Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Näin Suomessa: Korruptio karuinta kolmella alueella

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Bushmaster, 13.08.2015.

 1. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,595
  Pisteet:
  316
  Toisaalta hyvä tiimi koostuu (toisilleen) tutuista ihmisistä. Toki tarpeeksi pitkälle vietynä ulkopuoliset alkavat lopulta epäilemään hyväveljeydestä. En puolusta korruptiota tai vääriä virkanimityksiä, mutta sanonpahan vain. Jokainen miettiköön omalle kohdalleen - palkkaatko tutun kaverin, jonka osaaminen ja pätevyys ovat esim. 75% seuraavan tuntemattoman hakijan pätevyydestä, vai palkkaatko sen tuntemattoman ihmisen? Entä kun työ on tärkeä ja täynnä vastuuta, ja pitäisi tuntea sisimmässään että valinnallaan saa aikaan parhaimman tuloksen? Kaveri vai pätevä tuntematon? Kaverin kanssa tulee paremmin toimeen. Kaveria voi piiskata vähän lujemmin ennen kuin se myrkyttää mielensä. Toisaalta kaveri jos alkaa laiskottelemaan, niin kynnys hänen piiskaamiseen on korkeampi. Vai onko se matalampi? Riippuu kaveruussuhteen laadusta. Entä kun palkattu kaveri alkaa suosittelemaan erästä toista kaveriaan seuraavaan avoimeen toimeen? Sanotko että "Ei", vai milloin katkeaa myötäilyn putki?

  Kaikissa meissä asuu pieni hyväveli tai hyväsisko.

  Ehkäpä se opetus on siinä, että kun ei palkkaa sitä ensimmäistäkään kaveria, niin välttää jatkossa laittamasta itseään sellaiseen asemaan, että joutuu lopulta sanomaan kaverille "Ei." On helpompi torjua tuntemattoman ja sopivan etäällä pidetyn ihmisen pienet ja suuret pyynnöt. Tuntemattomat kai myös lähestyvät harvemmin pyynnöillään pomoa.

  Minä olen tullut siihen tulokseen, että kaveriporukalla SAATTAA saada enemmän aikaan mutta siihen sisältyy sosiaalisia riskejä, varsinkin joidenkin painetilanteiden alla. Toisilleen tuntemattomien pätevien ammattilaisten tiimi on vakaampi ja ennustettavampi.

  Ehkäpä jossain on kokonainen tutkimus aiheesta "Kaveriporukat työelämässä verrattuna koottuihin ammattilaistiimeihin; haitat, hyödyt ja riskit".
   
  TBman ja Jukkis tykkäsivät tästä.
 2. Kaira

  Kaira Majuri

  Liittynyt:
  09.02.2015
  Viestejä:
  1,027
  Tykkäykset:
  2,243
  Pisteet:
  156
  Tässä vanha Ylen juttu poliittisista virkanimityksistä: "Poliittiset virkanimitykset ovat suomalaista korruptiota"

  Jutussa arvioidaan, että kuntien ja valtion virkanimityksistä tehdään 50-67% poliittisin perustein. Puolueiden yhteenlasketut jäsenmäärät vuonna 2011 olivat 313 700.[http://www.vaalitutkimus.fi/fi/kiinnittyminen/puolueiden_jasenmaarien_kehitys.html] Väestöstä kuuluu siis noin 6% puolueisiin. On tuossa vähän isommasta asiasta kyse, kuin siitä onko kavereista koostuva työporukka tehokkaampi, kuin pätevistä koostuva. Nimityksiä ja mittakaavaa kun tarkastelee, väittäisin pätevämpien (tai edes pätevien) olevan parempi vaihtoehto.
   
  TBman, STI_Tactical9mm ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Smith

  Smith Kersantti

  Liittynyt:
  30.06.2016
  Viestejä:
  134
  Tykkäykset:
  337
  Pisteet:
  16
  Minä pääsin aikoinaan kesätöihin sukulaisuuden avulla, olinko osa suomalaista korruptiota:confused:? Toisaalta tehtävä ei vaatinut mitään erikoisempia taitoja tai koulutusta puhumattakaan että se olisi ollut hyvin palkattu, vaan kuka tahansa valoon ja ääneen reagoiva olisi sen voinut hoitaa.

  Edes puoluekirjaa ei kysytty kun minut töihin otettiin. Pitäisiköhän jatkossa liittyä kaikkiin Suomen puolueisiin ja kirjata sopivan puolueen jäsenyys CV:hen aina eri työnantajien poliittisten kantojen mukaan?
   
 5. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,571
  Tykkäykset:
  15,479
  Pisteet:
  1,286
  Sama juttu...isäpuoli oli kunnanvaltuustossa ja kunnan kesätyö oli aika taattu, oli se sitten ruohonleikkausta tai mittausmiehen hommia. Jälkimmäiset oli tosi mukavaa duunia, poisluettuna paskakaivojen availu.
   
 6. StmSvejk

  StmSvejk Majuri

  Liittynyt:
  08.08.2014
  Viestejä:
  1,234
  Tykkäykset:
  852
  Pisteet:
  156
  http://www.hs.fi/kotimaa/a1470538131498

  Krp: Julkisten palveluiden yhtiöittämisessä piilee riski korruption kasvuun
  Asiantuntijoiden mukaan lainsäädäntöä pitäisi tarkastella uudelleen, kun entistä enemmän julkisia palveluita siirtyy yhtiöiden hoidettaviksi

  Tästä on kyse
  Julkisia palveluita yhtiöitetään
  Julkisia palveluita on siirretty ja aiotaan siirtää jatkossakin aiempaa enemmän osakeyhtiöiden hoidettaviksi. Osa yhtiöistä on esimerkiksi kuntien omistamia.

  Asiantuntijoiden mukaan muutoksen myötä useat eri lait vaativat tarkastelua, jotta hyvä hallinto, julkisuus ja virkavastuu turvattaisiin julkisissa palveluissa myös jatkossa. Muuten korruptioriski saattaa kasvaa.

  Tällä hetkellä suurin osa Suomen korruptiojutuista tutkitaan virkarikoksina.

  Myös esimerkiksi rikoslain lahjuspykälät ovat erilaiset riippuen siitä, onko lahjottu virkamies vai elinkeinoelämän toimija.

  ..
  Ihan hyvä juttu, mutta itse olen ainakin päätellyt että yhtiöittämisen takana on pyrkimys korruptiomahdollisuuksien parantamiseen, ei se ole seuraus, vaan siis syy.

   
  TBman ja Jukkis tykkäsivät tästä.
 7. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,216
  Tykkäykset:
  3,324
  Pisteet:
  1,286
  Suomessa on korruptiota ja sitä on paljon. Sitä sanotaan hyvä veli systeemiksi. Siinä ei välttämättä vaihdeta suoraa rahaa vaan enemmänkin palveluksia. Jos sitä ajatellaan olevan valtion tasolla paljon niin kuntatasolla sitä vasta riittääkin.

  Suomessa täytyisi ehdottamasti uusia korruptiolainsäädäntö niin kuin kansainvälisesti on jo vaadittukin. Nykyinen ei todellakaan vastaa todellisuutta.

  Välillä itsekseen on tullut mietittyä, että aikamoisia marionetteja nämä meidän "herrat" taitaa olla. Kuka langoista taustalta vetelee? Se on se mielenkiintoinen kysymys.
   
  lihapakaste, TBman, Jukkis ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 8. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,388
  Tykkäykset:
  2,691
  Pisteet:
  156
  Vain kehitysmaassa korruptioon tarvitaan ruskeita kirjekuoria!

  Parasta lääkettä tämmöiseen hyväveli touhuun on se, että asioista tehdään julkisia.

  Kyllä sitä ryhdytään ihmettelemään ja kyselemään miksi musiikinopettajan sijaiseksi on valittu merkonomi jolla on sama sukunimi kuin kunnanvaltuuston puheenjohtajalla, varsinkin jos selviää, että siellä olisi ollut pätevä opettaja tarjolla.

  Tuskin korruptiosta päästään koskaan täysin eroon. Se, että sitä on aina ollut olemassa on pelkkä tekosyy jättää se hävittämättä.

  Korruptio on yhteiskunnan syöpä joka jäytää sen perusrakenteita.

  Kuten jo aikaisemmin totesin, syrjinnästä ja epäoikeudenmukaisuudesta ei ole olemassa mitään light versiota.
   
  lihapakaste ja Jukkis tykkäsivät tästä.
 9. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,328
  Tykkäykset:
  6,743
  Pisteet:
  1,286
  Tukea kaverille, apua tietyn asian edistämisessä, otetaan mukaan päättäviin piireihin...jne... Rahaakin voi siirtää. Toimiva keino on perustaa toiminimi jonkin konsultoinnin varaan. Ottaa "lainan" rahakkaalta suunnalta ja tehtailee sitä vastaan konsultointilaskuja, niin siinähän ne kuittaantuu ja se raha on lopulta siellä missä pitääkin. Osakeyhtiöstä kun ei ole kyse niin aika hyvin ne rahat sekoittuu oman tilin käytössä ohi ulkopuolisten silmien. Keinot on monet.

  Suomi on kuin joukko pieniä gallialaisia kyliä. Jokaisessa on oma kyläpäällikkönsä ja kylän säännöt. Tai ehkä on parempi sanoa, että säännöt ovat kaikilla kylillä samat, mutta periaatteet ja menettelyt on jokaisella omanlaisensa.
  Kuntien rahamiehet ja päättäjät kyllä löytävät toisensa ja kun asioita "valmistellaan" kabineteissa niin siinähän sitä muodostuu lahjonnan tapoja. Merkittävissä asioissa linjapäätökset tehdään ensin kabineteissa ja vasta sen jälkeen ne sijoitetaan lakien edellyttämiin julkisiis päätösprosesseihin ja varmistetaan. että menettely täyttää lain kirjaimet. Tässä vaikeessa on mahdollista kommentoida julkista prosessia, mutta nämä kunnan veijarit ovat alansa mestareita keilaamaan sivuun kaikki hankkeeseen kohdistuvat arvostelut.


  Aina se on joku joka saa itse hyötyä, silloin kannattaa vetää langoista. Toimijahan voi myös vaihdella, mutta joku tavoittelee etua josta on valmis maksamaan jopa lahjuksia. Otetaanpa esimerkki:

  Riku Rikas omistaa maata kunnassa x . Hän haluaisi laittaa rahoiksi maataan ja miettii miten maksimoida voitto. Maa sellaisenaan ei tuota kuin ehkä 5 miljoonaa kunnan lunastusprosessissa, mutta jos sille saisi asuntokaavan niin hinta nousee 5-10 kertaiseksi. Eli 5 miljoonan maasta kannattaa varata vaikka 2 miljoonaa lahjuksiin, jos sen maan hinta kaavoitettuna nouseekin vaikka 20 miljoonaan. Todellista hyötyä sumplimisesta jää silti 13 miljoonaa vaikka 2 meni lahjuksiin. 100.000 summan lahjuksia riittää 20 eri suuntaan riittävän kattavuuden saamiseksi, on se aika paljon.

  Riku on jo vuosia sitten etsiytynyt kokoomuksen piireihin, kaltaistensa joukkoon. Siellä sitten aloitetaan tunnustelemaan suurta "kunnan etujen mukaista" rakennushanketta joka sattumoisiin osuu Rikun maille. Kunnan päättäjät eivät esitä lunastusta vaan jostain syystä poliittiset päättäjät haluavat "sopia" Rikun kanssa sopivasta markkinakelposesta korvauksesta (koska hyvä veli).
  Veronmaksajat maksavat kunnan hankkeen siten kuin päättäjät siitä ovat päättäneet ja Riku käärii voitot taskuun mun maakauppa on saatettu loppuun.

  Eihän tässä muusta ole kyse kuin siitä että kuinka alttiita päättäjät ovat näille houkutuksille. Aika moni lopulta miettii vain sitä omaa etuaan. Kaikki ovat Rikuja tavallaan. Raadollista eikö?


  .
   
  TBman tykkäsi tästä.
 10. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  Suomi on maa jossa ei korruptiota ole :rolleyes:


  http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/art...raston-turvallisuuspaallikko-vangittu/6268730

   
  STI_Tactical9mm ja TBman tykkäsivät tästä.
 11. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,449
  Tykkäykset:
  4,461
  Pisteet:
  1,286
  Suomi on maailman johtavin piilokorruptiomaa.
  Meillä on ollut tyylinä suomessa hehkuttaa juttuja, joissa "suomi on paras", mutta missäs viipyy nyt ne hehkunluojat, kun kerrankin olisi reaalicase käsillä...? Todellakin, tässä piilokorruptiossa ja sen eri variaatioissa olemme no. 1. Globaalisti.
   
 12. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,445
  Tykkäykset:
  4,033
  Pisteet:
  1,286
  Jukkis, krd, STI_Tactical9mm ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,738
  Tykkäykset:
  20,178
  Pisteet:
  1,286
  Tämä ilmiö lyö läpi koko julkisen sektorin. Aivan käsittämättömällä tavalla Suomessa elää rinnakkain julkinen sektori omine menettelytapoineen ja yksityinen omineen.
   
  lihapakaste, Jukkis, STI_Tactical9mm ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 14. Mainos 15. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  Arto Luujkkanen kirjoituksessaan kutsuikin suomen touhuja osuvasti "Toveri kapitalismiksi" :solthum:
   
  lihapakaste, STI_Tactical9mm ja TBman tykkäsivät tästä.
 16. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,445
  Tykkäykset:
  4,033
  Pisteet:
  1,286
  Tämä verokarjasta piittamaton asenne on se joka herättää minussa negaatiota.
  Me olemme byrokraateille todella vain karjaa jonka tarkoitus on maksaa ja totella.

  Kun nyt mainittu tapaus käsitellään, ei kukaan tule kyselemään miten tuollainen kaveri valittiin nykyiseen virkaansa.
   
  lihapakaste, Bushmaster ja TBman tykkäsivät tästä.
 17. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,449
  Tykkäykset:
  4,461
  Pisteet:
  1,286
  Aivan!
  Eräs tutkintalinja pitäisi olla, että miten ja keiden myötävaikutuksella heppu on virkaansa päästy ja siellä pysynyt... Kuka toinenkin sai rahaa?
   
 18. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,445
  Tykkäykset:
  4,033
  Pisteet:
  1,286
  Joku on tuonkin konnan nimittänyt virkavastuulla tuohon virkaan. Tuskin etsitään, tai kysellään.
   
  lihapakaste ja TBman tykkäsivät tästä.
 19. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,449
  Tykkäykset:
  4,461
  Pisteet:
  1,286
  Niin ja miettikää, kaveri on ilmeisesti saanut mielettömästi rahaa, no missä se kaikki raha on??? Jaettuna joillekin parhaille kavereille, todennäköisesti varmistaakseen hommansa jatkuvuuden.....
   
 20. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286

  Missä on lahjusten antajat ?
   
 21. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  908
  Tykkäykset:
  1,873
  Pisteet:
  76
  Kyllähän nuo kahden eri sektorin menettelytavat kummasti yhtenäistyvät, kun yksityisen sektorin ja julkisen sektorin (eräiden julkisen sektorin toimijoiden, voisi ilkeämpi sanoa) edut sattuvat kohtaamaan. Ja onhan suuresti kunnioitettu maan isä, ajatusten Liminganlahti, pääministerimme J. Sipilä toki ponnistelemassa Oy Suomi Ab:n luomiseksi. Hänhän otti juuri henkilökohtaiseen ylimpään valvontaansa suuren joukon valtionyhtiöitä voidakseen varmistaa niiden menestyksen ja mahdollisimman tehokkaan toiminnan omalla, lahjomattomalla tarkkuudellaan ja herpautumattomalla valppaudellaan ja pettämättömällä liiketoimintavaistollaan.
   
  lihapakaste ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 22. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286

  Unohtui tuosta "kiistämättömällä rehellisyydellään"....:D
   
  lihapakaste tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu