Pahkasikaan verrattavat uutiset

Artikkelin videokin on aivan perseestä. Esiintyvällä judokalla ei näköjään ole harmaina aavistustakaan miten ihmiset kaatuu liukkaalla.
Ei liukkaalla kaaduta niin että jalka lipsuu taakse ja tiputaan nenälleen vaan jalka lipsahtaa alta eteenpäin ja kaadutaan perseelleen tai selälleen.
 
Artikkelin videokin on aivan perseestä. Esiintyvällä judokalla ei näköjään ole harmaina aavistustakaan miten ihmiset kaatuu liukkaalla.
Ei liukkaalla kaaduta niin että jalka lipsuu taakse ja tiputaan nenälleen vaan jalka lipsahtaa alta eteenpäin ja kaadutaan perseelleen tai selälleen.
Jep. Kompastumisessa kaadutaan etiäpäin ja särjetään käsi/solisluu. Liukastumisessa persiilleen ja huonolla tuurilla menee lonkka tai lyödään pää ja kuollaan.
 
Taposen tutkimus. Päätelmä: Jos jossakin on häiriötä öisin, ei aamupäivällä tehty valvonta auta.

Tulosten perusteella poliisin valvonnan läsnäololla ei ole yhteyttä väkivaltarikoksiin eikä järjestyshäiriöihin valvontakohteissa, kun eroavaisuudet kohteiden häiriöalttiudessa otetaan huomioon. Vaikka valvonta kohdentuu maantieteellisesti sinne, missä rikoksia ja häiriöitä tilastoituu, se painottuu aikaan, jolloin rikosalttiit henkilöt eivät liiku eikä rikoksia ja häiriöitä esiinny. Siten rikoksia vähentävä pelotevaikutus jää suurimmaksi osaksi muodostumatta. Valvonnan vaikuttavuutta voidaankin todennäköisesti lisätä kohdentamalla sitä enemmän häiriöalttiiseen ajankohtaan.
Me vissiin maksettiin tuokin "tutkimus".
 
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009234660.html

Maahanmuuttajajärjestöä epäillään poikkeuksellisesta avustusvarojen väärinkäytöstä​

Yli miljoona euroa erilaisia avustuksia saanut Helsingin seudulla toimiva yhdistys käytti saamiaan rahoja muun muassa kuntosalimaksuihin ja hierontakäynteihin. Poliisi tutkii asiaa.
Eikä!
HELSINGIN seudulla toiminutta järjestöä epäillään poikkeuksellisesta avustusvarojen väärinkäytöstä. Somali Reconstruction And social Development ry eli Sorasod ehti 16 toimintavuotensa saada yli miljoonan euron edestä erilaisia avustuksia ennen kuin sen tarina päättyi konkurssiin vuonna 2018.

Vantaalaisen Sorasodin taustalta paljastui mittava avustusten väärinkäyttö, jota poliisi tutkii parhaillaan törkeänä avustuspetoksena.


Sorasod sai avustusta muun muassa Raha-automaattiyhdistykseltä (RAY), sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta, ulkoministeriöltä ja Vantaan kaupungilta.


Avustusvarojen väärinkäytökset tulivat ilmi, kun STEA suoritti kesällä 2018 tarkastuksen Sorasodille myönnetyistä avustuksista. Rutiinitarkastus johti 109 738 euron takaisinperintään ja rikosilmoitukseen.
Eikä!
SORASOD perustettiin lokakuussa 2002. Yhdistyksen alkumetreiltä asti mukana oli mies, jota tässä artikkelissa kutsutaan toiminnanjohtajaksi.

Mies ehti kymmenen vuoden aikana toimia paitsi Sorasodin toiminnanjohtajana, myös puheenjohtajana, sihteerinä ja projektipäällikkönä. HS ei julkaise hänen nimeään, koska tapauksessa on kyse vasta rikosepäilystä.


Järjestön toiminnan ydin oli maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten tukeminen. Heille järjestettiin läksykerhoja ja leiritoimintaa.


Sen lisäksi yhdistyksellä oli ulkoministeriön tuella toteutettu kehitysyhteistyöprojekti, Waaberi-koulu Somaliassa. Kouluhanke sai vuosina 2011–2016 Ulkoministeriön valtionavustusta yli 450 000 euroa.


Suomessa Sorasod teki runsaasti yhteistyötä muiden järjestöjen ja julkisten toimijoiden kanssa. Nuorille järjestettiin futsal-pelejä ja maahanmuuttajille neuvontaa työnhaussa.
Hienosti on mennyt. UM antanut somaleille 450K piikin puuhastella Somaliassa. Mikä voisi mennä vikaan? Edes työnhaun ohjauksessa?
Vuosien 2017 ja 2018 aikana STEA myönsi Sorasodille avustuksia 551 744 euroa. Kaikkia avustuksia yhdistys ei ehtinyt nostaa.


Avustuksia oli myönnetty muun muassa länsivantaalaisten maahanmuuttajantaustaisten nuorten ja lasten koulunkäynnin tukemiseen, katupartiointiin ja iltapäivätoimintaan sekä maahanmuuttajataustaisten työnhakijoiden työllistämisen edistämiseen.


AVUSTUSRAHOJA oli STEA:n tarkastusraportin mukaan käytetty myös lukuisiin kohteisiin, joihin niitä ei ollut tarkoitettu – muun muassa hierontoihin, vaippoihin ja ulkomaanpuheluihin. Hankkeiden kuluiksi oli merkitty myös kuntosalin jäsenmaksuja toiminnanjohtajalle sekä hänen kotiinsa tilattuja vitamiineja.

Avustuksilla maksettiin myös pysäköintisakkoja sekä toiminnanjohtajan peruuttamattomasta hammaslääkärikäynnistä veloitettu maksu. Hänen kotiinsa tilattiin ja asennettiin pyykinpesukone, joka maksoi yli 400 euroa.


Hankkeille oli merkitty yli 15 000 euron edestä matkakuluja. Kilometrikorvauksia oli maksettu toiminnanjohtajalle ja hänen yhdistyksen hallitukseen kuuluville perheenjäsenilleen yli 12 000 euron edestä.


Tarkastuskertomuksessa kiinnitettiin huomiota myös maksuihin, joita Sorasod oli maksanut pienemmille yhdistyksille käteisellä. Käteismaksut merkittiin esimerkiksi seminaarikuluiksi ja siirrettiin yleensä toiminnanjohtajan tilille.


Käteismaksukäytäntö antaa aiheen epäillä kulujen oikeellisuutta, raportissa sanotaan.
Eikä!
SYYSKUUSSA 2018 Sorasod hakeutui konkurssiin. Kolme kuukautta myöhemmin konkurssi raukesi varojen puutteessa.

Vuonna 2019 järjestön tuhkasta nousi uusi yhdistys, Tule Mukaan ry. Toinen rekisteröinnin yhteydessä ilmoitetuista vastuuhenkilöistä oli sama kuin Sorasodissa. Toiminnanjohtajasta tuli yhdistyksen asiantuntija.


Yhdistyksen säännöissä kerrottiin, että sen tarkoituksena on edistää luonnonkatastrofien ja suuronnettomuuksien uhrien sekä vähävaraisten ihmisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia ja pyrkiä parantamaan heidän elämänlaatuaan.


Toiminta käynnistyi nopeasti. Kirjanpidon mukaan vuonna 2020 lahjoituksia oli kerätty yli 4 000 euroa ja jäsenmaksuja 8 000 euron edestä.


Lisäksi yhdistys on hakenut avustuksia muassa muassa Aluehallintovirastolta sekä Vantaan ja Helsingin kaupungilta. Vantaan kaupunki hylkäsi hakemuksen. Taustalla olivat Sorasodin konkurssin vuoksi selvittämättä jääneet hankekulut.


Helsinki myönsi yhdistyksen nuorisotoimintaan vuosille 2020 ja 2021 tuhansia euroja.


Vuoden 2021 alkupuolella yhdistykseltä pyydettiin selvitystä ensimmäisten avustusten käytöstä. Kaupungille toimitettiin puutteellinen tilinpäätös, josta ei pystytty seuraamaan avustusten käyttöä.


Helsingin kaupungille toimitettujen selvitysten perusteella vaikuttaa siltä, että Tule Mukaan ry toimii samalla tavalla kuin Sorasod.


Nuorisotoiminnan menoihin oli lisätty muun muassa toiminnanjohtaja sähkölaskut ja tämän uusi astianpesukone. Syyksi hän kertoi, että hänen kotonaan järjestetään yhdistyksen kokkikerho.


Leiritoiminnaksi oli nimetty runsaasti henkilökohtaisilta menoilta vaikuttavia kuluja. Aurinkolaseja. Huuhteluainetta. Autopesuja. Sängynpääty Ikeasta, ja ruokailu Ikean ravintolassa.
Eikä! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
HS soitti ensin naiselle, joka on toiminut molempien yhdistysten vastuuhenkilönä. Tämä neuvoi olemaan yhteydessä toiminnanjohtajaksi tässä artikkelissa kutsuttuun henkilöön, joka kuulemma vastaa suurin piirtein kaikesta yhdistyksen toiminnasta.

Toiminnanjohtaja kiistää käyttäneensä avustusrahoja henkilökohtaisiin menoihinsa.


”He valehtelevat sataprosenttisesti”, hän vastaa STEA:n raportista kysyttäessä.



Esimerkiksi pysäköintisakko tuli hänen mukaansa autolle, joka oli vuokrattu Sorasodille. Toiminnanjohtajan mukaan ei ole laitonta maksaa työntekijöiden terveys- ja liikuntamenoja. Pesukone hankittiin, jotta yhdistyksen leireillä käyttämiä lakanoita voitaisiin pestä.


Myös Helsinki on laittanut yhdistyksen suurennuslasin alle, eikä Helsingin kaupunginkaan tiedot pidä paikkaansa, toiminnanjohtaja viestittää myöhemmin sähköpostilla.


Toiminnanjohtajan mukaan kyseessä on henkilökohtainen hyökkäys, joita on hänen mukaansa ollut aiemminkin. Hän sanoo luottavansa suomalaiseen oikeusjärjestelmään.
Asia kunnossa ja vilpitön. :salut:
 

Venäjän mukaan Suomen johto tuhosi maiden suhteet – Lavrov vastasi HS:n kysymykseen viiveellä​

Venäjän ulkoministeriö vastasi kirjallisesti kysymykseen, jonka HS oli lähettänyt sille etukäteen kysyttäväksi ulkoministeri Sergei Lavrovin tiedotustilaisuudessa toissa viikolla.

 
Back
Top