Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Jussi Halla-aho
1 hr ·
Ruotsintaitoisille pitkä ja mielenkiintoinen artikkeli sellaisten ihmisten ongelmista, jotka ovat tulleet Ruotsiin turvapaikanhakijoina ja siinä yhteydessä valehdelleet ikänsä ja alkuperämaansa.

Nyt tekisi mieli matkustella lähtömaassa ilman viisumia, mutta jos on tullut Pakistanista ja ruotsalaisessa passissa lukee syntymäpaikkana "Afganistan", ei saa Pakistanin passia ja kaksoiskansalaisuutta.

Lisäksi ei tekisi mieli päästä eläkkeelle kymmenen vuotta liian myöhään. Tästä on tulossa laaja ongelma, koska Ruotsi ei tee ikätestejä kuin poikkeustapauksissa ja tuomioistuimen päätöksellä. Papereihin merkitään se ikä, jonka hakija ilmoittaa. Kun 30-vuotias mies saapuu "alaikäisenä turvapaikanhakijana", ja iäksi pannaan 17 vuotta, hän on 65-vuotiaana oikeasti 78-vuotias.
http://www.expressen.se/gt/hela-grunden-till-mitt-liv-i-sverige-ar-falsk/
 
Lisäksi ei tekisi mieli päästä eläkkeelle kymmenen vuotta liian myöhään. Tästä on tulossa laaja ongelma, koska Ruotsi ei tee ikätestejä kuin poikkeustapauksissa ja tuomioistuimen päätöksellä. Papereihin merkitään se ikä, jonka hakija ilmoittaa. Kun 30-vuotias mies saapuu "alaikäisenä turvapaikanhakijana", ja iäksi pannaan 17 vuotta, hän on 65-vuotiaana oikeasti 78-vuotias.
Käytännössähän eläke alkaa juosta kun toinen jalka on rajan yli
 
Kas näin toimii "oikeusvaltio" ja kaiken maksaa kansao_O....uups... "ei tämä ollutkaan keneltäkään pois" :oops:

Irakilaiset kieltäytyvät poistumasta

Hakim uhoaa, että "jos korkeimmasta hallinto-oikeudesta tulee kielteinen päätös, aloitan koko homman alusta. Asianajajani sanoi, että se on mahdollista."
img1514-3568-630.jpg

Irakin kansainvälinen lentokenttä. Bagdad.
BLOGIT
Iltalehti kertoi kahdesta irakilaisesta turvapaikanhakijasta, jotka ilmoittivat pysyvänsä Suomessa riippumatta saavatko he siihen siihen luvan tai ei. Lehden juttu oli varsin valaiseva monellakin tavalla, joten päätin tarttua siihen.

Pohjois-Irakista Tampereelle päätynyt Hakim on tähän mennessä saanut kaksi kielteistä päätöstä. Ensin Maahanmuuttovirastolta ja myöhemmin Helsingin hallinto-oikeudelta. Nyt asia on korkeimman hallinto-oikeuden pohdittavana.

Hakim ei kuitenkaan ole valmis luovuttamaan. Sen sijaan hän uhoaa, että "jos korkeimmasta hallinto-oikeudesta tulee kielteinen päätös, aloitan koko homman alusta. Asianajajani sanoi, että se on mahdollista."

Suomalaisena veronmaksajana en voi olla kysymättä asianajajan moraalin perään. Onko todellakin suomalaisen juristin tehtävänä olla kunnioittamatta hallinnollisia ja oikeudellisia päätöksiä ja sen sijaan kehottaa maahan saapunutta elintasopakolaista ylläpitämään ja ruuhkauttamaan kallista prosessia, vaikka lopputulos on joka tapauksessa selvä. Ilmeisesti kyseisen juristin rahanhimo on sumentanut järjen.

Hakim kertoi lisäksi, että "minulla on mielenterveysongelmia ja olen ollut täällä jo kaksi kertaa sairaalahoidossa. Irakissa ei ole tarjolla mitään hoitoa psyykkisiin ongelmiin ja masennukseen."

Ottamatta kantaa miehen ongelmiin, on Iltalehteä kiitettävä siitä, että se julkaisi näin ilmeisen tapauksen suomalaisen hyvinvointijärjestelmän väärinkäytöstä. Maailmassahan on varmuudella miljoonia mielenterveysongelmaisia, mutta suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä on jo muutenkin kustannuskriisissä.

Miksi ihmeessä Hakimin pitäisi tässä tilanteessa saada suomalaisten piikkiin jonkinlainen erityiskohtelu kun miljoonat muut eivät voi sellaista saada?

Iltalehti kertoi edelleen, että Hakim oli Suomeen tullessaan rahoittanut ihmissalakuljettajien bisnestä 8000 dollarilla. Sitä vastaan sai lennon Bagdadista Turkkiin, mistä matkaa jatkettiin junalla, autolla ja veneellä. Viimeinen etappi oli kuorma-autokyyti Ruotsin halki.

Hakimin reitille osui siksi useitakin turvallisia maita. Siitä herää hakematta kysymys: miksi mikään niistä ei kelvannut hänelle? Vastaus lienee se, että aiemmin irakilainen sai Suomesta turvapaikan paljon todennäköisemmin kuin mistään muusta Euroopan maasta.

Entä Hakimin potentiaali suomalaiselle yhteiskunnalle? Oman kertomansa mukaan hän ei ole käynyt koskaan koulua, mutta osaa silti puhua neljää kieltä. Ilman koulusivistystä ei mielenterveysongelmaisella liene Suomessa tulevaisuutta kuin yhteiskunnan elättinä. Ei, vaikka osaisikin neljää kieltä.

Itse asiassa emme tiedä todellisuudessa kuka tämä mies on. Paperit ovat nimittäin miehen kertoman mukaan hukkuneet Englannin kanaaliin. Siten hän voi kyllä olla Hakim, mutta yhtä hyvin Ali, Saddam tai vaikka Osama. Mutta oli kuka hyvänsä, hän on joka tapauksessa kallis taakka suomalaiselle veronmaksajalle.

* * *

Iltalehti kertoi kahdesta muustakin irakilaisesta, jotka eivät suostu lähtemään pois Suomesta edes oikeuden päätöksen jälkeen. Onkohan heilläkin neuvoja suomalaisen veronmaksajan piikkiin jakelevat asianajajat?

Ali-niminen shiiamuslimi kertoi jättäneensä vaimonsa ja poikansa piiloon Irakiin, vaikka ongelmia aiheuttanut "jengi löytää heidät jos haluaa". Ali itse on jutun mukaan suuri sankari, joka joutui jengin tappolistalle, koska oman kertomansa mukaan yritti "laittaa heitä kuriin toisin kuin muut poliisit".

Niinpä Ali haluaisi nyt Suomessa poliisiksi. Hänellä on oman kertomansa mukaan pitkä kokemus poliisin työstä ja hän on hyvä siinä. Näin siitä huolimatta, että hänelle tuli - ainakin IL:n jutun mukaan - lähtö Irakista juuri ammatin takia.

* * *

Kolmas jutussä käsitelty henkilö oli Ashraf, jonka mukaan Suomi tarvitsee häntä. Mies kertoi valmistuneensa "Bagdadin yliopistosta historian opettajaksi vuonna 2012. Tulen hyvästä perheestä ja saan rahaa isältäni, jos sitä tarvitsen. Suomalaisten ei tarvitse maksaa minulle yhtään mitään, kunhan saan työpaikan."

Oli virkistävää kuulla, ettei tämä henkilö kaipaa suomalaisten elätystä. Hän on myös ollut hyvin aktiivinen turvapaikkapäätöstä odotellessaan. Siitä huolimatta minua jäi mietityttämään se, että me tarvitsisimme häntä. Mutta kuunnellaan perustelut.

"Suomessa on vain 5 miljoonaa asukasta ja te tarvitsette uusia asukkaita. Suomessa on myös paljon vanhoja ihmisiä, joten nuoria tarvitaan rakentamaan ja ylläpitämään yhteiskuntaa."

Ensinnäkin ihmettelen miksi me tarvitsemme lisää asukkaita? Siis maailmassa, jonka suurin ongelma on liikakansoitus ja väestöräjähdys.

Toiseksi meillä on juuri nyt jopa liikaa opettajia. Siitä merkkinä tämän aamunHelsingin Sanomat kertoi ruotsalaisten haalivan Suomesta opettajia omiin kouluihinsa.

Ei siis tunnu todennäköiseltä, että irakilainen historianopettaja sijoittuisi maassamme koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Ei vaikka hän onkin osoittanut aktiivisuutta Suomessa olonsa aikana ja isä on varakas.

* * *

Näiden kolmen henkilön osalta on todettava, ettei heillä ole Suomelle juuri mitään annettavaa. Tässä vaiheessa he uhoavat jäävänsä maahan vaikka väkisin, mutta ehkä ainakin osa tulee ajan myötä toisin aatoksiin.

Veronmaksajien kukkaroa he ovat jo nyt rasittaneet, ja näyttävät jatkossa kuppaavan sitä asianajajiensa ohjauksessa lisää. Siksi on toivottavaa, että he ennemmin tai myöhemmin tarttuisivat maahanmuuttoviraston järjestämään vapaehtoiseen paluuseen.

Siitä kertoi Iltalehden toisessa jutussaylitarkastaja Mari Helenius Maahanmuuttovirastosta: "maksamme ja järjestämme kotimatkan ovelta ovelle. Lähtijöiden ei tarvitse huolehtia lentolipuista eikä taksimatkoista. Lisäksi heille tarjotaan joko rahallinen korvaus tai palveluja ja hyödykkeitä,"

Ja ellei vapaaehtoinen poistuminen onnistu, on suomalaisen yhteiskunnan keksittävä keinot panna oikeuden päätökset voimaan. Nykyinen tilanne, jossa ihmisiä ei saada poistettua maasta edes lainvoimaisella päätöksellä on ajan myötä mahdoton.

Tilanne vaatii siis uusia poliittisia päätöksiä. Ja viranomaisten jämäkkyyttä niiden toteuttamisessa.

http://beta.oikeamedia.com/o1-3567

 
Hiukan on ollut arvailua että Syyriasta, Irakista ja muutamista muistakin maista dumpattiin Eurooppaan myös niitä vähintään "avohoitopotilaita". Kuuban Castron kerrottiin tehneen aikanaan hiukan vastaavaa.

Joten ehkä siksi myös hiukan "häiriintyneet toimittajat" kokevat tässä tilanteessa yhteenkuuluvuutta..
 
Viimeksi muokattu:
Hiukan olen esittänyt arvailua että Syyriasta, Irakista ja muutamista muistakin maista dumpattiin Eurooppaan myös niitä vähintään "avohoitopotilaita". Kuuban Castron kerrottiin tehneen aikanaan hiukan vastaavaa.

Joten ehkä siksi myös hiukan "häiriintyneet toimittajat" kokevat tässä tilanteessa yhteenkuuluvuutta..

Tällaiset väitteet ja rikollisten dumppauksesta Eurooppaan meni "unelmaihmisten" kuuroille korville sekä vihapuhenatsikortti osastolle....:rolleyes:
 
Tällaiset väitteet ja rikollisten dumppauksesta Eurooppaan meni "unelmaihmisten" kuuroille korville sekä vihapuhenatsikortti osastolle....:rolleyes:

Kun katsoo Keski-Eurooppaankin rantautuneen porukan käytöstä niin eivät siellä kaikki aivan tasapainoisia ole. Unelmaväki tietysti ajattelee että kun on sotatraumoja niin käytös on vielä tällä hetkellä hiukan heikkoa mutta hoivaamallahan se paranee.

Osa on aivan täysin menetettyjä tapauksia jos ajatellaan integroitumista Eurooppaan
 
Viimeksi muokattu:

Oli kova. :eek:

Käsi lippaan.

Tämä oli hauska:

Presidentti Niinistö moitti puheessaan myös suomalaista keskustelukulttuuria. Hänen mielestään Suomessa on keskitytty alkuvuodesta lähinnä toisten haukkumiseen.

On haukuttu miehet, on haukuttu naiset, on haukuttu suvaitsevaiset ja suvaitsemattomat, ja sitten hyväksi lopuksi poliisitkin”, Niinistö sanoi.

Myöhemmin hän totesi, että ”ilmassa on heikon itsetunnon julistamisen kaipuuta”.

:D
 
Ei ole tosikaan näitä tyyppejä! Vähän veikkaan, että historian opettajalta löytyy osaamista korkeintaan Babylonian historiasta. Ja vähän arveluttaa poliisimies, joka on lähtenyt kriminaaleja karkuun.

Minähän kiihoitun kansanryhmää vastaan! :confused: Ja siinä ei Päivi Nergin sanomiset paljoa paina.

Iltalehden tapaamat turvapaikanhakijat: Kielteinen päätös tai ei, me jäämme Suomeen!
Tiistai 7.2.2017 klo 06.44

Moni turvapaikanhakija ei suostu poistumaan Suomesta, vaikka kielteinen päätös tulisikin.

(TUULA MALIN)">
Bagdadista Tampereelle matkustaneet Ali (vasemmalla) ja Ashraf eivät aio lähteä, vaikka kielteinen turvapaikkapäätös saisi lainvoiman. Ali on poliisi ja Ashraf historian opettaja. (TUULA MALIN)
LUE MYÖS
Vastaanottokeskuksen johtaja: "Yksin Suomeen tulleet jäävät laittomasti"

Pohjois-Irakista Tampereelle päätynyt Hakim on saanut kaksi kielteistä päätöstä. Ensin tarpeen eväsi Maahanmuuttovirasto, sitten Helsingin hallinto-oikeus. Nyt asia on korkeimman hallinto-oikeuden pohdittavana.

- Jos korkeimmasta hallinto-oikeudesta tulee kielteinen päätös, aloitan koko homman alusta. Asianajajani sanoi, että se on mahdollista.

Hakim ei suostu poistumaan Suomesta. Hän aikoo odotella Suomessa myös toisen kierroksen lopputulosta.

- Eiköhän se onnistu, kunhan välttelen poliiseja. Mieluummin kuolen, kuin lähden Irakiin. Sitä en tee missään tilanteessa.

"En voi palata"

Hakim uskoo, että viimeistään toinen turvapaikkakierros tuottaa hänen toivomansa lopputuloksen. Mikäli päätös senkin jälkeen on kielteinen, aikoo Hakim jäädä laittomaksi siirtolaiseksi Suomeen.

- En suostu sittenkin lähtemään Suomesta, koska en voi palata Irakiin. Minulla on mielenterveysongelmia ja olen ollut täällä jo kaksi kertaa sairaalahoidossa. Irakissa ei ole tarjolla mitään hoitoa psyykkisiin ongelmiin ja masennukseen.

Hakim ei ole käynyt koulua. Hän ei osaa lukea eikä kirjoittaa.

- En ole käynyt koskaan koulua, mutta osaan silti puhua neljää kieltä. Suomessa olen ollut reilun vuoden ja osaan jo suomea, kertoo Hakim ymmärrettävällä suomen kielellä. Joitakin sanoja englannilla täydentäen.

Hakim matkusti Suomeen Irakista syksyllä 2015 yhdessä monen muun irakilaisen miehen kanssa. Matka maksoi 8000 dollaria ja kesti 15 päivää.

Bagdadista miesjoukko lähti lentokoneella, Turkista matkaa jatkettiin junalla, autolla ja veneellä. Viimeinen etappi oli kuorma-autokyyti Ruotsin halki.

- Unkarissa poliisit hakkasivat polveni ja mafia ryösti 1000 euroa. Saksasta minut heitettiin ulos ja Englannin kanaalissa olin vähällä hukkua, muistelee Hakim vaiherikasta matkaansa Irakista Suomeen.

Hakim kertoo lähteneensä matkaan kolmen veljensä kanssa. Kaikki neljä ovat nyt Tampereella samassa Kaupin vastaanottokeskuksessa. Kaikkien henkilöpaperit ovat hukkuneet.

- Ne tippuivat mereen Englannin kanaalissa, kertoo Hakim.

Hakim sanoo olevansa 27-vuotias. Hänen veljensä 17-, 22- ja 23-vuotiaita.

- Kukaan meistä ei lähde takaisin. Suomi on paras maa Euroopassa.



Ali: Poliisiksi Suomeen

Irakista Suomeen tullut Asraf Al-Janabi jakaa huoneen niin ikään Bagdadista Irakista Suomeen matkustaneen Alin kanssa. Miehet kertovat olevansa parhaita kaveruksia siitäkin huolimatta, että Ali shiiamuslimi ja Ashraf sunni.

35-vuotias Ali kertoo työskennelleensä 15 vuotta poliisina Bagdadissa.

- Oli pakko jättää työ ja paeta, koska jouduin katujengin tappolistalle. Yritin laittaa heitä kuriin toisin kuin muut poliisit ja jouduin suuriin ongelmiin, Ali kertoi.

Vaimo ja poika jäivät Irakiin.

- He ovat piilossa maaseudulla. Haluan heidät kuitenkin pian kanssani Suomeen, koska jengi löytää heidät jos haluaa.

Toisin kuin pääosa muista asukkaista, Ali ei ole vielä saanut ensimmäistä turvapaikkapäätöstä Maahanmuuttovirastosta.

- Mikäli päätös on kielteinen, niin valitan siitä ilman muuta. Jos minut lopulta käännytetään, niin tapan itseni. Mieluummin kuolen kuin palaan Irakiin jengien tapettavaksi.

Ali haluaisi työskennellä poliisina Suomessa. Hän toivoo, että koko perhe voisi muuttaa Tampereelle.

- Minulla on pitkä kokemus poliisin työstä ja olen hyvä siinä. Meistä tulisi hyviä suomalaisia.

Ashraf: Suomi tarvitsee minua

Bagdadista Tampereelle matkustanut Ashraf vakuuttaa, että Suomi tarvitsee häntä. Hän vannoo tekevänsä kaikkensa, jotta pääsisi osaksi suomalaista yhteiskuntaa.

- Valmistuin Bagdadin yliopistosta historian opettajaksi vuonna 2012. Tulen hyvästä perheestä ja saan rahaa isältäni, jos sitä tarvitsen. Suomalaisten ei tarvitse maksaa minulle yhtään mitään, kunhan saan työpaikan, kertoo Ashraf.

Maahanmuuttoviraston mukaan Ashraf Al-Janabi ei ole objektiivisesti tarkasteltuna kansainvälisen suojelun ja turvapaikan tarpeessa. Kielteisen päätöksen mukaan häneen ei kohdistu Irakissa hengen ja terveyden uhkaa.

- Valitin kielteisestä päätöksestä hallinto-oikeuteen. Olen sunnimuslimi ja Bagdadin shiiamuslimit vainoavat minua, se täytyy teidän suomalaisten ymmärtää.

Ashraf on ollut ahkera koko Suomessa olonsa ajan. Hän on kerännyt kymmeniä kirjallisia todistuksia erilaisista kursseista ja vapaaehtoistöistä Suomessa olonsa ajalta.

- Olen ollut aktiivinen, koska haluan teidän ymmärtävän, etten aio palata Irakiin. Olen ahkera ja Suomi hyötyy minusta. Ashraf kertoo, että hän halusi tulla nimenomaan Suomeen kolmesta syystä.

- Suomessa on vain 5 miljoonaa asukasta ja te tarvitsette uusia asukkaita. Suomessa on myös paljon vanhoja ihmisiä, joten nuoria tarvitaan rakentamaan ja ylläpitämään yhteiskuntaa. Kolmas syy oli se, että siirtolaisia on täällä niin vähän, että asiakirjojen käsittelyajat ovat lyhyempiä kuin muissa Euroopan maissa.

TUULA MALIN

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702062200066232_uu.shtml
 
Halla-aho:
"Tämä haastattelu on mielenkiintoinen monellakin tavalla. Voidaan kysyä esimerkiksi, miten mielekästä on lainkaan käsitellä sellaisten ihmisten hakemuksia, jotka ilmoittavat jo etukäteen, että eivät aio noudattaa päätöstä.
"Hakim kertoo lähteneensä matkaan kolmen veljensä kanssa. Kaikki neljä ovat nyt Tampereella samassa Kaupin vastaanottokeskuksessa. Kaikkien henkilöpaperit ovat hukkuneet.

- Ne tippuivat mereen Englannin kanaalissa, kertoo Hakim."

Juuri passeilla on taipumus pudota mereen, ei esimerkiksi iPhoneilla. Toimittajan ammattitaidosta kertoo se, että hän ei kysy, mitä Hakim veljineen on ollut tekemässä Englannin kanaalissa. Englannin kanaali ei näyttäisi mitenkään olevan veljesten reitillä Turkista Suomeen. Jos Hakim sanoisi hukanneensa paperit Pohjoiseen jäämereen, sekin olisi varmaan toimittajan mielestä ihan ok.
"- Suomessa on vain 5 miljoonaa asukasta ja te tarvitsette uusia asukkaita. Suomessa on myös paljon vanhoja ihmisiä, joten nuoria tarvitaan rakentamaan ja ylläpitämään yhteiskuntaa."
Joku aivan selvästi käy opettamassa nämä lorut turvapaikanhakijoille. Vai onko niin, että Irakissa asti tunnetaan Suomen huoltosuhde ja siihen liittyvät ongelmat?"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702062200066232_uu.shtml
 
Juu, näin on. Eli Sale oli ajan hermolla.

Kumma, ettei silloin saanut kummoisempaa julkisuutta.... Kumma juttu....
 
Jussi Halla-aho
2 hrs · Helsingin Sanomat HS ·

Maailma menee jossain suhteissa eteenpäin. 15.3.2010 julkaistiin Hommaforumin Taloustutkimuksella teettämä tutkimus kansalaisten maahanmuuttoasenteista. 59% vastaajista piti Suomen maahanmuuttopolitiikkaa liian löyhänä ja 14% liian tiukkana.

Ketään normaalijärkistä tämä tulos ei yllättänyt, mutta norsunluutornissa revittiin ihokkaita. Kaikkien lehtien pääkirjoituksissa haukuttiin tyhmät, rumat ja sisäsiittoiset suomalaiset, jotka eivät ymmärrä tarvitsevansa maahanmuuttoa.

Seitsemän vuotta myöhemmin toimittaja Mykkäsellä ja muulla paremmalla väellä on hiukan enemmän yritystä. Aivan nappiin analyysi ei kuitenkaan mene, eikä itsekritiikkikään ole aivan vilpitöntä. Kyllä, kirjoituksessa myönnetään, että eliitti on saattanut hyssytellä, mutta samalla "hyssyttely" on määritelty tarkoittamaan sitä, että ei haluta leimata kokonaista kansanryhmää muutamien yksilöiden tekemisistä.

Suurin osa eurooppalaisista haluaisi lopettaa muslimien maahanmuuton. Toisin kuin Mykkänen luulee, tämä ei johdu siitä, että suurin osa eurooppalaisista syyttäisi kaikkia muslimeja terrorismista tai uskoisi kaikkien muslimien olevan terroristeja. Mykkänen haluaa luulla näin, koska tällaiset käsitykset olisi helppoa torjua.

Paljon enemmän ihmisten asenteisiin vaikuttavat arkipäivän reaalikokemukset reaalimuslimeista. Kaduilla, rautatieasemilla ja kauppakeskuksissa toimettomina notkuvat mieslaumat, jotka huutelevat ohikulkijoille, käpälöivät tai haastavat riitaa. Uutiset puska- ja joukkoraiskauksista, joissa tuomitun nimi on aina Mohammed. Tilastollinen havainto, että muslimiryhmät, Suomessa lähinnä somalit, irakilaiset ja afgaanit, rötväilevät lähes kokonaisuudessaan vapaamatkustajina.

Kyse ei siis ole siitä, mitä pieni vähemmistö muslimeista tekee. Kyse on siitä, mitä suurin osa reaalimuslimeista silmämääräisen havainnon tai tilastojen valossa tekee.

Tilannetta vain pahentaa se kuilu, joka vallitsee nähtävän todellisuuden ja liturgian välillä. Vapaamatkustajat pitävät itseään kunniakansalaisina ja esittävät röyhkeitä vaatimuksia. Media vertaa kaduilla, rautatieasemilla ja kauppakeskuksissa notkuvia laumoja Finlaysoniin, Fazeriin ja Pauligiin.

Eivät ihmiset ole tyhmiä. He ymmärtävät, että kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta he ymmärtävät myös, että muslimien maahanmuutto Afrikasta ja Lähi-Idästä on kaikilla mielekkäillä kriteereillä todella huono asia Euroopalle. Se tekee Euroopasta huonomman paikan.

* * *

Yksi kohta Mykkäsen kirjoituksessa ansaitsee erityiskommentin:

"Vuonna 1990 EU-maiden kansalaisista keskimäärin neljä prosenttia oli muslimeja, kun vuonna 2010 osuus oli kuusi prosenttia."

Tällä vertailulla Mykkänen haluaa osoittaa, että muslimien määrä ei ole juurikaan kasvanut vuodesta 1990. Vertailu on kuitenkin harhaanjohtava, ja harjaanjohtaminen ei juuri eroa valehtelusta.

Vuonna 1990 EU:hun (tai sen edeltäjään EY:hyn) kuului lähinnä länsieurooppalaisia maita, joihin Euroopan muslimit pitkälti ovat kasautuneet. Vuoden 1990 jälkeen Unioniin ovat liittyneet mm. Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tshekki, Slovakia, Unkari, Romania ja Bulgaria, joissa ei ole muslimeja juuri lainkaan.

Itä-Euroopan maiden liittyminen Unioniin luonnollisesti laski muslimien osuutta EU-maiden väestöstä. Länsi-Euroopan maissa heidän osuutensa on jatkanut huikeaa nousua.
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-20000...m_source=facebook&utm_campaign=facebook-share
Muslimikammosta tuli valtavirtaa – eliitti hyssyttelee, populisti kerää äänisaaliin
Populistiset poliitikot eivät aina puhu niin pilkulleen, mitä faktoihin tulee. He ovat kuitenkin kuunnelleet niitä tavallisia ihmisiä, joiden kokemus ei vastaa eliitin ”virallista totuutta”, kirjoittaa Pekka Mykkänen.
 
Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat hakea heti uutta turvapaikkaa: Vireillä 100 tapausta

....

Turvapaikanhakija voi jättää uuden hakemuksen, jos aiempi turvapaikkapäätös on lainvoimainen ja hakijan kannalta kielteinen. Uusintahakemukset on määritetty myös ulkomaalaislaissa.

– Laki ei estä ja määrittele turvapaikkahakemusten määrää, sanoo Repo.

Hänen mukaansa hakemuksia ketjuttamalla ei kuitenkaan voi loputtomiin pitkittää maassa olemista. Migri käsittelee Revon mukaan uusintahakemukset nopeutetussa käsittelyssä, ja jos uusia perusteita ei ole turvapaikkatutkinnan jälkeen ilmennyt, hakemuksesta tehdään tutkimattajättämispäätös.

....
Uusintahakemusten käsittelyaika on Revon mukaan joitain päiviä tai viikkoja, jos hakemusta ei käsitellä uudelleen.

Tarkempaan käsittelyyn hakemus otetaan, jos olosuhteet muuttuvat edellisestä tai hakija on toimittanut uutta selvitystä hakemuksensa tueksi.

– Jos vaikka teoriassa henkilön kotimaassa on valitustuomioistuimen päätöksen jälkeen tapahtunut jotain todella merkittäviä muutoksia ihmisoikeus- tai turvallisuustilanteessa, niin onhan se tilanne erilainen aikaisempaan nähden, toteaa Repo.
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/kie...-turvapaikkaa-vireilla-100-tapausta-24263506/
 
Back
Top