Päiväkotilasten sotilaskoulutus

Honcho

SMLNKO M/83
"Jos venäläiset kouluttavat lapsiaankin sotimaan, tulee Suomen tehdä sitä kaksin verroin enemmän. Vain menemällä häikäilemättömyydessä heitä pidemmälle kaikissa maamme puolustukseen liittyvissä asioissa voi kaltaisemme pieni kansa säästyä suuremman ikeessä."
-J.K. Paasikivi

Olen selvästi tehnyt jotakin oikein kasvatuksessa. Poikani (juuri 6v) tuli täysin omasta aloitteestaan tiedustelemaan pihalla hyvin ekstensiiviseen tyyliin Suomen Armeijan sotilaskoulutuksesta. Selitin, vaskistin pikimusta sydän ylpeydestä pakahtuen, parhaani mukaan erilaisia "urapolkuja" ja asioita joita armeijassa koulutetaan kaikille. Pojan naamalla häilähti hetken pettymys, kun jouduin raskain mielin kertomaan, että panssarintorjuntaohjuksella ei pääse jokainen suomalainen taistelija ampumaan, vaan kyseessä on erikoismiehille suunnattu homma (ja kyllä, hän keksi kysyä tätä aivan itse). Alustavissa keskusteluissa poika päätyi lopulta, että haluaa panssarivaunumieheksi, joskin siihen liittyi myös levottomia puheita tulen avaamisesta kesken paraatin. Koska kyseessä on minun poikani, niin oletan että kyseessä oli kieroutunut huumori...olihan? No, oli miten oli, eivät ne sentään taida jakaa paraativaunuille kovia ampumatarvikkeita.

Päätimme kuitenkin pojan kanssa aloittaa taisteluharjoitukset hyvissä ajoin - ne paitsi vahvistavat osaamista sotaväkeä varten, myös ovat mainiota liikuntaa ja tietysti, jos ikiaikainen vainoojamme päättäisi tulle rajan yli huomenna niin kukapa sen parempi apu niiden torjunnassa kuin intomieliset lapset, jotka eivät vielä ole oppineet luonnevikoja kuten kuolemanpelkoa vaan ovat suuren seikkailun lailla menossa sankar'töitä tekemään. Nuorukaisen kuolla kuuluu! Sota on nuorten miesten hommaa, kuten meitä on valistettukin.

Seuraavanlaisia rasteja käytiin läpi:

1) Taistelijan hyökkäysharjoitus. Varustettuna m/09 sählymailalla, hiipi taistelija pihan keskellä olevan kivimuodostelman taa ja eliminoi suvereeniin tyyliin sen takan lymyilevät ja juonivat rys...vihollistaistelijat.

2) Juoksumarssi taisteluvarustuksessa. Viisi kertaa pihan ympäri, sääntöinä että kiertää pitää äidin kasvimaan luota, sitten kiipeilytelineen ympäri, kivien ja omenapuun takaa sekä vielä lopuksi isi ja lastenvaunut. Taistelijan pikkuveli oli myös vapaaehtoisena mukana mutta fuskasi pahemman kerran reitissä.

3) Vartiomiehen toiminta. Sählymaila ladattuna harjoiteltiin vartiomiehen toimintaa. Polviasennossa (ruoho oli liian märkää makuuasentoon, liinavaatevarastolla olisi hermostuttu) väijyttiin kouluttajan esittämää rys...vihollistaistelijaa. Opetettu oli joko vangitsemaan vihollinen jos tämä antautuu, tai sitten eliminoimaan jos yrittää paeta tai kääntää aseen vartiomiestä vastaan. Ovela Spetsn...vihollisen eliittitaistelija pudotti ensin aseen, mutta kumartui sitten kesken vangitsemisen ottaen aseen ja kääntäen sen vartiomiestä vastaan. Laukaus lähti hieman liian pitkällä varoajalla, mutta muuten vartiomiehen toiminta oli opetetun mukaista ja esimerkillistä myös hieman yllättävässä tilanteessa.

4) Käsikranaattirasti. Ohjeistuksena oli juosta henkilökohtainen sählymaila sekä painevaikutteinen harjoitustennispallo kädessä vartiopaikan tasalle (merkkinä keltainen lapio) ja osua maalialueelle, jota kuvasivat harjoituksessa kaksi ämpäriä sekä puinen kehikko. Osumatarkkuus vaihteli mutta useita täysosumia saatiin. Pikkuveljen kanssa tuli tappelua siitä kuka pääsee heittämään milloinkin. Nämä pojat pitää köyttää viholl...rys...vihollisen tullessa puuhun...aluksi.

5) Telamiinan asettaminen. Tehtävänantona oli viedä telamiina mallia m/15 "frisbee" vihollisen panssaroidun kärjen oletetulle etenemisreitille (kivikasan ja omenapuun välimaasto). Tehtävä suoritettiin nopeasti ja se oli kuulemma "maailman helpoin".

Tässä vaiheessa lopetettiin koulutus toistaiseksi, koska komppania siirtyi ruokailuun muonituskeskukseen. Mutta kokemukset ovat hyviä enkä enää yhtään ihmettele, miksi Venäjällä tätä tehdään. Katse eteen päin!

Tässä vielä hieman Combat Camera -kuvaa "sieltä jostakin":

Taistelija valmistautuu kranaattirastiin. Tervehtiminen (jonka poika teki oma-aloitteisesti muuten) menee vähän väärällä käden asennolla, lisäksi en kasvatuksellisista syistä ottanut esille sitä, että ei tarvitse tervehtiä pelkkää tyhmää jääkäriä, ainoastaan oman yksikön alipäällystöä taikka upseerikunnan suoraselkäisiä edustajia. Henkilökohtaisessa sählymailassa ei lasersääntö ihan päde, mutta en pidä tässä vaiheessa koulutusta sitä kovin vakavana.
121ye8k.jpg


Kranaatinheittorastilla, heittopaikalla. Tervehtiminen menee jo paremmin, vaikka se ei ole tässä vaiheessa harjoitusta kovin tarkoituksenmukaista. Eikä tyhmää jääkäriä edelleenkään tervehditä, mutta menköön. Jouduin muistuttamaan, miten tärkeää on maastossa koko ajan huomioida että henkilökohtainen sählymaila kulkee mukana, koska vainolaisen tullessa se pelastaa henkesi! Tuo sekasotku tuossa on olevinaan grilli, ei ole muuten minun tekemäni vaan edellisen talon omistajan.
35kpjc7.jpg


Taistelija menossa asettamaan telamiinaa. Käsi nuosee jälleen terhakasti lippaan, mutta vähän vinossa, eikä jääkäriä edelleenkään tervehditä, mutta olkoon. Vieressä näkyy vilakselta myös vapaaehtoinen apulainen siirtämässä kranaattirastin maalia, oma-aloitteisesti, täysin ilman pyytämistä tai oikeastaan vastoin suoraa kieltoa.
2z5lyip.jpg


Muistutan vielä lopuksi, että tämä kirjoitus on tehty täysin vakavalla mielellä, eikä siitä tule pyrkiä löytämään mitään humoristisia piirteitä. Tämänhän toki tietää siitä, etten käyttänyt koko kirjoituksessa ensimmäistäkään hymynaamaa. Ja nokkelimmat saattoivat huomata, että alun sitaatti EI ole mitään mitä Paasikivi tai kukaan muukaan olisi koskaan sanonut, selvinpäin ainakaan, mutta eikö vaan tuolta taholta tulevana kuulostakin paremmalta, kuin jos olisi ollut vain Honchon heitto täällä mp-netissä?
 
Mitä? Eikö paraateissa ammutakaan kovilla? Suomella olisi tässä sauma olla uranuurtaja (ihan siis kirjaimellisestikin olisi tilaisuus uurtaa uria katuun konekiväärillä). Ehkäpä sitten kun poikasi on 50v (ja arvattavasti eversti tai ylempi), niin asianlaitaan ollaan saatu parannus hänen ansiostaan. Vai ei paraateissa ammuta kovilla... Mihin tämä maa on oikein menossa? Ah, lapset - tulevaisuuden toivot ja epätoivot, tulkinnasta ja tulkitsijasta riippuen.

Taistelu- ja eloonjäämismenetelmien siirtäminen isältä ja pojalle on pyhä juttu. Tästähän voisi saada aikaan kokonaisen dokumenttisarjan, eli siitä miten eri kansojen isät opettavat ja kasvattavat poikiaan. Tuskin jaksan odottaa että YLE ryhtyy tuottamaan tälläistä ohjelmaa. :rolleyes:
 
Tästähän voisi saada aikaan kokonaisen dokumenttisarjan, eli siitä miten eri kansojen isät opettavat ja kasvattavat poikiaan. Tuskin jaksan odottaa että YLE ryhtyy tuottamaan tälläistä ohjelmaa. :rolleyes:

Näen tässä mainion sauman Ylelle edistää monikulttuurisuutta lakisääteisen tehtävänsä mukaan! :D
 
Näen tässä mainion sauman Ylelle edistää monikulttuurisuutta lakisääteisen tehtävänsä mukaan! :D


Oliskin mielenkiintoista nähdä millaisen jutun ylen toimittajien "punavihersateenkaarisävytteisten" silmälaisi/piilolasi/kameralinssi suodattimien läpi saisivat aikaiseksi...? Camo-värin nyt luulis tulevan esiin aika voimakkaasti... ? :D
 
Oliskin mielenkiintoista nähdä millaisen jutun ylen toimittajien "punavihersateenkaarisävytteisten" silmälaisi/piilolasi/kameralinssi suodattimien läpi saisivat aikaiseksi...? Camo-värin nyt luulis tulevan esiin aika voimakkaasti... ? :D

Miten isät kouluttavat lapsiaan taisteluun:
-Suomessa
-Ruotsissa
-Vietnamissa
-Venäjällä
-"Kalifaatissa"

jne. Jokaisesta tunnin lämminhenkinen jakso.
 
Miten isät kouluttavat lapsiaan taisteluun:
-Suomessa
-Ruotsissa
-Vietnamissa
-Venäjällä
-"Kalifaatissa"

jne. Jokaisesta tunnin lämminhenkinen jakso.


"Kalifaatti" jakso olisi positiivissävytteinen koska Islamisti Iskän toiminnalla on jalompi päämärä kuin syrjäytyneellä äärinationalistisella pohjolan alkoholisti isällä, joka aivopesee lastaan sotaleikkien varjolla... :eek:
 
"Kalifaatti" jakso olisi positiivissävytteinen koska Islamisti Iskän toiminnalla on jalompi päämärä kuin syrjäytyneellä äärinationalistisella pohjolan alkoholisti isällä, joka aivopesee lastaan sotaleikkien varjolla... :eek:

Luulen että esimerkkitapaus olisi se kalifaatin mukavimman OLOINEN henkilö, joka kertoisi hallituksen tuhmuuksista eikä niiden omia mestauksia ym. tuotaisi puolella sanalla esille. Haastateltaisiin paria hunnutettua mutta sen alla nättiä naista jotka vakuuttaisivat, miten kalifaatti on hyvä, nyt on turvallista kulkea kadulla ja niin edespäin. Näytettäisiin vähän jonkin perheen arkea, kaikki sujuisi hienosti. Taistelijat kertoisivat fatalistinen hymy huulilla miten hallituksen joukot ovat vahvoja, mutta Jumala on suuri. Sitten joku tv-kriitikko sanoisi, miten filmi osoittaa ettei demonisoitu kuva ISISistä ole koko totuus, suurin osa niistäkin taistelee vain koska tuhma, tuhma hallitus ja liittouma heidät pakottaa puolustautumaan.

Vähän tämmöistä on käynyt mm. Pohjois-Korean "dokumentissa".
 
Vähän tämmöistä on käynyt mm. Pohjois-Korean "dokumentissa".

Mutta P-Korea onkin ihan oma lukunsa :p ja muistuttaa siinä mielessä Suomea (tai päin vastoin) että mikään ei päde siellä mitä muualla touhutaan ja kaikki mitä siellä tehdään on maailman parasta ja ihaninta..mitään vääryyttä ei ole olemassa ja viranomainen on jumalaisen erehtymätön voimassaan :confused:
 
Täysin koulutettuja:
2,5 v. tytär istutti minut HopLopissa paineilmakanuunan taakse, otti eteensä pussillisen superlonpalloja ja sanoi: "Iskä! Ammu sinä! Minä lataan!" Tulenkorjauskin meni just eikä melkein.
 
Lappeenrannan HopLopissa kaksi vanhinta poikaa miehitti yhden laidan paineilmakanuunat.

Arvatkaa minkä maan lapsia oli toisen puolen kanuunoilla? Voin antaa vinkin - maa alkaa V:llä, mutta ei ole Valko-Venäjä, mutta sisältää kuusi kirjainta ko. maan nimestä. Liikutuksen krokotiilinkyynel vierähti silmäkulmasta. Isona sitten jo kovemmilla a-tarvikkeilla samaa?

Tosin ampuja/lataaja -tukiaseryhmää eivät @EK :n tyyliin muodostaneet, siitä olen vähän kade. Seuraavassa HopLop -AKEharjoituksessa sitten!
 
Lappeenrannan HopLopissa kaksi vanhinta poikaa miehitti yhden laidan paineilmakanuunat.

Arvatkaa minkä maan lapsia oli toisen puolen kanuunoilla? Voin antaa vinkin - maa alkaa V:llä, mutta ei ole Valko-Venäjä, mutta sisältää kuusi kirjainta ko. maan nimestä. Liikutuksen krokotiilinkyynel vierähti silmäkulmasta. Isona sitten jo kovemmilla a-tarvikkeilla samaa?

Minä kun jo ehdin luulla, että toisella laidalla oli kardinaali Vatikaanista parin munauksensa kanssa...

@Honcho :n hyväntahtoiselle kasvatukselle hyväksyvä nyökkäys vielä tässä vaiheessa mutta jos meininki alkaa muistuttamaan allaolevan videon toimintaa niin ehkäpä niitä tummia pilviä on ilmaantunut taivaalle jo liikaa...


Tai tätä kaukaisemmilta vuosilta...


...ja toki minulla on pilke silmäkulmassa vaikka en hymiötä tähän sijoitakaan!

vlad.
 
Jep, ainakaan vielä koulutusohjelmaan ei kuulu SS-tyyppinen kissanpennun kuristaminen :D
 
Täällä kissat syödään ja opetus tapahtuu ihka aidolla tavalla... :mad:


http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/hysenseo_lee_pkorea_tarina-38042


Näin Pohjois-Korea aivopesi lapsen – "Luulin että teloitukset kuuluvat arkeen"

Hyoenseo Lee näki ensimmäisen teloituksensa, kun hän oli vain seitsemän vuoden ikäinen. Hän kuitenkin uskoi vielä tuolloin, että julkiset teloitukset ovat osa normaalia elämää kaikkialla maailmassa.

“Ajattelin, että he olivat jumalia”

Hyeonseo Lee kertoo, että pohjoiskorealaisille lapsille syötetään valtion johtoa ylistävää propagandaa heti syntymästä saakka.

”Ajattelin todella, että he olivat jumalia. Luulin, etteivät he (valtaeliitti) käy vessassa, polta, juo tai harrasta seksiä. Uskoin tähän.”

 
Mitä? Eikö paraateissa ammutakaan kovilla? Suomella olisi tässä sauma olla uranuurtaja (ihan siis kirjaimellisestikin olisi tilaisuus uurtaa uria katuun konekiväärillä). Ehkäpä sitten kun poikasi on 50v (ja arvattavasti eversti tai ylempi), niin asianlaitaan ollaan saatu parannus hänen ansiostaan. Vai ei paraateissa ammuta kovilla... Mihin tämä maa on oikein menossa? Ah, lapset - tulevaisuuden toivot ja epätoivot, tulkinnasta ja tulkitsijasta riippuen.

Taistelu- ja eloonjäämismenetelmien siirtäminen isältä ja pojalle on pyhä juttu. Tästähän voisi saada aikaan kokonaisen dokumenttisarjan, eli siitä miten eri kansojen isät opettavat ja kasvattavat poikiaan. Tuskin jaksan odottaa että YLE ryhtyy tuottamaan tälläistä ohjelmaa. :rolleyes:

"Kovat a-tarvikkeet paraatissa" skenessä kannattaa kysellä neuvoa Egyptistä. Heillä on kokemusta aiheesta.
 
Lisää harjoitteita tehty!

6) Teltan pystytys

Rastia oli hieman helpotettu sillä Biltema m/15 tyyppinen sissiteltta oli jo pystytettynä valmiiksi takapihalla komppanian vääpelin eli ns. komppania äidin toimesta. Taistelijan varustus on aavikkovarustus, viitannee siis siihen että koulutetaan jo lapsia siihenkin että jos kv-puoli kiinnostaa niin tämäntyyppisissä tamineissa on hyvä lähteä liittolaisemme USA:n rinnalla jotain hiekkan-kerien maata alistamaan! Torrakko ojossa korjaamaan siirtomaa-ajan virheitä, kuten mittaamattoman määrättömästi arvostamani "nuoriso"poliitikko Osku Pajamäki asian muinoin ilmaisi. Huomatkaa taustalla näkyvä esterata-rakennelma.

29befcl.jpg


7) Taisteluharjoitus lukumääräisesi ylivoimaista vihollista vastaan

Apukouluttajana toimiva vanhempi alijohtaja opasti innokkaasti nuorempaa taistelijaa etsi ja tuhoa -tyyppisessä harjoituksessa lukumääräisesti ylivoimaista vihollisjoukkoa vastaan. Muurahaisia eliminoitiin läjäkaupalla ja pitkään mm. teroitetuilla hiekkalaatikkolapioilla sekä jopa puupalikoilla, jotka oikeaan kohtaan (toisen ja kolmannen jalkarivistön välissä tornin alapuolella) pystyvät murskaamaan jopa millimetrin verran kitiinikuorta! Sodan yrmeää tappotyötä säestivät vähän väliä innokkaat selitykset sitä, miten "mä murskasin sen", jne jne. Meidän osavaltiossamme tämä on laillista, koska kyseiset muurahaiset uhmaavat reviiriämme kiipeilemällä pihaterassillamme! Olkoon tämä se armottomuutta korottava harjoite, koska SS meni jo pöllimään sen kissa-idean. Sitäpaitsi minussa asuu latentti kissaihminen, vaikka en mokomaa allergisoijaa ikinä oikeasti ottaisikaan.

2e4knpe.jpg
 
Muurahaisvastaisessa sodankäynnissä on hyvä omaksua kemiallisten aseiden käyttö. Ne voivat olla ulkoisten tuottajien sotatarvikkeita, kuten K-Kaupan toimittama Raidin muurahaissyötti. Syötin ansiosta myrkky tarttuu muurahaisiin ja muurahaiset kuljettavat myrkkyä mukanaan pesään, pesän matamille asti, myrkyttäen lopulta hänetkin (kuole, huora). Ansan välittömään läheisyyteen voi myös ripotella sokerivettä houkuttelemaan paikalle mahdollisimman paljon muurahaisia, mielellään siis siten että muurahaiset joutuvat kulkemaan syötin läpi päästäkseen sokerivettä hörppimään. Improvisoituna aseena voi kokeilla myös etikkaa, joka on käytännössä kyynelkaasua tai napalmia muurahaisille mutta se toimii korkeintaan väliaikaisena liikkeenpysäyttäjänä.
 
muksut voi vaikka laittaa "kemiallisten aseiden" kanssa tuhoamaan murkkuja, eli googleen hakusanaksi Aspartaami / muurahaisten tuhoaminen mehulla.


Jumaliste...mää juon tuota joka päivä..???

ensin tykkäsin mut nyt pittää okeen miettä tykkäsinkö viestistäsi..?..

No... joo... ok :)
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top