Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Näin Suomessa: Korruptio karuinta kolmella alueella

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Bushmaster, 13.08.2015.

 1. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,083
  Tykkäykset:
  2,893
  Pisteet:
  636
  Tällaisia juttuja ei ihan kevein perustein lähdetä kirjoittelemaan. HS:n artikkeli osuu nyt arkaan paikkaan. Poliisijohtajat eivät tunnusta nähneensä heille virallisesti v. 2009 lähetettyä päätöstä Aarnion 1. rikostutkintakierroksen tutkinnanjohtajalta / valtionsyyttäjältä Ari-Pekka Koivistolta, jossa varoitettiin Aarnion yhteyksistä United Brotherhoodin johtoon.

  Olli Ainola vaatii koko paskan perinpohjaista pöyhintää valtioneuvoston asettamalla tutkintaryhmällä, joka toimisi vieläpä erityislainsäädännön turvin ja laajoilla tiedonhankintaoikeuksilla.

  Kannat kovenevat on the Kwambo River. (sarjakuvaromaanista Ada viidakossa by Altan / Tapiiri)

  Kuinka syvälle / korkealla uskalletaan tonkia?

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702132200069565_uu.shtml

  HS: Poliisijohtoa varoitettiin Aarnion yhteyksistä alamaailmaan jo vuosia sitten
  Maanantai 13.2.2017 klo 03.01 (päivitetty klo 13.53)
  Poliisin ylijohtoa ja Helsingin poliisin johtoa varoitettiin Jari Aarnion yhteyksistä alamaailmaan jo vuosia sitten, kertoo Helsingin Sanomat.

  (AOP)">[​IMG]
  Jari Aarnio hovioikeudessa vuonna 2016. (AOP)

  Lehden mukaan huumepoliisia johtaneen Aarnion ja rikollispomo Keijo Vilhusen yhteydet nousivat esiin huumepoliisien ensimmäisessä virkarikostutkinnassa vuonna 2007. HS kertoo, että valtionsyyttäjänä ja poliisirikostutkinnanjohtajana toiminut Ari-Pekka Koivisto varoitti asiasta Helsingin poliisipäällikköä sekä kirjallisesti että suullisesti.

  HS perustaa tietonsa Koiviston vuonna 2009 tekemään päätökseen, josta ei ole aiemmin kerrottu julkisuudessa. Koivisto totesi kirjallisessa päätöksessä, että alustavissa selvityksissä oli tullut esiin "hälyttäviä asioita".

  Koivisto kertoi lehdelle, että oli kertonut asiasta Helsingin silloiselle poliisikomentajalle Jukka Riikoselle henkilökohtaisesti jo ennen päätöksen antamista. Sen lisäksi hän lähetti päätöksen tiedoksi Riikoselle.

  - Jukka on tullut minulta tietämään, että muiden poliisimiesten mukaan Aarnion ja Vilhusen väleissä on jotain outoa, Koivisto sanoi HS:lle.

  Päätös lähetettiin myös sisäministeriön poliisiosastolle ja oikeuskanslerinvirastoon.

  Poliisin nykyjohto ei kommentoi


  Riikonen sanoo lehdelle, ettei muista Koiviston kertoneen Aarnion ja Vilhusen yhteydenpidosta tai nähneensä kirjallista päätöstä.

  Päätöstä eivät muista nähneensä myöskään HS:n haastattelema silloinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero tai poliisin ylijohdossa tuolloin työskennellyt, keskusrikospoliisin nykyinen päällikkö Robin Lardot.

  Helsingin poliisin johdosta ei maanantaina haluttu kommentoida asiaa.

  - Poliisilaitoksen johdossa olevat eivät ole olleet tuolloin sellaisissa tehtävissä, jotta tietoa olisi tullut heille, kertoi Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtaja Juha Hakola.

  Vilhunen on United Brotherhood -liivijengin entinen pomo. Joulukuussa hänet tuomittiin käräjillä Aarnion kumppanina huumebisneksissä 10 vuoden vankeuteen muun muassa törkeistä huumerikoksista.

  STT


  http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702142200069896_uu.shtml

  Näkökulma: Poliisiskandaali on perattava pohjamutia myöten supertutkinnassa
  Tiistai 14.2.2017 klo 07.58

  Jari Aarnion oikeudenkäynnit ja poliisin sisäinen penkominen eivät riitä vakuuttamaan, että poliisissa on kaikki hyvin. On nimitettävä totuuskomissio, kirjoittaa Olli Ainola.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017
 2. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,083
  Tykkäykset:
  2,893
  Pisteet:
  636
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017
 3. Mainos 4. Viljami

  Viljami Kersantti

  Liittynyt:
  19.03.2014
  Viestejä:
  124
  Tykkäykset:
  221
  Pisteet:
  16
  Epäilemättä Aarnion toimintaan on poliisiorganisaatiossa huomiota kiinnitetty ja keskustelua on varmaan käyty. Onhan nyt aivan mahdotonta että hän olisi voinut toimia niin, että ainoastaan hän itse ja lähimmät työtoverit olisivat olleet asiasta tietoisia. Jonkin aikaa varmaan, mutta vuosien myötä epäilysten on täytynyt herätä. Ja tietysti ovat heränneet kun jo kerran tuolloin jotain tutkittavaa oli. Se, että poliisijohto ei ole reagoinut eikä nyt muista enää mittään, voipi sitten johtua monestakin eri syystä. Ehkä on vaan oltu välinpitämättömiä ja ajateltu että kyllä se Jari hommansa hoitaa. Tai sitten kyseessä on jotkut raskauttavammat kytkökset henkilöitten välillä. Kaiken kaikkiaan suomalaisesta poliisihallinnosta on välittynyt kummallinen kuva jo pitemmän aikaa. Takavuosina oli useita itsemurhiakin merkittävissä tehtävissä olevien poliisien keskuudessa. Ja Paaterosta ei kyllä ainakaan mikään pätevän johtajan kuva välittynyt. Hän on jo olemukseltaan ja ulosanniltaan jotenkin hömelön oloinen. Vaikka tietenkään tämmöisen perusteella ei saisi ihmistä arvostella, mutta jotakin se vaikutelma yleensä kertoo kuitenkin. Ja sitten vielä KRP. Eipä ollut heilläkään ihan vilpitöntä tämä Aarnion tapauksen hoitaminen varmaan..
   
 5. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,571
  Tykkäykset:
  15,479
  Pisteet:
  1,286
  Ehkä järkevintä olisi perustaa erillinen viranomaisten toiminnan tutkintaelin Oikeuskanslerinviraston yhteyteen, koska viranomaisten laillisuusvalvonta kuuluu jo ko. virastolle.
   
  Kaira, Jukkis ja Myrskyhiiri tykkäsivät tästä.
 6. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,863
  Tykkäykset:
  2,104
  Pisteet:
  1,286
  Jos Netflixistä tulee eteen katsokaa

  [​IMG]

  Suomen korruptio on aika vähäistä tähän nähden.

  Mullekkin jengi aina sanoo: "If you know how to harden machine, you must how to hack them as well."

  Henkilökohtaisesti en ole sortunut. Aarniolle raha puhui ja asema sanoi, että hän voi käyttää sitä hyväkseen ilman että kukaan sano mitään. Katsokaa miten Michael Dowd ei pystynyt pitämään itseään kurissa ja verratkaa kuinka Aarnio syyllistyi samaan asemaan, mutta ei loppujen lopuksi pystynyt tunnustamaan tosiasioita tosiasioina.

  Joskus totuus on tarua karmeampaa.
   
  TungstenHeart tykkäsi tästä.
 7. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,449
  Tykkäykset:
  4,461
  Pisteet:
  1,286
  Aarnio ei ollut, kuin käskyläinen. Isot poliisipomot ovat täysin tietoisia siitä, että kuka tekee ja mitä tekee kentällä... Aarnio jätti vaan maksamatta päälliköille ja tuli ahneeksi....
   
  lihapakaste ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 8. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,806
  Tykkäykset:
  7,647
  Pisteet:
  1,286
  lihapakaste, baikal ja Jukkis tykkäsivät tästä.
 9. Falangi

  Falangi Kapteeni

  Liittynyt:
  02.10.2016
  Viestejä:
  963
  Tykkäykset:
  1,708
  Pisteet:
  76
  Ja sitten hommiin muutama piinkova undercover-kyttä, tyyliin tämä häiskä.

   
 10. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,738
  Tykkäykset:
  20,178
  Pisteet:
  1,286
  Jahka kakku on lusittu, niin A. perustaa yrityksen, joka myy ydinosaamista oikeusministeriön alaisille virastoille? :cool:

  Hienoa suomalaista johtamista alkaa paljastua vähäsittäin.
   
  lihapakaste, TBman, Kaira ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 11. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,445
  Tykkäykset:
  4,033
  Pisteet:
  1,286
  Tässä virkamies eliitin puuhastelua joka saa jatkua maassamme melkolailla ilman kenenkään puuttumista, puhumattakaan, että ketään vedettäisiin vastuuseen.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704122200102180_uu.shtml

  Näkökulma: "Junailuviraston" pääjohtajasta tuli Anne Bernerin painajainen

  Torstai 13.4.2017 klo 05.51  Liikenneviraston pääjohtajasta Antti Vehviläisestä on tullut liikenne- ja viestintäministerin Anne Bernerin painajainen, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen.
   
  TBman ja Kaira tykkäsivät tästä.
 12. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,087
  Tykkäykset:
  3,405
  Pisteet:
  636
  Luen parhaillaan Harri Nykäsen muistelmia...

  [​IMG]

  Täytyy sanoa että mitä pidemmälle luen, sitä vähemmän luotan tämän maan vallanpitäjiin, poliisiin, verottajaan ja muihin byrokraatteihin :D

  Jeesus perkele mitä sikailua siellä yläportaissa harrastetaan ja on harrastettu jo monta sukupolvea. Mikäs siinä on sikaillessa, kun kaikki on kaikkien kavereita ja possut röhkii samalla kaukalolla. Laskut maksaa aina joku muu ja jos ei maksa niin sitten itkee ja maksaa.
   
  Ingsoc tykkäsi tästä.
 13. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,087
  Tykkäykset:
  3,405
  Pisteet:
  636
  Nyt on kirja luettu.

  Parasta antia oli tämä...

  Entistä harvemmat toimittajat tekevät vaativia, omia uutisia. Maailma ei kuitenkaan ole vielä muuttunut niin hyväksi, etteikö epäkohtien paljastajia tarvittaisi.

  Vaikka kansainväliset selvitykset ovatkin nostaneet Suomen yhdeksi vähiten korruptoituneimmista maista, pidän sitä lähinnä vain merkkinä vertailujen puutteellisuuksista. Ne löytävät vain banaanitasavalloissa ja Venäjällä rehottavan alkeellisen karvalakkikorruption, mutta pitkälle hiottuun suomalaiseen rakenteelliseen korruptioon ja pienen maan hyväveliverkostoon ne eivät pure.

  Riittävän vaikutusvaltainen henkilö pystyy Suomessa jarruttamaan viranomaispäätöskiä ja jopa samaan poikkeuskohtelua. Sen lisäksi maa on pullollaaan yrityksiä, yhdistyksiä ja järjestöjä, jotka toimivat käytännössä jonkun puolueen eduksi. On kuntoutuslaitoksia, sairaaloita, kylpylöitä, nuoriso-, kulttuuri- ja urheilujärjestöjä, jotka toimivat käytännössä jonkun puolueen eduksi.

  On verovapaita yleishyödyllisiä yhdistyksiä ja säätiöitä, jotka ovat oikeastaan puoluetta hyödyttäviä, kuten Nuorisosäätiön tapaus osoitti. Niiden avulla kerätään piilopuoluetukea ja järjestetään työpakkoja tai lisäansioita puolueen uskollisille puurtajille yhteiskunnan piikkiin.

  Esimerkiksi Kelan ja keskustapuolueen suhde on ollut kymmeniä vuosia kaikkien tiedossa. Samanlaisia rahastusmandaatteja on muillakin puolueilla. Rakenteellinen korruptio on hyväksytty normaaliksi yhteiskunalliseksi toiminnaksi.
   
  Kaira tykkäsi tästä.
 14. Mainos
Jaa tämä sivu