Pahkasikaan verrattavat uutiset

Joku "yhteinen hyvä" sitten on jo sellaista subjektiivista liibalaabaa mihin voi kuka tahansa vedota ajaessaan mitä tahansa agendaa, se ei nimittäin tarkoita yhtään mitään.

Poliittiset liikkeet ja puolueet ovat aina ns. kansan asialla. Se kansa vaan on vähän kadoksissa välillä. Tuossa aiemmin aamulla itkeä tirauttelin sitä, että voivatko poliittisesti järjestäytyneet ismit ja liikkeet ratkaista niitä asioita, joihin me kansana ja ihmiskunta yleisesti on jo törmännyt???? Hiukkaa enemmän sitä epäilen. Puolueiden elinehto ja -keino on saada tarpeeksi moni kansalainen uskomaan niihin. Tähän saakka se ruuvi on vetänyt, mutta miten kauan? Mitä tulee tilalle, jos vastuuta ja vapautta ei uskalleta lykätä ns. kansalle???? Ei ole vallatonta tilaa, aina se täyttyy.

Tuo vastuu ja vapaus ovat taas asioita, joista pitäisi vääntää erikseen. Ja merkittävää eroa on siinä, miten ihmiset kukin keskenään ne määrittelevät.

Joo, mulla ei ole parempaakaan ratkaisua plakkarissa kuin nykyinen, mutta ehkä sitä saa sentään kysyä takarivistä?:)
 
Muistelisin että Lipposen desantti sanoi aikanaan myös että suomessa kaikki ihmiset pitäisi saada kehä 3 sisäpuolelle koska niin niitä on helpompi hallita.

Lipponen ja Soininvaara olivat tämän teeman kanssa ihan tohkeissaan. Hallitsemista en muista mainitun, mutta se Tehokkuus, se posketon Tehon volyymi, joka saavutettaisiin asuttamalla finskipojat Uudenmaanläänin alueelle. Loput kai sitten lienee tarkoitus sulkea luonnonsuojelualueiksi, joissa saavat käydä ja toimia vain monikansalliset kaivosmagnaatit ja mehtäjätit. :)

On se meininkiä. Toisille piisaa Uudenmaanlääni ja toisille ei vähempi riitä kuin Karjalakin pitää saada takaisin asutettavaksi aina Moskovan pohjoisosia myöten ml. Inkerinmaa. :)

Huoli pois, perspektiivittömien alueiden likvidointi on ihan tätä päivää ja edistys vähentää väkeä ja toimeliaisuutta vähäväkisiltä alueilta. Pikkukaupunteissa syödään kakkukahvit ja huudetaan hurraa, kun kylään sattui viime vuonna muuttamaan kuusi eläkeläistä ja yksi lapsiperhe! Ajatella! Kylläpä sitä taas kelpaa. Muuttovoittoa ei sentään vielä saatu, kun viimeisin ikäluokka 90-prosenttisesti häipyi etelään ja osa työkykyisistä ja -haluisista pani kompassiinsa saman suunnan, vanhat ihmiset tuppaavat kuolemaan säännöllisesti ja vähät nuoret naiset eivät sikiä kirveelläkään saati sitten kullilla huolellisesti ja hartaasti jyystäen.
 
Poliittiset liikkeet ja puolueet ovat aina ns. kansan asialla. Se kansa vaan on vähän kadoksissa välillä. Tuossa aiemmin aamulla itkeä tirauttelin sitä, että voivatko poliittisesti järjestäytyneet ismit ja liikkeet ratkaista niitä asioita, joihin me kansana ja ihmiskunta yleisesti on jo törmännyt???? Hiukkaa enemmän sitä epäilen. Puolueiden elinehto ja -keino on saada tarpeeksi moni kansalainen uskomaan niihin. Tähän saakka se ruuvi on vetänyt, mutta miten kauan? Mitä tulee tilalle, jos vastuuta ja vapautta ei uskalleta lykätä ns. kansalle???? Ei ole vallatonta tilaa, aina se täyttyy.

Tuo vastuu ja vapaus ovat taas asioita, joista pitäisi vääntää erikseen. Ja merkittävää eroa on siinä, miten ihmiset kukin keskenään ne määrittelevät.

Joo, mulla ei ole parempaakaan ratkaisua plakkarissa kuin nykyinen, mutta ehkä sitä saa sentään kysyä takarivistä?:)

Sen verran polveileva ja maalaileva kysymys, että mahdotonta vastata suoraan. Taino alkupuolelle on helppo, ismit ja varsinkaan liikkeet eivät voi ratkaista kansojen ja ihmiskyntien kipeitä kysymyksiä, koska ne tarkastelevat niitä kapeasta näkökulmasta ja liikkeet erityisaesti yleensä järjestyvät jonkin yksittäisen epäkohdan korjaamiseen. Kun se epäkohta on korjattu, liike joutuu etsimään itselleen uuden tehtävän koska mikään orgnaisaatio ei osaa lakkauttaa itseään tultuaan tarpeettomaksi. Tästä voisi käyttää sateenkaariliikettä esimerkkinä, siltä on selvästi lähtenyt homma lapasesta (korjattavaa kyllä olisi edelleen, mutta se ei tunnu mahtuvan enää agendalle) kun avioliittolaki korjattiin lopulta kansalaisaloitteen voimin. Lähdetty jonkun rapakontakaisen BLM-liikkeen kelkkaan ihan vain koska kaverit ja hyvät vibat, vaikka kotimaassa seisoo laissa edelleen sterilointipakko.

Jatketaan samasta aiheesta kysymyksessä eteenpäin. Puolueet rinnastuvat ismeihin, sillä kaikkien ohjelman phjana on jokin ismi tavalla tai toisella, puolueet ovat tavallaan niiden käytännön toteutus mikä menee sitten enemmän tai vähemmän metsään. Jos ismit tarkastelevat maailmaa ja sen epäkohtia kapeasta näkökulmasta, puolueet tekevät sen eturyhmiensä eli äänestäjäprofiilinsa vielä kapeammasta vinkkelistä - demarit duunareiden, kepu maajussien, kokkarit yrittäjien ja sijoittajien jne - ja vielä näiden luokkien sisällä kilpaillaan niiden sisäisistä sektoreista.

Siksi tähän on jo noin 150 vuotta vastattu parlamentarismilla, missä eri ismit ovat edustettuina niiden kannatuksien suhteissa eikä teoriassa yhdelläkään ismillä ole ylivaltaa muihin, vaan ismien näkökulmia joudutaan tarkastelemaan avoimessa keskustelussa ja väittelyissä, joiden pohjalta sitten muodostetaan lakiesityksiä joista äänestetään. Tässä tulee sitten esiin sellaiset taidot, jotka ovat välttämättömiä kaikille ammattipoliitikoille ja mitä ei koulussa opeteta: kyky aisoiden abstarktiin ja objektiiviseen tarkasteluun, diplomatia sekä neuvottelutaito. Neuvottelun päämäärä ei nimittäin ole muiden osapuolien tavoitteiden lyttääminen tai edes vesitety kompromissi, vaan omien abstrahoitujen päämäärien toteuttaminen parhaalla mahdollisella tavalla ja mielellään edelliseen liittyen tietty syteemiekonominen optimointi. On aika helppoa heitellä populistisia ja nokkelia kommentteja julkisuudessa, mutta näissä kyvyissä ne poliitikon taidot todella punnitaan.

Se on sitten toinen juttu, noudattaako toteutunut tulos ääänestäjien tahtotilaa, ja tässä auttaa se avoimin kortein pelaaminen. Mä itse arvostan paljon enemmän sellaista ehdokasta, joka ihan avoimesti sanoo olevansa vaikkapa eurofederalisti tai feministi, sen sijaan että lässyttäisi vaaleissa kodista, uskonnosta ja isänmaasta mutta virassa sitten äänestäisi eurofederalismin ja feminismin puolesta. En tietenkään äänestäisi, mutta mä en kunniaani myy ja arvostan muitakin, jotka seisovat suorana mielipiteidensä takana. Se on ihan äänestäjän kuluttajansuojaa, ja siksi niiden iskulauseiden ja vaaliohjelmien on tarjottava konkreettista sisältöä eikä jotain tyhjää "kansan puolesta" -lässytystä, joka voi tarkoittaa ihan mitä tahansa eli ei tarkoita yhtään mitään. Ja siksi mä en yhtään arvosta niitä, joiden mielestä poliitikon pitäisi "edes esittää" seisovansa joidenkin arvojen takana, joita ei kannata. Se jos mikä olisi selkärangattomuutta. Paska on edelleen paskaa, vaikka sen päälle ripottelisikin sokeria.

Ugh, olen puhunut.
 
Sosialidemokraattien sekularismi ympäri maailmaa lienee jäljitettävissä Marxiin, joka (ihan aiheesta tosin) näki kirkon ellei laajemminkin uskonnot työväenluokkaa sortavana rakenteena.
Kirkko on monessa maassa ollut jollain tapaa liitossa valtiovallan kanssa. Vallanpitäjiä vastaan noussut liikehdintä on tällöin kohdistunut myös kirkkoa vastaan. Näin on jo Ranskan vallankumouksesta alkaen. Totalitaristinen kommunismi ei muutenkaan ole sietänyt kilpailevia ideologioita ml. kristinusko. Suomessa kirkonvastaisuutta ruokki evlut-kirkon asettuminen (ihan aiheesta tosin) valkoisten puolelle 1918. Tästä seurasi, että uskonnollisesti ajattelevaa työväestöä siirtyi mm helluntailaisuuteen, joita seurakuntia sitten syntyi maamme teollisuuspaikkakunnille.
 
Kirkon ja valtion erottaminen eli sekularismi on muutenkin aika tuore käsite, taitaa ensimmäinen perustuslaki jossa näin määrätään olla vuodelta 1776. Välimerellähän vaikutti pitkään ihan Kirkkovaltio ja Vatikaani on edelleen katolisen kirkon parasekulaari siipi. Ymmärtääkseni juuri katolisen kirkon poliittisemman luonteen vuoksi latinalaisissa maissa oikeisto on leimallisesti katolista mutta vasemmisto ei antikatolilaista, mikä taas liittyy siihen, että kirkkoon kuulumattomia ja vapaa-ajattelijoita on jokatapauksessa paljon (jokseenkin puolet?). Myös siellä on uskonnollistakin työväestöä runsaasti joten ei ole vasemmistolle vaalitaktisesti viisasta tehdä uskonnosta poliittista kysymystä kun taas oikeistolle se on melkeinpä välttämättömyys, koska historiallisista syistä valtaosa porvarillisesti ajattelevista vastaavasti on katolisia. Tämäkinhän on murtumassa, esmes Argentiinassa vastikään aborttilain uudistus sai kannatusta myös sekulaarista oikeistosta.
 
Kirkon ja valtion erottaminen eli sekularismi on muutenkin aika tuore käsite,
On, ja samalla ikivanha, olihan alkukirkon idea olla lojaali kulloinkin hallitsevalle esivallalle, mutta toimia kuitenkin siitä riippumatta. Tämän asetelman mursi keisari Konstantinus Suuri tehdessään kristinuskosta valtionuskonnon.
Välimerellähän vaikutti pitkään ihan Kirkkovaltio ja Vatikaani on edelleen katolisen kirkon parasekulaari siipi.
Kyllä. Paavit alkoivat aikoinaan nähdä itsensä myös maallisina hallitsijoina kuten muutkin kuninkaat ja keisarit. Paavit valittiin tietyistä italialaisista ruhtinassuvuista, ja harkittiin myös paaviuden muuttamista perinnölliseksi muiden kuningashuoneiden tapaan.
Ymmärtääkseni juuri katolisen kirkon poliittisemman luonteen vuoksi latinalaisissa maissa oikeisto on leimallisesti katolista mutta vasemmisto ei antikatolilaista,
Toisaalta juuri latinalaisen Amerikan katolisen kirkon piirissä syntyi 1960-70 -luvuilla marxilainen ns. vapautuksen teologia, joka tähtää köyhien ja sorrettujen yhteiskunnalliseen vapauttamiseen. Katolinen kirkko on sittemmin ottanut siihen etäisyyttä, mutta sen vaikutus on levinnyt kaikkialle muihinkin kirkkokuntiin.
 
Mikä helvetin somekansa? Onko se rämekansaa vai hiekkakansaa?
Oletan, että se on joukko hahmoja jotka saavat "tietonsa" loputtomasta virrasta tosi-tv:stä, tiktokista ja sisällöttömästä purkkapopista.

Tämä hahmojoukkio on myös äärimmäisen riippuvainen päiväannoksestaan*, joten jos kohtaat tälläisen hahmon, älä missään nimessä häiritse tätä, vaan teeskentele olevasi osa tätä bittien valtameressä uiskentelevaa, äärimmäisen ärsytysherkkää laumaa.

Eräs ominaispiirre tällä joukolla myös on, että he levittävät tätä viihteeksi kutsuttua saastaa varsin tehokkaasti.

* Ohessa Pawel Kuczynskin tekemä kuvituskuva päiväannoksen ottamisesta, kuva ei herkille.
rw967ai2mz831.jpg
 
Hyviä toteavia kirjoituksia politiikasta, uskonnoista, pakonnoista ja ismeistä.

Kysymykseni inhoittavin ja terävin timanttiydin kuitenkin on:

pystyykö tämä -sto-stä-sta-ste-ismi-risti ja linkkuveitsi- järjestelmä ratkaisemaan niitä ongelmia, joita on kehittynyt globaalisti ja meille Suomeenkin? Ja minä vähän luulo-oletan, että ei pysty vaan on luotava uusia tapoja lähestyä ongelmia ja ratkaistavia asioita. Mikä sellainen himmeli olisi, ei hajuakaan.

Aikoja sitten jo tämä vallitseva asiaintila on jo ajautunut pelkästään hallitsemaan tautien oireita, ei kykene millään tavalla parantamaan tautia. Onko parempaa tapaa hoitaa asioita edes olemassa, en tiedä.

Puolueet yrittävät lähes epätoivoisesti osoittaa olevansa ehdottoman tärkeitä ja jopa jonkinlaisia Jumalan asettamia luomuksia suorastaan. Joka tapauksessa ne ovat vähintään -ainoa vaihtoehto- ja institutionaalista asemaa ei pidä epäiltämän. Oikeita ratkaisuja niillä ei kuitenkaan ole oikeastaan mihinkään. On vain mukapäätöksentekoa ja näennäistä melontaa. Metiat tukevat tätä piccadillyä käytännössä ehdoitta.

Väitteeni lienevät kärjekkäitä, mutta en suuni mauksikaan niitä esitä. Olen seurannut politiikkaa vaihtelevalla aktiviteetilla jo kuitenkin sen kohta 40 vuotta ja jossain vaiheessa lukea täryytin aiheesta paljonkin.
 
Koti, uskonto, isänmaa.

Ihminen näyttää tarvitsevan uskontoa. Länsimaissa on kaksi, kristinusko ja se toinen. Tuon toisen aiempi inkarnaatio kaatui naapurimme mukana, ja nykyään se sama näyttäytyy LBTGQWTF-kaavussa ja alauskontoina ovat arvopohja, intersektionaalisuus ja mitä näitä on.

Koti viittaa vahvasti perheeseen, ja uususkontomme kieltää sen. Vielä siitä ei rangaista, mutta alan fariseukset tuomitsevat. Pääministerimme ei sano sitä ääneen, mutta naistenlehti tietää kirjoittaa mikä on suositeltavaa ja hyvästä.

Rajat ovat sosiaalinen konstruktio ja ne pitää ensi vaiheessa avata, ja sitten pyritään poistamiseen. Oma kansa ensin - ajattelu on vahingollista ja solidaarisuus. Vanha uskonto määritteli, että toinen ihokas pitää antaa pois, nyt me leikkaamme liepeet omastamme ja annamme niille joilla on kaksi. Solidaarisuus.

Vapaus - tuo hieno yläkäsite jolla perustellaan kaikkea. Uskontomme vapaus on niin laajaa, että kaikki saavat olla samaa mieltä. Nykyajan inkvisitio on cancel, jos et ole kanssamme samaa mieltä, saat kyllä tuta. Lait ovat jo valmisteilla, ja ajettaneen läpi intersektionaalisen hallituksemme toimesta.

Eli pääministeri on tavallaan vain rehellinen. Kertoo ylivoimaisuuden tunteesta, ei tarvitse enää edes yrittää juksata.
 
Hmm... halusi hakea jo 2019, mutta hakuaika oli yllättäen mennyt umpeen... halusia hakea ammattikorkeaan merkonomina, mutta hakuaika oli rasistisesti mennyt taas umpeen.

Vittu noiden somppujen kanssa ei tule mistään mitään. Tuhansia vuosia sukurutsaa, niin tulevaisuuden Suomessa kaikki aikataulut ovat rasismia!
 
Hmm... halusi hakea jo 2019, mutta hakuaika oli yllättäen mennyt umpeen... halusia hakea ammattikorkeaan merkonomina, mutta hakuaika oli rasistisesti mennyt taas umpeen.

Vittu noiden somppujen kanssa ei tule mistään mitään. Tuhansia vuosia sukurutsaa, niin tulevaisuuden Suomessa kaikki aikataulut ovat rasismia!
Tämä on tyypillinen Hauskojen Suvakkien (HS) provo jolla yritetään vain saada puolustusvoimat näyttämään rasistiselta laitokselta kun toimittaja itse kannattaa vain niitä "rauhanaseita" (mitä ne nykyää sitten ovatkaan kun NL:kin meni kaatumaan).
 

Belgian poliisi etsii raskaasti aseistautunutta sotilasta, joka on uhannut koronarajoituksia kannattavan virustutkijan henkeä​


Conings on maan oikeusministeriön ”potentiaalisten terroristien” listalla. Toimii tästä huolimatta sotilaana???:rolleyes:


 

Belgian poliisi etsii raskaasti aseistautunutta sotilasta, joka on uhannut koronarajoituksia kannattavan virustutkijan henkeä​


Conings on maan oikeusministeriön ”potentiaalisten terroristien” listalla. Toimii tästä huolimatta sotilaana???:rolleyes:


Ei kai ihmisiä voi potkia pois työstään jos on vasta epäily, tai potenttiaalia.
Mussakin on potenttiaalia vaikka lottovoitajaksi, mutta ei ole vielä konkretisoitunut. :LOL:
 
Mitä helvetin sieniä nää vetää. Meinaako ne, että 400€ käteen jäävälle, bensa on yhtä "halpaa" kuin 1500-2000€ käteen jäävälle. Ja mitä vit*** se perseaukinen yh-äiti parin muksun kanssa hyötyy jostain veronpalautuksista, kun Kela katsoo sen tulona ja vähentää muista tuista....
 
Back
Top