Northern Wind 19

Joko joku kädetti norjan/ruotsin puolella taikka sitten naapurin toimittaja pääsi suoraan käsiksi harjoitus karttaan, taikka sitten tämä on tarkoituksella näytetty ja kartan tiedoilla ei ole mitään väliä.

QnM5W8F.jpg


youtube.com/watch?v=btF3pcdcKBM

Ettei olisi suomalaiset lipsauttanut, kun katsoo taktisiatunnuksia
 
Katselin tuossa länsinaapurin armeijan videoita ja meidän combat cameran videoita harjoituksesta.
Sanoisin, että varsin vahva yhteinen viesti sieltä lähtee molemmilta.
Hyvällä ammattitaidolla tehtyä, vahvaa viestintää sekä meiltä että ruotsalaisilta. Sotilaat molemmista armeijoista näyttävät hyvin ammattimaisesti toimivilta, hyvin varustetuilta ja motivoituneilta. Myös meidän 2A6:t näyttävät olevan useassa videossa vahvasti esillä. Ei ole sattumaa...
Ja eräs hauska yksityiskohtakin pisti silmään - voi olla tahatonkin - mutta erään valtion viikkokatsaukset on ilmeisesti katsottu. Muutamissa Leopard-pätkissä on hauskasti samoja kuvakulmia kuin joissakin Normandian taisteluita kuvaavissa viikkokatsauksissa. No, voi olla ettei suoraa liittymäpintaa ole - tankit vaan on hyvä kuvata siten kun viestiä halutaan lähettää.
 
Tykistöäkin on. Meillä ei ole laitettu aivan terävintä kärkeä liikkeelle, jota käytetään vissiin vain silloin kun halutaan brassailla oikeen kunnolla. Tai sitten varsinaisessa hyökkäysmoodissa.

 
Tykistöäkin on. Meillä ei ole laitettu aivan terävintä kärkeä liikkeelle, jota käytetään vissiin vain silloin kun halutaan brassailla oikeen kunnolla. Tai sitten varsinaisessa hyökkäysmoodissa.
Terävintä kärkeä eli 155 K98-patteria ei nyt tosiaan ollut mukana. Asia johtui luultavasti siitä ettei joukkotuotannossa ole juuri nyt tätä kalustoa käyttävää patteria.
 
”VS” voisi olla ”varasotku”, jonne keräännytään, jos munkit on varsinaisesta sotilaskodista loppu tai vihollinen muuten estänyt illanvieton siellä?
Eikös siinä kuvassa ole laatikko jonka sisällä on ruksi jonka läpi kulkee pystyviiva ja laatikon päällä kaksi viivaa. Mikäli en väärin tulkitse niin kyseessä jääkäri pataljoona. Kuva vähän epäselvä puhelimelta katsoa.
 
Viimeksi muokattu:
Vaunujen kanssa pitää aina olla varovainen. Meillä meinasi kanssa jäädä yksi jamppa CV alle, mutta johtui siitä ettei noudattanut sääntöjä.
Kerran näin kun taukopaikalla ruokailun jälkeen BMP-2 vaunu peruutti ison maitotonkan yli.
Siis semmoisen josta jaetaan varusmiehille kauhalla soppaa.
Oli mielenkiintoista nähdä kun se muutti muotoaan pannukakuksi.
Miehistö ei havainnut peruuttaessa yhtään mitään. Kevyesti meni.
Saatiin karjuttua vaunu seis ja miehistö oli ihan ymmällään, että mitä?!
Noh, tilanne oli loppuen lopuksi aika hauska .
Hauskuus olisi ollut kaukana jos alle olisikin jäänyt ihminen.
Vaunut painaa paljon ja niissä on voimaa.
Ei miehistö välttämättä tunne vaunun käyttäytymisessä yhtään mitään kun kevyt ihminen onkin jo telojen alla.
Varsinkin peruuttaessa täytyy olla erityisen varovainen.
 
Ilmeisesti pelkkiä valmiusyksikön miehiä. Joten käsittääkseni kaikilla yli 6kk palvelusta takana.
Näistä ei ymmärrettävästi hirveästi puhuta, mutta mitä uutisointia on seurannut, niin esimerkiksi Jääkäriprikaatin edustus muodostuu valmiusyksiköstä, joten veikkaisin että samansuuntaista muillakin. Tammikuun tulokkaiden p-kausi päättyi tähän viikkoon, joten kuten Iso-Mursu sanoi, ei esimerkiksi normaalilla joukkotuotettavalla JKlla ole asiaa tuonne koska koulutus on vasta alkumetreillä.

Edit nurmipora ehti ensin

Olin/oltiin väärässä, kyllä siellä on JOTU-kokoonpanossa myös nyt tammikuussa alottaneita huomattava määrä, hämmästyttävän ajoissa on saatu miehet isoon KV-harjoitukseen, P-kausi+muutama viikko E-kautta takana. Lähde:
Suurin osa suomalaisen taisteluosaston joukoista on aloittanut varusmiespalveluksen vasta tammikuussa 2019. Harjoitukseen osallistuminen on huomioitu joukkojen koulutuksessa jo peruskoulutuskaudesta alkaen. Valmiusyksikköjen suorituskyky on jo nyt käsketyn mukainen, ja joukolta edellytetään täysin taistelukykyistä toimintaa.

– Kansallinen koulutusjärjestelmä on kyennyt keskittymään oleelliseen, mutta joukkojen suorituskyky on ihan uudella tasolla touko-kesäkuun vaihteessa ja joukot ovat valmiita vasta siirtyessään reserviin, kertoo everstiluutnantti Ville Valkeinen ja lisää, että harjoittelun ja muita joukoilta oppimisen lisäksi voimme tässä harjoituksessa näyttää kansainvälisille kumppaneille ja myös ulospäin Maavoimien joukkojen suorituskykyä ja osaamista.
 
Back
Top