Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Näin Suomessa: Korruptio karuinta kolmella alueella

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Bushmaster, 13.08.2015.

 1. crane

  crane Eversti

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  1,990
  Tykkäykset:
  1,298
  Pisteet:
  316
  Tämä Bernerin liikennepelleily on hyvä esimerkki Suomalaisesta korruptiosta.
  Kuinka moni uskoo, etteikö tässä olis oma lehmä ojassa hänellä tai hänen yritystutuillaan..........aaaaivan, ei yhtään kättä noussut :facepalm:
   
  Sarek1, TBman, Rannari ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  Yllättäen ja kuin "tilauksesta" samaan aikaan tuli julkisuuten tähän "Bernerin -puhallukseen" verrattuna "pähkinöitä' oleva lahjusten ottaminen?

  Olisko tämä "turvallisuusjohtaja" ollut liian ahne, eikä ole maksanut ylemmille tahoille riittävästi "voitelurahaa" ja siksi juttu ja "rikollinenen" on päätetty paljastaa poliisille? :rolleyes:
   
  Pistemaali ja TBman tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,738
  Tykkäykset:
  20,178
  Pisteet:
  1,286
  Sipilähän ei ole väittänyt olevansa umpirehellinen. Hän kertoi olevansa niin rehellinen kuin voi olla. :p
   
  lihapakaste, Sarek1, Pistemaali ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,042
  Tykkäykset:
  5,421
  Pisteet:
  1,286
  Tämähän on kepulipääministereillä jo perinne. Eikö Annelikin aikanaan puhunut niin totta kuin osasi.
   
  lihapakaste, Sarek1, baikal ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Lähde: http://www.aamulehti.fi/kotimaa/puo...oi-vtvn-tarkastajille-vaaraa-tietoa-24265980/

  On se kumma kun hankinnoista keskustelu ja päättäminen ei millään onnistu toimisto-olosuhteissa. Toistellaan kuitenkin mantraa: Suomessa ei ole korruptiota - Suomi on maailman vähiten korruptoitunein maa...

  ps. Tämä Lindbergin kommentti artikkelista aiheutti oikein erityistä Kummeli-tyylistä hilpeyttä:

   
  baikal tykkäsi tästä.
 7. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231207-kotimainen-korruptio-elaa-ja-voi-hyvin

  Kotimainen korruptio elää ja voi hyvin
  10.2.2017 08:42 Arto Luukkanen
  1 kommentti
  [​IMG]
  Kotimainen korruptio elää sitkeästi

  Minulla oli eilen etuoikeus haastatella televisio-ohjelmaani (Dosentti/Alfa-tv) eläkkeellä olevaa korruptiotutkijaa ja poliisia Heikki Pihlajamäkeä. Heikki on kotoisin Pohjanmaalta ja se lähtökohta sopii korruptiotutkijalle – sellaisessa ammatissa pitää olla sitkeyttä, älykkyyttä, rehellisyyttä, suoraselkäisyyttä ja itsepäisyyttä - ihan niin kuin pohjalaisilla verenperintönä on. Hänellä oli myös vakavaa puhuttavaa tärkeästä aiheesta: hänen mukaansa suomalainen korruptio elää ja voi hyvin.

  Televisioidun juttutuokiomme aiheena oli suomalainen sumplailu, joka näyttää rehottavan suomalaisessa lähidemokratiassa. Heikin mukaan ongelma on rakenteellinen; ne ihmiset, jotka päättävät kunnallisdemokratiassa, istuvat myös firmojen ja osakeyhtiöiden hallituksissa. He päättävät ja hyötyvät yhtä aikaa.

  Pahinta korruptio on rakentamisessa ja remonttien ja urakoiden hinnoittelussa. Kun kunta maksaa, se voi maksaa kaverin firmalle kolminkertaista hintaa tarvikkeista. Pienissä kunnissa kaikki on niin lähellä; sitten kun on tehty palveluksia ”kaverille” niin on selvää, että vaalikassaan lipsahtaa isompiakin summia.

  Korruption loppulaskun maksavat kaikki. Me. Suomalaiset. Kuntalaiset. Summat voivat olla huomattavia kuten esimerkiksi asfalttikartellissa. Siinäkin tapauksessa kävi lopulta niin, että kunnat eivät lopulta uskaltaneet pyytää vahingonkorvauksia syyllisiksi todetuilta firmoilta. Ei vaikka korkein oikeus totesi kartellin olemassaolon. Suolaisen laskun maksoivat kuntalaiset. Sen maksoit Sinä.

  Asialla on merkitystä. Se miksi joskus tuntuu, että suomalainen elää vain sitä varten, että saa maksettua asuntolainansa johtuu tästä. Joku vetää välistä ja me maksamme nöyrästi.

  Ennen vaaleja kannattaakin testata ehdokkaita ja kysyä suoraan. ”Mistä saat vaalirahasi?” Nyt tarvitaan läpinäkyvyyttä ja avoimuutta.

  Julistetaan sota suomalaiselle korruptiolle!

  Arto Luukkanen

  Järvenpää

  ps. Heikin ohjelma tulee ulos kuukauden päästä.
   
  lihapakaste ja Myrskyhiiri tykkäsivät tästä.
 8. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,683
  Tykkäykset:
  4,989
  Pisteet:
  636
  Jaahans aamulehti jatkaa tätä vuosia kestänyttä PVn "korruptio" uutisointia. Suurinta osaa noista kaupoista ei edes PV KOM päätä vaan Puolustusministeri. Ja jos joku firma on ainut mikä tuottaa jotain tuotetta, esim Lapua, niin pitäisikö sen firman henkilöstöä, tilaisuuksia yms karttaa viimeiseen saakka....
  Taitaa Aamulehti pyrkiä Ylen kanssa kisaan mukaan, kun naisten pääsy varusmiehiksi uutisointi ei ottanutkaan tuulta alle
   
 9. Pistemaali

  Pistemaali Kersantti BAN ALTTERI

  Liittynyt:
  05.09.2016
  Viestejä:
  290
  Tykkäykset:
  261
  Pisteet:
  16
  Ei voi pitää paikkaansa!

  Suomihan on maa ilman korruptiota, jossa ei missään tapauksessa pedata poliittisilla päätöksillä pienille klikeille ja/tai sukulaisille valtion utareesta kultaruiskuja.

  Meillähän on myös vastuullinen media ja tutkitusti myös mahtava sananvapaus jossa ei väärinajattelevia tuomita näytösoikeudenkäynnein! /s
   
 10. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Kaksi täysin eri asiaa pitää yllä normaaleja kontakteja Puolustusvoimien kannalta tärkeiden yritysten kanssa ja käydä voiteltavana jollain sauna/kala/metsästys-reissuilla firmojen piikkiin. Mutta jatketaan toki teeskentelyä, että tämä on täysin normaalia valtiollisen viranomaisen toimintaa kaupankäynnin ja suhteiden ylläpitoon liittyen eikä mitenkään liity korruptioon, kähmintään, hyväveli-verkostoihin jne.
   
  Herman30 tykkäsi tästä.
 11. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,683
  Tykkäykset:
  4,989
  Pisteet:
  636
  Jokainen näkee mitä haluaa. Mutta asiasta on tehty selvitys ja mitään laittomuuksia ei ole ollut.
  Ja odotellaan taas puolivuotta/vuosi eteenpäin niin Aamulehdeltä tulee vastaava uutinen taas. näitä tuntuu tulevan aina tasaisin väliajoin.
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005082629.html?ref=rss
   
 12. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  5,271
  Tykkäykset:
  7,992
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä pitää karttaa jos kyseessä on tilaisuus johon se firma kutsuu ja maksaa kulut, kuten metsästysreissu, kylpylä- tai muu vapaa-ajalla toimiva matka.
  Sallittuja on mielestäni messut ja ja muut yleiset tilaisuudet jossa firma esittelee tuotteitaan. Sekä jos henkilökohtaisesti tunnet firman jonkun henkilöstöön kuuluvan niin tottakai saa vapaa-ajalla seurustella.
  Mutta jos tämä tuttu alkaa tarjoilla matkoja yms mitä voi pitää vaikuttamisena niin silloin mennään taas yli sallitun rajan.
   
 13. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Tämä Engström taitaa olla todellinen Puolustusvoimien Baghdad Bob:

  Jep jep. Eli kunhan kilpailutusta ei ole voiteluhetkellä käynnissä niin voitelu lakkaa olemasta voitelua. Pettämätöntä logiikkaa...
   
 14. Mainos 15. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,738
  Tykkäykset:
  20,178
  Pisteet:
  1,286
  Näistä lausunnoista voi huomata ainakin sen, etteivät virkavoideltavat enää edes hahmota, mitä tarkoittaa voitelu.

  Joka paikassa, missä liikkuu kosolti yhteiskunnan -vastikkeetonta- rahaa, on todennäköistä törmätä voiteluun. Korruptiotahan meillä kun ei ole.

  Amerikoissa on yritetty suitsia ilmiötä, jossa sotahenkilö on luonut virkaurallaan suhteen johonkin yritykseen. Eli vaikuttanut firmansa ostopäätöksiin, suomeksi. Ja kun rahaa ei uskalleta juuri liikutella, niin kappas, sotahenkilö rupeaa saamaan uransa jälkeen konsulttipalkkioita tavaraa myyneestä firmasta. Tai firmoista. Eli on konsultoivinaan, mutta tosiasiassa saa eläkettä.

  Konstit on monet ja turhan sinisilmäiseksi ei ole tarvetta ryhtyä. Kun jonkun peukalon alla on verohilloa, niin kyllä sitä monta keinoa koetellaan, että sille tonkalle päästäisiin.

  Mutta kuten todettu: Suomessa tällaista ei tieten tapahtu.

  Panen kuitenkin erään julkishankintoihin liittyvän anekdootin kehiin. Pitäjässä äks tarvittiin kaluston huoltoa ja tietokoneiden kuittailua varten sellainen härpötin, jolla voidaan vikamerkit ym. kuittailla. Hong Kongista, sieltä Kiinan kupeesta tämän värkin olisi voinut tilata hintaan 900 euroa rahteineen. Hyviä arvauksia kehiin, paljonko oli hintaa, kun tuo oivallinen hörpötin hommattiin kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti -sovittuja- kanavia pitkin? Tähän epäsot. selkäkeikkaa kolmannella.
   
  lihapakaste, Myrskyhiiri, Sarek1 ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 16. PSB 5500

  PSB 5500 Kapteeni

  Liittynyt:
  01.01.2016
  Viestejä:
  823
  Tykkäykset:
  1,745
  Pisteet:
  76
  Julkisen hallinnon hankintoja jollakin alalla seuranneena veikkaisin että ainakin nelosella tarvinnee tuo hinta kertoa? Bonuskysyksenä vielä niin tuliko aikanaan kalliimmalla toimivaa tavaraa tuon kunnan X tarpeisiin? Joskushan nämä kilpailutukset tuo tulokseksi hankintoja jotka ei täytä oikein minkäänlaisia kriteerejä lopulta siinä aiotussa työssään.. mutta en jatka aiheesta enempää kun huomaan kiihtyväni ja tarkoitus on jatkaa työssäni vielä jatkossakin
   
  Sarek1, baikal ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,738
  Tykkäykset:
  20,178
  Pisteet:
  1,286
  Vitosella kerrotaan. Tämän nimenomaisen casen kuitteja en ole nähnyt, mutta sen verran hajulla olen, että en epäile.

  Sitten on tämä kilpailutus. Esim. pitäjä remontoi terkkarinsa siipeä. Simppeliä hommaa, joka ei vaadi mitään erityistä. Pikku-urakoitsijat tiputetaan pelistä halvimpine tarjouksineen: teillä ei ole referenssejä esittää nykymuotoisine vaatimuksineen. Jee. Ja ullattaen Voittaja laahaa tekemään virolaisia lapioon nojaajia ja valmista tulee tahdilla Iisakin kirkko. Myöhästyminen on nykyään se normaali, jälkien korjaaminen on vakio. Se niistä referensseistä. Ja lähdehän käräjöimään jotain isoa lafkaa vastaan.....onnea.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 18. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Liittyen Trafiguran hämäriin bisneksiin muualla maailmassa Herra Elinkeinoministerin kommentti vastaavanlaisen korruption/lahjusten ottamisen mahdollisuudesta Hölmölässä:

  Lähde: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702112200069133_ul.shtml

  En tiedä olenko ainoa, mutta minun on ainakin vaikea ottaa vakavasti tällaisia lausuntoja parikymmentä vuotta kepun sisäpiirissä touhunneelta. Tulee lähinnä Baghdad Bob taas mieleen. Kuka näitä oikein äänestää...
   
  lihapakaste tykkäsi tästä.
 19. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,445
  Tykkäykset:
  4,033
  Pisteet:
  1,286
  Vaikka koruptio on ongelma, ihan yhtä suuri ongelma on jos poliitiokoilta ja virkamiehiltä kielletään yhteydenpito yhteistyökumppaneihin.
  Kultainen keskitie on tässäkin paras vaihtoehto. Lain pitäisikin määritellä koruption rajat mahd. tarkasti. Koska se mikä on toiselle normaalia vieraanvaraisuutta, on toiselle turhaa ja ylimääräistä luksusta, kuka on sitten oikeassa vaihtelee.
  Lisäksi sitä paljon puhuttua virkavastuuta noissa Baikalin mainitsen tyyppisissä urakoissa pitäisi nostaa esiin. Kun virkamiehen oma asema on vaakalaudalla, hän vaatii palveluntuottajalta, tai toimittajalta ihan eri tavalla laatua.
   
  Sarek1 ja baikal tykkäsivät tästä.
 20. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,738
  Tykkäykset:
  20,178
  Pisteet:
  1,286
  Tässäkin päädymme lakiin. 200 Valittua paahtaa kaudesta toiseen niska limassa:rolleyes: lakeja, mutta tähän ei vaan tahdo löytyä toimivaa pakettia. Asia ei tietysti ole aivan helppo, mutta sitäkin tärkeämpi. Siinä vaiheessa, kun korruptio on edennyt vaikkapa itä-eurooppalaiseen kastiin, niin ollaan jo toden äärellä.

  Suomalaista korruptiota ei kannata liioitella, mutta ei siltä ole syytä ummistaa silmiäänkään. Väärää toimintaa ei kansalaisten edes tarvitse hyväksyä. Kyse on yleensä kuitenkin siitä jakokakusta, joka on kerätty pakolla itsekunkin rahaliikenteestä. Ei ole olemassa mitään -valtionrahaa-, kyllä se kaikki on ihan kerättyä yrityksiltä ja kansalaisilta. Lainarahaan on turha vedota, koska senkin maksavat tasan taatusti ym. :confused:

  Onko sitten pv:n komentaja lipsahtanut väärille urille, kun on virkatoimiaan hoitaessa käynyt kalassa ja metsällä kumppaneiden piikkiin? Kekkonen hiihti ja Kekkonen kalasti ja metsästi. Oli se kauheeta aikaa.....nyt tästä Onnesta pääsevät osallisiksi myös pienemmät herrat. :cool:

  Tyydyn lyhyesti lainaamaan erästä manoille jo siirtynyttä kansanedustajaa: "jos kukaan ei pidä silmällä, mitä tapahtuu, niin alkaa tapahtua varmasti". Tämä lause koski korruptiota.
   
  Rantojen mies, Jukkis, Bushmaster ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 21. Rantojen mies

  Rantojen mies Kersantti

  Liittynyt:
  08.09.2015
  Viestejä:
  143
  Tykkäykset:
  160
  Pisteet:
  16
  Yhteyttä saa pitää. Neukkareissa ja toimistoissa tavata, puhelimessa puhua ja palavereja pitää. Messuillakin saa osastolla käydä seisomassa. Kylpylään, risteilylle, maksetuille illallisille, jahtireissuille tai muihin peijaisiin ei pitäisi olla mitään asiaa. Jos tämä estää sen, että firma ei enää pysty myymään tuotteitaan tai palvelujaan viranomaiselle, niin ei sellaiselta yritykseltä olisi varmaan kannattanut mitään ostaakaan.
   
  lihapakaste, Kaira, Herman30 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 22. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,445
  Tykkäykset:
  4,033
  Pisteet:
  1,286
  Pointtini onkin tuo rajanveto, onko se kampaviineri siellä neukkarissa liikaa? Entä nami sieltä messuosastolla?
  Jos korruptionvastaisessa ohjeessa puhutaan normaalista vieraanvaraisuudesta, mitä se tarkoittaa ja kuka on arvollinen päättämään asiasta?
  Ääriliike suuntaan, tai toiseen on huono. Sielä missä se kampaviineri aiheuttaa kateutta, ei pieni metsästysreissu haittaa ollenkaan.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu