aj77
Greatest Leader
Helkutin vakava juttu. Pelkästään huonosti laadittu uutinen voi käynnistää vyöryn. https://www.bbc.com/news/world-europe-49077811
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Arto Luukkanen
2 hrs ·
Интересный Выборг - Viipuri VyborgLike Page
16 hrs ·
18 июля с.г. в пограничной зоне Выборгского района Ленинградской области задержан иностранный гражданин, двигавшийся по направлению в сторону Финляндской Республики.
В ходе проведенного разбирательства установлено, что задержанным оказался гражданин одной из среднеазиатских республик 1978 года рождения.
Решением Выборгского городского суда иностранец привлечен к административной ответственности по ст. 18.8 КоАп РФ в виде штрафа 5000 рублей с принудительным административным выдворением за пределы Российской Федерации и содержанием в Центре содержания иностранных граждан в городе Красное Село.
Пресс-служба Пограничного управления ФСБ России по городу Санкт-Петербургу и Ленинградской области
Ei se Sisäministeri Ohisalo puhunut höpöjä, kun taannoin ilmoitti että turvapaikkapolitiikka on muuttunut. Vaikka Rinne silloin kiiruhtikin korjailemaan ettei ole muuttunut, niin joko Rinne puhui tietoisesti paskaa tai hänen alaisuudessaan olevat ministerit sooloilevat todella rajulla tavalla.
Voi olla etteivät viherät sovi yhtään mitään yhtään kenenkään kanssa. Demarit ja kepu tietävät, että ne eivät voi kaataa hallitusta koska kaikki vaihtoehdot ovat nykyistä selvästi huonompia.Lopullinen niitti keskustalle jos Sipilä on jotain salaa vihreiden kanssa sopinut.
Hullu ukko jos niin on tehnyt.
Lähtöoletus oli kyllä hieman toisen oloinen..lisäksi Ohisalo vaikuttaa aivan todellisuudesta irti olevalta.
Lähtöoletus oli kyllä hieman toisen oloinen..
Lordi Actonia siteeraten:hetken ajattelin että valta vaan pääsi vaikuttamaan.
tuo kehnoimmat piirteet esille.
Maa- ja metsätalousvaliokunnan keskustajäsenten mukaan vieraslaji tulee poistaa luonnosta.
– Kultasakaali on vieraslaji, joka tulee eduskunnan päätöksen mukaisesti poistaa luonnosta, keskustan maa- ja metsätalousvaliokuntaryhmä vaatii.
Valiokunnan puheenjohtaja Anne Kalmarin (kesk.) tiedotteen mukaan tänne mahdollisesti tuotu laji ei ole riistalaji, joten tavanomaiset metsästysajatkaan eivät rajoita sen poistamista. Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta linjasi kevättalvella mietinnössään, että kultasakaali on Suomen alkuperäiselle lajistolle haitallinen vieraslaji, joten se on pidettävä poissa täältä.
– Kultasakaali on euraasialainen keskikokoinen koiraeläin, joka on sopeutumiskykyinen, lisääntyy nopeasti, valtaa reviirejä muilta eläimiltä ja levittää tauteja ja loisia. Kultasakaalin tiedetään risteytyneen ketun ja jopa suden kanssa. Näistä risteymistä syntyvien muunnoseläinten käyttäytymistä ei kyetä ennakoimaan.
– Esiintymisalueen ja kannan koon tiukemmat rajoitukset ovat perusteltuja myös meillä jo laajalle levinneiden haitallisten vieraspetolajien, supikoiran ja minkin, aiheuttaman saalistuspaineen vuoksi, valiokuntaryhmä toteaa. https://www.verkkouutiset.fi/keskustalaiset-vaativat-kultasakaalin-poistoa/
Asiasta kolmanteen, ihmisten uutistenlukutaito alkaa mielestäni olla vähän huolestuttavalla tasolla.Kaiken maailman hyeenat ja sakaalit saalistavat supisuomalaisia minkkejä yms.
Asiasta kolmanteen, ihmisten uutistenlukutaito alkaa mielestäni olla vähän huolestuttavalla tasolla.
... Vastaisin tähän mielelläni jotakin hauskaa, mutta en ymmärrä mitä tarkoitat.Kyllä, uuslukutaidottumuus on painunut huumorintajuttoman alas.
Sori 1 linerista... VMP!!!!Melkoista paatosta HS:n propagandakoneistolta...
Lääkäri Pietro Bartolo on tehnyt lukemattomia ruumiinavauksia hukkuneille siirtolaisille – häntä liikuttaa, miten siististi pienet lapset on puettu uutta elämää varten
Lampedusan saaren kuuluisin lääkäri valittiin EU-parlamenttiin, jossa hän haluaa mullistaa pakolaispolitiikan.
Jenni Virtanen HS
Julkaistu: 28.7. 2:00 , Päivitetty: 28.7. 12:53
BRYSSEL
”SAATAN olla lääkäri, joka on tehnyt virkaurallaan eniten ruumiinavauksia”, sanoo Pietro Bartolo.
Italialainen Bartolo, 63, on on työskennellyt 30 vuotta pienellä Lampedusan saarella Italian ja Tunisian välissä. Lampedusa on yksi paikoista, joihin Välimeren ylittäviä siirtolaisia tyypillisesti rantautuu.
Pakolaiskriisin huippuvuonna 2015 Italiaan tuli UNHCR:n mukaan meriteitse yli 150 000 ihmistä. Yli 3 700 kuoli matkalla. Tulijoista 20 000 saapui Lampedusalle.
Bartolo on auttanut mereltä tulleita koko uransa. Vuoden 2013 syksyllä tapahtui kuitenkin jotain, mikä jätti häneen syvän jäljen: yli 360:tä pakolaista kuljettanut alus haaksirikkoutui lähellä Lampedusaa.
Kun Bartolo teki ruumiinavauksia, häntä liikutti, miten siististi aivan pienetkin lapset oli puettu matkaa varten. Jalassa pikkukengät, hiukset letitettyinä, valmiina uuteen elämään Euroopassa, hän muistelee sanomalehtikirjoituksessaan.
Myöhemmin pienet kasvot palasivat Bartolon painajaisiin. ”Ruumiinavauksissa olin peloissani, itkin ja oksensin.”
Bartolo ei halunnut vaieta kokemuksistaan. ”Lampedusan lääkäriksi” itsensä nimennyt Bartolo alkoi kiertää maailmaa, kirjoitti kaksi kirjaa ja esiintyi dokumenttielokuvassa. Tänä keväänä hänet äänestettiin Euroopan parlamenttiin, jossa hän kuuluu sosiaalidemokraattien ryhmään.
BARTOLO istuu sohvaryhmässä Brysselin parlamenttitalon käytävällä, sillä hänen omaa toimistoaan remontoidaan vielä. Hän vastaa italiaksi, ja avustaja tulkkaa laajat ja filosofiset vastaukset englanniksi.
Ydinasia vastauksissa on, että koko maahanmuuttoa katsotaan Euroopassa väärällä tavalla.
”Katsomme asiaa vääristyneesti. Tätä näkökulmaa lietsovat ihmiset, jotka toivovat sen avulla poliittista menestystä.”
Bartolo näkee maahanmuuton positiivisena ilmiönä, joka on samalla välttämätöntä.
”Mitä Euroopasta tulee 30 vuoden päästä? Kuka täällä tekee töitä? Lapsia ei synny riittävästi. Pelkään, että joudumme lopulta pakottamaan ihmisiä muuttamaan Eurooppaan.”
Bartolon mielestä Euroopan pitää ottaa vastaan tänne pyrkivät ihmiset. Hän vertaa tilannetta historiaan, jonka kuluessa esimerkiksi italialaiset ovat lähteneet hakemaan parempaa elämää muualta.
”Sillä erolla, että olimme taloussiirtolaisia, kun taas Lampedusalle saapuvista moni todella pakenee.”
Bartolon mukaan Euroopan unionilla on myös vastuu historiastaan ja kolonialismin ajasta.
”Pidimme pitkään Afrikkaa vain suurena supermarkettina. Me olemme ryöstäneet tuon maanosan. Meidän pitää kiittää afrikkalaisia siitä, mitä Eurooppa on nykypäivänä.”
BARTOLO ryhtyi europarlamentaarikoksi, koska tunsi keinojensa loppuvan Lampedusalla.
”Työskentelin 30 vuotta, mutta en onnistunut muuttamaan asioita. Ymmärsin, että minun täytyy mennä Brysseliin onnistuakseni. Nyt taistelen täällä.”
Bartolon kirjat ovat täynnä siirtolaisten kohtaloita. Matkalla raiskattuja ja raskaaksi tulleita naisia, jotka toivovat aborttia. Veneessä synnyttäneitä naisia, palovammoja, vihreitä ruumispusseja, joiden avaamiseen ei totu koskaan.
”Joskus ajattelin, että en pysty enää”, hän kirjoittaa.
”Olen todistanut kamalia asioita. Olen nähnyt paljon kuolemaa, mutta täällä Brysselissä poliitikot ovat harvemmin edes nähneet kuollutta ihmistä.”
Euroopan unionin jäsenmaat ovat jo vuosien ajan yrittäneet uudistaa maahanmuuttopolitiikkaa. Tarkoituksena on ollut luoda yhteinen turvapaikkapolitiikka, jonka avulla tiettyyn maahan saapuvat tulijat voitaisiin jakaa tasaisemmin eri jäsenmaihin. Viime vuosina eniten tulijoita on saapunut juuri Välimeren rantavaltioihin.
Bartolon mukaan ensimmäinen askel on, että ihmisten pitäisi saada saapua turvallisesti. Hän kannattaa turvallisia väyliä, jotta ihmisten ei tarvitse turvautua salakuljettajien palveluihin.
”Ihmisten ei pitäisi saapua näin. Meren ei pidä olla hautausmaa. Meren pitää olla silta, ei muuri”, sanoo kalastajaperheeseen syntynyt ja itsekin kalastajana työskennellyt Bartolo.
BARTOLO arvostelee kovin sanoin Italian johtavan Lega-puolueen Matteo Salvinin maahanmuuttopolitiikkaa. Salvini on kieltänyt siirtolaisia pelastaneita aluksia rantautumasta italialaissatamiin. Samaan aikaan Euroopan unioni on lopettanut meripartioinnin Libyan ja Tunisian edustalla.
Lue lisää erikoisartikkelista:Italian sisäministeri, oikeistopopulisti Matteo Salvini on tehnyt Italiasta maahanmuuton koelaboratorion Euroopassa.
EU-maat ovat päätyneet pallottelemaan vapaaehtoisjärjestöjen kuljettamien pelastuslaivojen matkustajia satunnaisesti eri maihin. Viimeksi kesäkuun lopussa saksalaisen avustusjärjestön rahoittama pelastusalus Sea Watch 3 rantautui Lampedusan saarelle. Italian viranomaiset pidättivät aluksen kapteenin Carola Racketen, mutta hänet vapautettiin myöhemmin.
Suomi otti laivan matkustajista kahdeksan, koska se on EU:n nykyinen puheenjohtajamaa. Suomi hakee myös väliaikaista ratkaisua tulijoiden sijoittamiseen ennen kuin pysyvä mekanismi on luotu. Neuvotteluja jatketaan syksyllä.
Välimeren ylittäviä tulijoita on nyt merkittävästi vähemmän kuin huippuvuosina, mutta reitistä on tullut entistä tappavampi. Perjantaina yli 150 ihmisen pelättiin kuolleen Libyan rannikolla, kun siirtolaisia kuljettanut laiva upposi. Onnettomuus on pahin tänä vuonna.
”Kun kuulen, että vapaaehtoisjärjestöistä puhutaan pahaa ja että niiden toiminta kriminalisoidaan, sanon, että ne ansaitsevat Nobelin rauhanpalkinnon”, Bartolo sanoo.
BARTOLO toivoo, että olisi voinut auttaa useampaa Lampedusalle saapunutta. Lääkärin työn lisäksi hän auttoi ihmisiä löytämään kadonneita perheenjäseniä.
Jotkut hän otti asumaan kotiinsa, kuten 17-vuotiaan tunisialaispojan nimeltä Omar.
Omar löytyi vuonna 2011 veneen pohjan alta kriittisessä tilassa nestehukan ja kuumeen takia. Tulkiksi opiskellut Omar asuu nykyään Suomessa ja palasi tänä kesänä tapaamaan hänet pelastanutta lääkäri Bartoloa.
Eräänä päivänä Bartolo haluaa vastavierailulle Suomeen, mutta sitä ennen hänellä on viesti EU:n puheenjohtajamaalle.
”Hoitakaa maahanmuuttoasiat järkevästi ja älykkäästi. Kaikilla on oikeus arvokkuuteen.”
HS-haastattelu | Lääkäri Pietro Bartolo on tehnyt lukemattomia ruumiinavauksia hukkuneille siirtolaisille – häntä liikuttaa, miten siististi pienet lapset on puettu uutta elämää varten
Lampedusan saaren kuuluisin lääkäri valittiin EU-parlamenttiin, jossa hän haluaa mullistaa pakolaispolitiikan.www.hs.fi
+1Sori 1 linerista... VMP!!!!
Samaa tuo tekstini alussa tarkoittiSori 1 linerista... VMP!!!!
Melkoista paatosta HS:n propagandakoneistolta...
Lääkäri Pietro Bartolo on tehnyt lukemattomia ruumiinavauksia hukkuneille siirtolaisille – häntä liikuttaa, miten siististi pienet lapset on puettu uutta elämää varten
Lampedusan saaren kuuluisin lääkäri valittiin EU-parlamenttiin, jossa hän haluaa mullistaa pakolaispolitiikan.
Jenni Virtanen HS
Julkaistu: 28.7. 2:00 , Päivitetty: 28.7. 12:53
BRYSSEL
”SAATAN olla lääkäri, joka on tehnyt virkaurallaan eniten ruumiinavauksia”, sanoo Pietro Bartolo.
Italialainen Bartolo, 63, on on työskennellyt 30 vuotta pienellä Lampedusan saarella Italian ja Tunisian välissä. Lampedusa on yksi paikoista, joihin Välimeren ylittäviä siirtolaisia tyypillisesti rantautuu.
Pakolaiskriisin huippuvuonna 2015 Italiaan tuli UNHCR:n mukaan meriteitse yli 150 000 ihmistä. Yli 3 700 kuoli matkalla. Tulijoista 20 000 saapui Lampedusalle.
Bartolo on auttanut mereltä tulleita koko uransa. Vuoden 2013 syksyllä tapahtui kuitenkin jotain, mikä jätti häneen syvän jäljen: yli 360:tä pakolaista kuljettanut alus haaksirikkoutui lähellä Lampedusaa.
Kun Bartolo teki ruumiinavauksia, häntä liikutti, miten siististi aivan pienetkin lapset oli puettu matkaa varten. Jalassa pikkukengät, hiukset letitettyinä, valmiina uuteen elämään Euroopassa, hän muistelee sanomalehtikirjoituksessaan.
Myöhemmin pienet kasvot palasivat Bartolon painajaisiin. ”Ruumiinavauksissa olin peloissani, itkin ja oksensin.”
Bartolo ei halunnut vaieta kokemuksistaan. ”Lampedusan lääkäriksi” itsensä nimennyt Bartolo alkoi kiertää maailmaa, kirjoitti kaksi kirjaa ja esiintyi dokumenttielokuvassa. Tänä keväänä hänet äänestettiin Euroopan parlamenttiin, jossa hän kuuluu sosiaalidemokraattien ryhmään.
BARTOLO istuu sohvaryhmässä Brysselin parlamenttitalon käytävällä, sillä hänen omaa toimistoaan remontoidaan vielä. Hän vastaa italiaksi, ja avustaja tulkkaa laajat ja filosofiset vastaukset englanniksi.
Ydinasia vastauksissa on, että koko maahanmuuttoa katsotaan Euroopassa väärällä tavalla.
”Katsomme asiaa vääristyneesti. Tätä näkökulmaa lietsovat ihmiset, jotka toivovat sen avulla poliittista menestystä.”
Bartolo näkee maahanmuuton positiivisena ilmiönä, joka on samalla välttämätöntä.
”Mitä Euroopasta tulee 30 vuoden päästä? Kuka täällä tekee töitä? Lapsia ei synny riittävästi. Pelkään, että joudumme lopulta pakottamaan ihmisiä muuttamaan Eurooppaan.”
Bartolon mielestä Euroopan pitää ottaa vastaan tänne pyrkivät ihmiset. Hän vertaa tilannetta historiaan, jonka kuluessa esimerkiksi italialaiset ovat lähteneet hakemaan parempaa elämää muualta.
”Sillä erolla, että olimme taloussiirtolaisia, kun taas Lampedusalle saapuvista moni todella pakenee.”
Bartolon mukaan Euroopan unionilla on myös vastuu historiastaan ja kolonialismin ajasta.
”Pidimme pitkään Afrikkaa vain suurena supermarkettina. Me olemme ryöstäneet tuon maanosan. Meidän pitää kiittää afrikkalaisia siitä, mitä Eurooppa on nykypäivänä.”
BARTOLO ryhtyi europarlamentaarikoksi, koska tunsi keinojensa loppuvan Lampedusalla.
”Työskentelin 30 vuotta, mutta en onnistunut muuttamaan asioita. Ymmärsin, että minun täytyy mennä Brysseliin onnistuakseni. Nyt taistelen täällä.”
Bartolon kirjat ovat täynnä siirtolaisten kohtaloita. Matkalla raiskattuja ja raskaaksi tulleita naisia, jotka toivovat aborttia. Veneessä synnyttäneitä naisia, palovammoja, vihreitä ruumispusseja, joiden avaamiseen ei totu koskaan.
”Joskus ajattelin, että en pysty enää”, hän kirjoittaa.
”Olen todistanut kamalia asioita. Olen nähnyt paljon kuolemaa, mutta täällä Brysselissä poliitikot ovat harvemmin edes nähneet kuollutta ihmistä.”
Euroopan unionin jäsenmaat ovat jo vuosien ajan yrittäneet uudistaa maahanmuuttopolitiikkaa. Tarkoituksena on ollut luoda yhteinen turvapaikkapolitiikka, jonka avulla tiettyyn maahan saapuvat tulijat voitaisiin jakaa tasaisemmin eri jäsenmaihin. Viime vuosina eniten tulijoita on saapunut juuri Välimeren rantavaltioihin.
Bartolon mukaan ensimmäinen askel on, että ihmisten pitäisi saada saapua turvallisesti. Hän kannattaa turvallisia väyliä, jotta ihmisten ei tarvitse turvautua salakuljettajien palveluihin.
”Ihmisten ei pitäisi saapua näin. Meren ei pidä olla hautausmaa. Meren pitää olla silta, ei muuri”, sanoo kalastajaperheeseen syntynyt ja itsekin kalastajana työskennellyt Bartolo.
BARTOLO arvostelee kovin sanoin Italian johtavan Lega-puolueen Matteo Salvinin maahanmuuttopolitiikkaa. Salvini on kieltänyt siirtolaisia pelastaneita aluksia rantautumasta italialaissatamiin. Samaan aikaan Euroopan unioni on lopettanut meripartioinnin Libyan ja Tunisian edustalla.
Lue lisää erikoisartikkelista:Italian sisäministeri, oikeistopopulisti Matteo Salvini on tehnyt Italiasta maahanmuuton koelaboratorion Euroopassa.
EU-maat ovat päätyneet pallottelemaan vapaaehtoisjärjestöjen kuljettamien pelastuslaivojen matkustajia satunnaisesti eri maihin. Viimeksi kesäkuun lopussa saksalaisen avustusjärjestön rahoittama pelastusalus Sea Watch 3 rantautui Lampedusan saarelle. Italian viranomaiset pidättivät aluksen kapteenin Carola Racketen, mutta hänet vapautettiin myöhemmin.
Suomi otti laivan matkustajista kahdeksan, koska se on EU:n nykyinen puheenjohtajamaa. Suomi hakee myös väliaikaista ratkaisua tulijoiden sijoittamiseen ennen kuin pysyvä mekanismi on luotu. Neuvotteluja jatketaan syksyllä.
Välimeren ylittäviä tulijoita on nyt merkittävästi vähemmän kuin huippuvuosina, mutta reitistä on tullut entistä tappavampi. Perjantaina yli 150 ihmisen pelättiin kuolleen Libyan rannikolla, kun siirtolaisia kuljettanut laiva upposi. Onnettomuus on pahin tänä vuonna.
”Kun kuulen, että vapaaehtoisjärjestöistä puhutaan pahaa ja että niiden toiminta kriminalisoidaan, sanon, että ne ansaitsevat Nobelin rauhanpalkinnon”, Bartolo sanoo.
BARTOLO toivoo, että olisi voinut auttaa useampaa Lampedusalle saapunutta. Lääkärin työn lisäksi hän auttoi ihmisiä löytämään kadonneita perheenjäseniä.
Jotkut hän otti asumaan kotiinsa, kuten 17-vuotiaan tunisialaispojan nimeltä Omar.
Omar löytyi vuonna 2011 veneen pohjan alta kriittisessä tilassa nestehukan ja kuumeen takia. Tulkiksi opiskellut Omar asuu nykyään Suomessa ja palasi tänä kesänä tapaamaan hänet pelastanutta lääkäri Bartoloa.
Eräänä päivänä Bartolo haluaa vastavierailulle Suomeen, mutta sitä ennen hänellä on viesti EU:n puheenjohtajamaalle.
”Hoitakaa maahanmuuttoasiat järkevästi ja älykkäästi. Kaikilla on oikeus arvokkuuteen.”
HS-haastattelu | Lääkäri Pietro Bartolo on tehnyt lukemattomia ruumiinavauksia hukkuneille siirtolaisille – häntä liikuttaa, miten siististi pienet lapset on puettu uutta elämää varten
Lampedusan saaren kuuluisin lääkäri valittiin EU-parlamenttiin, jossa hän haluaa mullistaa pakolaispolitiikan.www.hs.fi