Pakolaisuus

miheikki

Greatest Leader
Onneksi Suomessa tunnetaan kaikki.

#utare

18 identiteetin siirtolainen jäi kiinni Saksassa
23.11.2019 11:46
Petri Saarela

18 identiteetin siirtolainen on karkotettu maasta jo neljä kertaa.
Saksan liittovaltion poliisi pidätti Berggießhübel’ssa A17-moottoritiellä makedonialaisen, jolta löytyi sormenjälkiin perustuvassa tarkastuksessa kaikkiaan 18 identiteettiä. Poliisin epäilykset herätti alun perin aivan uunituore henkilöllisyystodistus.
40-vuotias makedonialainen on kärsinyt useita vankilatuomioita ja karkotettu jo neljä kertaa Saksasta. Miehen nyt saaman 7 kuukauden ehdollisen tuomion jälkeen karkotuspäätös astui taas voimaan, ja mies vietiin karkotuskeskukseen odottamaan maasta poistamista.

Ennätys 45 identiteettiä
18 identiteetin siirtolainen ei vielä riko ennätyksiä. Vuonna 2018 Saksan liittotasavallan poliisi löysi Eurocity-junassa tekemässään tarkastuksessa georgialaisen miehen, jolla oli 45 henkilöllisyyttä.
Georgialaisen 51-vuotiaan miehen hallusta löytyi tarkastuksessa kaksi eri nimille kirjoitettua passia. Jatkotutkimuksissa huomattiin, ettei mies ollut tyytynyt vain kahteen identiteettiin, vaan hän oli kehittänyt turvakseen 45 henkilöllisyyden verkon. Miehellä oli voimassa myös viiden vuoden matkustuskielto Saksaan, jota mies ei ilmeisesti noudattanut vaan teki siitä huolimatta uuden turvapaikkahakemuksen.

 

hansai

Supreme Leader
Zeit jakaa fakenewsia, eihän suomi ole mukana taakanjaossa, kuten sisäministeri kertoi?

213 survivors are allowed to land in Sicily
More than 200 people had the "Ocean Viking" on board, now they are allowed on land. They are to be distributed to the EU countries according to the newly agreed Malta method.
November 23, 2019, 9:57 pmSource: KNA, dpa, khe 131 comments
Italy: The rescue vessel Ocean Viking on its arrival at the port of Pozzallo on 30 October 2019

The rescue vessel "Ocean Viking" arriving in the port of Pozzallo on 30 October 2019 © Francesco Ruta / dpa
The 213 migrants on the rescue vessel Ocean Viking are allowed to land ashore in Messina, Sicily. This was announced by the Italian Ministry of the Interior. Accordingly, Italy , Germany, France and Malta jointly applied to the EU Commission for a distribution of migrants following the mechanism agreed at the end of September at an interior ministers' meeting.


It is the first time that the so-called Malta method is used, said the Ministry of Interior . The declaration referred to a "significant step towards a genuinely solidary regime of immigration".
Over the past few days, the Ocean Viking , which is operated jointly by SOS Mediterranee and MSF, has taken in a total of 215 people during several salvage operations. Two people had to be flown out by helicopter to Malta on Friday as medical emergencies . This was a pregnant woman with twins and a man who had been wounded by shots in Libya.
Transitional solution with so far ten EU states
The Italian Coast Guard has also saved 143 people after a shipwreck. According to the Coast Guard they have discovered her about ten -meter-long boat to a suggestion of a citizen in front of the island of Lampedusa. Shortly thereafter, the boat capsized - probably due to the weather conditions and rough sea. With four motorboats, the Coast Guard had been able to rescue the people and bring them to the port of Lampedusa. An aircraft was also in use. Dead people have not been discovered so far.

Automatic distribution within the EU should be a temporary solution until the so-called Dublin procedure is revised. Interior Minister Horst Seehofer (CSU) called the regulations a "temporary emergency mechanism". In addition to the four EU countries participating in the meeting in Malta's capital Valletta, Croatia, Finland, Ireland, Lithuania, Luxembourg and Portugal also agreed to participate.

 

miikkaj

Kenraali
BAN
 

hansai

Supreme Leader
Vastaanottokeskusta pyörittävä Suomen Punainen Risti (SPR) joukkoineen ja yhteistyökumppaneineen on tehnyt Paiholassa hyvää työtä muutenkin kuin humanitäärisesti ja inhimillisesti. Kiittämättä ja vähälle huomiolle on jäänyt se, kuinka pohjoiskarjalaisille on vaivihkaa opetettu moniarvoista, kansainvälistä monikulttuurisuutta.

 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Vastaanottokeskusta pyörittävä Suomen Punainen Risti (SPR) joukkoineen ja yhteistyökumppaneineen on tehnyt Paiholassa hyvää työtä muutenkin kuin humanitäärisesti ja inhimillisesti. Kiittämättä ja vähälle huomiolle on jäänyt se, kuinka pohjoiskarjalaisille on vaivihkaa opetettu moniarvoista, kansainvälistä monikulttuurisuutta.

Valmius avata uudelleen vastaanottokeskuksia uutisenne yöltä täysin turha ja vastenmielinen. SPR ei lainkaan tee hyvää työtä, vaan päin vastoin. Heidän keskuksissaan myydään huumeita sekä jopa hyväksikäytetään nuoria tyttöjä aikuisten miesten toimesta.
Näille kaikille väitteilleni löytyy näyttöä.
Ennen syksyä 2015 SPR oli ihan asiallinen järjestö mutta tänä päivänä asiat ovat kääntyneet päälaelleen. Rahan kiilto silmissä ylläpitävät mokubisnestä seurauksista välittämättä. Tehkää palvelus ja vetäkää uutisenne pois. Ampparien alapeukutus lukema kertoo sen mitä mieltä lukijat ovat.
 

Lapinukko

Ylipäällikkö
"Vaivihkaa", oliko tuo lipsahdus? Oulun seudullakin opittiin "vaivihkaa"

Kehtaavat vielä kehuskella. SPR:n toiminta oli joissain tapauksissa todella epäonnistunutta ja politisoitunutta. Mätämunat ja öyhöttäjät pilasivat maineen. Kuten Turussa ja Oulussa, olisi kuulemma pitänyt vaikka pakolla perustaa mahdollisimman moneen kuntaan SPR:n keskuksia. Ja ne vuokrasopimukset... Tilojen rikkomiset, "pakolaisia".

Oli tosi erikoista väkeä "hyysättävänä" kun laittoivat varsin monen keskuksen tilat paskaksi. Ja joissain tapauksissa rikkoivat paikkoja lähiseuduillakin sekä aiheuttivat ongelmia niin että Oulussakin piti olla puolenkymmentä poliisipartiota vahtimassa kun puuro ei kelvannut. Järjestyshäiriöitä. Mörköä ulkoilutettiin väliä E-Suomi - Siilinjärvi - Oulu, edestakaisin. Ja selitettiin että "johtuu kulttuurista, on oikeus tutustua ... "

Oliko SPR:n idea että viedään taustoiltaan tuntemattomia, mahdollisesti jopa sotarikollisia, tutustumaan alaikäisiin koululaisiin vanhemmilta mitään kyselemättä? Vaivihkaa tietysti?

Järjestö johon ennen luotettiin laajahkosti niin siitä tuli liian monesti jonkinlaisten äärivasemmistolaisten mökääjien äänitorvi. Vaivihkaa sekin.

Nyt varsin monet niistä mökääjistä mökää ilmastomuutokseen liittyen. Hiton hyvin ne ottaa haltuun ja sitten pilaa ja paskoo.

KIITTÄÄ PITÄISI?
 
Viimeksi muokattu:

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Hovijahtimestari ja keisarillinen käymälä.

Suomen venäläiseen aatelisyhdistykseen kuuluu 20 perhettä, vaikka Venäjän entisen yläluokan jälkeläisiä elää enemmänkin Suomessa. ”Moni on olosuhteiden pakosta suomentanut nimensä ja assimiloitunut”, sanoo puheenjohtaja Veronica Shenshin. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006327746.html

Hakasalmen huvilassa asui 1800-luvun loppupuolella Aurora Karamzin,https://www.hs.fi/haku/?query=aurora+karamzin, joka on Helsingin historian vaikutusvaltaisin venäläisen aateliston edustaja.

Suomalaiseen maa-aateliin kuulunut tyttö avioitui keisariperheen toivomuksesta Venäjän rikkaimpiin miehiin kuuluneen hovijahtimestarin Paul Demidovin https://www.hs.fi/haku/?query=paul+demidovinkanssa 1836.

Träskändan kartanon käymälä valmistui vuonna 1863. Keisari Aleksanteri II vieraili kartanossa samana vuonna. (KUVA: Kimmo Penttinen)
 
Ryppyjä rakkaudessa pakolaisten ja tätien välillä:


Alle kolmekymppinen irakilainen ja "keski-ikäinen" nainen. Ei tainnut liitto ihan pelkälle rakkaudelle perustua. Mies tappoi naisen, kun kihlaus oli purkautumassa, olikohan tuossa ollut ensin tarkoituksena päästä nopeasti naimisiin ja siten saada kansalaisuus, mutta suunnitelma karahti kiville kun nainen halusikin erota. Onko tapauksen yksityiskohdista tarkempaa tietoa kenelläkään?
 

miheikki

Greatest Leader

hansai

Supreme Leader
Maahanmuuttajanuorten kotouttamiseen jaettu jättisumma suli puuhasteluksi: Vantaa sai EU-rahoilla aikaan vain kahden kilometrin juoksukisan
Vantaan koordinoima hanke sai EU:lta maksimiavustuksen eli 400 000 euroa. Sillä oli määrä järjestää maahanmuuttajataustaisille nuorille liikuntahankkeita. Rahat hupenevat muun muassa palkkakuluihin ja seminaareihin.

Portugalilainen Carlos Pedro uskoo, että yhteiset urheiluhetket antavat mahdollisuuden integroitua yhteiskuntaan ja oppia kieltä. Helsingissä opiskeleva Perdo on yksi YIB in Sports -hankkeesta oikeasti hyötyvistä. (KUVA: KARI PULLINEN)
Jonna Hovi-Horkan HS
Julkaistu: 17.12. 2:01 , Päivitetty: 17.12. 6:25
VIHDOIN Vantaa oli onnistunut.

YIB in Sport (Youth with immigrant background in sport) oli ensimmäinen Vantaan Liikuntapalveluiden koordinoima hanke, joka sai rahaa EU:lta.

Ja rahaa saatiin ihan kunnon summa, Erasmus+ Sport -ohjelman myöntämä maksimiavustus 400 000 euroa.

Hankkeen ideakin oli loistava. Kotouttaa maahanmuuttajataustaisia nuoria yhteiskuntaan liikunnan avulla. Vantaan kaupunki kertoo nettisivuillaan hankkeesta näin: ”Tarkoituksena on lisätä maahanmuuttajataustaisten nuorten tasavertaisia mahdollisuuksia hyvinvointiin, koulutukseen ja työelämään liikunnan avulla.”

Kaksivuotisessa hankkeessa on mukana Vantaan Liikuntapalveluiden lisäksi Helsinki Business College ja neljä eri koulutus- ja tutkimusorganisaatiota Ruotsista, Italiasta, Bulgariasta, Espanjasta. Raha jaettiin organisaatioiden kesken, mutta järjestävä organisaatio eli Vantaan kaupungin Liikuntapalvelut sai eniten.

MUTTA kuinkas sitten kävikään? Projektityöntekijöiden palkkakuluihin meni rahasta 300 000 euroa. Siihen päälle seminaaritapaamiset Bulgariassa, Italiassa ja Suomessa, hallinnointikulut ja summasta jäi 30 000 euroa käytännön hankkeisiin.

Kullekin maalle jäi siis noin 5 000 euroa toteuttaa liikuntaprojekteja.

”Budjetissa on lisäksi noin 20 000 euroa sekalaisia kuluja, joita voi käyttää tapahtumien järjestämiseen. Vantaalla myös hallinnollisia kuluja voi käyttää, koska erillisiä tilakuluja ei ole”, kertoo Vantaan kaupungin liikuntapäällikkö Leena Rusanen, joka oli mukana hakemassa apurahaa EU:lta.

Hanketta on nyt takana vuosi, ja Vantaalla YIBinS-tapahtumia on järjestetty yksi.

”Kyseessä oli Mini Fun Run -niminen juoksutapahtuma Vantaan maratonin yhteydessä”, kertoo hankkeen projektisuunnittelija Marianna Suonpää.

Kulut tilaisuudesta YIBinS-hankkeelle olivat hyvin vähäiset. Vantaan maratonin järjesti Vantaan Seurayhtymä. Maratoniin kytkeytyvään Mini Fun Run -tapahtumaan osallistui 60 henkilöä. Osallistuminen maksoi 20 euroa, mutta osalle sisäänpääsy tarjottiin ilmaiseksi. Juoksumatkan pituus oli noin kaksi kilometriä.

”Jaoimme sisäänpääsykoodeja kohderyhmille muun muassa koulujen ja urheiluseurojen kautta”, kertoo Leena Rusanen.

PROJEKTISUUNNITTELIJA Marianna Suonpää aloitti projektissa vasta syyskuussa, mutta hänen mukaansa tapahtumia ei ole järjestetty enempää, koska suuri osa ensimmäisestä vuodesta on mennyt muun muassa yhteistyökumppaneiden etsimiseen ja tulevien tapahtumien koordinointiin ja suunnitteluun.

Työhön kuuluu myös raportointi Bulgariaan, jonka vastuulla on tiedon kerääminen maahanmuutosta ja liikunnan roolista kotouttamisessa.

”Valtaosa työstä on suunnittelua, seminaareja, selvitysten ja raporttien kirjoittamista. Käytännön toteutukseen saadusta rahasta käytetään vain pieni osa”, sanoo Leena Rusanen.

Rusasen mukaan ongelma ei kuitenkaan ole projektin toteuttajissa.

”Kritisoisin ohjelman rakennetta. Jos avustusta saa seminaareihin osallistumisesta ja tutkimustyötä tekemällä, niin silloin avustushakemus tehdään sen mukaan.”

ENSI vuonna Vantaalla on tarkoitus on järjestää ainakin yökorista ja talviliikuntavälineiden lainaamo. Lisäksi luvassa on video, jossa neuvotaan oikeanlaista talvipukeutumista maahanmuuttajille.

”Pukeutuminen vuodenaikojen mukaan voi olla vieras asia ulkomaalaiselle. Video opastaa muun muassa kerrospukeutumista”, kertoo Suonpää.

Toinen suomalainen mukanaolija Helsinki Business College on järjestänyt saamallaan rahalla kouluunsa Sports Cafe -toimintaa, jossa osallistujat pelaavat tai urheilevat yhdessä ja treenaavat suomenkielentaitojaan.

”Ensi vuonna luvassa muun muassa urheiluvälinelainaamo. Toinen tulee koululle ja toinen toimii pop-up-tyyliin eri paikoissa”, kertoo Helsinki Business Collegen lehtori Taru Toivonen.

Toivosen mielestä on harmillista, jos mahdollisuus auttaa maahanmuuttajia käytännössä jää suunnitelmien tasolle.

”Toivon, että opiskelijat hyötyvät tästä projektista. Pienetkin asiat voivat tuottaa hyvää ja muuttaa asioita. Erityisesti Vantaalla on valtava potentiaali, koska siellä on todella paljon maahanmuuttajia.”

Avantouinnissa menee integroitumisen raja

Yksi YIB in Sports -hankkeesta hyötyvistä on portugalilainen Carlos Pedro. Helsinki Business Collegessa merkonomiksi opiskeleva Pedro odottaa tulevaa urheiluvälineiden lainaustoimintaa innolla.

”Opiskelijabudjetti on rajallinen, joten tämä on hyvä idea. Toivon, että lainaamoon tulee tennis- tai sulkapallomailoja.”

Neljä vuotta Suomessa ollut Pedro osaa jo suomea ja tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu yrittäjyys. Pedro on malliesimerkki maahanmuuttajasta, joka integroituu Suomeen liikunnan avulla. Pedro on on osallistunut Sports Cafe -toimintaan koululla, lisäksi hän on kokeillut luistelua ja omistaa sukset. Tulevaisuuden haaveissa on lumilautakurssi.

”Jos haluaa viihtyä Suomessa, pitää tehdä mitä suomalaiset tekevät. Yhteiskuntaan pääsee sisään kielen ja tekemisen kautta.”

Pedro on kokeillut jopa avantouintia, mutta siinä menee integroitumisen raja.

”Siitä en tykkää. Mutta saunassa käyn kaksi kertaa viikossa.”

 
SPR on aina ollut vastenmielinen järjestö. Venäjältä 1990 tulleet somalit spr majoitti Turun keskustaan hotelliin ja heti ensimmäisenä yönä yksi niistä raiskasi ruotsalaisen turistinaisen. SPR on aina myynyt ulkomaille saamaansa ilmaista verta ja lisäksi, kun joku lahjoittaa rahaa tuolle yhdistykselle, niin 90% käytetään oman henkilökunnan palkkoihin. Ällöttävää.
 

setämies

Kenraali
Maahanmuuttajanuorten kotouttamiseen jaettu jättisumma suli puuhasteluksi: Vantaa sai EU-rahoilla aikaan vain kahden kilometrin juoksukisan
Vantaan koordinoima hanke sai EU:lta maksimiavustuksen eli 400 000 euroa. Sillä oli määrä järjestää maahanmuuttajataustaisille nuorille liikuntahankkeita. Rahat hupenevat muun muassa palkkakuluihin ja seminaareihin.

Portugalilainen Carlos Pedro uskoo, että yhteiset urheiluhetket antavat mahdollisuuden integroitua yhteiskuntaan ja oppia kieltä. Helsingissä opiskeleva Perdo on yksi YIB in Sports -hankkeesta oikeasti hyötyvistä. (KUVA: KARI PULLINEN)
Jonna Hovi-Horkan HS
Julkaistu: 17.12. 2:01 , Päivitetty: 17.12. 6:25
VIHDOIN Vantaa oli onnistunut.

YIB in Sport (Youth with immigrant background in sport) oli ensimmäinen Vantaan Liikuntapalveluiden koordinoima hanke, joka sai rahaa EU:lta.

Ja rahaa saatiin ihan kunnon summa, Erasmus+ Sport -ohjelman myöntämä maksimiavustus 400 000 euroa.

Hankkeen ideakin oli loistava. Kotouttaa maahanmuuttajataustaisia nuoria yhteiskuntaan liikunnan avulla. Vantaan kaupunki kertoo nettisivuillaan hankkeesta näin: ”Tarkoituksena on lisätä maahanmuuttajataustaisten nuorten tasavertaisia mahdollisuuksia hyvinvointiin, koulutukseen ja työelämään liikunnan avulla.”

Kaksivuotisessa hankkeessa on mukana Vantaan Liikuntapalveluiden lisäksi Helsinki Business College ja neljä eri koulutus- ja tutkimusorganisaatiota Ruotsista, Italiasta, Bulgariasta, Espanjasta. Raha jaettiin organisaatioiden kesken, mutta järjestävä organisaatio eli Vantaan kaupungin Liikuntapalvelut sai eniten.

MUTTA kuinkas sitten kävikään? Projektityöntekijöiden palkkakuluihin meni rahasta 300 000 euroa. Siihen päälle seminaaritapaamiset Bulgariassa, Italiassa ja Suomessa, hallinnointikulut ja summasta jäi 30 000 euroa käytännön hankkeisiin.

Kullekin maalle jäi siis noin 5 000 euroa toteuttaa liikuntaprojekteja.

”Budjetissa on lisäksi noin 20 000 euroa sekalaisia kuluja, joita voi käyttää tapahtumien järjestämiseen. Vantaalla myös hallinnollisia kuluja voi käyttää, koska erillisiä tilakuluja ei ole”, kertoo Vantaan kaupungin liikuntapäällikkö Leena Rusanen, joka oli mukana hakemassa apurahaa EU:lta.

Hanketta on nyt takana vuosi, ja Vantaalla YIBinS-tapahtumia on järjestetty yksi.

”Kyseessä oli Mini Fun Run -niminen juoksutapahtuma Vantaan maratonin yhteydessä”, kertoo hankkeen projektisuunnittelija Marianna Suonpää.

Kulut tilaisuudesta YIBinS-hankkeelle olivat hyvin vähäiset. Vantaan maratonin järjesti Vantaan Seurayhtymä. Maratoniin kytkeytyvään Mini Fun Run -tapahtumaan osallistui 60 henkilöä. Osallistuminen maksoi 20 euroa, mutta osalle sisäänpääsy tarjottiin ilmaiseksi. Juoksumatkan pituus oli noin kaksi kilometriä.

”Jaoimme sisäänpääsykoodeja kohderyhmille muun muassa koulujen ja urheiluseurojen kautta”, kertoo Leena Rusanen.

PROJEKTISUUNNITTELIJA Marianna Suonpää aloitti projektissa vasta syyskuussa, mutta hänen mukaansa tapahtumia ei ole järjestetty enempää, koska suuri osa ensimmäisestä vuodesta on mennyt muun muassa yhteistyökumppaneiden etsimiseen ja tulevien tapahtumien koordinointiin ja suunnitteluun.

Työhön kuuluu myös raportointi Bulgariaan, jonka vastuulla on tiedon kerääminen maahanmuutosta ja liikunnan roolista kotouttamisessa.

”Valtaosa työstä on suunnittelua, seminaareja, selvitysten ja raporttien kirjoittamista. Käytännön toteutukseen saadusta rahasta käytetään vain pieni osa”, sanoo Leena Rusanen.

Rusasen mukaan ongelma ei kuitenkaan ole projektin toteuttajissa.

”Kritisoisin ohjelman rakennetta. Jos avustusta saa seminaareihin osallistumisesta ja tutkimustyötä tekemällä, niin silloin avustushakemus tehdään sen mukaan.”

ENSI vuonna Vantaalla on tarkoitus on järjestää ainakin yökorista ja talviliikuntavälineiden lainaamo. Lisäksi luvassa on video, jossa neuvotaan oikeanlaista talvipukeutumista maahanmuuttajille.

”Pukeutuminen vuodenaikojen mukaan voi olla vieras asia ulkomaalaiselle. Video opastaa muun muassa kerrospukeutumista”, kertoo Suonpää.

Toinen suomalainen mukanaolija Helsinki Business College on järjestänyt saamallaan rahalla kouluunsa Sports Cafe -toimintaa, jossa osallistujat pelaavat tai urheilevat yhdessä ja treenaavat suomenkielentaitojaan.

”Ensi vuonna luvassa muun muassa urheiluvälinelainaamo. Toinen tulee koululle ja toinen toimii pop-up-tyyliin eri paikoissa”, kertoo Helsinki Business Collegen lehtori Taru Toivonen.

Toivosen mielestä on harmillista, jos mahdollisuus auttaa maahanmuuttajia käytännössä jää suunnitelmien tasolle.

”Toivon, että opiskelijat hyötyvät tästä projektista. Pienetkin asiat voivat tuottaa hyvää ja muuttaa asioita. Erityisesti Vantaalla on valtava potentiaali, koska siellä on todella paljon maahanmuuttajia.”

Avantouinnissa menee integroitumisen raja

Yksi YIB in Sports -hankkeesta hyötyvistä on portugalilainen Carlos Pedro. Helsinki Business Collegessa merkonomiksi opiskeleva Pedro odottaa tulevaa urheiluvälineiden lainaustoimintaa innolla.

”Opiskelijabudjetti on rajallinen, joten tämä on hyvä idea. Toivon, että lainaamoon tulee tennis- tai sulkapallomailoja.”

Neljä vuotta Suomessa ollut Pedro osaa jo suomea ja tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu yrittäjyys. Pedro on malliesimerkki maahanmuuttajasta, joka integroituu Suomeen liikunnan avulla. Pedro on on osallistunut Sports Cafe -toimintaan koululla, lisäksi hän on kokeillut luistelua ja omistaa sukset. Tulevaisuuden haaveissa on lumilautakurssi.

”Jos haluaa viihtyä Suomessa, pitää tehdä mitä suomalaiset tekevät. Yhteiskuntaan pääsee sisään kielen ja tekemisen kautta.”

Pedro on kokeillut jopa avantouintia, mutta siinä menee integroitumisen raja.

”Siitä en tykkää. Mutta saunassa käyn kaksi kertaa viikossa.”

Kuka samperi keksi "seminaarimatkan bulgariaan", kun piti järkätä jengille sählyvuoroja ja korispalloja?

Mun mielestä jo pelkästään tuosta pitäisi antaa jokin erikoispalkinto.

Lisäpisteet siitä, että jengi puhuu "integraatiosta" mutta ainoa laji, joka järkättiin oli... tsadaa!!... yksilöurheilusuorite ilman edes yhteisiä treenejä.

Edit: tämä jäi: :D
 
Kuka samperi keksi "seminaarimatkan bulgariaan", kun piti järkätä jengille sählyvuoroja ja korispalloja?

Mun mielestä jo pelkästään tuosta pitäisi antaa jokin erikoispalkinto.

Lisäpisteet siitä, että jengi puhuu "integraatiosta" mutta ainoa laji, joka järkättiin oli... tsadaa!!... yksilöurheilusuorite ilman edes yhteisiä treenejä.

Edit: tämä jäi: :D

Tuollainen on suorastaan rikollista toimintaa. Allekirjoittaneelta ei SPR tule saamaan sentin senttiä niin kauan kuin henki pihisee.
 
Top