MPK:n suuntaviivat päätetty

Pelkkä kuvan perusteella ei voi vastata. Mielipidevastauksen voi antaa, mutta onko se sitten oikein vai väärin. Riippuu henkilöstä, mitä kukin pitää tärkeänä.
Jossain asioissa ollaan menty eteenpäin kun taas jotkut asiat ovat ottaneet takapakkia.

Mielestäni byrokratia tai sen lisääntyminen, se on huono asia!

Eikös ollut poliittisesti hyvä vastaus?
 
Pelkkä kuvan perusteella ei voi vastata. Mielipidevastauksen voi antaa, mutta onko se sitten oikein vai väärin. Riippuu henkilöstä, mitä kukin pitää tärkeänä.
Jossain asioissa ollaan menty eteenpäin kun taas jotkut asiat ovat ottaneet takapakkia.

Mielestäni byrokratia tai sen lisääntyminen, se on huono asia!

Eikös ollut poliittisesti hyvä vastaus?

@AKE-ukki on varmaan saanut kokea MPK:n toimintaa aikasempinakin vuosina joten osaa arvioida asiaa paremmin kuin itse.
Oman fiiliksen mukaan kehitystä on varmasti tapahtunut, niin varusteissa kuin toiminnassa, mutta byrokratia haiskahtelee kovasti.
 
Kaksi askelta eteen, yksi taakse, yhdet molemmille sivuille ja melkoinen osa, etten sanoisi leijonanosa on ollut intille ominaista paikoillaan töjöttämistä. Kiireestä ei laitosta ainakaan voi syyttää.

Jos askelkuviota arvioi, niin enemmän eteen kuin taaksepäin. Mutta se vauhti ei ole päätä huimannut.

Kulloisenkin osallistuvan aktiivijoukon saattohoitaminen vie aina aikaa.

Täältä rivin takaa on helppo huudella, kun ei ole tiennyt eikä tuntenut kulloisiakin toiminnan reunaehtoja. Rahoitus on ollut karkkirahaa lapsille - tasoa ja ilman pv:n henkilöstön omasta selkänahasta revittyä uhraamista ei oltaisi tässäkään.

Jossain vaiheessa oli kausi, kun asia sisäpolitisoitiin parhaan kansallisen tavan mukaisesti. Älinä uusista suojeluskunnista tms. oli pakko huomioida ja se oli joidenkin vasemmistolaisten poliitikkojen turvasana - eli keino saada palstatilaa metioissa.

Kyllähän se toi iivanan aloittama töytäily kv-tasolla -auttoi- löytämään punaisen langanpään. Ei tarvi enää perustella olemistaan jakamalla vettä ripulin kourissa painivassa pitäjässä, useimmat suomalaiset tajuavat, että sotilailla on oma roolinsa tässä maailmassa, eikä sitä tarvitse lisäperustella paljonkaan.

Summarum. Olisin luonteeni mukaisesti halunnut nähdä nopeamman tahdin touhussa ja muutamia kokoonpanoihin ja tuotantoon liittyviä pointteja, joita en nyt ala enää lotvehtimaan. Toivottavasti pv pystyy irrottamaan toiminnasta sellaisia hyötyjä, joita se voi käyttää maan etuja palvellen.

Boldasin tuonne rivin. Ja olen varma siitä, että ao. ihmiset ansaitsevat vilpittömän kiitoksen, enemmän kuin osaamme edes arvata.
 
@AKE-ukki @Fencer @Woodsman

Olette täysin oikeassa.

Kun vapaaehtoinen maanpuolustus sai hypyn Neuvostoliiton hajotessa ne olivat pieniä siemeniä, jotka kylvettiin ja byrokratiasta huolimatta kehitystä on tapahtunut - ja tapahtuu!

Tahto. Ilman tahtoa ei ole mitään. Ilman tahtoa jokainen ase on romurautaa.

Lakki päästä!

Kuvan mies oli seitsemänkymmenen ikäinen näyttäessään osaltaan nuoremmille, että isänmaa on kaikille kansalaisille tärkeä.

Holger Pitkänen in Memoriam (1921-1996).

Tässä kuvassa luutnantilla on vielä tupakka huulessa:

5021396.jpg
 

Liitteet

  • 1531461797880.jpeg
    1531461797880.jpeg
    12 KB · Luettu: 2
Luin koko ketjun läpi. Nyt kirjoitan viestin. Tämä kuva on 1990-luvun alusta. Onko menty eteenpäin? Taaksepäin? Oletteko varmat, ettette kirjoita väärää vastausta!

Katso liite: 22961
Paikallisjoukot ovat kirjaimellisesti paikallisia eli jokainen tuntee vain osan norsusta. Sinänsä on samantekevää mikä taso on joskus ollut tai mikä taso on jossain muualla.
Muuntoasemaa puolustava joukko joko epäonnistuu tai onnistuu tehtävässään.
 
PLM:n budjettiehdotuksesta:

Lisäksi toimintamenomäärärahoihin on esitetty noin 10 miljoonaa euroa sotilastiedustelulaista aiheutuvaa lisärahoitusta ja noin kuusi miljoonaa euroa Puolustusvoimien henkilöstömäärän lisäämiseen.

Olisiko tuossa kuudessa miljoonassa huomioitu sotilaallisen koulutuksen siirtyminen PV:lle?
 
MPK mietintö on mietitty ja lausunto on annettu. Kovin on kentällä tullut propuskasta kriittisiä milipiteitä. Kysymys kuuluukin useinkin onko tämän (mietinnön) tulos MPK:n Grande finale?

Aletaankos pyörää taas keksimään uudestaan??
 
Viimeksi muokattu:
Yleinen viesti mm. "Vanhoilta" päteviltä kouluttajilta on, että tämä oli tässä. "Pitäkää tunkkinne". Mitään tarkempaa mielipidettä ei ole, yleinen ilmapiiri vain. Jonkun pitäisi nyt tulla ULOS norsunluutornista selittämään ja rauhoittamaan tilanne!

Pian meillä on kouluttava instanssi ilman kouluttajia.
 
Viimeksi muokattu:
Ilmeisesti asekielto ilman PV:n vetovastuuta astui voimaan kesken syksyn. Se on ymmärrettävästi kuppasinta. Tuollaisia kursseja on kuitenkin muutettu PV:n tilaamaksi koulutukseksi.

SOTVA ja valmiuskoulutus saisivat kuitenkin vahvistuksia?

Maailma muuttuu ja MPK sen mukana.
 
Sivulta 24:
Jatkossa sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta kehitettäisiin vahvemmin Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen ohjauksessa nousujohteiseksi kokonaisuudeksi, joka tukisi selkeämmin kyseisten viranomaisten antaman sotilaallisen koulutuksen tarpeita. Sotilaallisia valmiuksia palvelevaan koulutukseen suunniteltaisiin kaikille vapaaehtoisille yhteisiä koulutuskokonaisuuksia.
Yhteisen koulutuksen lisäksi sotilaallisia valmiuksia palvelevaan koulutukseen kuuluisi nousujohteisia koulutushaarakohtaisia koulutusohjelmia, jotka suorittamalla vapaaehtoisen reserviläisen voisi olla mahdollista saada uusi sodanajan sijoitus. Tällaisia koulutushaarakohtaisia koulutusohjelmia voisivat olla esimerkiksi sotilaspoliisikoulutushaaran tai tuliasemakoulutushaaran koulutusohjelmat. Sotilaallisia valmiuksia palvelevan koulutuksen painopisteenä olisivat paikallisjoukkojen osaamistarpeita tukevien koulutusohjelmien laatiminen.
Sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta voitaisiin kuitenkin hyödyntää myös operatiivisten ja alueellisten joukkojen koulutustarpeita tukevalla tavalla. Henkilöiden sijoittaminen olisi edelleen Puolustusvoimien tehtävä, eikä koulutusohjelmien suorittaminen takaisi kenellekään oikeutta sodanajansijoitukseen. Tästä huolimatta vapaaehtoisille asevelvollisille tarjottaisiin mahdollisuus kouluttautua uudelleen reservissä uusiin tehtäviin, mistä voisi seurata sodanajan sijoituksen saaminen. On ylipäänsä Puolustusvoimien edun mukaista sijoittaa aktiivisia ja hyvin tehtävään soveltuvia vapaaehtoisia sodanajan joukkoihin.
----
Sotilaallisia valmiuksia palvelevan koulutuksen kaikille yhteisellä koulutuksella koulutettaisiin osaamista, joka on tarpeen kaikille asevelvollisille. Kyse olisi kaikkia sotilaita koskevista sotilaan perustaidoista, joita ovat esimerkiksi perusampumataidon koulutus, suunnistuskoulutus, kaikille joukolle yhteisten välineiden käytön koulutus ja ensiapukoulutus. Myös taistelukoulutuksen perusteet, kuten toimiminen vartiomiehenä kuuluisivat kaikille yhteiseen koulutukseen.
Sotilaallisia valmiuksia palvelevan koulutuksen eriytyvässä tehtäväkohtaisessa koulutuksessa erikoistuttaisiin siihen tehtävään, johon yksilö voitaisiin sijoittaa koulutuksen jälkeen. Koulutuksessa syvennettäisiin aiemmin opittua ja siinä keskityttäisiin sellaisten taitojen sekä asejärjestelmien ja välineiden käytön harjoitteluun, jotka yksilön olisi hallittava saavuttaakseen kyseisen sijoituksen edellyttämät osaamisvaatimukset. Tällaista koulutusta voisi olla esimerkiksi sotilaspoliisiksi kouluttautuvalle tarjottava voimankäyttövälineiden käsittelykurssi ja kohteen-suojauskurssi. Muita esimerkkejä ovat erilaiset tarkka-ampujakurssit, mittauskurssit ja tulen-johtokurssit.
Sotilaallisia valmiuksia palvelevilla kursseilla ei koulutettaisi kaikkia sijoituksen vaatimia taitoja, mutta koulutuksella luotaisiin riittävä perusosaaminen sijoittamista varten. Mahdollisen sijoittamisen jälkeen asevelvollisen kouluttaminen jatkuisi Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen kertausharjoituksissa ja vapaaehtoisissa harjoituksissa.
-------
:solthum:
Tulee mieleen ihan @CV9030FIN :n kertomat asiat, mutta virallisemmassa muodossa.
 
Mikä tuossa lausunnossa nyt näyttää niin pahalta, että kouluttajat ovat lähdössä? Sotilaskoulutuksen siirtyminen PV:lle? En meinaa hahmottaa miten tuo muutos vaikuttaa.
 
Mikä tuossa lausunnossa nyt näyttää niin pahalta, että kouluttajat ovat lähdössä? Sotilaskoulutuksen siirtyminen PV:lle? En meinaa hahmottaa miten tuo muutos vaikuttaa.
Ehkä tuo pelko, että VAPAAEHTOISUUS katoaa tämän myötä. Tämä siis mitä olen kuullut kentältä yleisesti. Korostan kuitenkin, että tämä ei ole allekirjoittaneen mielipide asiasta!
 
Viimeksi muokattu:
Ehkä tuo pelko, että VAPAAEHTOISUUS katoaa tämän myötä. Tämä siis mitä olen kuullut kentältä yleisesti. Korostan kuitenkin, että tämä ei ole allekirjoittaneen mielipide asiasta!

Viime viikonloppuna olin pitkästä aikaa Karjalan Prikaatilla kertaamassa.

Isoin yllätys oli se että ennen ressujen hoitamia asioita kurssien perustamisessa oli siirretty kantahenkilökunnan hoidettavaksi.

Siinä on kanssa kohta joka voi syödä ressua, jos tehtävät yksinkertaistuvat.
 
Back
Top