvityksen tuloksiin varauksella. Puolustusministeriön asettama työryhmä esitti, että vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus voidaan järjestää siten, että MPK:lle kuuluva sotilaallinen koulutus siirretään Puolustusvoimille. MPK:n eli Maanpuolustuskoulutus yhdistyksen tehtäviksi jäisivät Puolustusvoimien sotilaallisen koulutuksen tukeminen sekä sotilaallisia valmiuksia palvelevan koulutuksen ja varautumis- ja turvallisuuskoulutuksen antaminen.
MPK:n puheenjohtaja on huolissaan siitä, onko vaadittu lisärahoitus sitten muualta pois.
Myös työryhmän selvityksessä on mainittu riskinä, että vapaaehtoisten koulutus jää vähälle huomiolle, mikäli tarvittavaa lisärahoitusta ja tehtäväkokoonpanon lisäystä ei kyetä osoittamaan erillisenä, Peltomäki pohtii maanpuolustusjärjestöjen Reserviläinen lehdessä.
"En ole vieläkään sitä mieltä, että tämä on huono juttu, mutta esillä oleva uudistus vaatii tietyt reunaehdot toteutuakseen", Peltomäki kuitenkin toteaa.
Peltomäen everstiluutnanttiylennys 6.12. taisi tulla siitä, ettei MPK vastustanu asiaa työryhmissä.