Eerikainen
Eversti
Että omaisuus kupattaisiin hoitokotivaiheessa olisi tietysti aikamoinen sosialisointi ja loisi jälleen uuden kannusteen lorvailuun. Monelle halu jättää perillisille jotain on merkittävä kannuste tehdä töitä tai yrittää.Itse olen sitä mieltä, että kukin kykyjensä mukaan ja talkoisiin on osallistuttava myös elämän viimeisinä vuosina varallisuutensa mukaan. On mielestäni jokseenkin epäreilua, että joku kerää rahaa sukulaisille perinnöksi ja maksattaa elämänsä viimeiset vuodet veronmaksajilla siis yhteisestä kassasta jotta muutama ihminen saisi perinnön jonka eteen ei ole tehnyt muuta kuin syntynyt oikeaan perheeseen. Kyllä nämä tulee käyttää yhteiskunna hyväksi siis veronmaksajien hyväksi mikäli tällaista varallisuutta on ja yhteiskunta osallistuu hoitoon ja hoivaan.
Omaisuuden kuppaamisen välttää tietysti ennakkosuunnittelulla: Minä ja perilliseni muutamme Ruotsiin ja annan omaisuuteni ennakkoperintönä. Ruotsissa ei ole perintöveroa. Myös Suomessa oleva perintöosuus menee Ruotsin verokäsittelyyn. Palaan takaisin Suomeen ja hakeudun yhteiskunnan ylläpitämään hoitokotiin, missä todetaan etteipä sillä Eerikaisella ole näköjään omaisuutta, joten Valde maksaa sen mihin eläkkeestä ei riitä.
Yksi lähiomainen pötköttää yhteiskunnan ylläpitämässä hoitokodissa. Nettotulonsa ovat noin 2500 €/kk (eläkkeet ja vuokratulot sijoitusasunnoista). Tuosta ne perii muistaakseni sen 85 % ja loppu jää sitten esimerkiksi henkilökohtaisiin tarpeisiin. Tämän omaiseni eläkkeet siis tulevat eläkeyhtiöiltä ja niitä tietysti verotetaan, kuten pääomatulojakin. Eli hän maksaa sentään osan hoitokodin kustannuksista sellaisilla tuloilla, joista osa on jo verotettu yhteiskunnan Molokin kitaan.
Ihan selvää on että jos tuo muori olisi parempi kapitalisti elämässään ollut niin yksityiseen hoivakotiin se olisi laitettu, mutta kun ei noilla tuloilla / omaisuudella ollut varmuutta että saisi sitten koko loppuelämänsä siellä viettää niin ilmaisi halunsa pysyä nykyisessä paikassa, kun vielä pystyi selkeästi tahtonsa ilmaisemaan. Sanoi perillisille että isän kanssa olemme nuukasti eläneet, jotta teillekin jäisi jotain. On se nyt niin pitkään siellä ollut, että alkaisi olemaan ajat palata yhteiskunnan hoteisiin, jos olisi yksityiseen aikanaan hakeutunut ja omaisuus realisoitu sitä varten.
Sitten jos naapurihuoneessa on elämäntapataiteilia, joka työntekoikänsä on lutkuttanut yhteiskunnan tissiä, eikä ole latin latia järjestelmän ylläpitoon hankkinut niin sille maksetaan verovaroista takuueläke, josta annetaan suojaosa hänen henkilökohtaisiin tarpeisiinsa. Eli hänen hintansa yhteiskunnalle on koko hoitokodin kustannus lisättynä sillä pienen eläkkeen suojaosalla.
Kyllä mää sanoisin, että puolueohjelmalla mihin kuuluu omaisuuden pakko-otto hoitokodin kustannusten kattamiseksi ei vaaleja voitettas.