Pakolaisuus

Sisäministeriön tilastoiden mukaan viime viikolla maahan saapui 637 turvapaikanhakijaa, vuoden alusta maahan on saapunut 31200 turvapaikanhakijaa, joista 64 % Irakista ja 15 % Afganistanista.

Syyrialaisten määrä ei kovinkaan merkittävä taida edelleenkään olla, koska Sisäministeriö ei twiitissään sitä eritellen nostanut esille.

vlad.
 
ymmärtäisin bannit jos olisin uhkailut väkivallalla ja kutsunut rumilla nimillä. Olen vain ollut samaa mieltä kuin 90% matu-keskuttelijoista. Kamelin selän katkaisi kommenntini erään linnanjuhlista huolestuneen topikissa. Hän voivotteli, että kun sotaveteraaneja ei enää kohta ole ainuttakaan ketkä saisi kutsun itsenäisyyspäivän viettoon presidentinlinnaan, niin lohdutin häntä;" onhan meillä kohta matu-veteraaneja..."
voi näitä suvakkeja.
 
7.12.2015 klo 13:56
Raportti: Poliisin voimankäyttö Hennalassa ylimitoitettua – kaasu ja pamppu käytössä
Maahanmuuttovirasto on toimittanut Poliisihallitukselle SPR:n raportin Hennalan hätämajoituksen marraskuisesta välikohtauksesta. Raportin mukaan poliisin voimankäyttöä on pidetty yllättävänä ja mahdollisesti liiallisena.

Kuva: Heikki Ahonen / Yle
Maahanmuuttovirastolle on ihmetelty poliisin toimintaa Hennalan hätämajoitusyksikössä marraskuussa tapahtuneessa kahakassa turvapaikanhakijoiden ja poliisin välillä. Poliisi käytti tilanteessa kaasuasetta ja pamppua

Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Jorma Kuuluvainen sanoo välittäneensä Poliisihallitukselle viestin, jonka hän on saanut Hennalasta tehdyistä tapahtumaraporteista. Kuuluvaisen mukaan tapahtumaraportista selviää, että poliisin toimintaa on pidetty ylimitoitettuna.

– Olen välittänyt viestiä Poliisihallitukseen. Raportoijat ovat tuoneet esille sen, että tietyissä kohdissa poliisin toiminta oli yllättävää.

Kuuluvainen itse ei ota kantaa oliko poliisin toiminta ylimitoitettua vai ei, koska ei ollut itse paikalla.

Hennalassa toiminnasta vastaa SPR. Hennalan hätämajoituskeskuksen johtaja Markku Heikkilä ei halua kommentoida tapahtumia.

Hän kertoo, että SPR tekee tilannekuvan ylläpitämiseksi tapahtumailmoituksen Maahanmuuttovirastolle kaikesta poikkeavasta toiminnasta, jota Hennalassa tapahtuu.


Poliisin toiminnasta ei ole kanneltu
Apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen Hämeen poliisista kertoo, että yksi poliisin sisäisen selvityksen kohde on se, onko poliisin voimankäyttö ollut ylimitoitettua.

– Se ei ole kuitenkaan sisäisen selvityksen painopiste, sanoo Seppänen.

Seppäsen mukaan poliisin toiminnasta ei ole jätetty kantelua.
http://yle.fi/uutiset/raportti_poli...mitoitettua__kaasu_ja_pamppu_kaytossa/8509078
 
Tämä rassaa: Suomessa luodaan normeja, lakeja, toimintamalleja, jotka käytännössä eivät toimikaan. Sitten ihmetellään, mikä raja tuli ylitettyä, mitä lakia rikottua ja mitäs muut meistä nyt ajattelee. Sitten käytetään resursseja selvityksiin, menikö oikein vai pieleen normien tai lakien puitteissa. Ja yleensä "syyttömät" kärsivät eli tässä tapauksessa työtään tekevät poliisit.
Eivät kai ne poliisit huviksensa vermeitään testanneet...
 
"Kaksisuuntainen kotoutuminen" etenee. Kun vastaanottokeskus aiheuttaa pysyvän turvallisuusuhan tytöille niin korjataan se Lähi-Idästä käyttäytymismalleja ammentamalla sen sijaan että laitetaan vaikkapa ulkonaliikkumiskielto vastaanottokeskuksen rikkaudelle.

Ja varmaan paperittomat ikänsä mahdollisimman paljon valehdelleet partalapset ovat samanikäisiä kanssanne... :facepalm:

https://wilma.heinola.fi/Lyseonmaen+tiedotteet/news/2573

TIEDOTE OPPILAILLE
Antanut: Virpi Kivistö
Alkaen: 1.12.
Kenelle: Julkisesti, opettajille, opiskelijoille, henkilökunnalle ja huoltajille
Poistuu: 20.12.
Hyvät oppilaat,

Viime päivinä on tapahtunut paljon niin Heinolassa kuin muuallakin liittyen turvapaikanhakijoihin. On esiintynyt täysin tuomittavaa väkivaltaista käytöstä, mikä herättää teissä ymmärrettävästi pelkoa ja hämmennystä. Mikään ei oikeuta väkivaltaan, mutta kannattaa pitää mielessä, että oma käytös saattaa olla harhaanjohtavaa, kun vastapuolena on muualta tulleita henkilöitä, joille esim. tyttöjen rennolla ja vapaalla käyttäytymisellä on erilainen merkitys kuin täällä Suomessa. Pitäkää aina terve järki mukana kaikissa tilanteissa. Tämä koskee tietysti myös kanssakäymistä suomalaisten kesken. Alaikäisten ei pidä ottaa keneltäkään alkoholia tai tupakkaa, vaikka niitä tarjottaisiin. Joka niitä tarjoaa tai välittää, syyllistyy rikokseen, kuten varmasti tiedätte. Eikä pidä ottaa mitään muutakaan, kaikenlaista voi olla sekoitettuna vaikka kokikseen. Pahimmillaan seuraukset voivat olla todella vakavat, etenkin, jos vastapuoli tulkitsee ilmeet ja eleet väärin. On syytä tiedostaa, että vaikkapa pelkästään silmiin katsomisella saattaa olla erilainen merkitys eri kulttuureissa, ja se voidaan tulkita lupaukseksi enemmästä kuin mitä sillä on tarkoitettu. Tämä voi tuntua hankalalta, opetetaanhan meillä, että silmiin pitää rehellisesti katsoa, kun ihmisten kanssa puhutaan. Opettelua eläminen uusien asukkaiden kanssa vaatii. Ylipäätään tyttöjen seurusteleminen itseään vanhempien miesten kanssa – olkoot he suomalaisia tai ulkomaalaisia – on tarpeetonta ja usein vahingollista. Sitä kannattaa välttää, ja pysytellä oman ikäisten seurassa. Kuulemma myös Facebookin kautta on otettu moniin yhteyttä. Emme missään tapauksessa suosittele yhteydenpitoa; siitä saattaa olla hyvinkin epäsuotavia seurauksia. Kannattaa ottaa profiilista kuva ja laittaa sitten esto. Käyttäkää joka tilanteessa järkeä, jota teiltä jo löytyy, vaikka ette vielä aikuisia olekaan. Maailma on sellainen, että nuorten tyttöjen ei välttämättä kannata kävellä pimeällä yksin, eikä ottaa katsekontaktia isompaan miesjoukkoon, ei Heinolassa eikä muualla. Ja muistutamme vielä, että poliisi rankaisee lainrikkojia, oikeutta ei kenenkään pidä ottaa omiin käsiin. Tiedoksi myös, että uusi nuorisotila avataan jo ensi viikolla, on ehkä parempi pyöriä siellä kuin torin ympäristössä.

Jos nämä asiat mieltä painavat, niistä voi ja pitää puhua oppitunneilla. Myös kuraattorille, psyykkarille tai terkalle voi mennä juttelemaan, jos tilanne ahdistaa. Näillä sanoilla emme halua ketään pelotella, eikä ole syytä tuomita kaikkia tulijoita muutamien henkilöiden tekemien rikosten perusteella. Lyskalle joulun jälkeen tulevat oppilaat ovat teidän ikäisiänne, eivätkä varmasti ole aiheuttaneet näitä edellä mainittuja ikävyyksiä. Edelleen pitää paikkansa se, että uusista kulttuureista voimme oppia paljon kiinnostavaa, ja uusien heinolalaisten joukosta saada ystäviä.

Virpi Kivistö, rehtori
Sanna Pälsi, koulukuraattori
Jaana Valtonen, psyykkari
 
Luonalle ei vapaaehtoisapu kelpaa. Selityksiä piisaa mutta todennäköisesti taloudellinen intressi olla ottamatta vastaan ilmaista apua joka vähentäisi SPR:ltä/Maahanmuuttovirastolta laskutettavaa työtä.

http://yle.fi/uutiset/vapaaehtoisty...den_ja_kielenopettajien_apu_ei_kelpaa/8503207

Vapaaehtoistyö takkuaa Luonan vastaanottokeskuksessa – lääkäreiden ja kielenopettajien apu ei kelpaa
Vapaaehtoistyöntekijät ovat hämmentyneitä saamastaan kohtelusta Luonan Espoossa ylläpitämässä Siikajärven vastaanottokeskuksessa. Ensin vaatteita kerättiin yhteistyössä, mutta sitten Luona laittoi toiminnalle stopin. Edes ammattitaitoisia kielen opettajia ja lääkäreitä ei ole päästetty Luonan vastaanottokeskuksiin auttamaan turvapaikanhakijoita.

Kuva: Heli Mälkiä / Yle
Mistä on kyse?
  • Luona Oy oli ensimmäinen osakeyhtiö, joka alkoi pyörittämään turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta Espoon Otaniemessä syyskuussa
  • Nyt Luonalla on kaikkiaan yhdeksän vastaanottokeskusta, joista suurin osa sijaitsee pääkaupunkiseudulla
  • Espoon Siikajärven keskukseen apuaan tarjonneet vapaaehtoistyöntekijät ovat hämmentyneitä saamastaan kohtelusta
  • Siikajärven keskuksessa on yli 300 asukasta. Joukossa on sekä lapsiperheitä että yksin tulleita aikuisia
Kun Luona perusti vastaanottokeskuksen lokakuun alussa Espoon Siikajärvelle, auttamishalu heräsi monissa ihmisissä. Vapaaehtoiset perustivat vastaanottokeskuksen kanssa Facebook-ryhmän, jonka kautta vaatekeräystä organisoitiin.

– Monet paikalliset myös lahjoittivat vaatteitaan ja niitä kertyi kassikaupalla, kertoo keräystä vapaaehtoisena hoitanut Anni Poutiainen.

Lokakuun loppupuolella Poutiainen ystävineen koki ikävän yllätyksen, kun Luonalta ilmoitettiin, että Facebook-sivu suljetaan, koska se ei ole yhtiön linjan mukainen.

– Meille ei koskaan oikein selvinnyt, mikä ongelma sivussa oli. Halusimme kuitenkin edelleen auttaa, ja perustimme itse uuden Facebook-ryhmän, jonka kautta toimintaa jatkettiin. Ensin pääsimmekin keskukseen lajittelemaan vaatteita, mutta sitten sillekin laitettiin stoppi, Poutiainen sanoo.

Luona Oy:n toimitusjohtajan Milja Saksin mukaan vastaanottokeskuksissa tarvitaan lahjoituksia ja vapaaehtoistyötä, mutta tarjouksia tulee niin paljon, että yhteydenotot kuormittavat jo liikaa keskusten työntekijöitä. Vapaaehtoistoiminnan koordinointi on keskitetty yksittäisistä keskuksista yhtiön tasolle, jotta keskusten ohjaajat voivat keskittyä turvapaikanhakijoihin.

– Yhtiötasolla teemme yhteistyötä järjestöjen kanssa. Lisäksi jokaisessa keskuksessa on vastuutettu yksi henkilö, joka vastaa vapaaehtoistoiminnasta paikallisella tasolla, Saksi sanoo.

Poutiaisen mukaan vapaaehtoisryhmään yhteydessä olleet työntekijät kuitenkin vaihtuivat, eivätkä nämä aina olleet tietoisia siitä, mitä vapaaehtoisten kanssa oli aiemmin keskusteltu. Usein viesteihin ei myöskään vastattu.

Kielen opettajat eivät saaneet apuaan perille
Samanlaisia kokemuksia on myös Opettajat ilman rajoja -järjestön edustajilla, jotka tarjosivat suomen kielen opetusta Siikajärven vastaanottokeskukselle.

– Ensin meidät otettiin myönteisesti vastaan, mutta homma tyssäsi ensitapaamisen jälkeen, kun sähköpostiviesteihini ja puheluihini ei koskaan vastattu, sanoo espoolaisessa koulussa opettajana työskentelevä Ville Stambej.

Luonan toimitusjohtaja Saksi ei ole tietoinen yksittäisestä tapauksesta. Saksin mukaan yhtiön vastaanottokeskuksissa on sekä vapaaehtoisten että ammattilaisten järjestämää kotiuttavaa ja vapaa-ajan toimintaa urheilusta kielen opetukseen. Hänellä ei kuitenkaan ole tarkkaa tietoa siitä, missä määrin yksittäisissä keskuksissa toimintaa juuri nyt järjestetään.

"Äidit joutuivat jäämään kielikurssilta pois"
Siikajärven keskuksessa vapaaehtoisena suomen kielen opettajana toimivalla Seija Lainelalla sen sijaan on asiasta käsitys. Hänen tietoonsa ei ole tullut, että yli kolmen sadan asukkaan keskuksessa olisi ketään muuta kielen opettajaa.

Lainela pitää kahdesti viikossa 1,5 tunnin pituisen oppituokion turvapaikanhakijoille. Hän on yrittänyt kysellä, onko keskuksessa muita opettajia, jotta voisi tehdä yhteistyötä näiden kanssa, mutta sellaisia ei ole löytynyt. Lainela itse ei ole ammattiopettaja vaan eläkkeelle jäänyt ekonomisti.

Aluksi Lainelan kielikurssilla oli noin kuusikymmentä opiskelijaa, mutta vähitellen ryhmä pieneni puoleen, koska eritasoisten ihmisten opettaminen samassa ryhmässä oli mahdotonta.

– Kaikki olivat hyvin innokkaita, mutta kun osa oli yliopistossa opiskelleita ja toiset eivät osanneet edes länsimaisia kirjaimia, niin ongelmana oli, että keitä me oikein opetamme? Äidit joutuivat jäämään kielikurssilta pois, koska lapset häiritsivät opetusta, eikä heille ollut hoitajaa. Oli tarkoitus, että tulee uusia opettajia ja ryhmää voidaan jakaa, mutta ei heitä ole näkynyt, Lainela sanoo.

SPR:n hygieniapakkauksia ei voitu toimittaa
Vastausta ei kuulunut myöskään SPR:n Tapiolan osaston edustajalle, joka tarjosi järjestön keräämiä hygieniapaketteja Siikajärven vastaanottokeskukselle. Paketit sisältävät muun muassa terveyssiteitä ja parranajovälineitä.

Paketit olisi toimitettu Siikajärven vastaanottokeskukseen, jos sieltä olisi saatu tieto, millainen määrä niitä tarvitaan.

SPR:n edustaja oli myös kuullut keskuksen asukkailta, että keskuksessa olisi tarvetta äidinmaidon korvikkeelle. Hän tarjosi henkilökunnalle apuaan korvikkeen hankinnassa, mutta ei koskaan saanut vastausta.

Vapaaehtoisia lääkäreitä ei otettu vastaan
Myös vapaaehtoistyötä tekevät lääkärit ovat ryhmittyneet Facebookissa ja tarjonneet apuaan eri toimijoiden vastaanottokeskuksiin, mutta Luonan keskuksissa lääkäreitä ei ole otettu vastaan.

Toimitusjohtaja Saksin mukaan yhtiö noudattaa Maahanmuuttoviraston kanssa sovittua mallia terveyspalveluissa. Yhtiön vastaanottokeskuksissa on terveydenhoitajatasoiset palvelut, ja lääkäripalvelut hankitaan Migrin Luonalle osoittamilta sopimuskumppaneita eli Terveystalosta tai Lääkärikeskus Aavasta.

Migrin mallista huolimatta vapaaehtoisten lääkärien apu on kelvannut SPR:n vastaanottokeskuksissa, kertoo vapaaehtoistyötä tekevä anestesiologian erikoistuva lääkäri Anna Meuronen.

– Emme korvaa Migrin sopimuskumppaneiden palveluita vaan täydennämme sellaisia aukkoja, joita ei ole edes osattu huomioida suunnittelussa. Ihmisten virta on ollut niin massiivista, että ei siihen mitkään resurssit riitä. Alkuvaihe oli täysin kaoottista ennen kuin homma saatiin toimimaan. Pelkästään potilaiden saaminen Aavaan ja Terveystaloon on välillä hankalaa, koska tarvitaan aina joku saattamaan.

Luona toivoo yhteistyötä seurakunnilta
Luona etsii parhaillaan järjestöjä ja yhteisöjä koordinoimaan vapaaehtoistyötä. Saksin mukaan Espoossa on keskusteltu yhteistyöstä muun muassa paikallisten seurakuntien kanssa.

– En tiedä, missä vaiheessa keskustelut seurakuntien kanssa ovat meneillään, mutta toivon, että yhteistyö saadaan käyntiin.

Yle Uutisten saamien tietojen mukaan paikallinen seurakunta on jo jonkin aikaa yrittänyt saada yhteistyötä Siikajärven vastaanottokeskuksen kanssa käyntiin, mutta toistaiseksi tulokset ovat olleet laihoja.

Myös vaatteita kerännyt Poutiainen käy paikallisen seurakunnan perhekerhossa. Kerho oli kutsunut Siikajärven vastaanottokeskuksen perheitä tapaamiseen, mutta keskuksen henkilökunta oli unohtanut välittää kutsun.

– Siellä odotettiin kymmeniä ihmisiä perhekerhoon ja oli hankittu tarjottavat, mutta kukaan ei tullut, kun informaatio ei mennyt ajoissa eteenpäin, Poutiainen sanoo.

Vapaaehtoistyötä halutaan SPR:n kautta
Saksin mukaan Siikajärven vastaanottokeskukseen on tullut vapaaehtoisia muun mussa Keski-Espoon SPR:n kautta.

– Meille on tärkeää, että vapaaehtoistoimintaa tehdään sellaisten tahojen kanssa, jotka ovat sen alan ammattilaisia. Myös Espoossa tehdään yhteistyötä SPR:n kanssa, jolla on pitkät perinteet vapaaehtoistoiminnasta. SPR kouluttaa vapaaehtoisia, ja heillä on työkalut ja mallit vapaaehtoisten tukemiseen. Olemme ohjanneet vapaaehtoisia olemaan yhteydessä SPR:ään.

SPR:n paikallisten piirien edustajien mukaan on mahdollista, että jotkut yksittäiset jäsenet ovat käyneet Siikajärven vastaanottokeskuksessa oma-aloitteisesti, mutta mitään järjestelmällistä yhteistyötä ei ole vielä ollut.

Luona on kuitenkin mukana Espoon kaupungin ohjausryhmässä, joka organisoi ja kehittää vapaaehtoistoimintaa järjestöjen ja seurakuntien kanssa.
 
Luonalle ei vapaaehtoisapu kelpaa. Selityksiä piisaa mutta todennäköisesti taloudellinen intressi olla ottamatta vastaan ilmaista apua joka vähentäisi SPR:ltä/Maahanmuuttovirastolta laskutettavaa työtä.

http://yle.fi/uutiset/vapaaehtoisty...den_ja_kielenopettajien_apu_ei_kelpaa/8503207
.

How to put this brother @FinnNSF ... etkohan ole nyt jo piristanyt tarpeeksi maanantai-iltaa, mulla meinaan lentaa lappari ikkunasta lapi jos luen viela yhden tollasen jutun... ja uuden saa vasta huomenna. Lisaksi tulis helvetin kylma yo kylpparin lattialla :D:D:D...
 
On syytä tiedostaa, että vaikkapa pelkästään silmiin katsomisella saattaa olla erilainen merkitys eri kulttuureissa, ja se voidaan tulkita lupaukseksi enemmästä kuin mitä sillä on tarkoitettu. Tämä voi tuntua hankalalta, opetetaanhan meillä, että silmiin pitää rehellisesti katsoa, kun ihmisten kanssa puhutaan. Opettelua eläminen uusien asukkaiden kanssa vaatii.
Sitähän on suvatkin kokoajan vakuutelleet, että pakolaisten tulon myötä mikään ei muutu. Niin joo, jos ei lasketa sitä, että meidän tulee muuttaa omaa käytöstämme sellaiseksi jotta se vastaa lähi-idän käyttäytymiskoodia.
 
12321626_10153731022707605_8585926643058699446_n.jpg
 
"Kaksisuuntainen kotoutuminen" etenee. Kun vastaanottokeskus aiheuttaa pysyvän turvallisuusuhan tytöille niin korjataan se Lähi-Idästä käyttäytymismalleja ammentamalla sen sijaan että laitetaan vaikkapa ulkonaliikkumiskielto vastaanottokeskuksen rikkaudelle.

Ja varmaan paperittomat ikänsä mahdollisimman paljon valehdelleet partalapset ovat samanikäisiä kanssanne... :facepalm:

Jaetaankohan tytöille kohta mustat jätesäkit kouluissa, etteivät viattomat ja traumatisoituneet partalapsukaiset vahingossakaan kiihotu liikaa ulkona liikkuessaan?

Tuli muuten tämmöinen video vastaan:
Erään Muhammedin mukaan ISIS on jo Ruotsissa ja voi hyvin. Naisille huudellaan kun mokomat kehtaavatkin huorailla Ruotsissa keskellä päivää ilman mustaa jätesäkkiä; joulua viettäviä ihmisiä taas vainotaan yms. Surullista. Käsittämätöntä. Raivostuttavaa. Mutta ah - niin monikulttuurista! Toivottavasti Ruotsista ei otettaisi näissä asioissa mallia.

Venäjän suunnalta tulevat pakolaiset ovat myös uhka. Eihän sitä tiedä ketä sieltä tulee. On tämä touhu kyllä niin absurdi. Islam pitäis kieltää kyllä lailla tai vaatia edes jonkinlaista reformaatiota muslimeilta Suomessa. Islam sotii suomalaisten ja länsimaisten arvojen kanssa ja aika hemmetisti sotiikin. Mutta mitä pienistä: "Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta." Näillä Suomi nousuun.
 
Back
Top