Päivän vitsi

AKE-ukki

Respected Leader
Alokas Lahtinen kertoi innoissaan Parolassa vierailevalle kenraalille:

- Herra kenraali, minäkin aion isona upseeriksi!

- Oletteko te täysin hullu!, sanoi kenraali.

- Onko se aivan välttämätöntä?, alokas Lahtinen kysyi ihmetellen.
:a-laugh:
 
Suuri talousnero taas asialla.. :a-smiley:

Kenraali Gustav Hägglund menetti tuhansia Wincapitalle

Iltalehti
Maanantai 23.8.2010

gustavh2JI2308_uu.jpg

Kuva: Kenraalin metsästyskaveri on punertava suomenpystykorva Tarja. (NINA KAVERINEN)

Puolustusvoimain entinen komentaja myöntää olleensa hölmö, kun uskoi nopeaan rikastumiseen.

Puolustusvoimain entinen komentaja, kenraali Gustav Hägglund hävisi tuhansia euroja sijoitus- ja verkostomarkkinointisivusto Wincapitalle, kertoo Ilta-Sanomat.

Sunnuntain Helsingin Sanomat uutisoi ensimmäisenä Hägglundin rahasijoituksesta huijariyritykseen.

- Ehdimme juuri pistää rahamme sen tilille, ennen kuin yritys katosi internetistä, Hägglund kertoi Helsingin Sanomissa.

Pienestä pitäen metsästänyt Hägglund kertoi HS:ssa monen muunkin metsästäjän hukanneen rahojaan Wincapitaan. Yksi metsästyskavereista houkutteli myös Hägglundin mukaan rahaa sijoittamaan.

- Epäilin kauheasti, kun olin lukenut näistä pyramideista, mutta ajattelin, että jos se vielä sen puoli vuotta pystyssä pysyisi, niin saisin rahani pois, hän sanoo Ilta-Sanomissa.

Ennen sijoitustaan Hägglund kysyi pankistaan Nordeasta neuvoa. Sieltä varoitettiin laittamasta rahaa epäilyttävään sijoitukseen.

- Mä hullu menin. Laitoin vähän rahaa. Noo, en nyt kauhean paljon...no kyllä siinä nyt kuitenkin, mitä siinä oli, kyllä mä taisin kymppitonnin hävitä suurin piirtein, hän kertoo Ilta-Sanomissa.

Kenraali ei ole tehnyt rikosilmoitusta Wincapitasta.
 
Kustaalla on Tukiaisen konstit.... Julkisuuteen hinnalla millä hyvänsä (ois ollu hiljaa ja kärsinyt kuin mies!):camo:
 
Vähän luihun näköinen tuo pystis. Toki voi kuvakulma tehdä tepposia...
 
Paasikivi oli Moskovassa neuvottelemassa Stalinin ja Molotovin kanssa. Paasikivi sitten lipsautti kesken kaiken, että Suomella on puoli miljoonaa miestä rajalla. Molotov nauroi ja vastasi, että heilläpä on miljoona. Paasikivi hätääntyi ja sanoi soittavansa Helsinkiin. Palattuaan soittamasta Juho-Kusti näytti helpottuneelta ja Molotov ihmetteli tätä. Paasikivi sanoi, että oli käskenyt antaa miehille toisen patruunan.
 
Bodyguard kirjoitti:
Paasikivi oli Moskovassa neuvottelemassa Stalinin ja Molotovin kanssa. Paasikivi sitten lipsautti kesken kaiken, että Suomella on puoli miljoonaa miestä rajalla. Molotov nauroi ja vastasi, että heilläpä on miljoona. Paasikivi hätääntyi ja sanoi soittavansa Helsinkiin. Palattuaan soittamasta Juho-Kusti näytti helpottuneelta ja Molotov ihmetteli tätä. Paasikivi sanoi, että oli käskenyt antaa miehille toisen patruunan.

Mistä tulikin mieleeni:
 
Last edited by a moderator:
Jatketaan politikoilla...

Ilkka Kanerva Bauhausissa

Mistä tietää, että Ilkka Kanerva on käynyt Bauhausissa?
-Kaikki puutarhan hoitovälineet ovat loppu.
 
Nyt tästä tuli poliisiasia!
Tiistai 31.8.2010 klo 05.22
Tampereen poliisi on saanut tutkintapyynnön turkulaisten solvaamisesta.


KRÄNÄ Läpi sukupolvien jatkunut koiranleukailu tamperelaisten ja turkulaisten välillä on nut poikinut tutkintapyynnön poliisille. (EETU PIETARINEN)FAKTA
- Äärimmäisenä esimerkkinä turkuvastaisuudesta mainittakoon Tampereen teknillisellä yliopistolla ja Tampereen yliopistolla toimiva Ei-turkulainen osakunta ETO ry.

- Kuluneina vuosina ETO on yrittänyt muun muassa upottaa Turkua hyppimällä kaupungin Kauppatorilla.

- Yhdistyksen sääntöjen mukaan siihen voi liittyä kuka tahansa ei-turkulaista syntyperää oleva. Turkulaisetkin voivat liittyä, jos osoittavat tarpeeksi katumusta.
Tamperelaiset ovat tunnetusti aina mollanneet turkulaisia. Nyt Tampereen poliisi on jopa saanut tutkintapyynnön turkulaisiin kohdistuvasta solvauksesta.

Tutkintapyyntö on käsiteltävänä, eikä poliisi suostu vielä kommentoimaan, ketä vastaan se on esitetty tai mistä tapauksessa on kyse. Aiheena on ilmeisesti turkulaisiin kohdistettu kunnianloukkaus.

Tapaus tuskin on poikkeuksellinen, sillä Turun pilkkaaminen on osa tamperelaisuutta. Etenkin Aamulehden Moro-liitteessä vitsaillaan usein Turun tai turkulaisten kustannuksella. Miksi, Moro-liitteen tuottaja Jari Mylläri?

- Turku on ainoa kaupunki, johon Tamperetta voi verrata. Vaikka se onkin syrjäinen rannikkokaupunki levältä haisevan meren vieressä, väkimäärältään ja rakenteeltaan se vastaa Tamperetta.

"Nirppanokkaista"

Myllärin mukaan Turku-vitsit sopivat Moron rooliin Tampereen puolestapuhujana, eikä siinä ole hänestä mitään vikaa.

- Kilpailu on osittain asiapohjaista, osin huvittavaa. Tampereen ja Turun kaupunginvaltuustot tekevät säännöllisesti vierailuja toistensa luo, mutta me vertailemme jouluisin kaupunkien joulukuusia. Ei tässä mitään pahaa ole.

Tutkintapyyntöä Mylläri ihmettelee.

- Tunnetusti osa turkulaisista on nirppanokkaisia tällaista kohtaan, etenkin jos häviävät vertailussa. Mutta ei tässä vitsailussa pitäisi olla mitään syytä rikosilmoitukseen.

Turkulaiset vastaavat huumorilla

Turkulainen-lehden toimituspäällikkö Teija Uitto sanoo, ettei tamperelaisten uhoaminen tunnu missään.

- Turku seisoo niin vahvalla pohjalla, ettei uhosta ole mitään haittaa. Syynä sille on kateus, ja kateellinen passaakin olla. Uitto myöntää, että joskus Turkulainenkin muistaa tamperelaisia samalla mitalla. Hänen mukaansa kaupunkien välinen kilpasuhde on vain hyväksi, eikä sitä pitäisi lopettaa.

- Se luo maaotteluhenkeä ja piristää. Itse asiassa pilailu vain vahvistaa turkulaisten identiteettiä.

Myös Diili-ohjelmasta tuttu Jethro Rostedt ei pidä kilpailuasetelmaa ikävänä. Vuoden turkulaisena hän ei ole voinut välttyä mollaamiselta.

- Suhtaudun siihen kaikkeen kuitenkin huumorilla.

Rostedt on päässyt iskemään takaisin, kun tamperelaiset opiskelijat kuljettivat toukokuussa hänen yrityksensä mainoskyltin jalkaisin Tampereelta Turkuun.

Lisäksi Rostedt arvelee, että oikeastaan Turulla on syvempi viha-rakkaus-suhde Helsingin kuin Tampereen kanssa. Tampere saa kuitenkin osansa.

- Sanon usein, että Tampere on Suomen toiseksi paras kaupunki. Mikä sitten on paras? Mikä tahansa muu tietenkin.:a-laugh:
 
Alokas Toivone ei saanut kiljua maastoharjoituksissa Pirkkalassa

Ilmavoimien komentaja tuli tarkastuskäynnille uusien alokkaiden maastoharjoituksiin Pirkkalaan.

Yhdestä teltasta kuului kauhea meteli.

Kenraali meni teltalle ja kysyi:

- Saatteko te kiljua heti aamusta?

- Ei herra kenraali, saamme aamulla vain teetä, vastas alokas Toivone.
 
Myynti-ilmoitus 70-luvun Hesarissa:

Myydään kahden hengen soputeltta tai vaihdetaan lastenvaunuihin.

Nimimerkillä "Ei enää koskaan retkelle"
 
Tiedätkö mitä neuvostoliitolainen betongi sisältää?

80% hiekka, 10% vettä ja 10% mikrofooneja :D
 
Hejsan kirjoitti:
Tiedätkö mitä neuvostoliitolainen betongi sisältää?

80% hiekka, 10% vettä ja 10% mikrofooneja :D

Mikrobetonia :D
 
Mikä on turkulainen dementia? Mies seisoo suihkussa, katsoo kättään ja kysyy: "Tuling mää vai ong tää hoitoainet?"

Turussa jaettu tontteja puolueiden kiintiöillä

Turun Sanomat 11.10 2010

Puolueet varasivat vielä 1990-luvun alussa järjestelmällisesti osan Turun kaupungin omakotitonteista omille suosikeilleen. Asia käy ilmi Turun Sanomien haltuunsa saamista kokoomuksen valtuustoryhmän työvaliokunnan muistiinpanoista. Niiden mukaan 75 prosenttia vuonna 1990 harkinnanvaraisesti jaetuista tonteista kiintiöitiin puolueittain valtuustoryhmien koon mukaisesti.

Vain osa tonttien saajista oli poliitikkoja. Useimmiten kyse oli heidän tuttavistaan ja Turun urheilijoista. Esimerkiksi 1989 tontin sai neljä TPS:n jääkiekkoilijaa.

Omakotitonttien sulle–mulle-jako oli vain osa Turun hullujen vuosien puoluepeliä. Kokoomusveteraani Pekka Ruola kuvaa esimerkiksi virkojen jakoa ”päättömäksi”. Hän kertoo, että jopa bussikuskien valinnat pantiin kaupunginhallituksessa uusiksi, koska töihin oli lautakunnassa otettu ”vääriä henkilöitä”.

Eräs kokoomusvaikuttaja muistelee, että ”virkapaikat jaettiin 1960-luvulta 1980-luvulle siivoojaan ja talonmieheen saakka”. Katurakennuspuoli oli TPS:n ja porvarien maailmaa, kiinteistötalkkarit ja siivoojat kuuluivat vasemmistolle ja TuTolle. Puoluekiintiöihin kuuluivat myös kioskitontit, myyntipaikat sekä urheilu- ja veneseurojen avustukset.

Jäänteenä ajasta ovat yhä puolueita lähellä olevien järjestöjen vuokratuet ja harkinnanvaraiset avustukset.

Suurimman mittakaavan korruptiota esiintyi puolueiden ja rakennusliikkeiden välillä.

– Vuokrattiin ja myytiin tontteja halvalla ja kaavoitettiin rakentajien maita. Niistä puolueet sitten rahastivat välistä, muistelee tuolloinen apulaiskaupunginjohtaja Juhani Määttä (sd).

Hän puhuu jopa rakenteellisesta korruptiosta. Ilmiö hiipui, kun tonttitarjonta lisääntyi 1990-luvulla.

– Hypermarket-paikat ovat aina niin arvokkaita, että niistä kannattaa maksaa, Määttä arvelee.
 
Ulkoasiainvaliokunta haluaa parempaa tietoa presidentin tekemisistä

A A STT

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta haluaa nykyistä paremmin tietoa tasavallan presidentin ulkopoliittisista toimista.

Perustuslakiuudistuksesta antamassaan lausunnossa valiokunta esittää, että valtioneuvosto antaisi jatkossa oma-aloitteisesti ja säännönmukaisesti valiokunnalle selvityksen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Selvityksen on katettava myös presidentin keskeiset ulkopoliittiset toimet.

"Me emme aina ole mielestämme saaneet riittävästi tietoa siitä ulkopolitiikasta, jota tasavallan presidentti on harjoittanut. Tärkeistä tapaamisista ja niin edelleen", sanoi ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen (kok) tiedotustilaisuudessa.

Ulkoasiainvaliokunta ei ota kantaa siihen, miten presidentin ja valtioneuvoston ristiriitatilanteet ratkaistaan eduskunnassa. Perustuslakivaliokunnan tehtävä on ratkaista, riittääkö asian käsittely valiokunnassa vai onko se tehtävä täysistunnossa.

Johannes Koskisen (sd) mukaan sosiaalidemokraatit pitävät kiinni täysistuntokäsittelystä.

EDIT:On se hienoa, kun hallitus ja eduskunta ei tiedä mitä pressa tehtailee...:D
 
"Jo vain oli ennen kallaa tässäkin järvessä. Saimma verkoilla neljäkinsattaa rautua päivässä. Ei ole ennää rautua, turisti on kaiken pilkkinyt pois."

Suomessa on muitakin vähemmistöjä kuin somalit ja suomenruotsalaiset.
Ohessa Saamelaiskäräjien puheenjohtajan selostus viimeisestä kyseisen toimielimen kokouksesta ja alkuperäiskansan rauhanomaisesta toimintakulttuurista.

Maanantaina pidettiin varmasti saamelaiskäräjien historian lyhin yleiskokous, jossa päätettiin ruhtinaalliset neljä asiaa: 1) kokouksen avaus, 2) kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 3) pöytäkirjantarkastajien valinta ja 4) kokouksen esityslista. Näiden asioiden käsittelyn jälkeen 11 saamelaiskäräjäjäsentä jätti kokouksen, vaikka oli hyväksynyt kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden sekä esityslistan…

Saamelaiskäräjien yleiskokous, mukaan lukien 11 kokouksen jättänyttä käräjäjäsentä, on hyväksynyt saamelaiskäräjien budjetin ja määrännyt saamelaiskäräjien kokouksien määräksi neljä. Nyt kokouksella ei ollut päätösvaltaa päättää yhdestäkään varsinaisesta asiasta.

Saamelaiskäräjien on silti maksettava kokouskulut, virkamiesten työpanoksen ja matkakulut...

Minulla oli myös hyviä uutisia kerrottavana, neuvottelumme oikeusministeriön kanssa on tuottanut tulosta ja olemme saamassa hieman lisärahoitusta saamelaiskäräjien kuluvan vuoden budjettiin.

Mitäköhän pitäisi etelän miehenä tästäkin ajatella?
 
Museo kirjoitti:
"Jo vain oli ennen kallaa tässäkin järvessä. Saimma verkoilla neljäkinsattaa rautua päivässä. Ei ole ennää rautua, turisti on kaiken pilkkinyt pois."

Suomessa on muitakin vähemmistöjä kuin somalit ja suomenruotsalaiset.
Ohessa Saamelaiskäräjien puheenjohtajan selostus viimeisestä kyseisen toimielimen kokouksesta ja alkuperäiskansan rauhanomaisesta toimintakulttuurista.

Maanantaina pidettiin varmasti saamelaiskäräjien historian lyhin yleiskokous, jossa päätettiin ruhtinaalliset neljä asiaa: 1) kokouksen avaus, 2) kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 3) pöytäkirjantarkastajien valinta ja 4) kokouksen esityslista. Näiden asioiden käsittelyn jälkeen 11 saamelaiskäräjäjäsentä jätti kokouksen, vaikka oli hyväksynyt kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden sekä esityslistan…

Saamelaiskäräjien yleiskokous, mukaan lukien 11 kokouksen jättänyttä käräjäjäsentä, on hyväksynyt saamelaiskäräjien budjetin ja määrännyt saamelaiskäräjien kokouksien määräksi neljä. Nyt kokouksella ei ollut päätösvaltaa päättää yhdestäkään varsinaisesta asiasta.

Saamelaiskäräjien on silti maksettava kokouskulut, virkamiesten työpanoksen ja matkakulut...

Minulla oli myös hyviä uutisia kerrottavana, neuvottelumme oikeusministeriön kanssa on tuottanut tulosta ja olemme saamassa hieman lisärahoitusta saamelaiskäräjien kuluvan vuoden budjettiin.

Mitäköhän pitäisi etelän miehenä tästäkin ajatella?

Etelän mies ei ymmärrä Lapin erityisolosuhteita.
 
Ja paskat. Huumori on esimiesten kammo ja sitä on vältettävä kaikissa tilanteissa. Ihmiset kun voivat loukkaantua verisesti ihan pikkujutuista, varsinkin jos joku onnistuu sohaisemaan jotain kulttuurista tabua. Tämän takia huumorintajuisten ihmisten palkkaamista tulisi välttää, varsinkin johtotehtäviin. :dodgy:

Norjalaiskonsultin neuvo: Terve huumori tekee hyvää työyhteisölle

Taloussanomat

Hyvä huumori ei ole vain hauskaa. Norjalaisen organisaatiokonsultti Kyrre Saetherin mukaan työyhteisön arkeen kytketty huumorin viljely vähentää tuntuvasti sairauspoissaoloja.

Viestintäsuunnitelmat ja -kartoitukset ovat organisaatioissa arkipäiväisiä työkaluja, mutta monessako niistä on mukana luku huumorin viljelystä työyhteisössä?

Norjalaisen organisaatiokonsultin mukaan mikä tahansa vitsailu ei ole eduksi, mutta kun huumorista tehdään strateginen työkalu, alkaa työyhteisö voida entistä paremmin. Hyvä huumori yksinkertaisesti vähentää stressiä, Kyrre Saether opastaa kirjassaan Humor management.

Ruotsalaisen Du & jobbet -lehden haastatteleman Saetherin mukaan huumorin hyödyt saadaan esiin kartoittamalla työpaikalla esiintyvä huumori ja tunnistamalla se, mikä oikeasti on hauskaa. Tämän jälkeen vain kehotetaan työntekijöitä huumorin viljelyyn.

Huumoriin kannattaa suhtautua vakavasti?

Reseptiään konsultti kertoo kokeilleensa aivan käytännössä ja hyvin tuloksin työskennellessään osastonjohtajana Baerumin sairaalassa. Kun huumori integroitiin työyhteisön arkeen, laskivat sairauspoissaolot kolmessa kuukaudessa 10,9 prosentista 1,7 prosenttiin. Tällä tasolla ne myös pysyivät seuraavan puolen vuoden ajan.

Henkilöstön "hoito-ohjelmaan" osastolla kuuluivat muun muassa säännölliset huumoriannokset ja makea nauru lounastauoilla. Huumori oli hyvin arjenläheistä. Yhdessä naurettiin esimerkiksi hassuille sattumuksille ja sairauskertomusten kielikukkasille.

Toisena esimerkkinä huumorin hyvistä vaikutuksista Saether käyttää bergeniläistä SAS Radissons -hotellia, jossa sairauspoissaolot vähenivät kymmenyksellä ainakin vuoden ajaksi, kun johto päätti, että huumori sisällytettäisiin yritysstrategiaan, Du & jobbet kertoo.
 
Otetaas suomalaiskansallinen vastaisku tähän Museon esitykseen: "itku pitkästä ilosta". "se parhaiten nauraa, joka kuoppaa kaivaa". "mies se tulee räkänokastakin vaan ei tyhjännaurajasta".

Viisas ajattelija: "kätkeekö mies partansa taakse jotain vai kätkeekö hän enemmän, kun kertoo hauskoja kaskuja?"
 
Back
Top