Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
No joo mutta ajat oli eri...voidaan toki laadussa palata tuolle tasolle...samalla voidaan työntää esim. johtamisjärjestelmät ja vaikkapa VV:t roskiin kun ei niitä kunnolla keretä kouluttamaan... Sitä paitsi mitä ihmettä siellä maastossa tehdään jos ei ole varaa ajaa panssareilla, ei ole paukkupatruunaa simusotiin eikä kovia patruunoita taisteluammuntoihin.@CV9030FIN
Ei +100 maastovuorokautta vuoden palvelevalle varusmiehelle ja +50 puolivuotta palvelevalle silti ole mikään tekemätön paikka. On se ennenkin onnistunut...
Ratkaisu: Lisää kouluttajia.
Jep. Sijoitettujen kouluttamiseen paukut on pantava. Ja kolmessa vuodessa menee sitten läpi n. 55 tuhatta taistelijaa. Viiden vuoden kiertoon sopii 90 tuhatta taistelijaa. Oletan, että siinäpä on sitten kenttäarmeijan jäntevimmät osat varsin hyvin pyöritelty.
Niin. Mitä tehdään harjoituksella, jossa patruunoita on jakaa 2x15 kpl, simulaattoreita ei näe kuin kuvissa, tarpeellisia häpsvärkkejä käsitellään lähinnä mielikuvissa ja kalustoa ei ole kuin puheissa. Ei niin mitään, oikeasti.
Wanhimmat reserviläiset muistanevat ammoisten hienojen hyvien aikojen kertausharjoituksia. Ei niissä joskus ollut kyllä päätä ei häntää.
Löydän pelkästään tuttavapiiristäni 317 ikäistäni reserviläistä, joita ei koskaan kutsuttu mutta jotka olisivat mielellään menneet. Suurissa kaupungeissa on aina ollut paljon sijoittamattomia.
Melkoinen seurapiirimies olet, jos tuollaisen määrän reserviläisiä tunnet sillä tarkkuudella, että tiedät heidän kertauksettomuuden. Tai sitten vedät tiedot jostakin seuran jäsenlistasta, jossa asia on ilmoitettu.
Ei sillä, etteikö asia olisi juurikin noin. En tunne ketään alle 40-vuotiasta, joka olisi käynyt oikeissa käsketyissä kertausharjoituksissa. Otos on toki vain ehkä 10-15 ressua. Sitä vanhemmat ukot taasen ovat lähestulkoon kaikki kerranneet ja yli 50-kymppiset useampaankin kertaan.
Melkoinen seurapiirimies olet
No joo mutta ajat oli eri...voidaan toki laadussa palata tuolle tasolle...samalla voidaan työntää esim. johtamisjärjestelmät ja vaikkapa VV:t roskiin kun ei niitä kunnolla keretä kouluttamaan... Sitä paitsi mitä ihmettä siellä maastossa tehdään jos ei ole varaa ajaa panssareilla, ei ole paukkupatruunaa simusotiin eikä kovia patruunoita taisteluammuntoihin.
Mielestäni koulutuksen laatu on se mitä pitää vaalia ei määrä.... jos 165 vrk palveleva on 40 vrk laskennallisissa sotaharjoituksissa (KHENK:lle maksetaan SH-korvausta) niin se tarkoittaa varusmiehen näkökulmasta noin 50 todellista metsäyötä, koska osa hommista kannattaa edelleenkin hoitaa tunneilla. Mielestäni se, että 1/3 palveluspäivistä (Palveluspäivät = 165 - vlv:t) ollaan maastossa on enemmän kuin riittävästi. Muutoin, kaava ei nytkään mene niin että 347 palvelevilla olisi x2 maastovuorokausia 165:iin nähden. Tuolla lyhyemmän palvelusajan 40:llä laskenta SH:lla (n. 50 todellisella maastoyöllä) pidemmän palvelusajan miehet olisivat sen noin 75 vrk SH (n.90 todellista maastoyötä).
Juu juu...olen minäkin tehnyt noita 110 vrk SH:saa vuosia, mutta ei siinä mitään järkeä ollut. Ja kun tiedän mihin joukkoon viittaat niin kyllä se tahti aiheutti samaa arvostelua kun meidänkin joukossa...kuten sanoin määrä ei korvaa laatua koulutuksessa ja mm. tuo tahti pakotti siinä eräässä jalkaväkijoukossa 1/2 komppanoiden koulutukseen joka todettiin myöhemmin epäonnistuneeksi ratkaisuksi ja muutettiin myöhemmin täysien komppanioiden koulutukseksi. Tämä taas johti automaattisesti myös SH tahdin rauhoittumiseen...Ei siitä ajasta niin mahdottoman pitkään ole. Vielä ennen tätä säästökuuria tuo oli se normaalimäärä ainakin eräässä jalkaväkijoukossa ja harjoitukset olivat muutakuin kuin vain telttailua...