Pakolaisuus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja BlackFox
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Ei tämä tapaus miljoonia ole voinut maksaa. Kaveri itse tunnusti syyllistyneensä sotarikoksiin, eikä tässä ketään rikoksesta tuomittu eli ei lähetetty valtuuskuntaan Afganistaniin.

Hallintoprosessi pyörii yksinomaan kirjallisena eikä maksa paljoakaan.
Jos turvapaikka-asiaa on veivattu useampaan kertaan eri oikeusasteissa vuodesta 2016 lähtien, niin kampaviinereitä on kulunut ihan posketon määrä! Onko asia nyt ihan aikuisten oikeasti loppuun käsitelty vai voiko tästäkin päätöksestä valittaa, josko murhapaikka sittenkin vielä irtoaisi Suomesta?
 
Jos turvapaikka-asiaa on veivattu useampaan kertaan eri oikeusasteissa vuodesta 2016 lähtien, niin kampaviinereitä on kulunut ihan posketon määrä! Onko asia nyt ihan aikuisten oikeasti loppuun käsitelty vai voiko tästäkin päätöksestä valittaa, josko murhapaikka sittenkin vielä irtoaisi Suomesta?
Sikäli on hienoa että nykyään meillä Suomessa on laaja rekrytointipohja kokeneita yksilöitä tuleviin koitoksiin kolmannessa maailmansodassa einsatzgruppeihin...

 

Austria becomes first EU country to resume deportations of refugees to Syria​

A 32-year-old Syrian man, who arrived in Austria in 2013 and was sentenced to seven years in prison in 2018, was deported on Thursday to his country of origin. Refugee aid organizations fear that this deportation – the first to Syria since the fall of Bashar al-Assad – could prompt other European Union countries to follow suit.
 
Esimerkki nykyjärjestelmän prosessista: Kertomansa mukaan Iranin kurdivähemmistöön kuuluva henkilö valittaa kielteisestä tp-päätöksestä KHO:hon:

(13) "Muutoksenhakija on edellisen kerran hakenut kansainvälistä suojelua vuonna 2020 perusteenaan hänen Suomessa harjoittamansa Iranin vastainen poliittinen toiminta ja hänen kääntymisensä kristinuskoon. Maahanmuuttovirasto on hylännyt hakemuksen, ja hallinto-oikeus on hylännyt valituksen päätöksestä. Asiassa ei ole järjestetty tuomioistuimessa suullista käsittelyä. Hallinto-oikeuden päätös on lainvoimainen".

Ylläolevan jälkeen Maahanmuuttovirasto järjestänyt kaksi kertaa po. henkilön kuulemiset 2023.

Nyt 2025 KHO:n päätöksellä asia siirretään uudestaan Maahanmuuttoviraston tutkittavaksi ja Hallinto-oikeuden sekä Maahanmuuttoviraston aiemmat kielteiset päätökset kumotaan. Eli maastapoistamisen täytäntöönpano kumotaan ja uusi kierros alkaa.

Muutoksenhaun perusteluista:
(4) "Muutoksenhakija on esittänyt, että hänen asiansa olisi tullut tutkia uudelleen. Muutoksenhakija on kristitty ja käy edelleen säännöllisesti seurakunnassa. Hän on evankelioinut ja puhunut uskostaan julkisesti. Vaikka muutoksenhakijan uskonnollista vakaumusta ei ollut aiemmin hyväksytty tosiseikaksi, asia on tullut nyt vähintään ajan kulumisen takia uuteen tilaan. On varsin mahdollista, että Iranissa tiedetään muutoksenhakijan uskonnon harjoittamiseen osallistumisesta. Siten varsinaisella vakaumuksella ei ole merkitystä".

KHO:n päätöksestä ei selviä se kuinka kauan tp-hakija on Suomessa ollut, mutta käsittelyaikataulujen viiveestä johtuen arvelisin maahantulon tapahtuneen kauan ennen vuotta 2020. Mahdollisesti jopa tuossa 2015-16 vyörymässä.

Täytyy todellakin toivoa laittaa sen varaan, että Komission ehdotukset tp-prosessien uudistamisesta läpi menisivät. Tämä nykysysteemi on vakavalla tasolla rikkinäinen ja tulee meille monessakin mielessä kalliiksi.

SIlle, että siirtolaisuuden paine kohti Eurooppaa kasvaa. Ei näkyvissä olevassa tulevaisuudessa mitään merkittävää kohenemista ole näköpiirissä.

 
Perheenkokoaja X saapui Suomeen 2021 tp-hakijana ja hänellä on pakolaisstatus. Maahanmuuttovirasto evännyt 2023 oleskelulupien myöntämisen X:n miniälle (ei siis sukua) sekä tämän kolmelle alaikäiselle lapselle.

Muutoksenhaun perusteluja KHO:lle:
(7) "Hakijat ovat asuneet yhdessä perheenä perheenkokoajan pojan ja lasten äidin avioliiton solmimisesta saakka. He ovat viettäneet kiinteää perhe-elämää perheenkokoajan ja tämän perheenjäsenten kanssa. Perheenkokoaja on toiminut lapsenlastensa miespuolisena huoltajana poikansa katoamisen jälkeen. Asiassa on nimenomaan kyse aiemmin vietetyn perhe-elämän jatkamisesta. Muutoksenhakijoiden välisen perhesiteen luonne ja kiinteys puoltavat oleskeluluvan myöntämistä".

(8) "Hakijat eivät kykene viettämään itsenäistä elämää kotimaassaan Afganistanissa tai nykyisessä asuinmaassaan Iranissa. Kyse on myös hakijoiden kulttuurista, jonka mukaan miehen perhe, eli tässä asiassa perheenkokoaja, huolehtii poikansa lapsista, jos heillä ei ole muita miespuolisia huoltajia".


KHO:n päätös, palauttaa asian Maahanmuuttoviraston uuteen käsittelyyn. Arvaus; yksi otettiin, viisi saatiin.

 
Ei sitä uskoisi, miten nuo akavalaiset ovat ahnaita rikosten perään.
Vastahan tässä on alkuun päästy. Graafissa sekä sisäiset- että ulkoiset pakolaiset, summana 123 milj potentiaalista maahanmuuttajaa.

1751775088800.webp

Euroopan suuntaa...

1751775179998.webp

Ja koostumusta...
1751775240654.webp

 
On Akava jo nyt triplasti suurempi kuin Teollisuusliitto (ent. Metalliliitto ym.)

Jos tuota yhteenliittymistä ei olisi tehty olisi Metalliliitto kääpiö.

Muistelen v. 2015, kun meille kerrottiin, että maata lähestyy kymmenet tuhannet akateemisesti koulutetut tosiosaajat. Mukava muistella vanhoja valheita ja yrittää arvailla mistä tänään valehdellaan.
 
Muistelen v. 2015, kun meille kerrottiin, että maata lähestyy kymmenet tuhannet akateemisesti koulutetut tosiosaajat. Mukava muistella vanhoja valheita ja yrittää arvailla mistä tänään valehdellaan.
Kyllä muistan saman. Kunhan vaan länkytin lämpimikseni muuta.

Aika nopeaan hävisi Akavan sivuilta se juttu, jossa kerrottiin tulijoiden olevan poikkeuksellisen koulutettua sakkia. 😄
 
Vaikka tämä nimellisesti koskee "opiskelijoiden" perheenjäseniä, kuuluu ehkä tänne silti.

Tilanne lyhyesti. Suomen piti saada osaajia EU:n ulkopuolelta. Marinin hallitus helpotti maahantuloa ja maassa pysymisen mahdollisuuksia.

Ulkomaisten opiskelijoiden mukana Suomeen muuttavien perheenjäsenten määrä on kasvanut rajusti muutamassa vuodessa.

Euroopan ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden perheenjäsenten jättämiä oleskelulupahakemuksia on nyt kahdeksan kertaa enemmän kuin vielä vuonna 2021.

Viime vuonna ensihakemuksia tuli vajaat 8 000 ja jatkohakemuksia 4 000, selviää Maahanmuuttovirasto Migrin tilastoista. Tänä vuonna Migri arvioi hakemusmäärien nousevan 15 000:een.

 
Back
Top