Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Edes Irak ei huoli voimavarojaan takaisin. Eikö siinä ole tarpeeksi syytä olla päästämättä yhtä ainoata irakilaista tai sellaiseksi esittäytyvää rajan yli Suomeen? Tynnyrin pohjia ilman palautusoikeutta. Eikä hallituksessa soi kellot. No ei siellä soi kuin Läski-Timon raikuvat pierut.

Saatanan saatana.
 
Edes Irak ei huoli voimavarojaan takaisin. Eikö siinä ole tarpeeksi syytä olla päästämättä yhtä ainoata irakilaista tai sellaiseksi esittäytyvää rajan yli Suomeen? Tynnyrin pohjia ilman palautusoikeutta. Eikä hallituksessa soi kellot. No ei siellä soi kuin Läski-Timon raikuvat pierut.

Saatanan saatana.

Ihan sama keikka mitä Castro harjoitti ns. Mariel boatlift:ssä eli Jimmy Carter halusi ottaa vastaan hyväntahdon eleenä 125 tuhatta kuubalaista pakolaista niin Fidel teki niin kuin kunnon pelimies tekee eli tyhjensi vankilat varkaista sarjamurhaajiin ja sairaalat tyhjäksi spitaalisista. Ja Eurooppa jatkaa samoissa jalanjäljissä. Voi kunpa valtion johtoon päätyisi ihan vahingossa henkilöitä, jotka toteaisivat heti kärkeen: "hmm.. mitäkönhän on aiemmin tapahtunut kun laitetaan valtion rajat seposen selälleen auki ja annetaan satojen tuhansien tuntemattomien ihmisten tulla ineen?" Varmaan se riihikuiva painaa taskussa niin paljon, että ei kerkeä avaamaan historian kirjoja.
 
Varmasti toimisi. Kun rahaa ei tule ja avustukset on jäissä niin kyllä siinä rupeaa miettimään väkisinkin, että mitä pitäisi tehdä. Lännessä ja euroopassa on vaan jotenkin jännä tapa, että kaikki apu tulee olla vastikkeetonta. Eihän kukaan seuraa noita kehitysapu rahojakaan. Suomikin on maksanut niitä kymmeniä miljardeja ja missään se ei näy.

Se pitäisi nimetä "vastikkeelliseksi kehitysavuksi", tai vastaavaksi. Muuten se närästäisi hyvillä ihmisillä aivan liikaa.
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Se pitäisi nimetä "vastikkeelliseksi kehitysavuksi", tai vastaavaksi. Muuten se närästäisi hyvillä ihmisillä aivan liikaa.
Saattaa olla, että närästäisi joka tapauksessa. Luulis kuitenkin, että olis kaikkien etu, että kehitysapu olisi toimivaa. Samoin kuin, että turvapaikanhakijat jotka eivät ole turvapaikan tarpeessa palaisivat kotimaahansa. Mielenkiintoinen tilanne, että Irak ei ota kansalaisiaan vastaan. Ei kuitenkaan liene Suomen velvollisuus tuossa tilanteessa myöntää a) turvapaikkaa b) oleskelupaa tai c) sosiaaliturvaa. Ongelma pitäisi olla tämän kansalaisen ja tämän kotimaan välinen. Asian ei pitäisi kuulua Suomelle millään muotoa. Niin siitä vaan taas tullaan Suomen ja suomalaisten ongelma tekemään vaikka olemme tilanteeseen täysin syyttömiä.

Koko sosiaaliturva järjestelmä pitäisi tuolta osin uudistaa ja estää sellainen mahdollisuus, että sosiaaliturva valuisi ei kansalaiselle. Samalla toki kiristää myös kansalaisuuden ehtoja. Sosiaaliturvan maksamisen täytyisi aina kuulu kotimaalle mikäli maa on katsottu turvalliseksi.
 
Taas vilautellaan määräenemmistö päätöstä "taakanjakoon"
EU executive "confident" of migration deal but many beg to differ
By Reuters17:35 BST 18 Jun 2018

By Gabriela Baczynska

BRUSSELS, June 18 (Reuters) -
The European Commission said on Monday it was confident that EU leaders could agree at a summit next week on handling migrants and refugees, but some diplomats were much less optimistic.

Migration has shot back to the top of Europe's political agenda after a junior coalition partner of German Chancellor Angela Merkel gave her until after the June 28-29 EU summit to get a deal with the other 27 member states.

The issue has divided EU states bitterly since arrivals from the Middle East and Africa shot up in 2014, with frontline countries such as Italy and Greece demanding their peers do more to help them handle people fleeing wars and poverty.

Germany, which has admitted more than 1.6 million people since 2014, also wants EU-wide solidarity, standing with other wealthy destination countries such as France and Sweden in demanding all EU states host some of those people arriving.

But ex-communist states on the EU's eastern flank led by Poland and Hungary refuse to let the mainly Muslim migrants in, citing security risks after a flurry of Islamist attacks in Europe, as well as the homogeneous make-up of their societies.

"Only a European solution and a European agreement can address this issue," a spokesman for the EU's executive European Commission, Margaritis Schinas, told a news conference.

"We are very confident that we have on the table all the elements that would facilitate an agreement in the European Council," he said of the upcoming meeting of EU leaders.

Schinas said the head of the Commission, Jean-Claude Juncker, would discuss the matter with Merkel and French President Emmanuel Macron on Tuesday.

German Interior Minister Horst Seehofer - the head of Merkel's governing partner, the Christian Social Union - said he would apply a unilateral ban on refugees who have already registered in other EU states if the summit brings no fix.

After three years of escalating feuds, national diplomats in Brussels have most recently been discussing another compromise proposal to let reluctant capitals avoid taking in a quarter of their "fair share" of asylum-seekers who make it to Europe.


Instead they would be allowed to bring in a handpicked person from across the Mediterranean or offer 30,000 euros to an EU host for each individual they refuse.

DIVISIONS

But Poland and Hungary said that still amounted to an unacceptable obligation, while Italy and Greece said it fell well short of what would be needed to alleviate their burden.

"A deal on migrants at the coming EU summit is unlikely," one diplomat said.

However, Schinas hinted that the EU could go for a majority vote to overcome the easterners' reluctance - something that is legally and technically possible but politically very sensitive.

Unable to clinch a deal within its ranks, the EU has increasingly tried to tighten its external borders and asylum rules in recent years, a line advocated by the bloc's current chair Bulgaria and by Austria, which takes over on July 1.

While the strategy has lowered immigration, Bulgaria's Prime Minister Boiko Borissov said separately in Sofia on Monday he would now push for "the closing of all European borders" to illegal migrants.

Data released on Monday by the EU's border agency Frontex showed some 43,000 people arrived in Europe between January and May, about half of the figure for the same period in 2017. The bloc's asylum agency EASO said that meant fewer asylum seekers.

Frontex has said, however, the western Mediterranean crossing has seen double the traffic so far this year compared to last, with some 3,400 people reaching Spain in May.

The EU's deals with Turkey and Libya preventing people from setting sail to Europe led to the big overall decrease. But these deals have been heavily criticised by human rights groups for exacerbating the suffering of people already in distress.

(Additional reporting by Tsvetelia Tsolova in Sofia, Writing by Gabriela Baczynska Editing by Gareth Jones)
http://www.dailymail.co.uk/wires/re...tive-confident-migration-deal-beg-differ.html
 
Aquarius aluksella espanjaan turvaan päässeet eivät haluakaan jäädä espanjaan asylin hakuun vaan yli puolet hädänalaisista haluaa Ranskaan..

https://www.welt.de/politik/ausland...uarius-Migranten-will-Asyl-in-Frankreich.html
Tuon vuoksi espanjan on helppo olla humaani. Samahan se olisi suomeen ottaa vaikka joka vuosi 35000 turvapaikanhakijaa jos suurin osa lähtisi muualle paremman elämän perässä. Espanjallakin on valtavat talousvaikeudet ja rahaa ei ole ylimääräistä käyttää tulijoiden mukavuuksiin. Pohjoisessa sen sijaan rahaa vielä on.
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Toimittajattarella alkaa olla huoli...

Saksan uskottavuuskriisi syvenee – jos joku pitää turvapaikanhakijoiden tulon estämistä helppona ratkaisuna, hän on väärässä
Euroopan turvapaikkapolitiikkaan on tullut kahdet raiteet, ja äänensävyt ovat koventuneet. Merkelillä ei ole tarjota vuosikausien riitaan muuta kuin uusia tulkintoja, kirjoittaa HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja Anna-Liina Kauhanen.

19963314fbbc4a22a0bbebbe8b812419.jpg

Liittokansleri Angela Merkel lehdistötilaisuudessa Berliinissä maanantaina. (KUVA: HANNIBAL HANSCHKE / REUTERS)
Anna-Liina Kauhanen HS
Julkaistu: 18.6. 21:38
SAKSAN hallituskriisi raukesi kahdeksi viikoksi – mutta varsinaista ongelmaa ei ratkaistu.

Liittokansleri Angela Merkel otti kuitenkin vastaan aikamoisen tehtävän. Kahdessa viikossa pitäisi tehdä ihme ja saada ratkaisu EU-maiden vuosikausien riitaan turvapaikkajärjestelmän uudistamisesta.

Mitä Merkelillä on tarjota? Ei mitään – paitsi uusia tulkintoja.

SOLIDAARISUUS on määritelty jo aikaa sitten uudelleen. Sillä ei ole juuri tekemistä turvapaikanhakijoiden kanssa.

Nyt määritellään uudelleen, mitä ”eurooppalainen ratkaisu” tarkoittaa. Ehkei se enää tarkoita sitä, että EU-maat saisivat sovittua yhdessä kaikkia koskevista vaikeista ongelmista.

Uusi eurooppalainen ratkaisu on sitä, ettei saada sovittua edes joidenkin maiden kanssa kahdenvälisesti siitä, mistä kaikki maat eivät yhdessä saa sovittua.

Myös turvapaikkapolitiikkaan on tullut kahdet raiteet. Vaikuttaisi myös vahvasti siltä, että aika moni toivoisi raiteiden vievän turvapaikanhakijat ulos Euroopasta.

ÄÄNENSÄVYturvapaikkapolitiikassa on koventunut. Unkari ei todellakaan ole enää yksin, vaan monen muun pohdinnoissa on sama vire: paras olisi, jos ei tarvitsisi ottaa lainkaan vastaan turvapaikkahakemuksia.

Nyt myös Saksa pohtii sitä, että jos ja kun EU ei pysty jakamaan turvapaikanhakijoita eri maihin, olisi toimittava niin, ettei turvapaikanhakijoita tule EU:hun. Ongelma pitäisi ulkoistaa EU:n rajojen ulkopuolelle. Varsinkin Itävalta tarjoilee muille tätä mallia.

Nyt rakennetaan pohjaa sille, että tästä ajatuksesta tulisi valtavirtaa. Puheenvuoroja siitä, että EU:n ulkopuolelle pitäisi perustaa turvapaikanhakukeskuksia ja palautuskeskuksia, on entistä enemmän myös Suomessa.

Mutta jos joku luulee, että ne olisivat helpompi ratkaisu, hän on väärässä. Jos johonkin, niin EU:n ulkopuolelle perustettaviin keskuksiin on vaikea valaa eettisesti ja juridisesti kestävä pohja.

Jo se, että Saksa olisi valmis käännyttämään tulijat rajalta ilman mahdollisuutta jättää turvapaikkahakemusta, on uusi tulkinta Euroopan ihmisoikeussopimuksesta.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005725173.html?
 
Puolet Aquariuksen pakolaisista aikoo hakea turvapaikkaa Ranskasta

MAAILMA STT 22:15 1

Lähes puolet Aquarius-aluksen pelastamista noin 630 ihmisestä aikoo hakea turvapaikkaa Ranskasta, Espanjan viranomaiset sanoivat maanantaina.

He saapuivat Valenciaan viikon merimatkan jälkeen, kun sekä Italia että Malta kielsivät heidän pääsynsä satamiinsa.

Espanja sanoi ottavansa heidät vastaan, ja Ranska lupasi pääsyn niille, jotka täyttävät turvapaikan edellytykset.


Ranskan viranomaiset sanoivat selvittävänsä turvapaikkaa haluavien tapaukset yksi kerrallaan. Ranska lähettää Espanjaan tiimin, joka alkaa selvittää heidän taustojaan.

Prosessi on tarkoitus aloittaa tällä viikolla.

Ranskassa tehdyssä kyselytutkimuksessa selvisi, että 56 prosenttia ranskalaisista hyväksyy hallituksen päätöksen Aquariuksesta.

Pelastetut saavat jäädä Espanjaan ainakin 45 päivän ajaksi, ja jos he hakevat turvapaikkaa, vähintään siksi kunnes heidän hakemuksensa on käsitelty.
http://www.ts.fi/uutiset/maailma/39...kolaisista+aikoo+hakea+turvapaikkaa+Ranskasta
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Kovin tuntuu oudolta toi et sitä voi saapua turvalliseen maahan ja päättää ihan itse et "en mä tänne halua turvaan vaan haluan jatkaa matkaani Ranskaan nyt ihan aluksi". Ei jotenkii uppoa minun kaaliin et oikea turvapaikanhakija moiseen pelleilyyn lähtisi mukaan. Vai olikohan niin ettei näistä yksikään ole moinen oikeasti ? Ei muuta ku pellet takasi laivaan ja viedään sinne Libyan rannikolle takaisin.
 
Kovin tuntuu oudolta toi et sitä voi saapua turvalliseen maahan ja päättää ihan itse et "en mä tänne halua turvaan vaan haluan jatkaa matkaani Ranskaan nyt ihan aluksi". Ei jotenkii uppoa minun kaaliin et oikea turvapaikanhakija moiseen pelleilyyn lähtisi mukaan. Vai olikohan niin ettei näistä yksikään ole moinen oikeasti ? Ei muuta ku pellet takasi laivaan ja viedään sinne Libyan rannikolle takaisin.
Voisihan sitä omalle kohdalle ajatella, että jos pakenisi esim. kuolemaa niin sitä olisi tyytyväinen pääsisi ihan minne vaan. Pelko on helvetinmoinen kaveri. Toisaalta jotain turvistahan haastateltiin ja oli ilmeisesti poliisia tai rikollisia paossa. Joka tapauksessa ei valtiota. Vähän sama kun Suomalainen joutuisi kotimaassa rikollisjärjestön uhkailemaksi, armeijaan pakotetuksi tai poliisin sortamaksi. Tämän jälkeen hakisi sitten turvapaikkaa. Kun on tullut valittua seura väärin, ei huvita mennä armeijaan tai on tehnyt rikoksia.
 
Tässähän alkaa ihan pidättää hengitystä.

Turvapaikanhakijoiden kohtalosta päätetään pian ”alueellisissa lajittelukeskuksissa”
Euroopan unioni käsittelee ensi viikolla ”alueellisten lajittelukeskusten” perustamista turvapaikkaa hakeville.
Tarkoitus olisi, että turvapaikkahakemukset käsiteltäisiin ennen kuin hakijat edes olisivat Euroopassa. Suunnitelma käy ilmi EU-johtajien ensiviikkoisen huippukokouksen päätösasiakirjaluonnoksesta.

- Alueellisia lajittelukeskuksia voitaisiin perustaa esimerkiksi Pohjois-Afrikkaan, päätösasiakirjaluonnoksesta keskustelleet viranomaiset sanoivat uutistoimisto Reutersille, joka on saanut nähdä ei-julkisen asiakirjaluonnoksen.

- Tällaiset lajittelukeskukset erottelisivat nopeasti taloudelliset pakolaiset ja kansainvälisen suojelun tarpeessa olevat turvapaikanhakijat ja vähentäisivät halukkuutta lähteä vaarallisille matkoille, 28 EU-maan johtajien yhteisessä päätöskirjaluonnoksessa sanotaan.

Vastauksena Saksan liittokansleri Angela Merkelin koalitiokumppaniltaan saamaan uhkavaatimukseen löytää EU-sopu turvapaikanhakija- ja siirtolaispolitiikkaan tai muussa tapauksessa Berliini alkaa käännyttää rajalta jo toisessa EU-maassa rekisteröidyt turvapaikanhakijat, luonnoksessa sanotaan.

- Turvapaikanhakijoiden toissijaiset liikkeet uhkaavat turvapaikkajärjestelmän integriteettiä. Jäsenmaiden pitäisi ryhtyä kaikkiin tarvittaviin laillisiin ja hallinnollisiin toimiin tällaisen toiminnan torjumiseksi ja tehdä läheistä yhteistyötä toistensa kanssa.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806192201024935_ul.shtml
 
Nyt vain odotellaan vihervassareiden syvän hengenvedon jälkeistä keskitysleirisyytöksien huudatusta.
 
Fani-ID! :facepalm:

Erikoinen ilmiö itärajalla: Kisaturistit hakevat turvapaikkaa Suomesta Venäjän MM-kisojen varjolla
Jalkapallon MM-kisoihin pääsee matkustamaan ilman viisumia pelkällä passilla ja ottelulippuun liitetyllä fani-ID:llä.

Viisumit
19.6.2018 klo 16:37

Viime viikolla alkaneet jalkapallon MM-kisat ovat houkutelleet tuhansia faneja ympäri maailman Venäjälle. Matkustaminen Venäjälle vaatii lähes poikkeuksetta viisumin, mutta kisaturistien osalta paperisotaa on helpotettu.

Ottelulipun ostaneet fanit pääsevät maahan ilman viisumia, kunhan ovat ensin hankkineet virallisen fanitunnuksen eli fani-ID:n. Viime päivinä fani-ID.tä on käytetty myös keinona päästä EU:n alueelle.

Tällaisia tapauksia tuli viikolla ilmi useita. Perjantaina Helsinki-Vantaan lentoasemalla vastaanotettiin turvapaikkahakemus kolmannen maan kansalaiselta, joka kertoi hankkineensa Fan‑ID‑passin ja otteluliput ainoana tarkoituksenaan päästä turvapaikanhakijaksi Suomeen.

Vauhdikkaasti lähti kisat meidän osalta käyntiin.​
tutkinnanjohtaja Ville Mihl, Kaakkois-Suomen rajavartiosto​

Samoin perjantaina Nigerian kansalainen jäi kiinni Vainikkalassa, kun hän yritti Suomeen väärennetyksi epäillyllä Brasilian passilla. Sunnuntaina kolme nuorta marokkolaista miestä ylitti maastorajan Vaalimaalla. Molempia tapauksia tutkitaan valtiorajarikoksina, ja nigerialaista miestä epäillään lisäksi väärennyksestä.

Kaikki neljä kaakkoisrajalla kiinni otettua epäiltyä olivat saapuneet Venäjälle ilman viisumia, jalkapallon MM-kisoihin liittyvän fani-ID:n turvin.

– Vauhdikkaasti lähti kisat meidän osalta käyntiin. On iso mahdollisuus olemassa, että tätä fani-ID:tä käytetään väärin. Tämä oli tosin odotettavissa ja olimme varautuneet, sanoo tutkinnanjohtaja Ville Mihl Kaakkois-Suomen rajavartiostosta.

Kaikki epäillyt ilmoittivat saman tien hakevansa turvapaikkaa Suomesta.

Laittomia ylityksiä odotettiin vasta kisojen lopussa

Rajavartiolaitoksen tilanne- ja riskianalyysiyksikön päällikkö Marko Saareks sanoo myös, että kaakkoisrajalla ilmi tulleet tapaukset eivät tulleet yllätyksenä.

– Teimme oman analyysin näistä kisoista ja oli odotettavissa, että näitä tapauksia tulee. Se hieman yllätti, että näitä tapauksia tuli heti näin alkuun näinkin paljon. Odotimme, että näin tapahtuisi vasta kisojen loppuvaiheessa, kun maita alkaa pudota pois, sanoo Saareks.

Urheilukisojen käyttäminen EU-alueelle pääsemiseksi on Saareksen mukaan uusi ilmiö. Venäjällä järjestettiin viime vuonna MM-kisojen esikisoiksi luonnehdittu Confederations Cup, jossa oli käytössä samanlainen viisumivapaus kuin nyt varsinaisissa kisoissa. Silloin vastaavia tapauksia ei Suomen rajalla nähty.

Maastorajan kautta tapahtuvia valtiorajarikoksia on ollut noin 5-10 tapausta vuodessa viime vuosien aikana. Tapauksia, joissa henkilö yrittää maahan väärennetyillä matkustusasiakirjoilla, paljastuu vuosittain noin 20-30.
https://yle.fi/uutiset/3-10263467
 
Back
Top