Eräs Brysselin EU-virkailija sanoi Politicon mukaan, että ” kukaan ei myönnä sitä tässä kaupungissa, mutta kyllä, Orbánin suhtautuminen on vallitseva”.
Junckeria ja komissiota ei ilmeisesti ole informoitu asiasta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Eräs Brysselin EU-virkailija sanoi Politicon mukaan, että ” kukaan ei myönnä sitä tässä kaupungissa, mutta kyllä, Orbánin suhtautuminen on vallitseva”.
Samaa Ylellä.
Risikon mukaan EU painostaa Suomea nostamaan pakolaiskiintiötään – Terho: "Emme muuta näkemystä muotien mukaan"
https://yle.fi/uutiset/3-9836441
Nyt on Paulalla logiikka kunnossa. Otetaan lisää pakolaisia, että ei tarvitsisi ottaa lisää pakolaisia myöhemmin. No, tottakai itse leireiltä valitut ovat oikeampia pakolaisia kuin jotkut, käytännössä Eritrealaiset joita tänne Lappeenrannan suunnalle lennätetään vähän väliä vaikka julkisuudessa on väitetty, että ei oteta enää kun ei muutkaan ole ottaneet. Eritrealaisten kieltä ei tajuta kun edes tulkkeja ei ole saatavilla ja ilmeisesti lähes 100% saa oleskeluluvan, kun me kannetaan vastuu. Sijoittumismahdollisuudet työelämään ovat päätähuimaavia.
Silti - jokainen tietää miten tässä tulee käymään. Minä voisin nostaa kiintiön 2000:n jos ei tulisi kuin max 10 turvapaikanhakijaa vuodessa, parempaa auttamista sekin olisi vaikkei pitäisi olla ensisijainen vaihtoehto asioiden parantamiseen. Mutta tässä Risikon hommassa asia menisi niin, että ensin nostetaan kiintiö ja sitten hyväksytään aivan kaikki mitä EU:n suunnasta "määrätään", meidän Petteri tarvitsee sieltä tulevaisuudessa duunia. Ehkä varmuuden vuoksi kannetaan vähän ylikin oman tarpeen taakkaa. Kantajat poistuvat autuaammille kuukausipalkoille ja jättävät pöllämystyneet pottunokat kantamaan sen todellisen taakan ainakin parin sukupolven ajan...
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709162200397729_pi.shtml
Hallitus törmäyskurssilla pakolaiskiintiöstä - Risikko Ylellä: Komissio patistaa ottamaan lisää pakolaisia (Honcho: haluaisin kuulla tämän komission suusta nimenomaan Suomea koskien, ihan vaan varmistuksena)
Sisäministerin mukaan pakolaiskiintiön nostaminen parantaisi Suomen asemaa tulevissa taakanjakoneuvotteluissa.
Sisäministeri Paula Risikko sanoi Ylen Ykkösaamussa, että on "valtavan tärkeää, että EU-maat ovat mukana auttamassa, kun ajatellaan, että Libyassa on liikkeessä jopa 300 000" henkilöä. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (s) on ollut haluton nostamaan Suomen pakolaiskiintiötä.
Tätä on tainnut myös jotkut vaaralliseen puheeseen sortuneet ehdottaa...Itse suosisin maltillista käsin poimittavien kiintiöpakolaisten nostoa, jos vastineeksi saisi sen, että Euroopan ulkorajat (lue: Kreikka ja Italia) pantaisiin pitämään ja laiton maihintunkeutuminen loppuisi.
Tätä on tainnut myös jotkut vaaralliseen puheeseen sortuneet ehdottaa...
Tätä mallia voisi jopa kannattaa. Vielä sellainen lisäys, että vuototapaukset vähentäisivät sitten EU-jäsenmaksua vaikka oletulla elinkaarikustannuksella.
Itse suosisin maltillista käsin poimittavien kiintiöpakolaisten nostoa, jos vastineeksi saisi sen, että Euroopan ulkorajat (lue: Kreikka ja Italia) pantaisiin pitämään ja laiton maihintunkeutuminen loppuisi.
Hiukan tuntuu siltä että kiintiön nostosta on jo Brysselissä päätetty. Mutta sen mukana mennään todella pimeille vesille jos samalla ei laiteta maassa laittomasti olevia ulos
ja tapahtuukin uusia terroritekoja.
Minä pidin kokoomuksesta, Stubbista, Kataisesta, olin kirkon jäsen, katsoin YLE:n
uutisia, tilasin josku Hesariakin ... ja pidän edelleen EU:sta
Mutta meneekö se EU myös?
En haluaisi enää pettyä.
Kun joudun maksamaan solidaarisuusveroakin niin eikö olisi aika
olla solidaarinen suomalaisia kohtaan. Minne ne rahani menevät?? Kokoomus???
Hiukan tuntuu siltä että kiintiön nostosta on jo Brysselissä päätetty. Mutta sen mukana mennään todella pimeille vesille jos samalla ei laiteta maassa laittomasti olevia ulos
ja tapahtuukin uusia terroritekoja.
Minä pidin kokoomuksesta, Stubbista, Kataisesta, olin kirkon jäsen, katsoin YLE:n
uutisia, tilasin josku Hesariakin ... ja pidän edelleen EU:sta
Mutta meneekö se EU myös?
En haluaisi enää pettyä.
Kun joudun maksamaan solidaarisuusveroakin niin eikö olisi aika
olla solidaarinen suomalaisia kohtaan. Minne ne rahani menevät?? Kokoomus???
Kreikallta rahahanat kiinni, jos ei ala raja pitää. Se olisi todella yksinkertaista. Ilmaisku arabimaiden rannikoiden kuljetuskalustoon kalaveneitä myöten. Se lopettaisi himon tukea salakuljettajia.
Jos tahtoa olisi, niin keinot kyllä löytyisi. Jo ensimmäinen riittäisi, Kreikan ja Italian osalta.
Onkohan muuten tätä "taakanjakoa" jota Suomi edelleenKIN jatkaa, vieläKÄÄN toteutettu oikeastaan missään muualla EU-alueella?
http://intermin.fi/artikkeli/-/asse...uomelle-kiintiopakolaisten-vastaanottamisestaEU:lta huomattava lisäraha Suomelle kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta
Sisäministeriö 14.9.2017 15.45
TIEDOTE 95/2017
Suomi saa EU:lta 8,72 miljoonaa euroa lisämäärärahaa kiintiöpakolaisten uudelleensijoittamisesta. Euroopan komissio on päättänyt suunnata merkittävästi lisää rahaa uudelleensijoittamiseen.
Lisämääräraha sisällytetään Euroopan unionin turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) kansalliseen ohjelmaan vuosille 2014–2020. Aiemmin Suomelle on AMIF-rahastosta osoitettu uudelleensijoittamisesta vuosille 2014-17 yhteensä jo noin 30 miljoonaa euroa.
Ohjelmaan nyt sisällytettävä lisämääräraha perustuu ajanjaksolla 9.12.2017–31.12.2018 Suomeen uudelleensijoitettavien kiintiöpakolaisten lukumäärään, jonka arvioidaan olevan yhteensä 920 henkilöä. Arviossa oletuksena on, että vuoden 2018 pakolaiskiintiö on 750 henkilöä. Lisäksi arvioon on laskettu mukaan 170 aiempien vuosien kiintiöissä valittua, maahan vielä saapumatta olevaa henkilöä.
Euroopan komissio maksaa uudelleensijoittamisohjelman määrärahaa perustuen vastaanotettujen uudelleensijoitettujen kiintiöpakolaisten lukumäärään. Rahaston kansallisen ohjelman kautta maksettava korvaus on 6 000 euroa tai EU:n uudelleensijoittamisohjelman painopisteiden mukaisten ryhmien osalta 10 000 euroa per henkilö.
AMIF-rahaston kansallisen ohjelman kautta rahoitetaan toimia, joilla kehitetään turvapaikkapolitiikkaa, uudelleensijoittamista, laillista maahanmuuttoa, kolmansien maiden kansalaisten kotoutumista ja paluuta.
Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Pauliina Eskola, p. 029 5488263, [email protected]
Hollanti vie kansalaisuuden neljältä vierastaistelijalta. Eivät pääse jatkossa mihinkään Shengen-maahan. Potentiaalinen malli Suomellekin? https://t.co/QLdsCPCJcb
— Antti Paronen (@AnttiParonen) September 14, 2017
Paronen huomauttaa, että koska Hollanti on Schengen-maa, päätös rajoittaa näiden henkilöiden pääsyä Eurooppaan laajemmin.
–Olettaen tietysti, että he käyttävät näitä matkustusasiakirjoja, lisää Paronen.
Suomessa kansalaisuuden voi nykyisen lain mukaan menettää, jos kansalaisuutta on anottu väärien tietojen perusteella tai jos kansalaisuus on myönnetty isän perusteella ja isyys myöhemmin kumotaan. Lisäksi kaksoiskansalainen voi menettää Suomen kansalaisuuden, jos hänellä ei 22-vuotiaana ole riittäviä yhteyksiä Suomeen. Lisäksi kansalaisuudesta voi vapautua hakemuksesta. Suomen kansalaisuutta ei kuitenkaan voi menettää, jos se johtaa kansalaisuudettomuuteen.
–Ihminen jolla ei ole minkään maan kansalaisuutta on eräänlainen henkipatto kansainvälisessä järjestelmässä, Paronen myöntää.
Hän pohtii, että Suomen kohta 100-vuotisessa historiassa ketään ei olisi tuomittu menettämään kansalaisuuttaan. Sen sijaan suomalainen saattoi vuoteen 1969 saakka menettää kansalaisluottamuksen, mikä rajoitti ennen kaikkea poliittisia oikeuksia.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230321-hollanti-otti-kansalaisuuden-pois-4-jihadistilta-tutkija-suomenkin-harkittava
Ohituskaistan sijaan kansalaisluottamuksen menettäminen määräajaksi? 10v ... 20v?
Onnistuuko edes tuollainen. Ei varmaan, menee vatuloinniksi. Amnesty ulisee.
Ihan kiva. Nuo summat riittävät niiden kiintiöpakolaisten karkkirahoihin, ei juuri muuhun. Entäs sitten nämä ei-kiintiöpakolaiset, joita tuli ja tulee monikymmenkertaisesti? Aika rajusti jäädään miinukselle...
Mitä vaikutuksia olisi jos maat alkaisivat valvoa rajojansa vanhaan malliin? Liikkuvuus tiesti vähän kärsisi toki, mutta ennenkin pääsi työmatkoille,lomalle ja jne. Mutta vähenisi myös sen aiheuttamat negatiivisetkin ilmiöt. Kärsisikö kaupankäynti kohtuuttomasti tai jotain muuta sellaista?