Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Älykäs PR-veto...

Analyysi: Kyllästynyt Italia sulki satamansa siirtolaisilta, ja Espanja näki siinä tilaisuutensa – uusi pääministeri kiskoo maata liberaalille linjalle
Aquarius-laivalle tarjottu apu on pääministeri Sanchezin älykäs PR-veto.
Turvapaikanhakijat
17.6.2018 klo 09:49
13-3-10259587.jpg

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez aloitti virassaan 2. kesäkuuta 2018.EPA-EFE/Mariscal
17-6372357f4a79a13ed3.png

Anna Saraste

Espanjan uusi pääministeri Pedro Sanchez on esiintynyt viime päivien uutisotsikoiden sankarina. Niin hallitukset kuin järjestöt ympäri Eurooppaa onnittelivat Espanjaa Aquarius-laivasaattueen siirtolaisten auttamisesta.


– Espanjan päätös on aitoa käytännön solidaarisuutta, EU:n muutto- ja sisäasioista vastaava komissaari Dimitris Avramopoulos kommentoi Twitterissä.

– Olemme helpottuneita ja tyytyväisiä Espanjan päätöksestä, kertoi puolestaan(siirryt toiseen palveluun) YK:n lasten oikeuksien järjestö Unicef.

Sanchezille päätös oli harkittu solidaarisuuden ele, joka nykäisi Espanjan taas hieman lähemmäksi EU:n liberaalin siiven keskusta.

Pedro Sanchez edustaa Espanjan hallituksessa sosialistista PSOE-puoluetta. Häntä on kuvailtu taitavaksi mediankäyttäjäksi, joka tietää, miten esiintyä julkisuudessa.

Sanchez on hakenut kansainvälistä huomiotapääministeriuransa alulle. Kuluneella viikolla hän nimitti hallituksen(siirryt toiseen palveluun), jonka jäsenistä 65 % on naisia ja joka on erittäin EU-myönteinen. Esimerkiksi hänen uusi talousministerinsä Nadia Calvino on kokenut EU-viranhaltija.

Sanchez on myös hakenut uutta, sovittelevampaa yhteyttä Katalonian aluehallitukseen vuosia Madridin ja Barcelonan välillä jatkuneen konfliktin ratkaisemiseksi.

Aquarius-laivalle tarjottu apu on Sanchezin uusin älykäs PR-veto. Italian ja Maltan rantautumiskieltojen jälkeen Sanchezin avuntarjous sai Euroopan ja maailman huokaisemaan helpotuksesta tilanteessa, joka näytti epätoivoiselta.

El Confidential -lehden(siirryt toiseen palveluun) mukaan Sanchez hakee selkeästi edeltäjästään Mariano Rajoysta poikkeavaa, eurooppalaisesti suuntautunutta politiikkaa. Rajoyerotettiin luottamuspulan takia sen jälkeen, kun hänen keskustaoikeistolainen Partido Popular -puolueensa (PP) sai tuomion korruptiosta.

Espanjan parlamentti kärsii luottamuspulasta ja kaipaa uutta ryhtiä julkisuuskuvaansa.

Sanchezin johtamalla sosialistipuolueella on vain 84 paikkaa maan 350-paikkaisessa parlamentissa, mutta Sánchez on onnistunut saamaan tuekseen lukuisia muita puolueita, muun muassa vasemmistolaisen Podemos-puolueen sekä baski- ja katalaaniseparatisteja.

Toinen kysymys on, pysyvätkö puolueet ruodussa tukemassa Sanchezin selustaa. Uusi pääministeri voisi teoriassa jatkaa hallituskauden loppuun vuoteen 2020, mutta on ehtinyt jo luvata pitää ennenaikaiset vaalit. Tarkka vaalipäivä on vielä nimeämättä.

Kesäkuun lopulla pidettävä Eurooppa-neuvoston kokous on sekin Sanchezin solidaarisuusvedon taustalla.

Solidaarisuuden lipunkantajan rooli on Sanchezille varmasti Rajoyn ja PP:n jättämää korruptiomainetta mieluisampi.

Tänä vuonna Espanjaan on saapunut meriteitse saman verran siirtolaisia kuin Kreikkaan, eli yli 12 000 henkilöä, kertoo YK:n pakolaisavusta vastaava UNHCR(siirryt toiseen palveluun). Liki 800 ihmistä on kuollut tai kadonnut alkuvuoden aikana ylittäessään Välimeren kohti Eurooppaa.

Espanjaan saapuvien siirtolaisten määrä nousi äkillisesti vuonna 2017(siirryt toiseen palveluun), kun pakoreitit Libyasta vaikeutuivat.

Luvut kuitenkin kalpenevat sen rinnalla, miten paljon Italiaan on saapunut siirtolaisia. Pelkästään Välimeren yli on Italiaan tullut viimeisen neljän vuoden aikana maan sisäministeriön mukaan yli 620 000 ihmistä.

Rajoyn Espanja pui julkisuudessa Katalonian itsenäistymispyrkimyksiä ja korruptiota paljon turvapaikanhakijoiden kohtelua enemmän(siirryt toiseen palveluun). Sanchezilla on mahdollisuus kääntää sivu paikoin räikeästi siirtolaisten oikeuksia polkeneelle politiikalle.

Euroopassa tämä olisi tervetullutta vaihtelua rajojen sulkemista äänekkäästi kannattavalle politiikalle.
https://yle.fi/uutiset/3-10259559
https://yle.fi/uutiset/3-10259559
 
Hiukkasen alkaa jännittää, että miten meidän omat poliitikot nokittaa tuohon espanjan pr vetoon, selvähän se on että nyt pitää keksiä jotain tosi hölmöä, jotain vielä pöljempää kun oman talon tarjoominen vuohipaimenille asumukseksi, muuten saattaa käydä niin että, ajaudutaan pois sieltä "ytimistä" ja sitämukaa voi ne palkkiovirat unohtaa. Luoja, tai ihan kuka vaan, varjele meitä...
 
Ei PR-veto, vaan kotiinpäinveto. Sillä hankitaan uskottavuutta kaveripiirissä, mutta jos nuo jatkaa tuota touhua, niin ihan varmana kostautuu. Espanjan talous lienee vieläkin heikommassa kunnossa kuin Italian.
Suomen maataloustuet lähetetään nyt ensihätään sinne paikkaamaan pakolaisten hätää. Pitkälle se ei riitä, mutta eiköhän sitä muutakin keksitä.
 
Ei PR-veto, vaan kotiinpäinveto. Sillä hankitaan uskottavuutta kaveripiirissä, mutta jos nuo jatkaa tuota touhua, niin ihan varmana kostautuu. Espanjan talous lienee vieläkin heikommassa kunnossa kuin Italian.
Millainen maa Espanja on ylipäätään ollut vetovoima tekijöiltään? Joka tapauksessa Italiassa on huomattu, että kun elinkeino on isosti turismi niin laiton massa maahanmuutto on ongelmallinen. Espanjalla saattaa tulla eteen vähän sama tilanne viimeistään siinä vaiheessa kun vuositasolla tulee jokunen sata tuhatta ihmistä.
 
Suomen maataloustuet lähetetään nyt ensihätään sinne paikkaamaan pakolaisten hätää. Pitkälle se ei riitä, mutta eiköhän sitä muutakin keksitä.
Sosiaaliturvasta varmaankin täytyy luopua. Monella voi tulla vähän kylmä nukkua mutta mitäs siitä sitten. Nälkäkin voi tulla mutta ainahan sitä ruokaa nyt leipäjonosta saa.
 
Luulisi, että Epsanja olisi saanut tarpeeksi EU:sta about samoilla parametreillä Italian ja Kreikan kanssa. Ei sitten, vielä täytyy ottaa kipua vastaan ennen kuin hiffaavat homman juonen. Sipilä huokaa helpoituksesta, että ei tarvitse erikseen lähettää Viking Linea tahi troolaria poimimaan Välimereltä tohtoreita ja koodareita.
 
Älä hitto kirjoittele tuollaisia! Tiedä vaikka Mykkänen lukisi näitä :rolleyes:
Seuraavaksi luetaan kuinka Finnlines siirtyy välimerelle pelastustehtäviin. Toki maihinnousu alus olisi parempi niin ei tarvitsisi muutaman sadan metrin päästä noukkia ihmisiä kun voisi rannalta käydä suoraan hakemassa.

Libyan kanssa kannattaisi oikeasti kyllä tehdä joku soppari jotta laittaisivat stopin koko vaellukselle.
 
Tilannetaju "melko heikko" Espanjan unelmahallituksella. Gibraltarin reitti avautuu seuraavaksi ja nämä parantavat vetovoimatekijöitä.
Mulle ei ole oikein avautunut mitä Espanja oikein ajaa takaa tällä Welcome-toiminnallaan?
Karmaisevaa luettavaa, että laivalla tulossa 600 siirtolaista ja vastaanotto-puolella on varattuna yli 2000 henkilöä SPR + muuta avustushenkilökuntaa. Siis mitä v***?
Hipoo jo valtiovierailun järjestelyä.

Voisko joku selittää mikä tässä on taustalla Espanjan motiivina. En voi ymmärtää....?

.
 
Mulle ei ole oikein avautunut mitä Espanja oikein ajaa takaa tällä Welcome-toiminnallaan?
Karmaisevaa luettavaa, että laivalla tulossa 600 siirtolaista ja vastaanotto-puolella on varattuna yli 2000 henkilöä SPR + muuta avustushenkilökuntaa. Siis mitä v***?
Hipoo jo valtiovierailun järjestelyä.

Voisko joku selittää mikä tässä on taustalla Espanjan motiivina. En voi ymmärtää....?

.

Espanja on saanut naisenemmistöisen hallituksen
Hallitus on EU-myönteinen ja pääministerin mukaan uudenaikainen.
https://yle.fi/uutiset/3-10241955
 
Varmaankin saavat EU:lta tukea "Katalonian ongelmaan" kun tekevät nyt YLE:n sanoin "älykkäitä PR-vetoja"
No tilalle saattaa tulla katalonian lisäksi aivan uudenlaisia ongelmia kun aikaa vähän kuluu. Saa katsoa miten Espanjan turismin pitkässä juoksussa käy kun riskit tarpeeksi kasvavat.
 
Back
Top