Natoon harhautus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja neme
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Pientä valtiota kannattavat libertaarit, mutta heillä ei ole omaa puoluetta: niinpä he useimmiten äänestävät republikaaneja. Teekutsuliike oli lähinnä tämän porukan liikehdintää, mutta sitten abortinvastustajat kaappasivat sen itselleen ja homma meni mönkään.
On totta, että yhdysvaltalaiset libertaarit usein kannattavat republikaaneja, mutta kyllä heillä oma puolue on: http://en.wikipedia.org/wiki/Libertarian_Party_(United_States)
 
"Kolmannen puolueen äänestäminen on äänen hukkaamista."
Jenkkiläistä puoluekarttaa ei tietysti voi verrata meikäläiseen. Suomessa olisi samoin jos kristilliset, RKP ja persut olisi sulautettu Kokoomukseen, ja Kepu, Vasemmistoliitto ja vihreät demareihin.
 
"Kolmannen puolueen äänestäminen on äänen hukkaamista."
Jenkkiläistä puoluekarttaa ei tietysti voi verrata meikäläiseen. Suomessa olisi samoin jos kristilliset, RKP ja persut olisi sulautettu Kokoomukseen, ja Kepu, Vasemmistoliitto ja vihreät demareihin.

Vasemmistolaisemmat arvot persuilla on kuin kepulla paitsi suhteessa maahanmuuttajiin. "Mätä pursuu: Köyhää kiusataan!" Mistä helkkarista se nimitys oikeistopopulismi tulee? Varmaan (nurkka)patrioottisuudesta.
 
Tullaukseen, Natoon ja länteen liittymiseen liittyen:

Juuri tuollaista kekkoslovakiaa osa haikailee takaisin, jossa häärittäisiin kaikenkarvaisten lahjusten kanssa ja kauppakin olisi vapaata, mutta vain jos maksaisi kymmenykset virkamiehille ja muille politrukeille.

YYA-Suomessa kähmittiin oikein urakalla rakennusurakoita, vientikauppaa jne.

Lueskelin tässä mökiltä löytämiäni vuoden 1983 Tekniikan Maailmoja ja kuumana autovertailuna oli Lada 1200:n, Warren ja takamoottori Skodan kolminkamppailu. Se tietysti oli nostalginen, mutta sitten kirjepalstalla lukija kysyi, kuinka voisi ostaa Mersun ulkomailta.

Toimittaja vastasi lyhykäisyydessään niin, että ei onnistu, koska autosta joutuisi maksamaan tolkuttomasti veroa ja vaikka siihen olisikin valmis, niin Suomen Pankki ei myöntäisi valuutalle vientilupaa Saksan liittotasavaltaan. Perusteena oli se, että Mersulla on jo Suomessa maahantuoja eli Oy Veho Ab.

Siis aivan järkyttävää tekstiä. Kansalainen ei olisi saanut ostaa tavaraansa sieltä mistä haluaa, koska Aminoffien suvulle oli jo myönnetty oikeus tuoda Mersuja Suomeen! Eikä siihen sovi kaikenmaailman lantalaisten mennä väliin sörkkimään, kun aatelistien bisnes oli Suomen Pankin erityisessä suojeluksessa. Rahat vaan oligarkeille tai sitten hallintoalamainen olkoon hiljaa.

Muistuu mieleen myös eräs helsinkiläinen sukellusvälinekauppias, joka haastoi 2000-luvun alussa toisen kauppiaan oikeuteen sillä perusteella, että helsinkiläiselle kauppiaalle oli 70-luvulla myönnetty oikeus toimia X merkkisten sukellusvermeiden maahantuojana. Nykyajan kilpaileva kauppias sitten oli "harmaatuonut" sammakkomiesvarusteita omia kanaviaan pitkin ja myynyt reilusti halvemmalla. No, helsinkiläiselle kauppiaalle tuli turmaan käräjillä 6-0, eikä asiaa enää viety hovioikeuteen. Eihän EU:ssa enää tuollaiset läänitykset pidä millään tavoin.

Ei voi ymmärtää, kuinka jotkut aivan vakavissaan haikailevat noita aikoja!
Hyvä kirjoitus tuosta näkökulmasta, mutta mielipiteemme eroavat ja ainakaan minä en ole haikailemassa vanhan malliseen Kekkoslovakiaan. Eurosta luopuminen ja oman päätäntävallan pitäminen taloudessa ja politiikassa eivät ole huonoja asioita. Kannatan vahvaa johtajaa Suomelle, koska myöskin hallinnossa hajallaan oleva valta on paremmin hallittavissa. Tosiasiahan on se, että Putin on aivan upea isänmaallinen johtaja Venäjälle, joka on tuonut paljon ryhtiä sekä vaurautta koko maahan, mutta on riidanhaluinen ja pilaa sillä kaiken. Ei minua häiritse jonkun eliitin rikastuminen, kunhan kansan keskiarvo voi hyvin ja ajatellaan heidänkin parasta. Nykyään jotkut suomalaiset kuvittelee italialaisten ajattelevat suomalaisten hyvinvointia :D Se on vähän niinkuin thaimaalainen hymy. Sille odotetaan maksua.
 
Vasemmistolaisemmat arvot persuilla on kuin kepulla paitsi suhteessa maahanmuuttajiin. "Mätä pursuu: Köyhää kiusataan!" Mistä helkkarista se nimitys oikeistopopulismi tulee? Varmaan (nurkka)patrioottisuudesta.
Yrittäjänä minun voisi kuvitella kannattavan oikeistoa, mutta mielestäni kone toimii parhaiten kun sen kaikkia osia huolletaan. En kyllä kannata vasemmistoakaan ja melkein vähiten keskustan takinkääntäjiä.
 
Harmaata taloutta, mustaa tulevaisuutta!
Harmaa talous on seuraus valtion taloudenhoidosta. Valtion tehtävä on asettaa yrityksille houkutteleva maaperä ja keräätä hillot, mutta suomalaiseen kateuden täyttämään yleisajatteluun sopii hyvin "rikkaiden" yrittäjien ja palkansaajien puristaminen. Sanoisin että veronkorotus on halpa tapa kuitata epäonnistunutta talouspolitiikkaa. Verojen lasku kertoo menestyksestä ja luo tilaa liikkeelle.
 
Otsikkoa mukaillen, eikö Suomi olekin matkalla Natoon kun olemme rehellisiä itsellemme. Aina pieni viipale ja katsotaan mitä itänaapuri sanoo. Samalla totutetaan sitä ajatukseen. Eikai Suomessa todella kuvitella, että venäläisiä voidaan sumuttaa luulemaan maata jonain muuna kuin kaikissa skenaarioissa ei ainakaan Venäjän puolella? Kyllä Suomi on Venäjän kannalta jo nyt sillä toisella puolella erittäin tukevasti.
 
Itsekkin jonkinlaisena yrittäjänä luulisi meikänkin komppaavan kokoomusta, mutta ainoa poliittinen suuntaus (jota ei enää ole) joka tuntuisi jotenkin luontevalta oli ns. "asevelisosialismi".
 
Vasemmistolaisemmat arvot persuilla on kuin kepulla paitsi suhteessa maahanmuuttajiin. "Mätä pursuu: Köyhää kiusataan!" Mistä helkkarista se nimitys oikeistopopulismi tulee? Varmaan (nurkka)patrioottisuudesta.

Se tulee siitä, että vasemmisto haluaa ottaa etäisyyttä heihin, joten joku ilkeä haukkimanimi niille pitää keksiä, jotta vanhat aatteenmiehetkin tajuavat.
 
Kun vaikka ajatellaan kuinka Suomen teollisuus on viimeisen 10 vuoden aikana tuhottu ja samanaikaisesti ulkomaiset firmat ovat kaapanneet lakisääteisiä tehtäviä hoitavia firmoja omistukseensa kuten lähetysverkon, televerkon, lääkäriasemat, katsastusasemat jne... Samanaikaisesti on myyty muuta valtion varallisuutta kuten yrityksiä. Finnair taitaa olla viimeinen jäänne. Ymmärtäisin jos tämä EU:n viitoittama tie olisi johtanut jonkinlaiseen suureen vaurauteen - vaan mitä vielä varallisuus on kaupattu ja valtionvelka on tapissa. Jäljelle on jäänyt vain velkaa ja syömävelkaa otetaan koko ajan. Entinen teollisen perustan tukijalka metsäteollisuus on vahvan euron lamauttama. Miksi tästä menestystarinasta ja yleisestä rahojen syytämisestä esim. Kreikan tukemiseen ei puhuta!
.

Nämä taktisen taistelumajavan kommentit alkavat kaikessa paatoksessaan olla jo todella hauskoja. :) Tosin herää kyllä jo epäilys, että onko kirjoittaja kenties joku opiskelijapoika, joka tahallaan provosoi keskustelua ihan höpö höpö jutuilla.

Niin, tuollaista kuvailemaasi valtiotahan sanotaan Kreikaksi. Siellä nimittäin homma menee juuri noin. Esimerkiksi 1970-luvulla Onassis myi Olympic Air -lentoyhtiön Kreikan valtiolle. Ja vuodessa työntekijämäärä tuplaantui kun vallassa oleva puolue täytti sen oman puolueen jäsenten suojatyöpaikoilla. Seuraavissa vaaleissa valtaan pääsi toinen puolue, ja taas väkimäärä kasvoi, kun heidänkin puolueen jäsenille täytyi saada suojatyöpaikkoja. Noinhan se homma siellä maassa toimii, ja epäilemättä myös Suomessa, jos täällä (vielä) harrastettaisiin valtioyhtiöitä. Työhaastattelun ensimmäinen kysymys olisi, että "onhan sulla meidän puolueen jäsenkirja?"
 
No miten olisi case Digita?

"Digita Oy on entinen YLE:n Jakelutekniikka, joka yhtiöitettiin YLE:n kokonaan omistamaksi tytäryhtiöksi vuonna 1999.



  • Heinäkuussa 2003 YLE myi 133 miljoonalla eurolla 41 % [15] ja tammikuussa 2005 YLE:n hallintoneuvoston päättämällä kaupalla loputkin Digitan osakkeista yhtä lukuun ottamatta TDF:lle.[16] Elokuussa 2012 TDF-konserni myi Digitan australialaiselle sijoitusrahasto First State Investmentsille.[17]

Digita myytiin, jotta saatiin varoja television ja radion digitalisointiin.[18] Kaikkiaan YLE sai Digitan myynnistä n. 300 miljoonaa euroa.


Digitalla on viestintämarkkinalaissa tarkoitettu huomattavan markkinavoiman asema (HMV) korkeita mastoja käyttävässä tv- ja radiolähetystoiminnassa, joten Viestintävirasto on määrännyt Digitan veloittamaan tv-yhtiöitä kustannusperusteisesti. Tilikaudella 2011 Digita teki liikevoittoa 24,2 prosenttia liikevaihdosta. Viestintävirasto tarkastaa kirjanpidosta johdettujen eriyttämislaskelmien perusteella vuosittain, että Digitan hinnoittelu on kustannusperusteista ja että pääoman tuottoprosentti on sallituissa rajoissa."


http://fi.wikipedia.org/wiki/Digita"

Mitä tuohon nyt sanoisi? 300 miljoonalla myyty ulkomaalaisille käytännössä monopoli ja rahantekokone...

Tacitus on varmasti tyytyväinen ja kreikan olkiukko on nyt tuhottu?

Muitakin mielipiteitä on esitetty.

Digita käärii miljoonia – sinun rahojasi
Jaa artikkeli:
Facebook33TwitterWhatsApp
STT - Uusi Suomi
Luotu:
1.7.2009 07:08
  • Kuva: Lilli Earl / Uusi Suomi
    mikael_jungner.jpg

    Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner.
Raha
Suuri osa jakeluyhtiö Digitan suurista liikevoitoista tulee suomalaisilta tv-lupien maksajilta. Digita teki viime vuoden 40 prosenttia voittoa liikevaihdostaan. Helsingin Sanomien mukaan siitä puolet tuli suoraan Yleisradiolta.
Lehden haastatteleman Ylen toimitusjohtajan Mikael Jungnerin mukaan tilanne on arveluttava.

–Liikevoitto on niin kova, että se herättää kysymyksiä.

Yle maksoi ohjelmiensa jakelusta antenniverkossa Digitalle viime vuonna 35 miljoonaa euroa. Se myi Digitan France Telecomille 2000-luvun alussa.


Huoltovarmuuskeskus on huolissaan siitä, että yhtiön omistus on valunut ranskalaisomistajilta yhä useampien ulkomaisten pääomasijoittajien käsiin.

Keskuksen toimitusjohtaja Ilkka Kananen muistuttaa, että sähköisen viestinnän jakeluverkko on erittäin tärkeä osa kansallista perusinfrastruktuuria.

http://www.uusisuomi.fi/raha/64853-digita-kaarii-miljoonia-–-sinun-rahojasi
 
Nämä taktisen taistelumajavan kommentit alkavat kaikessa paatoksessaan olla jo todella hauskoja. :) Tosin herää kyllä jo epäilys, että onko kirjoittaja kenties joku opiskelijapoika, joka tahallaan provosoi keskustelua ihan höpö höpö jutuilla.

Niin, tuollaista kuvailemaasi valtiotahan sanotaan Kreikaksi. Siellä nimittäin homma menee juuri noin. Esimerkiksi 1970-luvulla Onassis myi Olympic Air -lentoyhtiön Kreikan valtiolle. Ja vuodessa työntekijämäärä tuplaantui kun vallassa oleva puolue täytti sen oman puolueen jäsenten suojatyöpaikoilla. Seuraavissa vaaleissa valtaan pääsi toinen puolue, ja taas väkimäärä kasvoi, kun heidänkin puolueen jäsenille täytyi saada suojatyöpaikkoja. Noinhan se homma siellä maassa toimii, ja epäilemättä myös Suomessa, jos täällä (vielä) harrastettaisiin valtioyhtiöitä. Työhaastattelun ensimmäinen kysymys olisi, että "onhan sulla meidän puolueen jäsenkirja?"

Suomesta on onnistuttu fantastisella politiikalla tekemään sivukonttoreiden ja tytäryhtiöiden Luvattu Maa. Ja kyllä: vahva euro on suuri osasyy sille, että vientisektori on yskinyt. Pahinta lienee se, että euroa on tekohengitetty ja pumpattu kuin perverssin kumi-liisaa. Katse oikeaan, keiden laariin tämä on satanut....suomalaisten? Pah.

Just eilen illalla istua väkötin kolme tuntia eräässä karonkassa, jossa esitelmöitsijä latoi kylmää kyytiä fläppitaululle. Suomella on hänen mukaansa eri syistä noin 15 kylmää vuotta edessään. Liian moni tekijä jarruttaa ja puhkuu tyhjää nyt. Poliitikoille puhuja antoi synninpäästön: asiat ovat niin isoja ja niihin ei ole ratkaisuja olemassa, politiikka ei voi vaikuttaa oikeastaan yhtään mihinkään. Lähinnä hän toivoi, että politiikka leipoisi niitä liima-aineita, joilla yhteiskunta tulee pysymään mielekkäänä. Henkilö oli varma siitä, että virkamiehillä on jo valmiit laput kassakaapissa ja kun vaalit on turvallisesti käyty ja hallitus pantu kokoon, alkaa tulla lunta tupaan ja jäitä porstuaan. Ihan riippumatta vaalivoittajasta, kakkosesta tai kolmosesta. No, onhan näitä puhujia, saa sitten nähdä.
 
"Kolmannen puolueen äänestäminen on äänen hukkaamista."
Jenkkiläistä puoluekarttaa ei tietysti voi verrata meikäläiseen. Suomessa olisi samoin jos kristilliset, RKP ja persut olisi sulautettu Kokoomukseen, ja Kepu, Vasemmistoliitto ja vihreät demareihin.

Paremminkin republikaaneja vastaisi KD+kepu+persut ja demokraatteja vastaisi kokoomus, vihreät, SDP ja RKP. Vasemmistoliito ei mahdu tohon yhtälöön ollenkaan.
 
Paremminkin republikaaneja vastaisi KD+kepu+persut ja demokraatteja vastaisi kokoomus, vihreät, SDP ja RKP. Vasemmistoliito ei mahdu tohon yhtälöön ollenkaan.

Ei Amerikassa kommunisti senaattiin pääse, mutta demokraateissa voisi olla aika lipilaariakin porukkaa hipeistä lähtien. Tosin siellä uurnilla käy vain 40%, etupäässä viitseliäitä lukutaitoisia. Jos kaikki äänestäisivät, senaatti olisi täynnä tonihalmeita.
 
^No hipit on todella jees!

Mielestäni tämä sivukonttori-kritiikki on täysin aiheellista. Mitä noihin päätöksiin voi nyt sanoa? Digitan myynnin aikoihin suurimmat puolueet taisivat olla SDP, kepu ja kokoomus, tässä järjestyksessä. Elettiin Lipposen hallitusten aikaa.

Nii joo ja Digita tekee voittoa hyvin. Tekisikö valtion ja YLE:n alaisena samalla tavalla on hyvä kysymys.
 
^No hipit on todella jees!

Mielestäni tämä sivukonttori-kritiikki on täysin aiheellista. Mitä noihin päätöksiin voi nyt sanoa? Digitan myynnin aikoihin suurimmat puolueet taisivat olla SDP, kepu ja kokoomus, tässä järjestyksessä. Elettiin Lipposen hallitusten aikaa.

Nii joo ja Digita tekee voittoa hyvin. Tekisikö valtion ja YLE:n alaisena samalla tavalla on hyvä kysymys.

Ei tekisi. Tässä on varmasti ero.
 
No miten olisi case Digita?

Digitalla on viestintämarkkinalaissa tarkoitettu huomattavan markkinavoiman asema (HMV) korkeita mastoja käyttävässä tv- ja radiolähetystoiminnassa, joten Viestintävirasto on määrännyt Digitan veloittamaan tv-yhtiöitä kustannusperusteisesti. Tilikaudella 2011 Digita teki liikevoittoa 24,2 prosenttia liikevaihdosta. Viestintävirasto tarkastaa kirjanpidosta johdettujen eriyttämislaskelmien perusteella vuosittain, että Digitan hinnoittelu on kustannusperusteista ja että pääoman tuottoprosentti on sallituissa rajoissa."


Mitä tuohon nyt sanoisi? 300 miljoonalla myyty ulkomaalaisille käytännössä monopoli ja rahantekokone...

Tacitus on varmasti tyytyväinen ja kreikan olkiukko on nyt tuhottu?

Muitakin mielipiteitä on esitetty.

Mikä sinun pointtisi tuossa oli? Mikä tuossa on mielestäsi väärin?

Digita on voitollinen yritys, joka työllistää 110 ihmistä täällä Suomessa. Vuonna 2013 liikevoittoprosentti näköjään ollut 17,3.

Jos Digita olisi valtionyhtiö, niin se työllistäisi 300 ihmistä, ja sen hinnat olisivat kaksinkertaiset nykyiseen verrattuna. Olisiko se sinun mielestäsi parempi vaihtoehto?

Olen ihan sataprosenttisen varma, että liiketoiminnallisin periaattein toimiva yritys hoitaa tuon homman paljon kustannustehokkaammin kuin julkisen sektorin toimija. Siellä valtion virkaehtosopimuksella palkatut äijät olisivat 3 kuukautta vuodesta lomilla ja nojaisivat ahkerasti lapionvarsiin.
 
Suomesta on onnistuttu fantastisella politiikalla tekemään sivukonttoreiden ja tytäryhtiöiden Luvattu Maa. Ja kyllä: vahva euro on suuri osasyy sille, että vientisektori on yskinyt. Pahinta lienee se, että euroa on tekohengitetty ja pumpattu kuin perverssin kumi-liisaa. Katse oikeaan, keiden laariin tämä on satanut....suomalaisten? Pah.

Täysin eri mieltä tästä. Euro on tarkoittanut sitä että valuutta on vakaa, sen arvo ei heittelehdi, ja että korot ovat olleet hyvin vakaita ja matalia. Kaikki hyvia asioita liike-elämän ja bisneksen kannalta. Mietipä mikä voisi tilanne olla oman valuutan kanssa?

Suomen ongelmat ovat sen sijaan ihan kotikutoisia, Nokian nousu kännykkäbisneksen nousun siivittämänä 90-luvun puolivälin jälkeen hämäsi suomalaisia kuvittelemaan että rahaa sataa taivaasta tulevaisuudessakin eikä mitään rakenteellisia uudistuksia tarvitse tehdä. Nyt sitten ollaan kusessa kun rahaa ei enää kassaan samalla tavoin kilisekään. Verot ovat Suomessa jo tapissa ja kuristavat kaiken taloudellisen toimeliaisuuden. Vaikka duunarit eivät Suomessa elintasolla juhli, niin kuitenkin työvoimakustannukset ovat suomessa hyvin suuret, valtio kun vetää välistä oman osansa oikein isolla kädellä. Joten firmat häipyvät muualle. Mitään perustyötä ei enää kannata Suomessa tehdä.

USA:ssa kannattaa palkata vaikka joku kaupan työntekijä täyttämään sun ostoskassit kassalla. Mitenkö tuo on mahdollista? Pienistä tuloista ei makseta veroja lainkaan ja ruoka ja asunnot ovat halpoja (lisäksi tuo pakkaaja nopeuttaa ostostapahtumaa). Mitenkö mahdollista? Kaikissa portaissa vähemmän veroja ja vähemmän sosialistista sääntelyä. Siten ruoka ja asunnot ovat keskimäärin reilustikin halvempia kun täällä. Suomessa tuo potentiaalinen kassinpakkaaja makaa tuetussa asunnossaan sohvalla muna kädessä pornoa surffaten, veronmaksajien piikkiin tottakai. Samoin siellä on joka paikassa (WalMart, McDonalds, Huvipuistot jne.) tosi siistiä ja neekerialueen WalMartin vessatkin vaikuttavat hygieniansa puolesta leikkaussaleilta verrattuna suomalaisen Prisman vessaan. Siellä on mahdollista palkata tarpeeksi siivoojia pitämään paikat puhtaina koska palkkaaminen on halvempaa. Ja se työntekijä tulee paremmin toimeen kun ei joudu juuri veroja makselemaan ja peruseläminen on halpaa.

Valtion menoista nimenomaan suorat tulonsiirrot ja muut sosiaalituet ovat lisääntyneet huimasti sitten vuoden 1975. Suhteena koko Bruttokansantuotteesta tietenkin. Alla olevista käppyröistä näkee että tavallisen veronmaksajan ja täällä töitä tekevän firman perse ei enää kestä tällaista menoa. Muutenhan nuo julkiset kulut eivät hirveästi ole nousseet. Nuo sen sijaan, ja varsinkin nuo tulonsiirrot, ovat kasvaneet moninkertaisesti BKT:tä nopeammin.


oJjiz9A.png


OU7yVTC.png


YxRFdUQ.png


A91IRS9.png


Ja nämä eivät tosiaankaan ole mitään EU:n tekosia tai euron syytä. Suomalaiset veronmaksajat saavat kyllä katsoa peiliin kun ovat äänestäneet Kreikkalaisten tavoin kaikkea hyvää lupailevia poliitikkoja valtaan, turha siinä on alkaa muita valtioita ja EU:ta alkaa syyttelemään!
 
Back
Top