Oulun seksuaalirikokset ja raiskaukset

arix

Ylipäällikkö
No mitä te nyt sitten haluaisitte, että toimittaisiin tässä tilanteessa?

Käsittääkseni keinot ovat olemassa; häkkiin tai karkoitus jos se on kansainvälisten sopimusten osalta mahdollista.

Toisin sanoen, mihin tarvitsette Perussuomalaisia jos kerran tuomioistuimille on jo annettu työvälineet käsiin? Onko tarvetta lisätä lainsäädännöllisiä toimia ja jos näin niin mitä?

edit: maahannmuuttajien sisäänoton "nollauksen" lisäksi siis...
Ai toimia?
Helppoa, siirretään kielteisen päätöksen saaneet leirille toistaiseksi kunnes haluavat vapaaehtoisesti palata kotimaihinsa.
Mikäli maahanmuuttaja on saanut kansalaisuuden ja syyllistyy rikokseen niin kansalaisuus perutaan ja annetaan Nansen-passi kännyyn ja sitten leirille.
Leiriltä ei ole muuta pääsyä pois kuin paluulennolle...
 

elso

Kenraali
BAN
Ai toimia?
Helppoa, siirretään kielteisen päätöksen saaneet leirille toistaiseksi kunnes haluavat vapaaehtoisesti palata kotimaihinsa.
Mikäli maahanmuuttaja on saanut kansalaisuuden ja syyllistyy rikokseen niin kansalaisuus perutaan ja annetaan Nansen-passi kännyyn ja sitten leirille.
Leiriltä ei ole muuta pääsyä pois kuin paluulennolle
Millä hallituskoalitiolla tuo saadaan aikaiseksi?
 

Benelli

Respected Leader
Mitään erityisempää ei ehditä tehdä ennen vaaleja ja sen jälkeen ei olekaan enää kiire.

Pohjois-Suomen imaami tuomitsee Oulun teot: ”Tällainen ei ole sallittua islamissa – heitä pitää rangaista”
12.1.2019 17:38 Päivitetty: 12.1.2019 17:38


Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta muistuttaa, että islam vastustaa jyrkästi kaikenlaisia rikoksia, rasismia ja syrjintää.

– Oulussa tapahtuneisiin seksuaalirikoksiin liittyen olemme tehneet selväksi, että tällainen toiminta ei ole sallittua islamissa. Me tuomitsemme vakavasti ne, jotka ovat osallisina ja heitä pitää rangaista, yhdyskunnan imaamin Abdul Mannanin allekirjoittamassa jo ennen perjantaisia uusia rikosepäilyjä kirjoitetussa kannanotossa painotetaan.

Kannanotossa korostetaan, että kenelläkään ei ole oikeutta saastuttaa hyvää elinympäristöä.
– Mikä tahansa toiminta, joka voi aiheuttaa vahinkoa ihmiselle tai uhata rauhaa, turvallisuutta tai harmoniaa, on islamissa kiellettyä. Me suhtaudumme tähän asiaan hyvin vakavasti.
”Muslimit on maalattu raiskaajiksi.”​
Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta pitää valitettavana, että Oulun tapahtumat on tulkittu yksioikoisesti ja väärin. Kannanotossa painotetaan, että ”muslimi, joka uskoo Jumalaan ja Profeettaan, ei voi liittyä tällaisiin odottamattomiin ja vihaa nostattaviin rikoksiin”.
– Muslimit on maalattu raiskaajiksi. Tällainen propaganda on uhka turvallisuudelle, rauhalle ja elinympäristölle. Viharikokset ja rasismi saavat mahdollisuuden saastuttaa elinympäristöä. Valitettavasti rikokset saavat aikaan lisää odottamattomia rikoksia.
Muslimiyhdyskunta toteaa, että se haluaa elää rauhassa.
– Islam opettaa meitä elämään sovussa muiden kanssa. Olkaa ystävällisiä älkääkö antako pahan rikkoa rauhanomaista ympäristöä, kannanotossa vedotaan.

https://demokraatti.fi/pohjois-suomen-imaami-tuomitsee-oulun-teot-tallainen-ei-ole-sallittua-islamissa-heita-pitaa-rangaista
Tyhmille kuffaareille ja muslimeille on eri versiot islamista.
 

hansai

Supreme Leader
Petteri Orpo: Vaikeassa asiassa toimittava nyt tehokkaasti
MATTI LEPISTÖ | 13.01.2019 | 17:02
Ministeri sanoo rangaistusasiassa tarvittavan laajaa yhteistyötä.
Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpokommentoi twitterissä Sdp:n sunnuntaina julkaisemia toimenpide-ehdotuksiaseksuaalirikosten kitkemiseksi.
– Kiitos SDP esityksistä vaikeassa asiassa, laajaa yhteistyötä tarvitaan. Hallitus valmistelee [Kai] Mykkäsen johdolla uusia toimenpiteitä, nämäkin otetaan huomioon siinä työssä. Nyt on rakentavan keskustelun paikka, jotta voidaan toimia tehokkaammin, Orpo twiittaa.

Petteri Orpo kertoi perjantaina, että kokoomus esittää lakien tiukentamista ulkomaalaisiin liittyvän rikollisuuden estämiseksi ja edellyttää lakien pikaista käsittelyä. Valmistelu on jo käynnissä sisäministeriössä. Orpon mukaan lakien on oltava ankarampia niin, että ne vastaavat suomalaisten oikeustajua.

Eduskuntaryhmät koolle tiistaina
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinentoivoo, että eduskunnassa käsittelyssä olevat lakiesitykset seksuaalirikosten rangaistusten kiristämiseksi ja turvapaikkamenettelyn väärinkäytön ehkäisemiseksi etenevät nopeasti tällä vaalikaudella.
Kokoomuksen, keskustan ja Sdp:n eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat Jokisen mukaan sopineet kokoontuvansa tiistaina käsittelemään aihetta.
– Nyt on tärkeää varmistaa eduskunnassa, että oikeusministeri Antti Häkkäsenesittämät kiristykset lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin tulevat viivytyksettä hyväksytyksi, Jokinen sanoo.
– Suhtaudun myönteisesti Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmaninyhteistyötarjoukseen, jotta saamme nämä tärkeät lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusten kiristykset hyväksyttyä viivytyksettä eduskunnassa.
Jokinen huomauttaa, että myös poliisin resursseja on kasvatettu. Hallitus on halunnut varmistaa 7 200 poliisimiehen taso reilun 18 miljoonan euron tasokorotuksella. Vuodelle 2019 on lisätty lisäksi poliisille yhteensä 5,8 milj. euron lisämäärärahaa poliisin toimintaan palvelutason kannalta haasteellisilla ja harvaanasutuilla alueilla sekä lähiöpoliisien ja poliisin ennalta estävän toiminnan lisäämiseen.
Eduskunnan valtiovarainvaliokunta teki vielä lisäyksiä poliisille ulkomaalaisvalvontaan kadonneiden henkilöiden tavoittamiseksi, lasten nettihyväksikäytön ennaltaehkäisyyn sekä poliisilaitosten koulupoliisitoiminnan turvaamiseen ja kehittämiseen. Yhteensä poliisin rahoitusta on kasvatettu viime vuodesta yli 27 miljoonalla eurolla.
– Hallitus valmistelee sisäministeri Mykkäsen johdolla jo eduskunnassa olevien lakimuutosten lisäksi toimenpiteitä seksuaalirikosten ennaltaehkäisemiseksi. Kun esitykset valmistuvat, toivon, että ne viedään nopeasti eteenpäin. Myös kansalaisuuslain muuttaminen on jo aloitettu siten, että törkeisiin rikoksiin kuten terrorismiin tai maanpetokseen syyllistyneiltä poistetaan Suomen kansalaisuus, Jokinen sanoo.
Rikoksiin syyllistyneiden karkotuksia on nopeutettu 1.1.2019 alkaen. Tällä hetkellä eduskuntakäsittelyssä on ulkomaalaislain muuttaminen siten, että viivytystarkoituksessa uusittuihin turvapaikkahakemuksiin puututaan tehokkaammin.
– Lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset ovat rikoksista törkeimpiä. Siksi niihin syyllistyneet rikolliset ansaitsevat ankarat rangaistukset, Kalle Jokinen sanoo.

https://www.verkkouutiset.fi/petteri-orpo-vaikeassa-asiassa-toimittava-nyt-tehokkaasti/
 

elso

Kenraali
BAN
@hansai Riippuu täysin perussuomalaisten ajamista toimista, että pääseekö se ylipäätään päättävään asemaan. Kaikki muu on käsienheiluttelua. Turhaa. Ääni menee kankkulan kaivoon.

Jos lähdetään siitä, että rakennetaan leirejä yli 10-tuhatpäiselle ukkolaumalle, niin tuo kompastuu ensimmäisenä fiskeeleihin syihin. Meidän nykyinen 3-tuhatpäinen vankimäärä kustantaa valtiolle 250M€ vuositasolla. Mutta Persupoppoo pistäis siihen miljardin. Ja tietysti vielä kosolti pääomakuluja, että saadaan tarvittava infra rakennettua. Tietysti tähän voi aina heittää läpändeerausta häkkiaidasta, maapohjasta ja katottomuudesta, mutta ruoka, henkilökunta maksaa aina jotain.
 

hansai

Supreme Leader
Suomen korkein poliisi, eli poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on seurannut järkyttyneenä Oulun seksuaalirikosten paljastumista.
Oulun poliisi tutkii tällä hetkellä yhdeksää epäiltyä seksuaalirikosta, joissa kaikissa uhreina on ollut alaikäinen tyttö. Epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Osa epäillyistä tekijöistä on Suomessa turvapaikanhakijana tai pakolaisstatuksella. Osa on jo saanut Suomen kansalaisuuden. Myös Helsingin poliisi tiedotti sunnuntaina, että se otti kolme ulkomaalaistaustaista miestä kiinni lauantaina epäiltyinä lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainenon seurannut tilannetta järkyttyneenä.

– Olen ollut 37 vuotta poliisina ja kaikki elämänkirjo on nähty, mutta kyllähän tämä järkyttää minua. Tämä on erittäin vastenmielinen ja tuomittava rikollisuuden laji. Kyllä tämä pitäisi pystyä torjumaan, Kolehmainen sanoo IS:lle.

– Nämä ovat kohdistuneet vielä haavoittuvassa asemassa oleviin, eli alle 15-vuotiaisiin, Kolehmainen kertoo.

Pitääkö lasten, nuorten ja vanhempien olla huolissaan?

– Ei nyt huolissaan tarvitse olla, mutta kannattaa olla jalat maassa ja varovainen netissä. Liika huolettomuus ja sinisilmäisyys, niin siihen ei kannata sortua. Asioista kannattaa avoimesti keskustella vanhempien ja ystävien kesken, Kolehmainen kertoo.

KOLEHMAINEN korostaa nyt erityisesti vanhempien vastuuta. Hänen mukaansa vanhempien pitää jutella lasten kanssa heidän ”nettituttavuuksista”.

– Olisi tärkeää, että vanhemmat osallistuisivat lapsen arkeen. Jos on vähänkin semmoisia viitteitä, että Facebook-kaveri on tuntematon, niin vanhempien olisi syytä ottaa lapsi keskusteluun.

– Sitten olisi hyvä pohtia, onko tämä Facebook-tuttavuus todella aito. Netissähän voi kuka tahansa esiintyä minkä ikäisenä tai minkä sukupuolisena tahansa.

– Ja jos on kokenut epämiellyttävää seksuaalista ahdistelua, joka ei ole johtanut vielä sen enempään, on tärkeää kertoa riittävän ajoissa siitä viranomaiselle, vanhemmille tai koulussa, että siihen pystytään puuttumaan. Me ei pystytä puuttumaan, jos me ei tiedetä, Kolehmainen alleviivaa.

KOLEHMAINEN korostaa, että myös poliisi yrittää tehdä parhaansa rikosten selvittämisessä ja niiden ennaltaehkäisemisessä.

– Poliisi yrittää tehdä parhaansa, että Suomi on jatkossakin turvallinen maa, Kolehmainen sanoo.

Kolehmainen mainitsee jälleen siitä, että poliisi kaipaa myös ”kipeästi” lisäresursseja ennaltaehkäisevään työhön.

POLIISIHALLITUS on omalta osaltaan reagoinut tilanteeseen, ja se kartoittaa parhaillaan tilannekuvaa seksuaalirikostilanteesta Suomessa. Tilanteeseen havahduttiin Oulun tapausten myötä. Kolehmainen toivoo tuloksia mahdollisimman nopeasti. Tuloksen valmistumisen jälkeen Poliisihallitus päättää, millaisiin toimiin se ryhtyy.

– Aika häikäilemätöntä touhua on ollut muualla maassa. Nyt selvitetään tätä Suomen tilannetta, minkälainen se oikein oikein.

– Ikävä kyllä näitä (seksuaalirikoksia) tapahtuu koko ajan, mutta selvitetään, onko tässä jotain semmoista ilmiötä, jota ei ole ollut pinnassa. Sitä halutaan selvittää tarkemmin, Kolehmainen kertoo.

Epäiltyjen rikosten paljastuminen on nostanut myös vihapuheen määrää. Kolehmainen toppuuttelee suuttuneita suomalaisia. Hän muistuttaa, että Suomi on oikeusvaltio, jossa rikoksiin syyllistyneet joutuvat tuomiolle.

– Nyt kannattaa muistaa pitää järki päässä ja maltti mielessä, ettei mihinkään omankäden oikeuteen ryhdy. Meillä on oikeusjärjestelmä, ja pitää luottaa siihen, että Suomi on oikeusvaltio. Oikeusjärjestelmään kuuluu se, että poliisi tutkii, syyttäjä syyttää ja tuomioistuin tuomitsee. Antaa viranomaisten rauhassa tehdä työnsä, Kolehmainen muistuttaa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005964362.html
 

hansai

Supreme Leader
@hansai Riippuu täysin perussuomalaisten ajamista toimista, että pääseekö se ylipäätään päättävään asemaan. Kaikki muu on käsienheiluttelua. Turhaa. Ääni menee kankkulan kaivoon.

Jos lähdetään siitä, että rakennetaan leirejä yli 10-tuhatpäiselle ukkolaumalle, niin tuo kompastuu ensimmäisenä fiskeeleihin syihin. Meidän nykyinen 3-tuhatpäinen vankimäärä kustantaa valtiolle 250M€ vuositasolla. Mutta Persupoppoo pistäis siihen miljardin. Ja tietysti vielä kosolti pääomakuluja, että saadaan tarvittava infra rakennettua. Tietysti tähän voi aina heittää läpändeerausta häkkiaidasta, maapohjasta ja katottomuudesta, mutta ruoka, henkilökunta maksaa aina jotain.
Ihan samalla tavalla se BKT kasvaa kuin pää, olkapää, peppu, polvet-lauluja laulamalla..se on valinta.
 

inscout

Ylipäällikkö
Kyseenalaistan hieman tuomioiden koventamisen hyötyä. Jotenkin minun on vaikea uskoa että esim. 3 vuoden tuomion muuttaminen 6 vuoden kakuksi estää näitä tapauksia. En ole sinänsä koventamista vastaan, mutta epäilen toimivuutta. Lisäksi häkki on osoittautunut myös maailmalla väkivaltaisen jihadismin voimakkaaksi kasvualustaksi. Lastenmetsästäjänä sisään, terona ulos?

Karkotus ja tulijamäärien pitäminen pienenä ovat mielestäni parhaat lääkkeet.

Mutta kuten Elso tuossa osoitti, se ei ole vielä mahdollista koska:

a. Arvopohja
b. Varma kuolema
c. Rashismus
d. Kansainväliset sopimukset
e. Uuninluukut
 
@hansai Riippuu täysin perussuomalaisten ajamista toimista, että pääseekö se ylipäätään päättävään asemaan. Kaikki muu on käsienheiluttelua. Turhaa. Ääni menee kankkulan kaivoon.

Jos lähdetään siitä, että rakennetaan leirejä yli 10-tuhatpäiselle ukkolaumalle, niin tuo kompastuu ensimmäisenä fiskeeleihin syihin. Meidän nykyinen 3-tuhatpäinen vankimäärä kustantaa valtiolle 250M€ vuositasolla. Mutta Persupoppoo pistäis siihen miljardin. Ja tietysti vielä kosolti pääomakuluja, että saadaan tarvittava infra rakennettua. Tietysti tähän voi aina heittää läpändeerausta häkkiaidasta, maapohjasta ja katottomuudesta, mutta ruoka, henkilökunta maksaa aina jotain.
Paitsi ettei niitä leirejä tarvita kymmenelletuhannelle ukolle. Pelkkä päätös tuollaisen järjestelmän toteuttamisesta saisi vipinää näihin tossuttelijoihin, ja maasta poistuminen alkaisi kummasti kiinnostaa. Puhumattakaan uusien onnenonkijoiden saapumisesta.
 

aj77

Respected Leader
@hansai Riippuu täysin perussuomalaisten ajamista toimista, että pääseekö se ylipäätään päättävään asemaan. Kaikki muu on käsienheiluttelua. Turhaa. Ääni menee kankkulan kaivoon.

Jos lähdetään siitä, että rakennetaan leirejä yli 10-tuhatpäiselle ukkolaumalle, niin tuo kompastuu ensimmäisenä fiskeeleihin syihin. Meidän nykyinen 3-tuhatpäinen vankimäärä kustantaa valtiolle 250M€ vuositasolla. Mutta Persupoppoo pistäis siihen miljardin. Ja tietysti vielä kosolti pääomakuluja, että saadaan tarvittava infra rakennettua. Tietysti tähän voi aina heittää läpändeerausta häkkiaidasta, maapohjasta ja katottomuudesta, mutta ruoka, henkilökunta maksaa aina jotain.
Orpo on väläytellyt julkisuudessa kovimpia rangaistuksia. Se olisi katastrofi jos meno jatkuu ja porukkaa tulee lisää. Edelleen Oulun tapaus on jäävuoren huippu ja uhreja maanlaajuisesti satoja. Joten jos lähdetään populistisesti jakamaan pitkiä tuomioita, tai tuomitsemaan herkästi pienestäkin kiinteää se maksaa. Se maksaa aivan järkyttävästi kaikkine lieveilmiöineen mitä tietyn ryhmän laitostuttaminen tekee. Puhumattakaan siitä riittäkö meillä vankipaikat vaan täytyykö rakentaa lisää. Itse ongelma, eli nuorten ja naisten turvallisuus ei kuitenkaan parane. Harvassa on rikokset jotka kovimmilla rangaistuksissa korjattaisiin.
 

miheikki

Respected Leader
https://www.lue.fi/blogit/blogit/kupla-puhkesi-viimeinkin/?fbclid=IwAR1t8tvGomcQrkEm8EQC78-FmvXRjPxD2QGvrczLTVn3XOw5tsgOcQMJeY4
Kupla puhkesi. Viimeinkin.
TEHNYT JUSSI JUHANI KUOSMANEN, 13/01/2019
0000
Iltalehden Mika Koskinen otsikoi juttunsa: Suomi maksaa nyt kallista laskua sinisilmäisyydestään. Aika karua tekstiä, mutta niin totta. Tarvittiin suuri joukko häväistyjä pikkutyttöjä, ennen kuin valtamedia kykeni kertomaan siitä, mikä maassa oikeasti tapahtuu. Poliitikothan Halla-ahoa lukuun ottamatta eivät kykene siihen vieläkään.
Mistä tämä kaikki alkoi? Muistatteko?
Media ja poliitikot valmistelivat meitä vastaanottamaan suuren joukon sodan jaloista pakenevia hädänalaisia ihmisiä. Kerrottiin syyrialaisista pakolaisista, perheistä, kärsivistä naisista ja lapsista, jotka henkensä kaupalla pakenevat pommeja. Näimme kuvia itkevistä äideistä riutuneet vauvat sylissään.
Sellainen saa kenet tahansa avaamaan sydämensä – ja niin kuuluu tapahtuakin. Itsekin ajattelin, että voisin kenties tarjota jonkin asunnoistani noille ihmisparoille, kun on käynyt elämässä niin hyvä tuuri, että pari yksiötä on kertynyt ihan vuokrattavaksi.
Ensimmäiset tv-kuvat muuttivat mieleni. Rajan yli marssi jonossa terveitä nuoria miehiä kiiltävät kännykät kourassaan. Pääministerimme oli heitä vastassa. Muistan, mitä Sipilä sanoi lähetyksessä heille:
- Nyt olette turvassa, me autamme teitä!
Hän alkoi kätellä miehiä. Heti ensimmäinen, jonka käteen Sipilä luottavaisena tarttui, alkoi ilman eri kysymystä vakuuttamaan: ”Olen aivan varmasti vasta 17 vuotias, aivan varmasti, vaikka ehkä näytän vanhemmalta.” Ei ollut. Oli reilusti yli kaksikymppinen.
Kyseinen videopätkä poistettiin kiireesti sen näyttäneen uutiskanavan sivuilta, mutta jäi elämään ns. vastamediaan.
Ymmärsin hetkessä, että lähes kaikki oli valhetta. Pakolaiset eivät olleet kärsiviä äitejä ja lapsia, he eivät tulleet Syyriasta, niin kuin oli vakuutettu. He olivat lauma ympäri Eurooppaa seikkailevia nuoria miehiä, jotka etsivät parempaa elämää ja mieluummin jonkun toisen kustannuksella. Minun myötätuntoni lopahti siihen.
Toki entisenä katuhamppina ymmärsin, että näillä nuorilla miehillä oli oikeus etsiä sitä parempaa elämää, niin kuin meillä kaikilla, mutta huom! meillä kansakuntana ei taas ollut mitään velvollisuutta tarjota sitä heille.
Oli nähtävissä jo silloin, että tästä tulee vielä mielenkiintoista. Valehteleva nuorten miesten lauma vastaan hyväntahtoiset tädit ja sedät. Nuorena käytin itsekin jatkuvasti hyväkseni tätien sinisilmäisyyttä. He uskovat minkä tahansa tarinan, jos se on riittävän säälittävä.
Sukkapuikot heiluivat. Maan valtasi valtava tätiempatian aalto. Vapaaehtoisjoukkoja rynnisti vastaanottokeskuksiin niin paljon, etteivät mahtuneet. Vaatetta ja lapasia kertyi röykkiöittäin – päätyäkseen lopulta kaatopaikalle.
Samaan aikaan Kuopiossa vammaisjärjestö etsi vapaaehtoisia ulkoiluttamaan vanhuksia ja vammaisia, yksikään ei ilmoittautunut.
Kauppaoppilaitoksen neitosetkin olivat posket punaisina vastaanottamassa pakolaisvyöryä. Ainoa huoli heillä oli, että pitääkö peittää rintavako. Kirjoitin blogissani, ettei pidä. Suomessa. Olin väärässä. Olisi pitänyt.
Muutama kaltaiseni elämää kokenut ja syntymälahjanaan terveellisen kyynisyyden saanut blogisti ja kirjoittaja uskalsi epäillä tulokkaiden glorifiointia ja heidän vilpittömiä tarkoitusperiään. Meistä jokaista haukuttiin rasistiksi. Leima kulkenee mukana hautaan saakka.
Paljon tapahtui. Kopelointi meni suomalaisten syyksi. Ensimmäiset paljastuneet raiskaukset samoin – ainakin sillä tavoin, ettei niitä olisi saanut paljastaa. Edes ensimmäinen katkaistu kurkku ei himmentänyt monikulttuurisuusaatteen hehkua. Eikä vielä toinenkaan.
Turussa tapettiin jo useampi. Paikalla olleet kantaväestön edustajat esiteltiin tumput suorana seisoneiksi vätyksiksi, kun taas kaikki sankarit olivat ulkomaalaistaustaisia. Artikkeleista puhkesi jopa maalittamiskohuna tunnettu somenujakka.
Tapaus on jälkeenpäin tarkasteltuna osoittautunut noloksi. Siis valtamedialle, ei ”maalittaneille”. Asiasta ei ole vieläkään kehdattu riittävästi kertoa, niin nolo se on. Pääsankari nimittäin paljastui huijariksi.
Tällaista tämä on ollut. Kuin karmeaa näytelmää, jossa konnan rooliin on toistuvasti asetettu ne, jotka ovat yrittäneet kertoa totuuden. Tulkoon se nyt viimeinkin sanottua, että minultakin evättiin oikeus kirjoittaa blogeja Savon Sanomille, koska niissä lehden mukaan oli rasismilla flirttailua. Lukekaapa joskus niitä (elleivät piilota) ja etsikää kohdat, joissa sitä ilmenee. En ole aiemmin asiasta kertonut, koska olen tuntenut syvää häpeää siitä, että osoittauduin niin epäkelvoksi.
Mutta nyt. Poks! Hyväuskoisten tätien ja elämästä hämmentyneiden setien valta ainoina hyväksyttyinä julkisen mielipiteen muodostajina näyttää murtuneen. Ääni valtamedian kellossa on jo huomattavasti terävämpi kuin omani oli siellä SS:n blogeissa.
Mutta niin kai se menee. Viestintuojat on useimmiten ammuttu, koska kukaan ei alussa halua kuulla huonoja uutisia. Sitten kun ne huonot ovat jo sekä edessä että housuissa, tapahtuu jonkin asteista havahtumista. Jotain sen tapaista on nyt menneillään – kunnes joku kaunopuheinen maailmansyleilijä saa teidät uudelleen uneen.
Näin uskon.
Jussi Juhani

PS. Sanottakoon vielä, että Oulun raiskausaalto on jäävuoren vaatimaton huippu. Vastaavia tapauksia on Suomessa satoja, ellei tuhansia. Niin on ollut tähän saakka kaikkialla, jonne tämä sama ”pakolaisaalto” on rantautunut.
 
Top