Pakolaisuus

.....
Turvapaikanhakijoiden kohtalosta päätetään pian ”alueellisissa lajittelukeskuksissa”
Euroopan unioni käsittelee ensi viikolla ”alueellisten lajittelukeskusten” perustamista turvapaikkaa hakeville.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806192201024935_ul.shtml

Nyt sitten vihdoin, vähintään kolme vuotta myöhässä, edes pieni liikahdus oikeaan suuntaan.

Ja niille, jotka nyt alkavat valittaa "keskitysleireistä": ne kaikkein huonoimmassa asemassa olleet/olevat ovat jo nyt suurelta osin erilaisilla leireillä joko kriisialueilla tai naapurimaissa.
Nämä leirit eivät ole "unelmahötössä" eläviä täällä meilläkään juuri kiinnostaneet, vaikka siellä olot voivat todella olla kurjat ja aitoa hätää on aivan eri lailla kuin niillä, jotka esim. Suomeen asti ovat matkailleet.
 
Nyt sitten vihdoin, vähintään kolme vuotta myöhässä, edes pieni liikahdus oikeaan suuntaan.

Ja niille, jotka nyt alkavat valittaa "keskitysleireistä": ne kaikkein huonoimmassa asemassa olleet/olevat ovat jo nyt suurelta osin erilaisilla leireillä joko kriisialueilla tai naapurimaissa.
Nämä leirit eivät ole "unelmahötössä" eläviä täällä meilläkään juuri kiinnostaneet, vaikka siellä olot voivat todella olla kurjat ja aitoa hätää on aivan eri lailla kuin niillä, jotka esim. Suomeen asti ovat matkailleet.
Ei paljon näy merkki vaatteita ja iPhoneja... Tuollaiset leirit eivät vain tätä muka suvaitsevaistoa kiinnosta. Tuonne sitä rahaa pitäisi laittaa eikä mihinkään tuottamattomaan kehitysapuun tai partalapsien ylläpitoon.
 
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005726456.html
EU-johtajat suunnittelevat turvapaikanhakijoiden käsittelykeskusten perustamista unionin ulkopuolelle – taloudelliset siirtolaiset eroteltaisiin muista
Macron ja Merkel haluavat, että EU-maat voivat käännyttää ennestään rekisteröityjä turvapaikanhakijoita jo rajoillaan. Samaan aikaan Euroopassa suunnitellaan unionin ulkopuolelle perustettavia käsittelykeskuksia, joissa todellista turvaa tarvitsevat seulottaisiin siirtolaisten joukosta
Virve Kähkönen HS
Julkaistu: 19.6. 20:47
RANSKAN presidentti Emmanuel Macron ja Saksan liittokansleri Angela Merkel kannattavat ajatusta, että Euroopan maat voisivat käännyttää toistensa rekisteröimiä turvapaikanhakijoita jo rajoillaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Saksan rajalle saapuvat turvapaikanhakijat voitaisiin passittaa suoraan takaisin vaikkapa Italiaan, jos heidät olisi jo rekisteröity siellä turvapaikanhakijoiksi. Nykyään EU-mailla on tapana päättää turvapaikanhakijoiden käännytyksistä vasta siinä vaiheessa, kun he ovat jo maan sisällä, ja tällöin prosessit ovat hitaita ja tehottomia.

”Ranska ja Saksa varmistavat, että ne jotka on jo rekisteröity Schengen-alueella voidaan palauttaa niin pian kuin mahdollista maahan, jossa heidät rekisteröitiin”, Macron sanoi Merkelin kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Merkel ja Macron tapasivat toisensa Berliinin liepeillä Mesebergin linnassa, jossa he hahmottelivat yhteistä linjaa Euroopan polttaviin kysymyksiin kuten turvapaikkajärjestelmän uudistamiseen ja euroalueen vahvistamiseen. Ratkaisut he vievät mukanaan ensi viikolla 28.–29. kesäkuuta järjestettävään huippukokoukseen Brysseliin.


MACRONIN ja Merkelin suunnitelma ei välttämättä uppoa kovin helposti esimerkiksi Italian uudelle populistihallitukselle.

Italia on kantanut suuren vastuun Eurooppaan pyrkineistä siirtolaisista. Nykyinen sisäministeri, äärioikeistolaista La Lega -puoluetta johtava Matteo Salvini, on luvannut lopettaa siirtolaisten veneiden liukumisen Libyasta Välimeren yli Italiaan ja sanonut karkottavansa jopa puoli miljoonaa paperitonta siirtolaista.

Merkel puhuikin tiistaina jälleen solidaarisuudesta jäsenmaiden kesken ja lupasi apua siirtolaiskriisin etulinjassa oleville maille.

”Etenkin Italia kärsii Libyan takia”, Merkel sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

MACRONIN TUKI rekisteröityjen turvapaikanhakijoiden käännyttämisasiassa on Merkelille erityisen tärkeä.

Merkel on kotimaassaan keskellä poliittista kriisiä, joka liittyy nimenomaan turvapaikanhakijoihin ja voi pahimmillaan päättää hänen poliittisen uransa.

Saksan sisäministeri Horst Seehofer on antanut Merkelille kaksi viikkoa aikaa löytää yhteisiä eurooppalaisia ratkaisuja EU:n turvapaikkajärjestelmän uudistamiseksi. Jos tätä ei löydy, Seehofer ryhtyy - Merkelin tahdon vastaisesti - yksipuolisiin toimiin Saksan turvapaikkapolitiikan kiristämiseksi. Edessä voisi olla hallitusyhteistyön loppuminen.

Merkel ja Macron peräänkuuluttivatkin tiistaina nimenomaan eurooppalaisia ratkaisuja siirtolaiskriisin ratkaisemiseen. He toivovat esimerkiksi lisää resursseja EU:n rajavalvontavirasto Frontexille Euroopan ulkorajojen valvomiseen.

UUSIA eurooppalaisia ratkaisuja näyttäisi myös olevan luvassa.

EU-maat suunnittelevat perustavansa unionin ulkopuolelle käsittelykeskuksia, joissa turvapaikanhakijat seulottaisiin jo ennen Euroopan rajoille saapumista.

Suunnitelma käy ilmi EU-johtajien ensiviikkoisen huippukokouksen päätöslauselmaluonnoksesta, jonka Politico ja uutistoimisto Reuters saivat käsiinsä tiistaina.

Euroopassa on ollut viime aikoina paljon puhetta käsittelykeskusten ja palautusleirien perustamisesta, mutta nyt asiassa aiotaan ilmeisesti ottaa oikeita askeleita. Useat niitä aiemmin vastustaneet maat ovat kääntäneet asiassa kelkkansa.

Päätöslauselmaluonnoksen mukaan käsittelykeskuksissa voitaisiin nopeasti erotella toisistaan taloudelliset siirtolaiset ja ne, jotka oikeasti tarvitsevat kansainvälistä suojelua. Ne myös vähentäisivät ihmisten tarvetta ja halua lähteä vaarallisille merimatkoille yli Välimeren.

Keskuksia pyöritettäisiin yhteistyössä YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n ja Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:in kanssa.

Suunnitelman mukaan keskuksia voitaisiin perustaa esimerkiksi Pohjois-Afrikkaan tai Albaniaan. Tosiasiassa esimerkiksi Marokko, Egypti ja Tunisia eivät ole olleet kovin innostuneita ajatuksesta. Siirtolaisten suurimpaan lähtösatamaan Libyaan käsittelykeskuksen perustaminen on mahdotonta puhtaasti turvallisuussyistä.

MERKEL JA Macron keskustelivat tiistaisessa tapaamisessaan myös muista Euroopan haasteista. Keskeinen ja vaikein asia oli euroalueen uudistaminen.

Merkel ja Macron sopivat, että euroalueelle perustetaan oma yhteinen budjetti. Budjetin tehtävä olisi edistää investointeja ja kaventaa euromaiden välisiä taloudellisia eroja.

”Olemme yhdessä liittokanslerin kanssa päättäneet avata uuden lehden euroalueella”, Macron sanoi.

Macron on esittänyt euroalueen uudistamisesta monia korkealentoisia ajatuksia. Merkel on suhtautunut ajatuksiin pidättyväisesti.

Kaksikko kuitenkin onnistui löytämään molemmille sopivan keskitien tiistaina.

”Meillä on hahmotelma uudesta euroalueesta, ja se on erittäin hyvä asia”, Merkel sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Ajatuksena on, että euroalueen budjetti otettaisiin käyttöön jo vuonna 2021. Macronin mukaan kyseessä olisi ”oikea budjetti vuosittaisine tuloineen ja menoineen”. Budjetin koosta ja siitä, miten se rahoitetaan, kaksikko aikoo neuvotella muiden euromaiden kanssa. Merkel antoi ymmärtää, että budjetti voitaisiin rahoittaa jäsenmaiden vuosittaisilla maksuosuuksilla tai veroilla.

Nykyinen koko Euroopan unionin budjetti rahoitetaan pääosin jäsenmaiden maksuosuuksilla.

Macron on aiemmin haaveillut euromaiden budjetista, joka olisi kooltaan satojatuhansia miljardeja euroja. Merkelin näkemyksen mukaan budjetti pysyisi kymmenissä miljardeissa euroissa.

UUDISTUSTEN tarkoituksena on ehkäistä mahdollisia tulevia kriisejä ja lisätä euroalueen vakautta. Vaikka Macron nyt onnistui taivuttelemaan Merkelin puolelleen budjettiasiassa, on hänellä vielä edessään kova työ muiden euromaiden suostuttelussa.

Kaikki maat eivät ole ihastuneita yhteisestä budjetista, joka voisi lisätä yhteisvastuuta euromaiden kesken.

Euroalueen budjetin lisäksi kaksikko hahmotteli myös sitä, miten kriisiin ajautuneita euromaita auttavasta Euroopan vakausmekanismista EVM:tä luodaan Kansainvälistä valuuttarahastoa IMF:ää vastaava Euroopan valuuttarahasto.
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Kuulostaa, että kuplassa alkaa olla paniikki...

Pääkirjoitus: Merkelin asema käy yhä tukalammaksi

Päätään pitempi – sisäministeri Horst Seehofer ja liittokansleri Angela Merkel ottivat yhdessä vastaan ranskalaisia vieraita Mesebergin palatsissa tiistaina.(KUVA: CHRISTIAN BRUNA / EPA)
Julkaistu: 19.6. 21:00

PÄÄKIRJOITUS
Liittokansleri Angela Merkelin ja sisäministeri Horst Seehoferin välinen riita Saksan maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta uhkaa johtaa liittohallituksen kaatumiseen ja epävarmuuteen koko Euroopan unionissa.

OSAPUOLTEN maanantaina sopima kahden viikon aikalisä ei todennäköisesti riitä pahasti jumiutuneen kiistan laukaisemiseen. Merkelin asema on heikentynyt, ehkä jopa ratkaisevasti.

Kiista on syvä ja periaatteellinen. Seehofer haluaa Saksalle vapauden tehdä omia kansallisia päätöksiä maahanmuuttopolitiikassa riippumatta EU:n linjauksista. Merkel puolestaan pitää tiukasti kiinni EU:n yhteisistä päätöksistä ja vastuunjaosta. Hän haluaa EU-maiden sopivan yhdessä, keiltä rajat suljetaan ja keille ne pysyvät auki.

MERKELIN ongelma – ja koko EU:n – on se, ettei yhteistä maahanmuuttolinjaa ole. Vastakkain ovat maat, jotka pitävät kiinni kansainvälisistä velvoitteista ja ne, jotka pakoilevat niitä. Viimeksi mainittuihin kuuluvat Unkari, Puola, Tshekki ja Slovakia ovat jo saamassa seuraa Italiasta ja Itävallasta, joissa populistiset ja äärioikeistolaiset puolueet ovat nousseet hallitusvaltaan. Maahanmuutto on keskeinen teema myös syksyn valtiopäivävaaleissa Ruotsissa, jossa kovaa linjaa edustavien ruotsidemokraattien nousu uhkaa perinteisiä puolueita.

Vielä keväällä Seehofer tuki Merkeliä unionipuolueiden sopiessa liittohallituksen muodostamisesta sosiaalidemokraattien kanssa. Seehoferin nopeaa suunnanmuutosta selittävät Baijerissa lokakuun puolivälissä pidettävät osavaltiovaalit, joissa hänen CSU:nsa yrittää säilyttää valta-aseman kilpailussa maahanmuuttokriittistä Vaihtoehto Saksalle -puoluetta vastaan.


Kahden viikon aikalisä ei todennäköisesti riitä pahasti jumiutuneen kiistan laukaisemiseen.​
Seehofer vaatii nyt Merkeliltä CSU:ta tyydyttävää maahanmuuttopoliittista ratkaisua, josta EU-johtajat voisivat sopia huippukokouksessa kesäkuun lopussa. Se on käytännössä mahdotonta. Toinen tie edetä olisi päästä asiassa kahdenvälisiin sopimuksiin Saksan EU-naapurien kanssa. Sekin on tässä ajassa lähes toivoton tehtävä.

Merkel voisi toki antaa potkut Seehoferille, mutta silloin CSU lähtisi heti liittohallituksesta. Se olisi myös Merkelin uran loppu.

Merkel on uransa kovimmassa paikassa, ja hän tarvitsee kaiken taitonsa hallituksen pitämiseksi koossa. Vaihtoehtona olisivat uudet vaalit ja uudet vaikeat hallitusneuvottelut – taas uusi valtataistelu, jonka aikana sekä Saksa että EU halvaantuisivat. Se ei olisi myöskään Suomen etu.

Ratkaisun löytymistä ei auta yhtään se, että Donald Trump päätti puuttua kiistaan. Trumpin mukaan Saksan kansa on ”nousemassa johtajiaan vastaan”, kun maahanmuutto heiluttelee ”jo valmiiksi hataraa” hallituskoalitiota. Vanhassa maailmassa tämä viesti liittolaiselle olisi ollut anteeksiantamaton törkeys, mutta jotenkin se ei enää edes hätkäytä.
https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005726370.html
 
Hesarin artikkelissa mainittu Politicon juttu. Siellä puhutaan leirien lisäksi mm. rajavalvonnan lisärahoituksesta sekä Libyan rannikkovartiostolle annettavasta tuesta. Edit: Dublinin sopimustakin tarkastelevat.
EU leaders consider centers outside bloc to process refugees
Draft conclusions for the European Council summit next week propose the creation of ‘disembarkation platforms.’
Jacopo Barigazzi6/19/18, 12:35 PM CET
GettyImages-976828914-714x476.jpg

Migrants disembark from the Italian coast guard boat the Dattilo at the port of Valencia on June 17 | Pau Barrena/AFP via Getty Images

European Council President Donald Tusk has proposed that EU leaders create “regional disembarkation platforms” outside the European Union, where officials could quickly differentiate between refugees in need of protection and economic migrants who would potentially face return to their countries of origin.

The proposal is an effort to break the acute political crisis over migration and asylum that has bedeviled EU leaders since 2015 — and even threatened in recent days to topple the German government — even as the numbers of arrivals have plummeted since the peak of the crisis.

The disembarkation platform concept — which officials said would have to be implemented in cooperation with the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) and the International Organization for Migration (IOM) — could create a formal mechanism by which the EU can bridge the divide between hard-line leaders calling for tough border controls and those insisting that EU nations obey international law and welcome refugees in need of protection.

But the idea could also open EU leaders to criticism that they are outsourcing their political problem by creating centers for people seeking entry in countries on the periphery of the bloc. Among the potential partner nations are Tunisia and Albania, but officials say it is far too soon to speculate.

The idea to create such facilities was suggested in 2016 by Hungarian Prime Minister Viktor Orbán, the strongest critic of the EU’s policies on migration — especially on the relocation of refugees across Europe.

More recently, French President Emmanuel Macron has endorsed the idea, and on Sunday Italian Foreign Minister Enzo Moavero said Italy wants to officially put the idea on the table at the European Council summit.

According to the draft guidelines, the new sites would “establish a more predictable framework for dealing with those who nevertheless set out to sea and are rescued in Search And Rescue Operations.”

The conclusions state: “Such platforms should provide for rapid processing to distinguish between economic migrants and those in need of international protection, and reduce the incentive to embark on perilous journeys.”

The conclusions also call for an increase in financing in the next long-term EU budget for border control and other measures. And they call for “a further push to improve the Libyan Coast Guard to prevent departures from Libya.”

Tusk has issued the draft guidelines to EU capitals, and will be discussing the proposals in a blitz of meetings across the Continent and phone calls in the days ahead of the European Council summit next Thursday and Friday in Brussels. Tusk is in Stockholm today to meet Prime Minister Stefan Löfven and then heads to Madrid to see Prime Minister Pedro Sánchez.

Tusk will hold crucial meetings tomorrow in Italy — one of the frontier countries most affected by migrant and refugee arrivals — with Prime Minister Giuseppe Conte and President Sergio Mattarella.

The draft conclusions do not yet take a definitive position on the big legislative package on migration, including an overhaul of the EU’s so-called Dublin Regulation on asylum. The draft text includes an indication in square brackets that language on the Dublin Regulation is still to come. Tusk continues to consult leaders, who have been deeply divided over how to rewrite the asylum rules.

One official called the disembarkation platform idea a “potential game-changer.” That may be overly optimistic. But officials are clearly in need of a strategy to ease the political crisis, which many say is now overblown considering the reduced numbers of arrivals.

At a meeting in Vienna, Austrian Chancellor Sebastian Kurz and European Parliament President Antonio Tajani called for much stronger control of Europe’s external borders, and said that political leaders — not smugglers — should be setting the rules about who arrives in the EU. “If we can’t protect our borders, this will mean the end of Europe,” Kurz said.

Tajani said that urgent political action is needed, including stepped up efforts in Africa, to stem the tide of economic migrants. “Europe needs to have the strength to make political decisions,” Tajani said.

“We don’t want concentration camps,” Tajani said, adding that the EU needs to differentiate between irregular economic migrants who should be turned back and those needing asylum, such as Christians fleeing the Islamic State.

“We want centers where people find shelter, where they can find medicine, where there is no violence against women,” Tajani said.

One open question is where such “disembarkation platforms” would be located. Along with Morocco and Egypt, Tunisia has not shown any enthusiasm for hosting the centers, and opening them there could risk destabilizing the region’s sole post-Arab Spring democracy.

Safety, too, is a factor. The majority of EU countries don’t have an embassy in Libya because of security concerns, and it is difficult to see the UNHCR and IOM playing a bigger role if their safety were not fully guaranteed.

Benas Gerdziunas contributed reporting.
https://www.politico.eu/article/reg...sider-camps-outside-bloc-to-process-refugees/

Ja itse ehdotus.
https://g8fip1kplyr33r3krz5b97d1-wp.../uploads/2018/06/draftEucoConclusionsJune.pdf
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: e7i
Onko tuo nyt sitä "rasismia"? Aika moni oli samaa mieltä Suomessakin jo syksyllä 2015 kun Ruotsin rautatiet järjesteli tulijoita kohti pohjoista?

Macron ja Merkel haluavat, että EU-maat voivat käännyttää ennestään rekisteröityjä turvapaikanhakijoita jo rajoillaan.

Mikä käänsi Merkelin pään? Halu pysyä vallassa? Pelaa aikaa?

Entä mitä mieltä Petteri Orpo on nyt??

Hyvin monet perussuomalaiset ovat olleet oikeassa. Ja se mädättävä Arvo Pohja väärässä.

Milloinhan joutuvat toteamaan että myös Trump on ollut oikeassa islamistien, laittoman maahantulon, terrorismin, Saksan rikostilastojen ja Ruotsin persläpilähiöiden suhteen.
 
Viimeksi muokattu:
Hesarin artikkelissa mainittu Politicon juttu. Siellä puhutaan leirien lisäksi mm. rajavalvonnan lisärahoituksesta sekä Libyan rannikkovartiostolle annettavasta tuesta.

https://www.politico.eu/article/reg...sider-camps-outside-bloc-to-process-refugees/

Ja itse ehdotus.
https://g8fip1kplyr33r3krz5b97d1-wp.../uploads/2018/06/draftEucoConclusionsJune.pdf

Eikö tuo itse ehdotus kuulosta hyvin kesyltä ja ei oikeastaan sisällä juurikaan mitään uutta?
 
Voi voi...mites Macronista kuoriutui julmuri...onneksi mediasta voidaan lukea lähinnä hänen posliineistaan ja itävallan sekä italian ääääärijohtajista..

Kiinnitin muuten huomiota HS:n ylempänä olevassa artikkelissa tähän lauseeseen:

"..., jossa kovaa linjaa edustavien ruotsidemokraattien nousu uhkaa perinteisiä puolueita."

Ääri-kortti jäi tuossa käyttämättä. Onko tuo pieni hiljainen merkki, vai oliko kyse vain kirjoitusteknisestä toiston välttämisestä, kun ääri-sana oli jo samassa kappaleessa.
 
Itse asiassa ruotsalaisten suurin viestintäsaavutus Härmän suhteen on että norjalaiset eivät pidä suomalaisista. Sattuu meinaan olemaan täyttä roskaa (vaikka onkin vapaailtani!)
Toisaalta, hajota ja hallitse sano Hurri.
Toisaalta, jos ruottalaiset olisivat yrittäneet esittää meille että ryssä vihaa meitä, se tuskin olis paljoa myyntitykitystä enempää vaatinut Suomen puolella että olis mennyt yleiseen jakeluun.
Onpa taas propagandaa.

Sattu olemaan täyttä roskaa. Siis väitteesi.

En tiedä millä aurinkolaseilla tuollaisia väität ja ymmärrän missä asut.

Jos norjalaiset vieroksuvat suomalaisia, niin se johtuu lähinnä siitä että suomalainen yhteiskunta on niin tuntematon. Pahasti hallaa teki aikanaan suomalaiset elokuvat, joissa kerronta oli aivan erilaista ja tarina oli aina eri synkkä.

Tässä ruotsiksi https://svenska.yle.fi/artikel/2016...ingen-till-att-inga-norrman-vill-till-finland erosta
ja tähän norjalaiseen juttuun viitataan https://www.nrk.no/norge/ingen-vil-til-finland-1.6560083

Myöskään hahmo Piirka (siis väärin kirjoitettu Pirkka) sarjassa Borettslaget (asunto-oikeusyhdistys) jossa on paljon muitakin hahmoja ei oikein anna oikeaa kuvaa.

juutuubista löytyy paljon tätä eikä tämä ole mitään ruotsalaisten aiheuttamaa. Saattaisi mennä kiihotuksena kansanryhmää vastaan jos joku oikein ottaisi herneen nenäänsä

----

Ja hahmohan on taloudellinen siirtolainen
 
Eikö tuo itse ehdotus kuulosta hyvin kesyltä ja ei oikeastaan sisällä juurikaan mitään uutta?

Se kauhistuttavin asia joillekin taitaa olla, että enää se vapaa Euroopaan tuleminen ja täällä pyöriminen ei olekaan se ainoa hyväksytty ”totuus”. Suurin osa toimenpiteistä on jo olemassa, nyt vaan niitä tehostettaisiin ja lisättäisiin resursseja. Noi leirit taisin olla ainoa uusi asia ja niistäkin on puhuttu jo vuosia.
 
Ei paljon näy merkki vaatteita ja iPhoneja... Tuollaiset leirit eivät vain tätä muka suvaitsevaistoa kiinnosta. Tuonne sitä rahaa pitäisi laittaa eikä mihinkään tuottamattomaan kehitysapuun tai partalapsien ylläpitoon.
Tuo leiri näytti vielä oikein kehittyneeltä. Olen itse ollut duunissa Pohjois-Ugandassa Etelä-Sudanin pakolaisten kanssa (maikkoja kouluttamassa yms) ja täytyy sanoa että sen keikan jälkeen syletti kaikenmaailman puurokenraalit kahta kovemmin. Keskimäärin meinaan tuolle leirille saapuneet pääosin naiset ja lapset (ihan oikein, siellä niitä oli) olivat tetsanneet viidakossa kahdeksan päivää ja 7.62 kaliiberiset olivat oikeasti hiponeet korvanlehtiä. Rokotus (jostain syystä vain naisille ja lapsille. Jäbät jäivät ilman ----> accident waiting to happen), telttakangas, kahdenkympin jerrykannu käteen ja omaa 15 * 15 plänttiä kohti. Ei paljon valitusta kuulunut näiltä. Aikaisemmin settlementeille saapuneilta äijiltä kyllä...

Että juu. Yleensä tuo unelmaporukka on kyllä niin kujalla noissa jutuissaan.
 
"Kriisipuhe voitaisiin unohtaa" – turvapaikanhakijoiden tulo Suomeen tyrehtyi
Suomessa pitäisi keskittyä siihen, miten venyneet turvapaikkaprosessit saataisiin hoidettua, katsoo Yle Radio 1:n Ykkösaamussa maailman pakolaispäivänä vieraillut maahanmuuttotutkija.
Turvapaikanhakijat
20.6.2018 klo 11:40
13-3-8966725.jpg

Yle
13-3-8338622.jpg

Ilona Turtola


Vuonna 2015 Suomeen tuli noin 32 000 turvapaikanhakijaa. Nykytilanne on kuitenkin jotain ihan muuta. Näin muistuttivat Yle Radio 1:n Ykkösaamussa keskiviikkona vierailleet maahanmuuttotutkija Erna Bodström Helsingin yliopistosta ja Turvapaikanhakijoiden tuki ry:n puheenjohtaja Sanna Valtonen.

Keskiviikkona vietetään maailman pakolaispäivää.

– Kriisiajattelu on käynnissä. Yhä ajatellaan turvapaikanhakijatilanteesta niin kuin se olisi vuoden 2015 tilanne ja reagoidaan siihen. Nyt pitäisi keskittyä siihen, miten saadaan nykyinen tilanne korjattua, Bodström totesi.

Nykytilanteella hän tarkoittaa sitä, että turvapaikkaprosessit ovat venyneet: on ihmisiä, jotka yhä odottavat päätöksiä 2,5 vuoden jälkeen.

Sanna Valtosen mukaan viime vuoden aikana Suomeen on tullut uusina turvapaikanhakijoina noin puolet normaalista määrästä, alle 3 000 ihmistä.

– Esimerkiksi tänä keväänä on tullut yksin tulleita nuoria, joita aikanaan pidettiin ongelmana, 6 kappaletta kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Me emme todellakaan puhu enää mistään aallosta tai vyörystä. Kriisiretoriikka tuntuu äärimmäisen pitkitetyltä, se ei kuvaa vallitsevaa tilannetta, Valtonen arvioi.

Kotouttamiseen voisivat osallistua kaikki

Yle Radio 1:n Ykkösaamussa maahanmuuttotutkija Erna Bodström Helsingin yliopistosta ja Turvapaikanhakijoiden tuki ry:n puheenjohtaja Sanna Valtonen olivat yhtä mieltä siitä, että turvapaikanhakijoiden kotouttamisessa on ongelmia.

– Kotoutumisen kannalta olisi tärkeää, että ihmiset saisivat kontakteja niin sanottuun kantaväestöön tai pidempään Suomessa asuneisiin. Se, että heidät sullotaan keskuksiin on ongelmallista myös heille, jotka saavat turvapaikan. He lähtevät ikään kuin nollatilanteesta, jos kieltä ei ole opittu, kun turvapaikkaprosessi on kestänyt 2,5 vuotta, Bodström kuvailee.

13-3-10265074.jpg

Maahanmuuttotutkija Erna Bodström Helsingin yliopistosta ja Turvapaikanhakijoiden tuki ry:n puheenjohtaja Sanna Valtonen.Yle
Bodstörmin mukaan kotouttaminen ylipäänsä nähdään Suomessa julkisen tahon ja maahanmuuttajan välisenä toimintana.
– Sitä ei nähdä sellaisena toimintana, johon tavallisen suomalaisen pitäisi osallistua. Esimerkiksi ajatellaan, että yksityisten työnantajien ei pidä kantaa mitään vastuuta siitä, että maahanmuuttajien työllistyminen on niin vaikeaa.​
https://yle.fi/uutiset/3-10264911?origin=rss
 
^ Mistä helevetin "normaalista määrästä"? Nuo nauttivat siitä että on ihmisiä, joita saa paapoa. Lähtökohtaisesti siis pitää olla tilanne, jossa pitää vaan olla turvapaikanhakijoita kun niiden kotona on niin kurjaa. Missään nimessä nuo eivät näe ristiriitaa siinä, että:

Vuoden 2015 Suomeen tulleiden 36 000, pääasiassa mitään turvapaikkaa tarvitsemattomien arabimiehen, aiheuttamilla pelkillä vastaanottokustannuksilla olisi Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan saatu rakennettua asianmukaiset koulunkäyntitilat miljoonalle lapselle.

36000 * 13000 euroa / koulublokki 80 oppilaalle ~33 000 euroa.
 
Libyassa on näköjään jo toiminut keskus... Onko tässä nyt kunnon "takinkääntö" ja sumutus käynnissä...Käynnistyykö "taakanjako" keskuksien kautta kuten oli alunperin tarkoituskin?
Teatteria taitaa olla tämä saksassa käytävä näytelmä..

EU tries to ease German and Italian concerns over migration

Gabriela Baczynska
5 MIN READ

BRUSSELS (Reuters) - European Union leaders will try to reassure Germany and Italy over migration at a summit next week as a stand-off in Berlin threatens Chancellor Angela Merkel’s ruling coalition.

The EU could take steps to stop asylum seekers moving on from the country in which they are registered and start deciding asylum requests at centers to be established beyond EU borders in the future, according to a draft summit statement.

The proposed steps come ahead of the June 28-29 summit in Brussels at which EU leaders will attempt to agree on a joint migration policy three years after more than 1 million people arrived in Europe, causing a crisis for the union.

Their joint draft statement is not public and its wording might change. But it showed the bloc is trying to accommodate a new, anti-establishment government in Italy, as well as Berlin where Merkel’s coalition partner issued an ultimatum for an EU-wide deal on migration.

If the summit fails to reach a satisfactory outcome, Berlin would issue a unilateral ban on refugees already registered in other EU states from entering the country, said the junior governing Christian Social Union that has the interior ministry.

German police data suggest any such ban would only affect several hundred people a month and hence have no big impact on the overall number of refugees in Germany.

The EU border agency Frontex said more than 90 percent of current arrivals in Italy, Greece and Spain register for asylum there. Many still often go north, including to Germany. This “secondary movement” violates EU law but has been widespread.

“Member States should take all necessary internal legislative ... to counter such movements,” the text said in an indirect response to German Interior Minister Horst Seehofer.

Merkel opposes the proposal that comes from a party facing a tough vote in its home base in Bavaria in October against a resurgent far-right Alternative for Germany (AfD), which has advocated harsh anti-immigration line.

The AfD on Tuesday accused the CSU of copying its ideas on how to deal with the migrant crisis.

French President Emmanuel Macron and Merkel called in a joint statement on Tuesday for a European solution on migration and said secondary movement must be tackled.

IMMIGRATION LOW, TENSIONS HIGH

The EU is bitterly divided over migration.

It has struggled to reform its internal asylum rules, which broke down in 2015, and has instead tried to tighten its borders and prevent new arrivals. To that end, it has given aid and money to countries including Turkey, Jordan, Libya and Niger.

Next week, EU leaders will also agree to look into opening “disembarkation platforms” in regions such as north Africa to decide asylum requests before people get to Europe.
European capitals from Rome to Budapest advocate such centers but concerns that processing people outside EU borders could violate the law have long blocked any such initiative.
“Such platforms should provide for rapid processing to distinguish between economic migrants and those in need of international protection, and reduce the incentive to embark on perilous journeys,” the draft statement said.

Italy closed its ports to rescue ships and said it prefers Frontex to work in Africa to prevent people from coming rather than patrol the Mediterranean and rescue those in distressed boats.

Tripoli already runs migrant camps in Libya where the EU pays the U.N. migration and refugee agencies to help resettle people to Europe legally or deport them to other African countries.

But reform of EU internal asylum rules is stuck. Southern and wealthy central states demand that all EU members host some new arrivals but eastern states refuse leading to a stalemate.
In evidence of that division, Czech Prime Minister Andrej Babis said on Tuesday the CSU demand for internal border checks is unacceptable.
Swedish Prime Minister Stefan Lofven said it would be “very difficult to reach a solution” on hosting asylum seekers next week. There is, however, agreement on strengthening external borders and bringing together the border protection databases.

“So much progress has been made, we can’t let all slip away now. So we need to give key countries something to keep them on board,” one EU official said of the proposed text.
https://www.reuters.com/article/us-...s-support-ahead-of-opec-meeting-idUSKBN1JG0JM
 
EU pitää maahanmuuttokysymyksestä erityiskokouksen juhannussunnuntaina

Mukaan on kutsuttu maat, joita maahanmuuton ongelmat erityisesti koskevat. Suomi ei ole mukana.

Maahanmuuttajat
20.6.2018 klo 14:39
13-3-10265972.jpg

Välimereltä pelastettuja siirtolaisia.Kenny Karpov / SOS Mediterranee / EPA
13-3-5292295.jpg

Yrjö Kokkonen


Seitsemän EU-maan johtajat pitävät sunnuntaina erityiskokouksen, jonka teemana on maahanmuutto ja pakolaisuus.

Mukana ovat Saksa, Ranska, Italia, Kreikka, Itävalta, Espanja ja Bulgaria. Maltan pääministeri kertoo myös saaneensa kutsun EU:n komission puheenjohtajalta Jean-Claude Junckerilta.

EU pitää ensi viikolla myös huippukokouksen samoista asioista, mutta maat, joita siirtolaisuus erityisesti koskee, haluavat valmistella kantojaan jo hyvissä ajoin.
Saksan liittokansleri Angela Merkel on kovimmassa paineessa maahanmuuttokysymyksen kanssa. Hän haluaa pika-aikataululla saada aikaan EU-laajuisen sopimuksen asiasta, jota on pohdittu vuosikausia.
Saksan kovaa linjaa edustava sisäministeri Horst Seehofer vaatii, että Saksan on voitava käännyttää rajoiltaan maahanmuuttajia, jotka on rekisteröity toiseen EU-maahan. Merkel vastustaa yksipuolisia toimia.
https://yle.fi/uutiset/3-10265874?origin=rss
 
https://yle.fi/uutiset/3-10266522

Unkari muuttaa perustuslakiaan – uusi laki tekee turvapaikanhakijoiden auttamisesta rangaistavaa

Pääministeri Viktor Orbánin oikeistopuolue on kampanjoinut voimakkaasti yhdysvaltalaista miljardööriä George Sorosia ja liberaaleja kansalaisjärjestöjä vastaan.

Unkari muuttaa perustuslakiaan tiukentaakseen maan turvapaikkasääntöjä. Unkarin parlamentti hyväksyi paketin lakiesityksiä tänään keskiviikkona.

Uudet lait tekevät niiden turvapaikanhakijoiden auttamisesta rangaistavaa, jotka eivät ole olleet välittömässä vaarassa tullessaan Unkariin. Stop Soros -nimellä tunnettu laki mahdollistaa muun muassa niiden ihmisten tai ryhmien vangitsemisen, jotka auttavat laittomia pakolaisia saamaan asuinpaikan Unkarista.

Sen lisäksi laki vaikeuttaa maahanmuuttoa edistävien kansalaisjärjestöjen toimintaa.

Unkarin pääministerin Viktor Orbánin oikeistolainen Fidesz-puolue sai myös ajettua läpi lakimuutoksen, jonka mukaan "muukalaisväestö" ei voi asettua Unkariin.
"Hallituksen odotetaan käyttävän kaikkia keinoja"

Unkarin sisäministerin Sandor Pinterin mukaan lakipaketilla pyritään estämään, että Unkarista tulisi "maahanmuuttajien maa". Hänen mukaansa unkarilaiset odottavat hallituksen käyttävän kaikkia mahdollisia keinoja taistelussa laitonta maahanmuuttoa vastaan.

Orbánin puolue valittiin parlamenttiin uudelleen huhtikuussa, kun puolue kampanjoi vahvasti yhdysvaltalaista miljardööriä George Sorosia ja liberaaleja kansalaisjärjestöjä vastaan. Orbán on ollut turvapaikkakysymyksessä myös Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ajamaa linjaa vastaan.

Orbán on syyttänyt Sorosia "joukkomaahanmuuttoon kannustamisesta". Orbánin mukaan Soros rohkaisisi maahanmuuttoon Euroopan heikentämiseksi.

Soros tunnetaan muun muassa Budapestissä sijaitsevan CEU-yliopiston tukijana.

Uutistoimisto AFP:n mukaan ainakin ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on jo tuominnut Unkarin päätöksen.
 
Viimeksi muokattu:
Me kuulemma tienataan..:eek:

Turvapaikanhakijoista on hyötyä Euroopan taloudelle – ainakin pitkällä aikavälillä, väittää tuore tutkimus
Tutkijat analysoivat yhteensä 15 Euroopan maan maahanmuuttotilastoja ja talouskehitystä vuodesta 1985 alkaen.
TIEDE 20.6.2018 21:01
LASSI LAPINTIE

Kumiveneeseen ahtautuneita turvapaikanhakijoita Välimerellä kesäkuussa 2017.© EMILIO MORENATTI / AP / LEHTIKUVA

VUONNA 2015 alkanut pakolaiskriisi on repinyt Euroopan politiikkaa jo useiden vuosien ajan ja siivittänyt maahanmuuttoon ja EU-politiikkaan kriittisesti suhtautuvia oikeistopopulistisia puolueita vallan kamareihin.

Yksi nykyistä turvapaikkapolitiikkaa vastustavien yleisimmistä argumenteista on taloudellinen; suuren tulijamäärän uskotaan romuttavan julkisen talouden ja sosiaaliturvajärjestelmät ympäri Eurooppaa.
Vasta julkaistu ranskalainen makroekonominen analyysi ei kuitenkaan tue tätä väitettä.

Tutkimuksessa tarkasteltiin turvapaikanhakijoiden vaikutusta isäntämaan julkisten palveluiden rahoitukseen, verotuloihin, bruttokansantuotteeseen ja työttömyystilastoihin.

Tutkijat havaitsivat, että turvapaikanhakijat eivät heti saapumisensa jälkeen tuo sen enempää merkittäviä tappioita kuin voittojakaan vastaanottajamaalleen, eli puheet tulijoiden aiheuttamasta taakasta kansantaloudelle olisivat liioiteltuja.

Pitkällä aikavälillä maahan jäävät turvapaikanhakijat alkavat koitua isäntämaansa eduksi. Pysyvän oleskeluluvan saaneet ihmiset kasvattavat vastaanottajamaan taloutta 3–5 vuotta saapumisensa jälkeen.

”Arviomme näyttävät, että näillä shokeilla on positiivinen vaikutus eurooppalaisiin talouksiin. Ne kasvattavat BKT:tä, vähentävät työttömyyttä ja parantavat julkisen talouden tasapainoa”, raportissa kirjoitetaan.
”Lisääntyvät verotulot painavat vaakakupissa helposti enemmän kuin pakolaisten aiheuttamat julkiset menot.”
Vuonna 2017 Välimeren ylittäjiä oli yli 170 000, joista kuoli yli 3500.​
TUTKIMUKSESSA turvapaikanhakijat eroteltiin muunlaisista maahanmuuttajista, jotka tuottavat kohdemaassaan nettohyötyjä välittömästi.

Analyysin kohteena oli yhteensä 15 Euroopan maan maahanmuuttotilastot ja talouskehitys vuodesta 1985 aina tuoreimman pakolaiskriisin kynnykselle vuoteen 2015.

Aineistoon kuului myös Suomi.

30 vuoden tarkkailuväliin mahtuu useita turvapaikanhakijoiden aaltoja. Näistä merkittävimmät seurasivat Jugoslavian hajoamissotia 90-luvulla ja Arabikevättä sekä Syyrian sodan alkua 2011.

Analyysissä käytetty taloustieteen VAR-malli on suunniteltu tutkimaan maahanmuuttoaallon kaltaisten voimakkaiden ulkoisten shokkien vaikutuksia kansantalouteen.

Tutkimuksen toteuttivat Ranskan valtion rahoittama tutkimuskeskus CNRS sekä Clermont Auvergnen ja Paris Nanterren yliopistot. Tulokset ilmestyivät Science Advances -tiedejulkaisussa 20. kesäkuuta.

EUROOPPAAN suuntaavien turvapaikanhakijoiden määrä on laskenutmurto-osaan siitä, mitä se oli huippuvuosina 2015 ja 2016. Asiaan vaikuttaa muun muassa EU:n ja Turkin välillä solmittu pakolaissopimus.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n tilastojenmukaan toistaiseksi vuonna 2018 meriteitse Eurooppaan on pyrkinyt yli 40 000 turvapaikanhakijaa, joista yli 800 on hukkunut matkallaan.

Edellisvuonna Välimeren ylittäjiä oli yli 170 000, joista kuoli yli 3500.

Kesäkuussa 2018 pakolaistilanne on näkynyt otsikoissa erityisesti kiistanalaisen Aquarius-laivan myötä. Pakolaisiin tiukan linjan ottaneen populistihallituksen johtama Italia ja sen etelänaapuri Malta kieltäytyivät päästämästä pakolaislaivaa rantautumaan.
Lopulta laivan kyydissä olleet 630 pakolaista otettiin vastaan Espanjassa, uutisoi muun muassa BBC. Espanjan uusi sosialistihallitus on luvannut tulijoille ilmaisen terveydenhuollon ja turvapaikkahakemusten käsittelyn.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ti...re-tutkimus/?shared=1028139-ca082065-500:oops:
 
Viimeksi muokattu:
"Tutkijat havaitsivat, että turvapaikanhakijat eivät heti saapumisensa jälkeen tuo sen enempää merkittäviä tappioita kuin voittojakaan vastaanottajamaalleen, eli puheet tulijoiden aiheuttamasta taakasta kansantaloudelle olisivat liioiteltuja. "

Mitenhän toi noin ylipäätään on mahdollista kun ylivoimainen enemmistö tulee ilman pottaa mihin pissata vaikka puhelimet olisivatkin viimeistä huutoa ja vastaanottajamaa joutuu vastaamaan ylöspidosta suunnilleen täysmääräisesti.... Ylöspitoon käytetty raha ei todellakaan palaa kaikki kiertoon, jos palaisi menisi fysikaalinen maailmankuva uusiksi kun termodynamiikan toinen pääsääntö olisi tullut osoitettua vääräksi...

Mutta mutta, kasvattavathan he taloutta, mutta kun se kasvu menee miltei kaikki julkiseen velkaan....

Mutta eipä tommosilla tuloksilla ole mitään arvoa niin pitkään kun taustalla olevia oletuksia ei ole avattu. Toisaalta empiria ei kait oikeastaan tue tuloksia mutta kait se on silloin luonto väärässä...
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top