Oulun seksuaalirikokset ja raiskaukset

tulikomento

Greatest Leader
Ylen Päivi Happosen mielestä Oulun poliisi on tehnyt virheen tiedottaessaan rikoksista ja "lietsonut vihaa ja pelkoa" .

https://yle.fi/uutiset/3-10602010

Onko tiedotusvälineiden edustajilla ymmärryksessä vikaa ? Jos ei olisi tiedotettu tekijöiden ulkomaalaistaustasta, olisi tieto joka tapauksessa levinnyt julkisuuteen esim. MV:n tai muun vastaavan kautta. Ja sitten Oulun poliisia olisi haukuttu armotta siitä että se poliittisen korrektiuden takia pimittää tietoa. Ja tämä se olisi paskamyrskyn nostanut kun suomalaiset ovat muutenkin jo raivoissaan (paitsi suvakit). Eikö nuo toimittajat vieläkään tajua, että juuri tämä alkujaan antoi tilaa MV:n kaltaisen sonnan nousulle. Olisiko YLE:n toimittajan mukaan pitänyt esim. tiedottaa että on otettu kiinni muutama ihmisoletettu ? Olisiko sitten ollut tarpeeksi väritöntä, hajutonta ja neutraalia tiedottamista ?
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Onko tiedotusvälineiden edustajilla ymmärryksessä vikaa ? Jos ei olisi tiedotettu tekijöiden ulkomaalaistaustasta, olisi tieto joka tapauksessa levinnyt julkisuuteen esim. MV:n tai muun vastaavan kautta. Ja sitten Oulun poliisia olisi haukuttu armotta siitä että se poliittisen korrektiuden takia pimittää tietoa. Ja tämä se olisi paskamyrskyn nostanut kun suomalaiset ovat muutenkin jo raivoissaan (paitsi suvakit). Eikö nuo toimittajat vieläkään tajua, että juuri tämä alkujaan antoi tilaa MV:n kaltaisen sonnan nousulle. Olisiko YLE:n toimittajan mukaan pitänyt esim. tiedottaa että on otettu kiinni muutama ihmisoletettu ? Olisiko sitten ollut tarpeeksi väritöntä, hajutonta ja neutraalia tiedottamista ?

Tämä Happonen alkaa olla legenda. Hän vääristeli sen PV:n kaksoiskansalaisuusskuupin Yleen. Se Vekaran keittiöön hakenut ei ollut Suomen kansalainen lainkaan vaan venäläinen Viron passilla. Asiaa ei korjattu koskaan.
 

hansai

Supreme Leader
"Nähdäänkö meidät kaikki nyt rikollisina?" Vastaanottokeskusten yllä leijailee hämmennys ja musta pilvi, jonka hälvenemistä ei näy horisontissa


JULKAISTU 2 TUNTIA SITTEN

Uutiset Oulun ja Helsingin epäillyistä ulkomaalaisten miesten seksuaalirikoksista on otettu järkyttyneinä vastaan vastaanottokeskuksissa ympäri maan.
– Eipä kuulu kovin hyvää tällä hetkellä, aloittaa Helsingin vastaanottokeskusten johtaja Leena Markkanen puhelun.


Surulliset uutiset ovat jättäneet leijumaan Suomen vastaanottokeskusten päälle mustan pilven, jonka hälvenemistä saadaan odotella vielä pitkään.
Ulkomaalaistaustaisten miesten seksuaalirikokset on otettu kuitenkin rohkeasti puheeksi vastaanottokeskuksissa ympäri Suomea. Vakavasta asiasta on puhuttu työntekijöiden ja asiakaskunnan kanssa tulkkien välityksellä.
Oulun vastaanottokeskuksen Sirpa Kansanaho kertoo, että hyvin monelle maahanmuuttajalle tapahtumat ja siitä seurannut mediamyllytys on tullut täytenä yllätyksenä.
– Suurin osa ei ollut kuullut joulukuussa asiasta yhtään mitään, he eivät seuraa suomalaista mediaa. Kuultuaan asian, ovat tietenkin olleet järkyttyneitä, Kansanaho kertoo.

"Syytetäänkö meitä kaikkia nyt?"
Helsingin vastaanottokeskuksista vastaava Leena Markkanen kertoo, että asia on otettu puheeksi maahanmuuttajien kanssa myös esimerkiksi terveydenhoitajan vastaanotolla.
Vastaanotolta on kävellyt ulos hämmentyneitä ja pelästyneitä ihmisiä.
– Kahdenkeskisissä tapaamisissa on muun muassa kysytty, että "syytetäänkö meitä kaikkia nyt ja nähdäänkö meidät rikollisina?". Tottakai myös tämä porukka joka ei ole tehnyt mitään, alkaa perätä kaupungilla liikkumista, Markkanen kertoo.


Kaupungilla liikkuminen onkin osoittautunut monille maahanmuuttajille tällä hetkellä ylitsepääsemättömäksi asiaksi. Kansanahon mukaan maahanmuuttajien on joka tapauksessa käytävä kaupungilla jatkossakin.
– Kyllä meillä ihmiset joutuvat asioimaan edelleen keskuksen ulkopuolella. Tiedän, että osa maahanmuuttajista ei tiedä, uskaltaako sinne mennä, Kansanaho sanoo.

Turussa ei toistaiseksi pelon ilmapiiriä
Turun vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Heimo Nurmenmukaan pelon ilmapiiriä on ollut taas esimerkiksi Turussa toistaiseksi hyvin vähän.
– Ei asiakkaat ole ainakaan vielä tuoneet ilmi sellaista, että kokisivat kaupungilla uhkaa tai pelkoa. Meillä ihmiset käy paljon töissä ja koulussa. Ehkä se tulee tänne jälkijunassa, Nurmi kertoo.
Kaikissa MTV:n haastattelemissa vastaanottokeskuksissa ollaan kuitenkin yhtä mieltä siitä, että tilanteen pitää normalisoitua ja elämän jatkua.

– Pakkohan näistä asioista on selvitä ja mennä eteenpäin. Elämän pitää jatkua. Eri toimijoiden, niin virkamiesten kuin poliitikkojenkin pitää miettiä mitä tehdä ennen kaikkea sen ennaltaehkäisyn näkökulmasta, Sirpa Kansanaho kertoo.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...mista-ei-nay-horisontissa/7244226#gs.2cH8S1HM
 

hansai

Supreme Leader
Päivi Happonen: Onko Oulu ainoa paikka, jossa tutkitaan seksuaalirikoksia? Mitä Oulun poliisin tiedotuskampanja sai aikaan?
Oulun poliisissa jo mietitään, menikö tiedottaminen liian pitkälle, kirjoittaa Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen.


Poliisille tehtiin Suomessa viime vuonna 1 400 rikosilmoitusta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Näissä jutuissa oli epäiltyinä 183 ulkomaalaistaustaista henkilöä ja 1 217 kantasuomalaista.
Vielä ei ole tiedossa, kuinka moni tutkinnoista on päätynyt tai päätyy syyteharkintaan tai tuomioistuimeen.
Todennäköisesti moni nuori osaa toimia sosiaalisessa mediassa varovaisemmin kuin tähän asti.​
Poliisi tiedottaa julkisuuteen melko harvoin seksuaalirikostutkinnoista.
Viime viikkoina Oulun poliisi on kuitenkin tehnyt poikkeuksen ja tiedottanut hyvin aktiivisesti meneillään olevista seksuaalirikostutkinnoistaan.
Mitä poliisin tiedottaminen on saanut aikaan?

Hyvää ja huonoa.

Hyvää on se, että kouluissa ja kodeissa on puhuttu runsaasti sosiaalisen median vaaroista. Todennäköisesti moni nuori osaa toimia sosiaalisessa mediassa varovaisemmin kuin tähän asti.

Mitä huonoa Oulun poliisi on saanut aikaan?

Paljonkin.

Monen mielikuvissa Oulusta on tullut pahuuden pesä, jossa turvapaikanhakijat raiskaavat lapsia minkä ehtivät.
Poliisin tiedottaminen on lietsonut pelkoa, kauhua ja vihaa myös muualla kuin Oulussa.

Ulkomaalaistaustaiset henkilötovat yliedustettuina poliisin tilastoissa seksuaalirikostutkinnoissa. Mutta viime aikoina monelta on hämärtynyt se tosiasia, että suurin osa seksuaalirikosepäillyistä on edelleen kantasuomalaisia.
Ylen saamien tietojen mukaan Oulun poliisissa on alettu miettiä, menikö tiedottaminen liian pitkälle.
Valtiosalissa nähtiin näytös, jota poliitikot itsekin pitivät poikkeuksellisena ja erikoisena.​
Poliisin tiedotuskampanjan seuraukset huipentuivat tämän viikon tiistaina, kun eduskunnan valtiosalissa nähtiin näytös, jota poliitikot itsekin pitivät poikkeuksellisena ja erikoisena.
Median eteen marssivat sulassa sovussa kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajat. Vakavina ja huolissaan Oulussa esiin tulleista seksuaalirikosepäilyistä.
Puolueet lupasivat yhtenä rintamana, että eduskunnassa jo olevat lakihankkeet runnotaan läpi muutamassa kuukaudessa ennen vaaleja.

Yksi lakimuutoksista koventaisi rangaistuksia lapsiin kohdistuneissa seksuaalirikoksissa. Nyt myös selvitetään, voisiko kaksoiskansalainen menettää Suomen kansalaisuuden, jos hän syyllistyy vakaviin seksuaalirikoksiin.

Pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) kysyttiin tiistaina Ylen A-studiossa, oliko vaalien läheisyydellä vaikutusta tähän kaikkeen. Pääministerin mukaan vaaleilla ei ollut vaikutusta.
Lakihankkeiden lisäksi hallitus kaavailee Oulun “akuuttiin tilanteeseen” 1-2 miljoonan euroa tukipakettia.
Raha otetaan Oulussa tyytyväisenä vastaan.
Lapsiin kohdistuvia seksuaalirikostutkintoja on valitettavasti muuallakin kuin Oulussa.​
Mutta onko Oulu Suomen ainoa kaupunki, jossa poliisi tutkii vakavia ja iljettäviä lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia?

Ei ole.

Lapsiin kohdistuvia seksuaalirikostutkintoja on valitettavasti muuallakin kuin Oulussa. Yle sai torstaina Poliisihallituksesta tuoreet tilastot koko maan tilanteesta.
Niistä käy ilmi, että esimerkiksi Helsingissä ja Sisä-Suomen alueella poliisin tietoon tuli viime vuonna yli 200 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöepäilyä.

Oulussa viime vuonna poliisin tietoon tuli 130 vastaavaa epäilyä. Oulun poliisi on tiedottanut siis vain pienestä määrästä tutkinnassa olevista jutuista.
Lähtökohtaisesti poliisin esitutkinnat ovat salaisia, mutta lain mukaan tutkinnanjohtaja voi niistä tiedottaa. Tiedottamista säätelevät esitutkintalaki ja julkisuuslaki.

Onko poliisin tiedotuslinja seksuaalirikoksissa muuttunut?

Aikooko poliisi tiedottaa tulevaisuudessa hyvinkin aktiivisti seksuaalirikostutkinnoista? Myös silloin, kun epäilty on kantasuomalainen?
Moni uskoo, että tiedottaminen on muuttunut.

Myös eduskunnan käytävillä on tällä viikolla arveltu linjan muuttuneen. Oulun poliisin tiedottamista on ihmetelty muissa poliisilaitoksissa ja syyttäjänvirastoissa.
Poliisin ylimmästä johdosta vakuutetaan Ylelle, että tiedottamislinja seksuaalirikostutkinnoissa ei ole muuttunut.
On hyvin tärkeää, että seksuaalirikosten tutkinnoista ja niiden määrästä tavallisilla kansalaisilla ja poliitikoilla on oikea ja kokonaisvaltainen kuva.​
Seksuaalirikokset ovat iljettäviä ja vakavia rikoksia, joiden tekijät on saatettava vastuuseen.
Näistä tutkinnoista on myös syytä kertoa julkisuuteen, ja samalla on muistettava, että uhria on suojeltava kaikin keinoin.

On hyvin tärkeää, että seksuaalirikosten tutkinnoista ja niiden määrästä tavallisilla kansalaisilla ja poliitikoilla on oikea ja kokonaisvaltainen kuva.
Jotta näin tapahtuisi, poliisin olisi tiedotettava ympäri Suomea samalla tavalla tutkinnoista, samojen linjausten ja ohjeiden mukaisesti.
Nyt Oulu poikkeaa muusta Suomesta, eikä se ole hyväksi kenellekään.

Päivi Happonen

Kirjoittaja on Ylen oikeustoimittaja, joka tekee rikos- ja oikeusaiheista uutisia Ylen radioon, televisioon ja verkkoon

https://yle.fi/uutiset/3-10602010?origin=rss
 
D

Deleted member 1381

Guest
Onko tiedotusvälineiden edustajilla ymmärryksessä vikaa ? Jos ei olisi tiedotettu tekijöiden ulkomaalaistaustasta, olisi tieto joka tapauksessa levinnyt julkisuuteen esim. MV:n tai muun vastaavan kautta. Ja sitten Oulun poliisia olisi haukuttu armotta siitä että se poliittisen korrektiuden takia pimittää tietoa. Ja tämä se olisi paskamyrskyn nostanut kun suomalaiset ovat muutenkin jo raivoissaan (paitsi suvakit). Eikö nuo toimittajat vieläkään tajua, että juuri tämä alkujaan antoi tilaa MV:n kaltaisen sonnan nousulle. Olisiko YLE:n toimittajan mukaan pitänyt esim. tiedottaa että on otettu kiinni muutama ihmisoletettu ? Olisiko sitten ollut tarpeeksi väritöntä, hajutonta ja neutraalia tiedottamista ?

Netissä liikkui jo sen verran tietoa ja huhuja noista tapauksista, että poliisin oli jo pakko tiedottaa. Ilman somea ja muutaman tavallisen kansalaisen oma-aloitteisuutta yhden epäillyn kiinniotossa, tuskin olisivat tiedottaneet. Julkisuuden hallintaa, tai ainakin sellaisen yritys.
 
Last edited by a moderator:

hansai

Supreme Leader
Näin maahanmuuttajat puhuvat Oulun tapahtumista arabiankielisissä keskusteluryhmissä – ”Jättäkää alaikäiset tytöt rauhaan!”

IS kävi läpi, mitä Suomen arabiankielisissä Facebook-ryhmissä kirjoitetaan Oulun tapauksista ja yleisesti seksuaalirikollisuudesta.

KESKUSTELU Oulussa nuoriin tyttöihin kohdistuneista epäillyistä seksuaalirikoksista on käynyt vilkkaana arabiankielisissä Facebook-ryhmissä. Se alkoi saman tien, kun Oulun tapaukset nousivat otsikoihin.

Moni ryhmäläinen kantoi huolta siitä, onko rikosepäilyillä on vaikutusta esimerkiksi turvapaikanhakijoiden asemaan Suomessa, sillä epäiltyinä on maahanmuuttajataustaisia miehiä, joista osa on tullut Suomeen turvapaikanhakijana tai pakolaisstatuksella. Osa on saanut Suomen kansalaisuuden.
Ryhmän keskusteluista käy ilmi, että suurimmalle osalle arabiankielisille maahanmuuttajille Oulun tapahtumat ovat olleet suuri järkytys. Monet pohtivat, miten tapaukset vaikuttavat heidän arkielämäänsä Suomessa ja jopa tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

Jotkut oleskelulupapäätöstä odottavat ajattelevat, että tapaukset vaikuttavat heidänkin mahdollisuuksiinsa saada oleskelulupa.

Toisaalta, jotkut ryhmäläiset raivostuivat uutisista ja kirjoittivat, että suomalainen media keksii tapauksia – tai ainakin liioittelee niitä, jotta maahanmuuttajat saataisiin huonoon valoon. Jotkut kirjoittajat ajattelivat, että rasismilla olisi vaikutusta asiaan, toiset taas uskoivat, että tapauksissa on kyse vaalityöstä ja että jotkut poliitikot haluavat päästä eroon maahanmuuttajista, tai kosiskelevat äänestäjiä.

RYHMÄSSÄ on myös sellaisia henkilöitä, jotka kommentoivat, ettei tapauksissa olisi kyse raiskauksista siinä tapauksessa, jos uhri on tullut itse ja omasta tahdostaan mukaan.

IS:n julkaisemat artikkelit, joissa maahanmuuttajataustaiset ihmiset puhuvat kulttuurieroista, raivostuttivat joitakin miespuolisia ryhmäläisiä. Heidän mielestään IS:n haastattelemat henkilöt ovat liioitelleet tai jopa puhuneet puppua. Eräät väittivät ryhmän keskusteluissa, että haastatellut flirttailevat suomalaisille ja kertovat heille asioita, joita suomalaiset haluavat kuulla.

Esimerkiksi IS:n artikkeli, jossa irakilaistaustaiset naiset kertovat suorasukaisesti kulttuurieroista, närkästytti useita ryhmän kommentoijia.
SOSIAALISESSA mediassa julkaistiin myös video, jossa arabitaustaiset ihmiset kehottivat toisia käyttäytymään hyvin, sillä toisten tekemien väärinkäytösten ajateltiin leimaavan koko yhteisön.

Eräs nainen jakoi marokkolaisen yhteisön Facebook-sivuille linkin kansalaisaloitteeseen, joka tähtää siihen, että seksuaalirikoksesta Suomessa tuomittu menettäisi oleskelulupansa ja karkoitettaisiin. Nainen kirjoitti allekirjoittaneensa kansalaisaloitteen ja kehotti muitain jäseniä allekirjoittamaan ”turvallisimman Suomen puolesta”.

Myös irakilaisille tarkoitetun Facebook-ryhmän jäsenet keskustelivat kansalaisaloitteesta. Suurin osa keskustelijoista piti aloitetta hyvänä asiana.

– Siivotaan Suomi Isisin kannattajista ja raiskaajista, yksi kommentoi.

RYHMÄSSÄ oli henkilöitä, jotka syyllistivät alaikäisiä uhreja, kuten seuraavasta kommentista selviää.

– Raiskaus ymmärretään väärin. Suomessa alaikäisethän itse tulevat vapaaehtoisesti miesten luokse, miehet tulevat houkutelluksi tyttöjen kauneudesta. Tyttö menee miehen kotiin, pysyy hänen luonaan kuukauden parin, syö ja juo siellä, mies elättää ja niin edespäin. Lopussa tyttö syyttää miestä raiskauksesta, ja laki on tietenkin tytön puolella. Näin tyttö pääsee eroon miehestä ja saa vielä korvauksen. He (suomalaiset tytöt) ovat valmiita tekemään ihan mitä vain. Näin Suomessa käy. Ei tämä ole raiskausta, eräs kirjoitti.Moni irakilainen kokee Oulun tapausten olevan haitaksi Suomessa eläville maahanmuuttajille. Yksi kirjoitti:

– Tämä tarina ei lopu koskaan. (Nämä raiskaajat) avasivat ongelmien portit, eikä voi tietää, milloin tai miten portit saa kiinni. Jumalan tähden jättäkää alaikäiset tytöt rauhaan!


Tämän viestin kirjoittaja vetoaa, että alaikäiset tytöt tulisi jättää rauhaan.
OULUN poliisilla on tutkittavanaan yhdeksän alaikäisiin, 10–15 vuotiaisiin tyttöihin kohdistunutta epäiltyä seksuaalirikosta.

Teot ajoittuvat kesään ja syksyyn 2018. Kaikissa teoissa epäillyt henkilöt ovat ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä. Suurimpaan osaan on liittynyt yhteydenottaminen sosiaalisessa mediassa. Poliisi tiedotti tiistainea, että yhteensä kymmenen henkilöä on tapaukseen liittyen tutkintavankeudessa.https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005969343.html
 

PSB 5500

Ylipäällikkö
Päivi Happonen: Onko Oulu ainoa paikka, jossa tutkitaan seksuaalirikoksia? Mitä Oulun poliisin tiedotuskampanja sai aikaan?
Oulun poliisissa jo mietitään, menikö tiedottaminen liian pitkälle, kirjoittaa Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen.


Poliisille tehtiin Suomessa viime vuonna 1 400 rikosilmoitusta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Näissä jutuissa oli epäiltyinä 183 ulkomaalaistaustaista henkilöä ja 1 217 kantasuomalaista.
Vielä ei ole tiedossa, kuinka moni tutkinnoista on päätynyt tai päätyy syyteharkintaan tai tuomioistuimeen.
Todennäköisesti moni nuori osaa toimia sosiaalisessa mediassa varovaisemmin kuin tähän asti.​
Poliisi tiedottaa julkisuuteen melko harvoin seksuaalirikostutkinnoista.
Viime viikkoina Oulun poliisi on kuitenkin tehnyt poikkeuksen ja tiedottanut hyvin aktiivisesti meneillään olevista seksuaalirikostutkinnoistaan.
Mitä poliisin tiedottaminen on saanut aikaan?

Hyvää ja huonoa.

Hyvää on se, että kouluissa ja kodeissa on puhuttu runsaasti sosiaalisen median vaaroista. Todennäköisesti moni nuori osaa toimia sosiaalisessa mediassa varovaisemmin kuin tähän asti.

Mitä huonoa Oulun poliisi on saanut aikaan?

Paljonkin.

Monen mielikuvissa Oulusta on tullut pahuuden pesä, jossa turvapaikanhakijat raiskaavat lapsia minkä ehtivät.
Poliisin tiedottaminen on lietsonut pelkoa, kauhua ja vihaa myös muualla kuin Oulussa.

Ulkomaalaistaustaiset henkilötovat yliedustettuina poliisin tilastoissa seksuaalirikostutkinnoissa. Mutta viime aikoina monelta on hämärtynyt se tosiasia, että suurin osa seksuaalirikosepäillyistä on edelleen kantasuomalaisia.
Ylen saamien tietojen mukaan Oulun poliisissa on alettu miettiä, menikö tiedottaminen liian pitkälle.
Valtiosalissa nähtiin näytös, jota poliitikot itsekin pitivät poikkeuksellisena ja erikoisena.​
Poliisin tiedotuskampanjan seuraukset huipentuivat tämän viikon tiistaina, kun eduskunnan valtiosalissa nähtiin näytös, jota poliitikot itsekin pitivät poikkeuksellisena ja erikoisena.
Median eteen marssivat sulassa sovussa kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajat. Vakavina ja huolissaan Oulussa esiin tulleista seksuaalirikosepäilyistä.
Puolueet lupasivat yhtenä rintamana, että eduskunnassa jo olevat lakihankkeet runnotaan läpi muutamassa kuukaudessa ennen vaaleja.

Yksi lakimuutoksista koventaisi rangaistuksia lapsiin kohdistuneissa seksuaalirikoksissa. Nyt myös selvitetään, voisiko kaksoiskansalainen menettää Suomen kansalaisuuden, jos hän syyllistyy vakaviin seksuaalirikoksiin.

Pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) kysyttiin tiistaina Ylen A-studiossa, oliko vaalien läheisyydellä vaikutusta tähän kaikkeen. Pääministerin mukaan vaaleilla ei ollut vaikutusta.
Lakihankkeiden lisäksi hallitus kaavailee Oulun “akuuttiin tilanteeseen” 1-2 miljoonan euroa tukipakettia.
Raha otetaan Oulussa tyytyväisenä vastaan.
Lapsiin kohdistuvia seksuaalirikostutkintoja on valitettavasti muuallakin kuin Oulussa.​
Mutta onko Oulu Suomen ainoa kaupunki, jossa poliisi tutkii vakavia ja iljettäviä lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia?

Ei ole.

Lapsiin kohdistuvia seksuaalirikostutkintoja on valitettavasti muuallakin kuin Oulussa. Yle sai torstaina Poliisihallituksesta tuoreet tilastot koko maan tilanteesta.
Niistä käy ilmi, että esimerkiksi Helsingissä ja Sisä-Suomen alueella poliisin tietoon tuli viime vuonna yli 200 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöepäilyä.

Oulussa viime vuonna poliisin tietoon tuli 130 vastaavaa epäilyä. Oulun poliisi on tiedottanut siis vain pienestä määrästä tutkinnassa olevista jutuista.
Lähtökohtaisesti poliisin esitutkinnat ovat salaisia, mutta lain mukaan tutkinnanjohtaja voi niistä tiedottaa. Tiedottamista säätelevät esitutkintalaki ja julkisuuslaki.

Onko poliisin tiedotuslinja seksuaalirikoksissa muuttunut?

Aikooko poliisi tiedottaa tulevaisuudessa hyvinkin aktiivisti seksuaalirikostutkinnoista? Myös silloin, kun epäilty on kantasuomalainen?
Moni uskoo, että tiedottaminen on muuttunut.

Myös eduskunnan käytävillä on tällä viikolla arveltu linjan muuttuneen. Oulun poliisin tiedottamista on ihmetelty muissa poliisilaitoksissa ja syyttäjänvirastoissa.
Poliisin ylimmästä johdosta vakuutetaan Ylelle, että tiedottamislinja seksuaalirikostutkinnoissa ei ole muuttunut.
On hyvin tärkeää, että seksuaalirikosten tutkinnoista ja niiden määrästä tavallisilla kansalaisilla ja poliitikoilla on oikea ja kokonaisvaltainen kuva.​
Seksuaalirikokset ovat iljettäviä ja vakavia rikoksia, joiden tekijät on saatettava vastuuseen.
Näistä tutkinnoista on myös syytä kertoa julkisuuteen, ja samalla on muistettava, että uhria on suojeltava kaikin keinoin.

On hyvin tärkeää, että seksuaalirikosten tutkinnoista ja niiden määrästä tavallisilla kansalaisilla ja poliitikoilla on oikea ja kokonaisvaltainen kuva.
Jotta näin tapahtuisi, poliisin olisi tiedotettava ympäri Suomea samalla tavalla tutkinnoista, samojen linjausten ja ohjeiden mukaisesti.
Nyt Oulu poikkeaa muusta Suomesta, eikä se ole hyväksi kenellekään.

Päivi Happonen

Kirjoittaja on Ylen oikeustoimittaja, joka tekee rikos- ja oikeusaiheista uutisia Ylen radioon, televisioon ja verkkoon

https://yle.fi/uutiset/3-10602010?origin=rss
Tämä unelman nurja puoli on tainnut mennä pahasti tunteisiin päivillä kun noin koville ottaa? Onhan meillä omat Jammu-setämme ja muut arveluttavat "setämiehet" olleet aina kiusana. Ja 18-20- vuotiaat jannut on seurustelleet 15-16-kesäisten tyttöjen kanssa. Mutta minun tietääkseni tällaiset oulun ym tapaukset on uusi asia meillä. Ja tekijät ovat tuontitavaraa ja he ovat yliedustettuina millä tahansa mittarilla mitattuna tilastoissa. Että ihmeellistä vähättelyä ja valkopesua taas yleltä ja päiviltä..
 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
Päivi Happonen: Onko Oulu ainoa paikka, jossa tutkitaan seksuaalirikoksia? Mitä Oulun poliisin tiedotuskampanja sai aikaan?
Oulun poliisissa jo mietitään, menikö tiedottaminen liian pitkälle, kirjoittaa Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen.


Poliisille tehtiin Suomessa viime vuonna 1 400 rikosilmoitusta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Näissä jutuissa oli epäiltyinä 183 ulkomaalaistaustaista henkilöä ja 1 217 kantasuomalaista.
Vielä ei ole tiedossa, kuinka moni tutkinnoista on päätynyt tai päätyy syyteharkintaan tai tuomioistuimeen.
Todennäköisesti moni nuori osaa toimia sosiaalisessa mediassa varovaisemmin kuin tähän asti.​
Poliisi tiedottaa julkisuuteen melko harvoin seksuaalirikostutkinnoista.
Viime viikkoina Oulun poliisi on kuitenkin tehnyt poikkeuksen ja tiedottanut hyvin aktiivisesti meneillään olevista seksuaalirikostutkinnoistaan.
Mitä poliisin tiedottaminen on saanut aikaan?

Hyvää ja huonoa.

Hyvää on se, että kouluissa ja kodeissa on puhuttu runsaasti sosiaalisen median vaaroista. Todennäköisesti moni nuori osaa toimia sosiaalisessa mediassa varovaisemmin kuin tähän asti.

Mitä huonoa Oulun poliisi on saanut aikaan?

Paljonkin.

Monen mielikuvissa Oulusta on tullut pahuuden pesä, jossa turvapaikanhakijat raiskaavat lapsia minkä ehtivät.
Poliisin tiedottaminen on lietsonut pelkoa, kauhua ja vihaa myös muualla kuin Oulussa.

Ulkomaalaistaustaiset henkilötovat yliedustettuina poliisin tilastoissa seksuaalirikostutkinnoissa. Mutta viime aikoina monelta on hämärtynyt se tosiasia, että suurin osa seksuaalirikosepäillyistä on edelleen kantasuomalaisia.
Ylen saamien tietojen mukaan Oulun poliisissa on alettu miettiä, menikö tiedottaminen liian pitkälle.
Valtiosalissa nähtiin näytös, jota poliitikot itsekin pitivät poikkeuksellisena ja erikoisena.​
Poliisin tiedotuskampanjan seuraukset huipentuivat tämän viikon tiistaina, kun eduskunnan valtiosalissa nähtiin näytös, jota poliitikot itsekin pitivät poikkeuksellisena ja erikoisena.
Median eteen marssivat sulassa sovussa kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajat. Vakavina ja huolissaan Oulussa esiin tulleista seksuaalirikosepäilyistä.
Puolueet lupasivat yhtenä rintamana, että eduskunnassa jo olevat lakihankkeet runnotaan läpi muutamassa kuukaudessa ennen vaaleja.

Yksi lakimuutoksista koventaisi rangaistuksia lapsiin kohdistuneissa seksuaalirikoksissa. Nyt myös selvitetään, voisiko kaksoiskansalainen menettää Suomen kansalaisuuden, jos hän syyllistyy vakaviin seksuaalirikoksiin.

Pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) kysyttiin tiistaina Ylen A-studiossa, oliko vaalien läheisyydellä vaikutusta tähän kaikkeen. Pääministerin mukaan vaaleilla ei ollut vaikutusta.
Lakihankkeiden lisäksi hallitus kaavailee Oulun “akuuttiin tilanteeseen” 1-2 miljoonan euroa tukipakettia.
Raha otetaan Oulussa tyytyväisenä vastaan.
Lapsiin kohdistuvia seksuaalirikostutkintoja on valitettavasti muuallakin kuin Oulussa.​
Mutta onko Oulu Suomen ainoa kaupunki, jossa poliisi tutkii vakavia ja iljettäviä lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia?

Ei ole.

Lapsiin kohdistuvia seksuaalirikostutkintoja on valitettavasti muuallakin kuin Oulussa. Yle sai torstaina Poliisihallituksesta tuoreet tilastot koko maan tilanteesta.
Niistä käy ilmi, että esimerkiksi Helsingissä ja Sisä-Suomen alueella poliisin tietoon tuli viime vuonna yli 200 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöepäilyä.

Oulussa viime vuonna poliisin tietoon tuli 130 vastaavaa epäilyä. Oulun poliisi on tiedottanut siis vain pienestä määrästä tutkinnassa olevista jutuista.
Lähtökohtaisesti poliisin esitutkinnat ovat salaisia, mutta lain mukaan tutkinnanjohtaja voi niistä tiedottaa. Tiedottamista säätelevät esitutkintalaki ja julkisuuslaki.

Onko poliisin tiedotuslinja seksuaalirikoksissa muuttunut?

Aikooko poliisi tiedottaa tulevaisuudessa hyvinkin aktiivisti seksuaalirikostutkinnoista? Myös silloin, kun epäilty on kantasuomalainen?
Moni uskoo, että tiedottaminen on muuttunut.

Myös eduskunnan käytävillä on tällä viikolla arveltu linjan muuttuneen. Oulun poliisin tiedottamista on ihmetelty muissa poliisilaitoksissa ja syyttäjänvirastoissa.
Poliisin ylimmästä johdosta vakuutetaan Ylelle, että tiedottamislinja seksuaalirikostutkinnoissa ei ole muuttunut.
On hyvin tärkeää, että seksuaalirikosten tutkinnoista ja niiden määrästä tavallisilla kansalaisilla ja poliitikoilla on oikea ja kokonaisvaltainen kuva.​
Seksuaalirikokset ovat iljettäviä ja vakavia rikoksia, joiden tekijät on saatettava vastuuseen.
Näistä tutkinnoista on myös syytä kertoa julkisuuteen, ja samalla on muistettava, että uhria on suojeltava kaikin keinoin.

On hyvin tärkeää, että seksuaalirikosten tutkinnoista ja niiden määrästä tavallisilla kansalaisilla ja poliitikoilla on oikea ja kokonaisvaltainen kuva.
Jotta näin tapahtuisi, poliisin olisi tiedotettava ympäri Suomea samalla tavalla tutkinnoista, samojen linjausten ja ohjeiden mukaisesti.
Nyt Oulu poikkeaa muusta Suomesta, eikä se ole hyväksi kenellekään.

Päivi Happonen

Kirjoittaja on Ylen oikeustoimittaja, joka tekee rikos- ja oikeusaiheista uutisia Ylen radioon, televisioon ja verkkoon

https://yle.fi/uutiset/3-10602010?origin=rss

Keijo on ottanut tämän ulottuvuuden jo aikapäiviä sitten haltuun. Happonen tulee kaukana jäljessä.

 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
Siis se ei mua ihmetyttänyt vaan lausahdus jonka mukaan lähtömaalla (ja siten kulttuurilla) ei mukamas ole väliä.. ja sitten ikään kuin tätä tukemaan todetaan kuinka maat joista tullaan hakemaan turvapaikkaa korostuvat rikostilastoissa toisin kuin maat joista tullaan työperäisesti... siis voi hyvänen aika...

Tää on samaa tasoa kuin kertoa kuinka Islam on monitulkintainen ja tästä jotenkin seuraisi että ISIS:in Islam tulkinta on väärin... Voi olla että ISIS:in islam tulkinta on väärin mutta se ei oikeastaan voi mitenkään seurata Islamin monitulkintaisuudesta....

Vertaa mieluummin artikkelin väitettä lähtömaan ei-merkityksellisyydestä seuraavaan samasta artikkelista löytyvään lauseeseen:

”Raiskauksissa vaikutus oli erittäin pieni, toisin kuin muissa rikostyypeissä. Tasot Lähi-idästä ja Afrikasta muuttaneilla olivat kymmenkertaiset syntyperäisiin suomalaisiin verrattuna vakioinnin jälkeenkin.

Tässä en voi muuta kuin lainata William F. Engdahlin kirjan "Manifest Destiny: Democracy as Cognitive Dissonance" introa:

"In 1945, British writer and social critic George Orwell wrote a book titled 1984 on the theme of a fictional totalitarian society...
The central mind-control program used to keep its citizens abject and obedient mind slaves was referred to as “doublethink.” In doublethink, subjects were submitted to two contradictory concepts, both of which they must accept as correct simultaneously, termed by psychologists “cognitive dissonance.”"
 

tulikomento

Greatest Leader

baikal

Supreme Leader
Ryhmän keskusteluista käy ilmi, että suurimmalle osalle arabiankielisille maahanmuuttajille Oulun tapahtumat ovat olleet suuri järkytys. Monet pohtivat, miten tapaukset vaikuttavat heidän arkielämäänsä Suomessa ja jopa tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

Jotkut oleskelulupapäätöstä odottavat ajattelevat, että tapaukset vaikuttavat heidänkin mahdollisuuksiinsa saada oleskelulupa.

Mitään aivan peruuttamatonta ei ole VIELÄ TAPAHTUNUT. On tehty raakoja rikoksia ja ne setvitään. Mutta tämä puheenaoleva tyylisuunta suhteessa lapsiin on vaan pantava seis. Ja mieluummin niin, että asia tulee selväksi kaikenvärisille ja -uskoisille kyrväkkeille.
 

inscout

Ylipäällikkö
Demla liikekannalla.

Scheinin sanoo, että mitään liikumavaraa ei ole ja hallituksen selvitykset ovat hyödyttömiä. Kaikki pysyvät täällä ja raiskaajan oikeudet ovat YK:n ihmioikeussopimuksessa kunniasijalla. Suurin piirtein näin, mutta eri sanoin.


https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005970138.html

Luin tuon tekstin. Siinä paistoi hyvin silmään eräs kohta.

"Jos kysymys on ihmisoikeustuomioistuimesta tai EU-tuomioistuimesta, niiden ratkaisujen oikeudellisesta sitovuudesta ei ole hänen mukaansa ”kahta sanaa”, vaikka poliitikot sattuisivatkin haluta sanoa, että ne ovat suosituksia."

GCM... (ei vaikuta kansallisiin ratkaisuihin, suvereniteetti mainittu 7 kertaa, jne. jne. paitsi hyväksymisen jälkeen. Jos EU tuomioistuin tulkitsee GCM sopimusta se on sitova... hihihihiiihii)
 

hansai

Supreme Leader
Suomi maksaa nyt kalliisti sinisilmäisyydestään – onko Teemu Selänteen paljastama asenne naisiin uhka kansalliselle turvallisuudelle?

Petri Korhonen
BLOGIT TOLKUN HENKILÖ18.1.2019 19:39

Media mielistelee mölisijöitä, vaikka sen pitäisi kertoa ikäviäkin totuuksia. © OTAVAMEDIA

Nyt on pitkästä aikaa pakko siteerata Väinö Linnaa, ja hänen luomaansa alikersantti Lahtista:

”Minä sanon, että jos jostakin tulis vielä semmonen ihminen, jonka päätä ei olis ihan kokonansa tällä koohotuksella sekotettu. Meinaan ettei se ymmärtäs maailman menosta muuta kun sen mikä on järjellistä ja tarpeellista, niin sanon minä että se ihmettelisi.”
Niin sanoo myös Tolkun Henkilö. Koohottamisella päänsä sekoittaneita ja sekoittajia on nyt liikkeellä harvinaisen paljon, ja eduskuntavaaleihin on sentään aikaa vielä kuukausia.
Ilmeisesti vastuullisessa mediassa (Julkisen Sanan Neuvoston vastuullisuuskampanjaan osallistuvissa tiedotusvälineissä) voi julkaista totuutena mitä päättömyyksiä tai jälkiviisaita väitteitä tahansa, kunhan ne vain keräävät tarpeeksi klikkejä.

Ne muut olivat liian sinisilmäisiä!
Nyt joidenkin toimittajien ja lehtien pääkirjoitusten suureen ääneen julistama totuus näyttää olevan tämä:
Oulussa ja Helsingissä tehdyt raiskaukset olisi voitu välttää, jos Suomi ei olisi noudattanut kansainvälisiä sopimuksiaan ja ottanut maahan turvapaikanhakijoita.
Tähän ovat kuulemma syyllisiä etenkin sinisilmäiset vässykkämiehet ja kukkahattutädit, nuo naiset jotka toivottivat kaikki tulijat tervetulleiksi eivätkä tajunneet miten jokainen tänne vieraasta kulttuurista saapuva ihminen on turvallisuusuhka, koska omia rikollisiahan meillä ei tarvitse ikinä pelätä.
On täysin normaalia, että vaaleihin valmistautuvat puolueet käyttävät nyt Oulun ja Helsingin rikosten nostattamaa oikeutettua suuttumusta kampanjointiinsa. Poliittisilta puolueilta pitääkin vaatia ratkaisumalleja ja toimenpide-ehdotuksia ongelmien korjaamiseksi. Nämä hirveydet pitää saada loppumaan.
Mutta se ei ole normaalia, että media lähtee poliitikkojen kiihkoon mukaan, lietsomaan raivoa ja huutoa, vain klikkiotsikoita (ja verkkoilmoituksista tulevia euroja) saadakseen.
Journalismin tehtävä on etsiä totuutta, kuulla se huutokuorojen ja lynkkausjoukkojen mölinän läpi, näyttää miksi jotkut päättäjät suoltavat nyt vaihtoehtoista faktaa, ja puhua myös niistä asioista jotka eivät välttämättä suurta yleisöä miellytä.
Ruma totuus jota ei haluta kuulla
Kuten esimerkiksi siitä, ettei raiskauskulttuuri saapunut meille turvapaikanhakijoiden kesänä vuonna 2015. Ennen ensimmäisenkään irakilaisen, syyrialaisen tai somalialaisen miehen tuloa Suomeen meillä on liian monella paikkakunnalla kohdeltu naisia esineellistäen ja väkivaltaisesti, miesten omaisuutena.
Oulussa ja Helsingissä on paljastunut äänekkäästi sitä samaa, mitä Suomessa on piiloteltu hiljaa vuosien ajan: omahyväisten aikuisten miesten tekemää törkeää, oksettavaa alaikäisten seksuaalista hyväksikäyttöä.
Näistä on jaettu ja jaetaan käsittämättömän lepsuja rangaistuksia, jotka loukkaavat oikeudentuntoa ja pilkkaavat uhria.
Onko seksuaalirikoksia nyt enemmän kuin ennen? Rikosepäilyjen ja julki tulleiden rikosten määrä on kasvanut, ja se on eri asia.
Poliisin mielestä kasvu kertoo ainakin siitä, että poliisin tutkintamenetelmät ovat tehostuneet, ja uhrit ehkä onneksi uskaltavat ilmoittaa teoista useammin kuin ennen.
Tätä klikkikiihkoinen media ei halua suoraan sanoa, sillä se veisi kärjen rikosmäärän lisääntymistä kauhistelevilta kohuotsikoilta.
Miksi näistä ei ole saanut puhua!
Jokaisessa lehtijutussa, jossa sanotaan ”miksi tästä ei ole uskallettu puhua oikeilla nimillä”, pitäisi olla varoitustarra: ”Saattaa sisältää tekopyhyyttä”.
Kukaan ei ole estänyt näitä toimittajia puhumasta maahanmuuton ongelmista aiemmin.
Kukaan ei ole estänyt heitä puhumasta aiemmin nuorten naisten puolesta lähisuhdehakkaamista, raiskauksia ja muuta Suomessa yleistä törkeää seksuaaliväkivaltaa vastaan.
Ai niin, eihän näidenkään nyt nähtyjen purkausten tarkoituksena ole naisten puolustaminen. Vaan kuvitteellisen yleisen mielipiteen kosiskeleminen ja kilpailu siitä, montako tykkäävää meiliä toimittaja saa ja kuinka häntä taputellaan somessa virtuaalisesti selkään.
Tämä on journalististen periaatteiden myymistä, oman egon ja verkkomainostulojen buustaamiseksi.

Teemu ja Sirpa Selänteen diili kuulostaa vanhoilliselta, mutta se on heidän vapaa valintansa. © SEURA
Jos faktoilla ei ole johtopäätöksiin mitään väliä, Tolkun Henkilökin voisi sanoa, että jääkiekkolegenda Teemu Selänteen asenne ”vaimon ei sovi tapailla kahdestaan muita miehiä” on merkki siitä miten ääri-islamilaiset tavat ovat hiipineet suomalaiseen kulttuuriin. Ja se uhkaa kansallista turvallisuutta.
Tämä olisi yhtä paikkansapitävää kuin väite siitä, että jokainen tänne turvapaikkaa hakemaan tullut ihminen on automaattisesti meille uhka.
Olen alkanut ymmärtää heitä, joiden mielestä jokainen tarkoituksellisesti asenteellista tai vääristynyttä tietoa faktana levittävä median ammattilainen on kansallinen turvallisuusuhka.
Miten me pystyisimme luottamaan näiden tiedonvälittäjien harkintakykyyn, lähdekritiikkiin ja faktaosaamiseen jonkun kriisin aikana, jos he näköjään rauhan oloissakin lähtevät näin nopeasti karjumaan yleisön mukana?

https://seura.fi/tolkun-henkilo/suo...lle-turvallisuudelle/?shared=410-a201fd60-500
 
Top