Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Minkäs teet, kun asuminen ja eläminen on niin kallista ja palkat matalia.Suomalaisten olisi hyvä oppia tulemaan ansaituilla tuloillaan toimeen. Aina ollaan menossa toisten kukkarolle.
Tämä ja päästä eroon ajatusmaailmasta jossa kaikilla on pelkkiä oikeuksia muttei mitään velvollisuuksiaSuomalaisten olisi hyvä oppia tulemaan ansaituilla tuloillaan toimeen. Aina ollaan menossa toisten kukkarolle.
Pistetäänkö maaseutu pakettiin ja ahtaudutaan kaikki suurempiin kaupunkeihin?Suomalaisten olisi hyvä oppia tulemaan ansaituilla tuloillaan toimeen. Aina ollaan menossa toisten kukkarolle.
Tai karsitaanko isoista kaupungeista kauppoja ja sairaanhoitopalveluita, kun nykyhallitus kokee, että jos ei isossa kaupungissa asumiseen palkkataso tietyillä aloilla riitä, sen alan harjoittajat hätistetään sitten landelle halvempien vuokrien piiriin ilman takeita, että siellä olisi edes sitten niitä työpaikkoja, joista edes jonkun verran veroja kerrytettäisiin. Sen sijaan nykyhallituksen toilailuilla isot kaupungit menettävät työntekijöitä, kun se hätistelee ne landelle ja hyvin todennäköisesti osittain toimeentulevat matalapalkka-alojen työntekijät muuttuvat täysin valtion eläteiksi.Pistetäänkö maaseutu pakettiin ja ahtaudutaan kaikki suurempiin kaupunkeihin?
Britanniassa v. 1931 hallitus otti taloustilanteen tosissaan ja mm. leikkasi julkisen sektorin palkkoja 10 % kautta linjan. Onko Orpolla munaa...
Tuo on sitä ay-ajattelua. Jos 100 henkeä työllistävä Firma X esittäisi, että seuraavaksi 2 vuodeksi joko kaikkien työaikaa ja kk-palkkaa alennetaan 10 % tai 10 henkeä saa potkut, niin suomalainen ay-liike valitsee jälkimmäisen. Aina.Munaa voi olla muttei natsoja. Tuota tehdessä otsaluu kyllä kolahtaa useampaankin lakiin ja sopimukseen.
Just tuollainen paikallinen sopiminenhan on toisaalta ollut tavoitetilana. Ja miksi tyytyä kymmeneen prosenttiin kun palkat voisi esimerkiksi puolittaa.
Laitetaan ne ihmiset matalampaan elintasoon. Sellaiseen johon heillä on varaa.Tai karsitaanko isoista kaupungeista kauppoja ja sairaanhoitopalveluita, kun nykyhallitus kokee, että jos ei isossa kaupungissa asumiseen palkkataso tietyillä aloilla riitä, sen alan harjoittajat hätistetään sitten landelle halvempien vuokrien piiriin ilman takeita, että siellä olisi edes sitten niitä työpaikkoja, joista edes jonkun verran veroja kerrytettäisiin. Sen sijaan nykyhallituksen toilailuilla isot kaupungit menettävät työntekijöitä, kun se hätistelee ne landelle ja hyvin todennäköisesti osittain toimeentulevat matalapalkka-alojen työntekijät muuttuvat täysin valtion eläteiksi.
Ay-ajattelua? Tuskinpa. Minähän esitin 10% kosmeettisen leikkurin sijasta julkisen puolen palkkojen puolittamista paikallisesti sopien. Saataisiin kerralla kunnon säästöt.Tuo on sitä ay-ajattelua.
Julkisella sektorilla on aivan liikaa johtajia, päälliköitä ja turhan tutkijoita. Sitä osastoa karsimalla tulisi säästöjä.Britanniassa v. 1931 hallitus otti taloustilanteen tosissaan ja mm. leikkasi julkisen sektorin palkkoja 10 % kautta linjan. Onko Orpolla munaa...
Ne jotka ovat tyytymättömiä hallituksen toimiin äänestäkää ensi vaaleissa muutoksen puolesta, ei voi olla niin että demarit päättävät kaikesta vaikka olisivat oppositiossa.
Tuo on sitä ay-ajattelua. Jos 100 henkeä työllistävä Firma X esittäisi, että seuraavaksi 2 vuodeksi joko kaikkien työaikaa ja kk-palkkaa alennetaan 10 % tai 10 henkeä saa potkut, niin suomalainen ay-liike valitsee jälkimmäisen. Aina.
En nyt saa ajatuksesta aivan kiinni. Ei omillaan toimeentuleminen tarkoita että maaseutu laitetaan pakettiin. Maaseutu on osa kokonaisturvallisuutta mutta ei toki sekään hinnalla millä hyvänsä.Pistetäänkö maaseutu pakettiin ja ahtaudutaan kaikki suurempiin kaupunkeihin?
Käsi ylös ketä ajattelee että kaupunkien tyhjentyessä matalapalkka ihmisistä sinne rakennetut sadat tai tuhannet asunnot pidetään tyhjinä?Tai karsitaanko isoista kaupungeista kauppoja ja sairaanhoitopalveluita, kun nykyhallitus kokee, että jos ei isossa kaupungissa asumiseen palkkataso tietyillä aloilla riitä, sen alan harjoittajat hätistetään sitten landelle halvempien vuokrien piiriin ilman takeita, että siellä olisi edes sitten niitä työpaikkoja, joista edes jonkun verran veroja kerrytettäisiin. Sen sijaan nykyhallituksen toilailuilla isot kaupungit menettävät työntekijöitä, kun se hätistelee ne landelle ja hyvin todennäköisesti osittain toimeentulevat matalapalkka-alojen työntekijät muuttuvat täysin valtion eläteiksi.
Lomauttamiseen ongelma on siinä että se leikkaa myös sitä tuotantoa.Tuota kuvitteellista ehdotustasi kutsutaan lomauttamiseksi. Niitä käytetään aina, kun on tarvetta.
Ei varmasti palkka-ale poistu tuotteen hinnasta kuten ei veroaletkaan. paljonko niitä palkkoja pitään vielä alkentaa ja verotusta korottaan että pärjätään? Palkoissa olla euroopan hännillä ja veroissa melkein kärjessä, tuottavuudessa ei varmaankaan "vanhoilla" vehkeillä ja huonolla huollolla päästä parempaan...Lomauttamiseen ongelma on siinä että se leikkaa myös sitä tuotantoa.
Tilanne voi olla että tuote menisi kaupaksi hyvinkin mutta hinta on väärä. Hintaan vaikuttaa mm. Tuotantokustannukset. Jos lomautetaan niin samalla leikkautuu tuotantoa mutta sen sijaan pitäisi saada palkkoja alas jotta tuotteen hinta saadaan alemmas josta seuraa se että se tekee paremmin kauppansa ja näin voidaan useammalle tarjota työtä. Myöhemmin voi olla taas tilanne että hintoja saadaan nostettua ja palkkoja siinä samalla. Mutta kun hommassa ei Suomessa ole joustoa niin ei ole sitten niitä töitäkään
Tyhjiä asuntoja on aika paljon kasvukeskuksissakin, vuodelta 2020:Käsi ylös ketä ajattelee että kaupunkien tyhjentyessä matalapalkka ihmisistä sinne rakennetut sadat tai tuhannet asunnot pidetään tyhjinä?
Ongelma on se että meillä on sisäsyntyinen markkinahäiriö joka nostaa niin vuokria, elämisen hintaa kuin myös tekee työnteosta kannattamatonta
Syynä on se että meillä on liian paljon tulonsiirtoja.