Pakolaisuus

#paniikkikohtaus

49 mins ·

Eräs aktiivikansalainen tilasi ja julkaisi jo tähän tapaukseen liittyvät oikeudenkäyntiasiakirjat. Tytärpuolensa tirkistelystä tuomitulla "isäpuolella" näyttää olevan kaimoja lähinnä Afganistanin suunnalla. Tämä ja ikä viittaisivat siihen, että hän on näitä muutama vuosi sitten saapuneita sotalapsia.
Tähän toki viittasi useampi yksityiskohta alkuperäisessä lehtiartikkelissakin. Kuten kaksi kertaa vanhempi vaimo ja päiväsakkojen määrästä pääteltävissä olevat nollatulot.
En nyt ota sen kummemmin kantaa siihen, että 43-vuotias nainen on naimisissa 25-vuotiaan sotalapsen kanssa, tai että sotalapsi leikkii 14-vuotiaan isäpuolta, tai että äiti uskoo mieluummin sotalasta kuin omaa lastaan. Makuasioista ei voi kiistellä.
Sen sijaan kiinnitän huomiota puolustuksen puheenvuoroon. Isäpuoli tosin makasi saunan lattialla iPhonensa kanssa, mutta tarkoitus ei suinkaan ollut kuvata suihkussa ollutta tytärpuolta, vaan syynä oli PANIIKKIKOHTAUS.
Mieleen tulee väistämättä Uuraisten tapaus, josta Keski-Suomen käräjäoikeus antoi päätöksen tämän vuoden maaliskuussa. Turvapaikanhakija oli käynyt käsiksi 80 kilometrin tuntivauhdissa bussin kuljettajaan ja huutanut: "Allahu akbar!"
Tuolloinkin syynä oli paniikkikohtaus. Käräjäoikeus piti selitystä uskottavana.
Herää kysymys, opetetaanko turvapaikanhakijoille jossakin Suomi says welcome -koulutuksessa, että kun teet jotakin ja jäät kiinni, sano "paniikkihäiriö".
 
https://yle.fi/uutiset/3-10942302

Suomen ihmisoikeuspolitiikka saa kritiikkiä selvityksessä: Päivityksen tarpeessa, ihmisoikeudet tulisi muistaa myös maan sisäisissä asioissa
Länsimaiden populistiset liikkeet pyrkivät selvityksen mukaan horjuttamaan ihmisoikeusjärjestelmää.

Suomen ihmisoikeuspolitiikka pitäisi päivittää tähän päivään, sillä maailma on muuttunut. Näin kehotetaan Valtioneuvoston julkaisemassa selvityksessä.

Samalla selvitys kehottaa Suomea ottamaan ihmisoikeudet paremmin huomion myös maan sisäisissä toimissa.

Taustalla ovat maailmanlaajuiset muutostrendit, jotka murentavat kansainvälistä ihmisoikeusjärjestelmää. Suomi kansainvälisessä ihmisoikeusjärjestelmässä -selvityksen(siirryt toiseen palveluun) mukaan keskeisimpiä muutostrendejä ovat:

  • ympäristön muutos
  • muuttoliike
  • kehittyvä teknologia
  • muuttuva turvallisuusympäristö
Länsimaiden populistiset liikkeet pyrkivät selvityksen mukaan horjuttamaan sääntöpohjaista ihmisoikeusjärjestelmää. Kiinan nousu tekee puolestaan ihmisoikeusjärjestelmästä entistä moninapaisemman.

Samalla ei-valtiollisten toimijoiden kuten kaupunkien, yritysten ja kansalaisyhteiskunnan merkitys ihmisoikeustyössä on kasvanut.

Selvityksessä todetaan, että järjestöjen ja muiden kansalaisyhteiskunnan toimijoiden toimintatila on pienentynyt maailmanlaajuisesti samalla kun yritysmaailman rooli on kasvamassa. Myös työ sukupuolten tasa-arvon saavuttamiseksi herättää edelleen kiivasta vastustusta.

Vihapuhetta pidetään turvallisuusuhkana
Selvitys ehdottaa Suomelle kahdeksan keskeistä tavoitetta, joihin Suomen tulisi tutkijoiden mielestä pyrkiä ihmisoikeuspolitiikassaan. Tavoitteina on muun muassa ilmastonmuutoksen huomioonottaminen ihmisoikeuskysymyksissä, maahanmuuttajien oikeuksien edistäminen kansainvälisten linjojen mukaisesti ja sukupuolten välisen tasa-arvon ajaminen kansainvälisessä politiikassa.

Lisäksi Suomea kehotetaan pitämään huolta siitä, ettei uusi teknologia johda kansalaisten ihmisoikeuksien rikkomiseen. Selvitys varoittaa, että vihapuhe ja vihakampanjat ovat turvallisuusuhka, sillä ne voivat johtaa väkivaltaan sekä tiedon vääristämiseen.

Suomi kansainvälisessä ihmisoikeusjärjestelmässä -selvityksen päätoteuttaja on pohjoismainen tutkimusyritys Oxford Research.
 
Leimoista puuttuu tarkempi määritys...
Noin ne leimat tapaa olla mutta en ota kantaa tämän kyseisen paperin aitouteen. Aika kovan luokan vuoto jo kyseessä ST III:n papereissa.
 
Tuon leiman saa vaikka Vahti-ohjeista. Ymmärtääkseni vaatii käsin merkinnän tarkennuksiin, jotka tästä puuttuvat..
Päivittäin katselen salatussa sähköpostissa noita leimoja tuollaisenaan. Mutta joo, helppohan noita on näihin muokkailla.
 
Tarjotaan sijoitettavaksi turvapaikanhakijoiden sijoittamista....?

Kirjoitusvirheistä voi päätellä ettei kyse ole viranomaisten laatimasta paperista
 
Viimeksi muokattu:
Melkein voisi veikata ettei homma jää tähän.

Riita ystävättärestä johti järjettömään tekoon: Mies potki raskaana olevaa vaimoaan vatsaan – ”Yritin nostaa jalkoja ja käsiä vatsan eteen suojaksi”
Julkaistu: 29.8. 9:50

Pariskunnan pari viikkoa kestänyt avioliitto päättyi pahoinpitelyyn.

Rovaniemen hovioikeus kuuli keskiviikkona molempia osapuolia torniolaisen pariskunnan riita-asiassa. Mies on tuomittu Kemi-Tornion käräjäoikeudessa 10 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen kahdesta pahoinpitelystä ja törkeästä laittomasta raskauden keskeytyksen yrityksestä.

Syyskuun 2017 tapahtumista kertonut vaimo purskahti itkuun kesken kuulemisen. Hänen mukaansa riita alkoi jo edellisenä päivänä. Sen syynä oli vaimon ystävyyssuhde sekä muuttolaatikoiden kantaminen.

– Hän sanoi, ettei halua asua kanssani Torniossa, ei halua avioliittoa eikä lasta. Hän halusi tulla kanssani lääkäriin kertomaan, että lapsi pitää ottaa pois. Hän myös sanoi tietävänsä miten lapsi otetaan pois, nainen kertasi tapahtumia.

Naisen mukaan mies suhtautui hyvin raskausuutiseen ja oli onnellinen isäksi tulosta. Pahoinpitely tapahtui, kun vaimo oli 21. raskausviikolla. Vauvan vointi varmistettiin tapahtumien jälkeen ultralla.

– Olin kuitenkin epävarma miten vauva voi, vaikka ultrassa kaikki vaikutti olevan hyvin. Oli rankkaa siihen asti kun lapsi syntyi, nainen kertoi hovioikeudessa.

Pahoinpitely ja potkiminen tapahtuivat pariskunnan uudessa asunnossa, johon he olivat juuri muuttamassa. Sanallinen yhteenotto vaihtui fyysiseksi pahoinpitelyksi, jolloin mies potki raskaana ollutta vaimoaan vatsaan useita kertoja.

– Yritin suojata vatsaani, pidin käsiä vatsani edessä. Yritin nostaa jalkoja estääkseni potkuja ja yritin potkia takaisin, mutta mies otti kiinni jaloista. Yritin nostaa jalkoja ja käsiä vatsani eteen suojaksi, nainen sai kerrottua.

Tuomitun miehen mielestä Kemi-Tornion käräjäoikeuden tuomio on kumottava ja kaikki syytteet häntä vastaan on hylättävä. Miehen asianajajan Antti Hyvösen mukaan mies ei ole tilanteessa uhkaillut lapsen pois ottamisella, vaan kyseessä on ollut miehen huonosta kielitaidosta johtunut väärinkäsitys.

– Miehen kielitaito oli tuolloin erittäin heikko. Hän ei ole väitettyä uhkausta sanonut. Väärinymmärryksen mahdollisuus on ollut suuri, Hyvönen totesi.

Pariskunta oli ollut yhdessä yli vuoden. Naimisiin he olivat menneet pari viikkoa aikaisemmin. Vaimon mukaan mies osasi suomea vain heikosti. Kommunikaatiossa käytettiin apuna tulkkia. Mies on tullut Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2015.

28-vuotias mies kertoi istunnossa, että hän vihastui vaimolleen, joka ei sopimuksesta huolimatta katkaissut välejään ystävättäreensä.

– Tulin Rovaniemeltä Tornioon ja huomasin, että vaimon ystävä on kotona parvekkeella. Sanoin suoraan vaimolle, että hän on valehtelija. Hän ei saisi pitää yllä ystävyyttä kaveriinsa, jonka pitäisi poistua meidän elämästä. Ei ollut mitään tappelua, oli vain erimielisyyttä siitä että ystävä on siellä paikalla, mies selvitti arabian kielen tulkin välityksellä.

Porraskäytävän tapahtumia seurannut naapuri kertoi puhelimitse hovioikeudelle olleensa järkyttynyt tapahtumista. Hän kuuli huoneistoonsa naisen avunhuudot ja meni katsomaan mitä oven takana tapahtui.

– Kamala tilanne. Äitinä, isoäitinä ja isoisoäitinä oli niin kamala järkytys kuulla että joku yrittää syntymättömän lapsen tappaa. Huuto oli kamalaa, naapuri kertoi oikeudelle.

Tapahtumapaikalla ollut naisen ystävä ei osannut kertoa mistä pariskunta riiteli ja kuinka vakavasti mies pahoinpiteli vaimoaan. Tapahtumien lopuksi hänkin sai osansa miehen potkuista.

– Hän potkaisi minua mahaan ja sanoi ”Sitten sinä”, ystävätär kertoi.

Hovioikeus antaa tuomionsa jutusta syyskuun lopulla.
 
Tuon leiman saa vaikka Vahti-ohjeista. Ymmärtääkseni vaatii käsin merkinnän tarkennuksiin, jotka tästä puuttuvat..

Noin ne leimat tapaa olla mutta en ota kantaa tämän kyseisen paperin aitouteen. Aika kovan luokan vuoto jo kyseessä ST III:n papereissa.

Se vähä mitä julkisuuslaista tiedän, sen sisältö koskee vain valtion viranomaista, ei esimerkiksi kunnan tai kaupungin (kuten Porvoon) työntekijöitä.

Lakiteknisesti itse leima on sitten monimutkaisempi asia. Julkisuuslakihan ei ota kantaa muuten kuin että paperista pitää ilmetä miksi se on salassapidettävä, ei muuta. Valtioneuvoston asetus tietoturvasta puolestaan sitten määrittelee että voidaan tehdä punaisella merkintä jossa lukee salassa pidettävä, tai turvaluokiteltu (IV - käyttö rajoitettu - I erittäin salainen) tai kummatkin, mutta ei että sitä olisi pakko tehdä. Itse kuvassa käytetään luottamuksellinen - leimaa joka viittaisi III - tason turvaluokiteltuun tietoon, eli julkL 24.1:n 7 § kohtiin 2 tai 7-10. Toisaalta kun salassapidon syytä ei ole tviittikuvassa ilmoitettu, ei asiakirja ole asianmukaisesti salassa pidettävä vaan kohdeltavissa kuin se olisi julkinen paperi.

Tämä toki vain teorian tasolla, käytännössähän moni virkamies kopsaa noita tyhjiä leimoja vahti-ohjeista, googlesta tai piirtelee niitä itse paintilla tai wordissä täyttämättä koskaan noita rivejä
 
Viimeksi muokattu:
Melkein voisi veikata ettei homma jää tähän.

Riita ystävättärestä johti järjettömään tekoon: Mies potki raskaana olevaa vaimoaan vatsaan – ”Yritin nostaa jalkoja ja käsiä vatsan eteen suojaksi”

Aika klassinen monikulttuurinen rakkaustarina. Sen verran keskivertoa paremmin kuitenkin päättyi, että kukaan ei kuollut... ainakaan vielä.
 
Aika klassinen monikulttuurinen rakkaustarina. Sen verran keskivertoa paremmin kuitenkin päättyi, että kukaan ei kuollut... ainakaan vielä.
Pysyyköhän tämä nainen elävien kirjoissa...sulho taitaa vapautua lähiaikoina..
15min kohdilta...
Katso Yle Areenassa:

 
Back
Top