Nojatuolikenraalit ja muut ärsyttävät kommentaattorit

Mie kyllä sympatiseeraan sellaista tasapainoa oikean ja vasemman välillä. Ennenkuin joku huutaa väliin, niin Paavo Väyrynen ei ole se tasapaino! Heikoista pitää pitää huoli, kuitenkaan rakentamatta sellaista elättisautomaattia. Mutta ideana on että meillä olisi yhteiskunta jossa on turvaverkkoja ettei synny epätoivon ja toivottomuuden kautta radikaaleja tapauksia oikealle tai vasemmalle. Köyhän perheen lapsen pitää päästä opiskelemaan niin pitkälle kuin kykyjä riittää. Ja jos ei kykyjä ole niin yhteiskunnan pitäisi näillekin osata tarjota oma arvostuksensa ihmisinä, mitä ne keinot on, tuettua työllistämistä, ym. matalatuottoisia työtehtäviä, mutta kyllä mie uskon siihen että ei niin tyhmää ihmistä ole etteikö se voisi jotain työtä tehdä hankkiakseen itsekunnioitusta ja paikan ekosysteemistä. Jos ei ole itsekunnioitusta tai omaa paikkaa, juuria, niin sitten ollaan tuuliajolla ja tulee kaikenlaisia ongelmia. Harmittaa kun natsit pilasivat 'arbeit macht frei' sloganin, koska siinä on jujua.

Ehkä kansakunnalla on jonkinlainen mukautettu tarvehierarkia Maslowin tapaan?

  1. fysiologiset tarpeet (hengissä säilymisen fyysiset edellytykset, kuten ruoka, juoma, hengitysilma)
    -> lämpimät talot, tiiviit katot, kaappi täynnä ruokaa, puhdas vesi, puhdas ilma
  2. turvallisuuden tarpeet (suojautuminen erilaisilta vaaroilta)
    -> huoltovarmuus, maanpuolustus, terveydenhuolto, sosiaaliturva (tarkasti tän kanssa)
  3. yhteenkuuluvuuden ja rakkauden tarpeet (ystävyys, rakkaus, ryhmään kuuluminen)
    -> koti, uskonto ja isänmaa (jokaiselle vähän omalla tavalla, mitä tarkoittaa kenellekin, hyvin laaja käsite)
  4. arvonannon tarpeet (itsearvostus, kunnioituksen saaminen muilta)
    -> sitä juuri; turvallisessa ympäristössä kasvaa terveitä ihmisiä, traumat rikkovat ihmisiä, traumat uhkaavat kohtia 1-5
  5. itsensä toteuttamisen tarpeet (omien kykyjen saaminen täyteen käyttöön esimerkiksi työssä tai vanhemmuudessa).
    -> koulutus, työ, harrastukset, vapaus olla/olla olematta kylähullu, yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Miten tää liittyy nojatuolikenraaleihin ja ärsyttäviin kommentaattoreihin? Miulla läksi ajatus laukalle kun rupesin miettimään niitä siemeniä jotka em. kaltaista ärsyttävää kommentaattoreita synnyttävät. Kaverin substanssiosaaminen ammatissaan on varmaankin ihan ok, mutta joku reagointitavassa viestii että tyyppi menee strutsipuolustukseen ja blokkaa porukkaa. Kunnioitus ansaitaan, mutta nyt twitterissä blokkaaminen vaikuttaa siltä että kunnioitusta _vaaditaan_ ja jos sitä ei osoiteta, suljetaan ulos.

Toisilla ihmisillä on sellainen epäterve kunnioituksen kaipuu, ehkä se tulee jostain riittämättömyyden tunteesta? Äiti/isä aina pilkkasi kun lapsi yritti toteuttaa näiden toiveet muttei koskaan pystynyt kun vanhemmat nostivat aina rima mielivaltaisesti. :unsure: (tuvassa alkaa nyt yöhiljaisuus)
 
Palstan poliittine jakauma noudattelee reserviläisten yleistä jakaumaa joka on konservatiivisempi eli oikeammalla kuin väestö yleisesti. En ole kuitenkaan havainnut että kyseessä olisi erityisesti poliittinen foorumi, tänne mahtuu myös eriäviä mielipiteitä puolustus- ja turvallisuuspolitiikasta. 13 vuoden aikana olen laittanut estolistalle kolme jäsentä.

Trollit ja vatipäät saavat yleensä nopeat bannit.
 
Muistelen, että Mäenpää valitteli jo kauan sitten, miten aina alkaa tulla paskaa niskaan, jos kun laittaa vähänkin sellaista viestiä, jossa sodasta sanotaan jotain muuta kuin positiivisimpia näkemyksiä. Vaikutti, että alkoi mennä vähän ihon alle se meininki. Olikohan juuri Mäenpää vai joku muu sotaa kommentoivista kapiaisista, joka tuosta syystä jo yhdessä vaiheessa sanoi laittavansa twitterin tauolle. Saattanut vähän herkistyä somekritiikille, joka tietysti monesti onkin täysin ääliömäistä ja asiantuntematonta.
 
Kyllä tän foorumin saa näyttämään äärioikeistolaiselta jos vähän käy valikoimassa viestejä.
Saa näyttämään kyllä myös vasemmistolaiselta samalla menetelmällä. Jos tätä foorumia katsoisi 1980-luvun silmin, niin täällä ei ole ensimmäistäkään "äärioikeistolaista". Yhtä vähän kuin Tuure Junnila tai Georg Ehrnrooth olivat sellaisia, vaikka Moskovan kätyrit niin toitottivatkin. Ja jos asiaa katsotaan mamutuskommenttien pohjalta, niin se mitä täällä "äärimmillään" halutaan, on kas kummaa käytännössä sitä 1980-luvun mamupolitiikkaa.
 
Koivisto taisi olla niitä viimeisiä asevelidemareita...
Ja mitä mamutukseen tulee, niin: ”– Somalialaiset on syytä pysäyttää rajalle. Otetaan nimet ylös ja luvataan harkita. Todetaan, että Neuvostoliitto on turvallinen maa. Jos joku on eri mieltä, niin sitten riidellään. Ellei näitä pysäytetä, miten sitten muitakaan, presidentti linjasi.”
 
Ja mitä mamutukseen tulee, niin: ”– Somalialaiset on syytä pysäyttää rajalle. Otetaan nimet ylös ja luvataan harkita. Todetaan, että Neuvostoliitto on turvallinen maa. Jos joku on eri mieltä, niin sitten riidellään. Ellei näitä pysäytetä, miten sitten muitakaan, presidentti linjasi.”
Manulle oon käärmeissäni lopun ikäni tässä paluumuuttaja asiassa.... Mut se siitä, etten politisoidu tai radikalisoidu :D
 
Veikkaan että tuo äärioikeisto-maine "ansaittiin" aikanaan twitterissä laittamalla foorumin nimissä kaikenlaista settiä ulos.

Palaute-ketjussa ehdotin että voisi jättää foorumin nimissä politiikan vähemmälle. Vastaus palautteeseen oli että voi painua vittuun jos ei valittu linja kelpaa.
 

Liitteet

  • Screenshot_20230912_204030_Chrome.jpg
    Screenshot_20230912_204030_Chrome.jpg
    141.6 KB · Luettu: 158
Veikkaan että tuo äärioikeisto-maine "ansaittiin" aikanaan twitterissä laittamalla foorumin nimissä kaikenlaista settiä ulos.

Palaute-ketjussa ehdotin että voisi jättää foorumin nimissä politiikan vähemmälle. Vastaus palautteeseen oli että voi painua vittuun jos ei valittu linja kelpaa.
Oma muistikuvani olisi, että joku/jotkut urpo-turpo twitteristi ja someaktiiviset ryskyt tai uuninpankkopojat nostivat täältä jotain kärjekästä tekstiä esille omille foorumeilleen, ja jota sitten kauhistelivat että 'Katsokaa mitä öyhötystä, uuninluukkujen kolinaa ja patamustaa rasismia/fasismia täällä kannaretaan" . En nyt muista tarkkaa aihetta tai ajankohtaa, mutta varmaan sitten maahanmuuttoa ja sen lieveilmiöitä siinä on käsitelty.
 
On tämä touhua.

Vieläkin jaksetaan jauhaa "äärioikeistosta", kansanmurhan hyväksymisestä, ym ym ym ym... Jokainen näkee mihin täällä on tultu ja mihin tämä touhu on menossa, mutta se on äärioikeistoa jos on varoitellut ja vittuillut asiasta. Ruotsin tiellä ollaan ja pysyvästi, sitähän tänne on haluttu ja saatu.

Tosin, eipä tuo kauhean yllätyksenä tule, että äärivasemmistolaiset näkevät kaikki muut äärioikeistona.
 
Vassarien logiikka menee näin. Jos Hassi Julliaho kirjoittaa vaikkapa näin: "Herra Muristo karjaisee kirjassa Naapurukset 'Minä tapan sen nilkin!'. Herra Muristo on siis aiks mies." Seuraavana päivänä vassarit huutavat "Hassi Julliaho jakelee tappouhkauksia"! "

Em. esimerkki on vastaa pitkälti vihervassarien parkunaa Sarastus-lehdessä julkaistusta jutusta, jonka vassarit väittivät kannattavan kansanmurhaa. Ko. jutun lukeneelle täysijärkiselle ei kyllä sellaista käsitystä jää.

Samaa taktiikkaa nähtävästi on käytetty tätä foorumia vastaan. Ei ihme, sillä vassarit ylistävät mm. Michael Moorea, jonka menetelmiin yllä kuvattu vääristely kuuluu.
 
Jep, alkaa olla aika pahkasika tasoa nämä perustelut. Nyt Saara Jantunenkin hänen väittämän mukaan todennut forumin äärioikeistolaiseksi, toki ilman mitään referenssiä. Tässähän alkaa olla lööpi aineksia ;)


Pitäisiköhän jonkun kertoa Mikalle, että ei välttämättä kannata uskoa kaikkea mitä internetissä sanotaan. Eikä ehkä myöskään jättää tiedustelutoimintaa täysin twitter-informaation varaan, vaikka OSINT onkin muotia :D
 
Back
Top